KRALJ JE MRTAV

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Saian

#1 KRALJ JE MRTAV

Post by Saian »

eh ovako danas na ARD prvom kanalu njemacke drzavne televizije od 9 do 3, 4 traje prijenos vjencanja spanjolskog princa, horor, mene bi zanimao vas stav pema instituciji plemstva i monarhije, sto se mene tice ja sam po tom pitanju Bethovenovog misljenja (parafraziram): "Gospodine prince to sto jeste stekli ste svojim rodjenjem. Princeva je bilo i bit ce, Bethoven je samo jedan", umisljeno al sa stilom, sto se mene tice glorificiranje plemica se u principu svodi na istu ideju koja stoji iza rasizma, niko od nas ne moze birati kakav ce se roditi, crn, zut, bijel, crven, i to je jedan od jakih razloga da boju njegove koze ne uzimamo kao argument protiv covjeka, dakle po kojoj logici se onda princa glorificira i slavi, ako je sve sto je uradio je da se rodio,
uglavnom nekom paru koji se trebao vjencati danas u jednoj od crkvi koju ce posjetiti princ i hanuma mu, je kralj obecao platiti banket ako odgode vjencanje i ovi su pristali, eh ja sad pitam odakle alooooooooo odakle kralju pare?, sta to on radi?, cim se bavi? s cim zaradjuje svoj novac? (retoricka pitanja nemoj da se sad nekom omakne pa mi krene objasnjavat sta to on radi)
tom paru ce zapravo spanjolski porezni obveznici platiti banket, al eto kao kralj se upichio (sto bi rambo reko) lafo : "Neka ja cu to, u dure je sve"
Glumica rece neki dan na jednom postu nesto sto savrseno ide uz ovaj kontekst: "Lako je tudjim q...em gloginje mlatit"
eh pa plemstvo ne moze svojim zato sto su im mali i za ribizle a kamoli gloginje,

vas boljsevik
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja bih samo dodao da je i betoven sve svoje stekao rođenjem...mislim na genijalnost :D

inače, da, sve to s kraljevima i pizdama materinama je ogavno
Saian

Post by Saian »

dobro mrav ok al Bethoven je zaduzio covjecanstvo vise nego svi monarsi koji su bili i koji ce bit, stvaranje muzickih remek djela je malo vise nego po citav dan hvatat zjale, a navece na neki prijem i udri po Dom Perignonu
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa istina, on je svoj dar stečen rođenjem dobro iskoristio, ali ipak... :D
BECHO

Post by BECHO »

Da sam ja vlast, sve bi ja njih posl'o da kopaju kanale! Od tih stotine miliona namijenjenih kraljevskoj sluzbi, drzavama bi bilo humanije da su nahranili onu sirotinju ili donirali u neki fond namijenjen djeci oboljeloj od leukemije ili nesto slicno! Ali ebi ga, oni su kraljevi i oni se vozaju u zlatnim kocijama, *ebe se njima za onog crnca iz juznoafricke Republike koji je prosao sve golgote Aparthejda da bi se neka bijela ruzna dama pokazala svijetu u ruhu od zlata! Zivio kolonijalizam... :-)
Fair Life

#6 Re: KRALJ JE MRTAV

Post by Fair Life »

Saian wrote: Sve to ide nekako dok ne dodje vrijeme da kralj mora reci: "Dajem kraljevstvo za konja".
Image
Post Reply