nekoj kaaaazat da si i ti KrajisnikArslan wrote:vaistinu za ne usporedit' !![]()
ja volim ono (eto, ne moze da mi na um padne kako se zove)
aaaaaaa sto je to dobro. Jedina mu je falinka sto tri dana ne mozes iz kuce
jelde, nije to kljukusa.
Moderator: Chloe
nekoj kaaaazat da si i ti KrajisnikArslan wrote:vaistinu za ne usporedit' !![]()
ipak je kljukusaBumbar wrote:hmm...kod mene je ulivaca sa kukuruznim brasnom...a mozda mislis na obarusu
![]()
...
arsla jest' krajisnik![]()
ISKOMSAmamica papucarka wrote:nekoj kaaaazat da si i ti KrajisnikArslan wrote:vaistinu za ne usporedit' !![]()
ja volim ono (eto, ne moze da mi na um padne kako se zove)kada se napravi razljevusa ,(kod mene je razljevusa, a kod muza ulivaca), pa se iskomi (kod mene iskomi, kod muza iskomca
), zatim se zalije kiselim mlijekom i bijelim lukom
![]()
aaaaaaa sto je to dobro. Jedina mu je falinka sto tri dana ne mozes iz kuce![]()
jelde, nije to kljukusa.
nema i gotovo...moras kljukusu praviti redovnomamica papucarka wrote:ipak je kljukusasad sam pitala muza. Kod nas je kljukusa ulivaca sa krompirom
![]()
Sta je poparasheilak wrote:Joj, poguzija, mati mila!![]()
Je li ikom poznata popara?
nisam sigurna ali jedna vrsta kljukuse od tijesta samo onak tanka i...Phantea wrote:Sta je poparasheilak wrote:Joj, poguzija, mati mila!![]()
Prosvijetli me zivotati, sve kontam sta bi to moglo da bude, al nikakva ideja da mi padne na pamet
cuavj se brucelozeIrm@ wrote:nisam sigurna ali jedna vrsta kljukuse od tijesta samo onak tanka i...Phantea wrote:Sta je poparasheilak wrote:Joj, poguzija, mati mila!![]()
Prosvijetli me zivotati, sve kontam sta bi to moglo da bude, al nikakva ideja da mi padne na pamet
![]()
![]()
ugl aBd za 1-4 maj sam u Krajini...samo cu da jedem![]()
vidim slag /Cazin/ je na krajuIrm@ wrote:pa ne znam gdje se slavi... prijatelji gore ce sve organizovati...a ja cu jednom u svom zivotu doci na gotovo![]()
![]()
ali znam da su 3 i 4 maj u Bihacu i Cazinu, a 1 i 2 Bos. Krupa... can't wait![]()
uuu..ni blizu... pravi se od kruhaIrm@ wrote:[
nisam sigurna ali jedna vrsta kljukuse od tijesta samo onak tanka i...![]()
![]()
Ma, i dalje mi nije jasno al mi to nest djeluje ko potkriza ili kako se vec zove ono jelo sto se pravi od kruha i polije se nekakvom corbom. Ako je to TO,Bogami bih ga i preskocila za sofrom, onako mi je... malo cudno to jeloBumbar wrote:uuu..ni blizu... pravi se od kruhaIrm@ wrote:[
nisam sigurna ali jedna vrsta kljukuse od tijesta samo onak tanka i...![]()
![]()
![]()
...ne zvuci narocito nesto, a i ne izgleda ali je zato da se udavis
![]()
ja potkrizu ne volim :S :S ako ce mi tko drobiti kruh u supu...to cu ja sama hvala lijepa :SPhantea wrote:[Ma, i dalje mi nije jasno al mi to nest djeluje ko potkriza ili kako se vec zove ono jelo sto se pravi od kruha i polije se nekakvom corbom. Ako je to TO,Bogami bih ga i preskocila za sofrom, onako mi je... malo cudno to jelo

pa iskreno, nisam ni ja nikada vidjela da je itko u krajini praviPhantea wrote:Znači, prvi put to vidim a odrasla sam u Krajini. Hvala ti na trudu da mi pojasniš, čak i slikom dočaras, svaka čast
![]()
Ako ništa, bitno je da nije potkriža, to je ono bašjelo
sta je kvrgusaVares City wrote:E ljudi moji!!!!!!!!
Imali vecih poguzija od Krajisnika(ovo je u pozitivnom!!)
Ja sam inace rodom iz centralne Bosne,kod nas isto vole dobra jela(ja pogotovo)po starinskim receptima,na onaj stari dobri provjereni nacin!!!!
Na mom kraju se jos pomalo odrzava stari nacin spremanja hrane,iako se polako gubi nestaje onaj sam KULT spremanja hrane.
Kod vas to jo jos uvijek(i ja sam probao)svakodnevno spremaju domacice a da im niko ne mora ni zapoviditi.
Daj Boze da je tako svugdje!!!!!
Pa gdje se moze porediti PIZZA sa KVRGUSOM!!!!
Popara se pravi od starog kruha. Kruh iskomsašPhantea wrote:Sta je poparasheilak wrote:Joj, poguzija, mati mila!![]()
za to jelo cujem prvi puta ali je interesantno kakvi jela sve imasheilak wrote:Popara se pravi od starog kruha. Kruh iskomsašPhantea wrote:Sta je poparasheilak wrote:Joj, poguzija, mati mila!![]()
, preliješ ga vrelom vodom i vegetom ili mesnom juhom ( ima vise verzija ). Nakon toga, preliješ vrelim maslacem ( ili zagriješ na vrelom ulju ) i dodaš vrhnje, kajmak, bijeli luk, biber... šta ti volja!
jesi ti ono iz krajine???samson wrote: sta je kvrgusa![]()