Krajishki teferich :D

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

amalka

Post by amalka »

veca_sa wrote:dje amalka, nema je 100 godina
Evo me, veca :) Nije me bilo, da! Imala sam posla :( Ali sad sam tu, jaca nego ikad :D
amalka

Post by amalka »

To mi puno znaci :oops: :D :D :D :D :D :D
eHost

Post by eHost »

Uz svo duzno postovanje pravim Kladuscanima, ali onaj teferic je mogao komotno ostati u Americi. Kladusi i njenim gradjanima nije nista donio. Par kafa i pica sto su posjetioci iz Amerike ( nisam vidio europskih tablica nigdje ) popili, sigurno nije povecalo budzet grada.

Sta zapravo zele oni koji dodju sa americkim autom, sa americkim tablicama u Kladusu iz Chicaga ( npr. ) ? Pokazati da su u stanju u Americi da imaju neko prosjecno auto? Zasto jos placati transport auta do Europe i do Kladuse, kad onaj iz Kladuse ima bolje auto od tebe ( vidi pricu o A8 )?

Za vrijeme teferica, muzika se cula na sve strane. Mira nisam mogao naci ni na Starom gradu, kojeg sam po prvi put posjetio ( prva posjeta V.Kladusi, pa bas u shpicu upadnem :( ).

Guzva, smrad kojeg auta proizvode, naguravanje sa nekim domacim strancima itd... cemu? Lijepih djevojaka je uvijek bilo u Kladusi, ali mislim da se broj istih ( kao i procenat gole koze u vecernjim satima ) drasticno poveca kad dodje raja iz inozemstva. Kljucevi od auta, mobitel i novcanik na svakom stolu - jesu li to vrijednosti koje su danas vazne?

Kladusa je lijep gradic, ali za sve one koji ga zele posjetiti - nemojte zalutati za vrijeme teferica !

Pozdrav
eHost
domi

Post by domi »

eHost wrote:
Sta zapravo zele oni koji dodju sa americkim autom, sa americkim tablicama u Kladusu iz Chicaga ( npr. ) ? Pokazati da su u stanju u Americi da imaju neko prosjecno auto? Zasto jos placati transport auta do Europe i do Kladuse, kad onaj iz Kladuse ima bolje auto od tebe ( vidi pricu o A8 )?eHost
Nije mi namjera da branim nikoga ovdje, medjutim zelio bih obavijestiti neobavijestene da u Zagrebu posluje agencija, rent a car, jel', koja iznajmljuje auta sa tablicama raznih americkih drzava. Sin u Amerika, stari u Croaciji i tako sutaju to. Samo bih jos dodao da sam i sam misljenja kako je pomalo glupo slati auto dole da bi ga vozao tih nekih mjesec dana. Ispadne skuplja pita nego tepsija, ili ono bi obratno!? :D
eHost wrote: Kljucevi od auta, mobitel i novcanik na svakom stolu - jesu li to vrijednosti koje su danas vazne?
eHost
Nazalost, izgleda da jesu i sto je jos gore, stvari se po svoj prilici, naskoro promijeniti nece. Ostaje mi samo da mlatim glavom u znak odobravanja, kad se slucajno za nekim stolom ili na partyu ( sijelu :D ) kod prijatelja nadjem sa jednim od tvoje strane spomenutih intelektualaca i kobajagi upijam svaku njegovu fahmenu rijec. Pri tom svakako ne smijemo zaboraviti da u takvim situacijama me ne moze mimoici par casica bilo kakvog viskija - duplog, po mogucnosti popijenih u sto kracem roku, tako da bih zabridio sto brze je moguce. Jes' da je malo jebeno u takvim situacijama kad te doticni, nakon svog monologa, nesto priupita, a ti i dalje klimas glavom u znak odobravanja....pa onda nastane onaj momenat tisine dok ne skontas da ustvari moras nesto i da kazes. Pa se onda vadis time da si se nesto u momentu ko zamislio, pa ti bude malo ko nezgodno za sekundu, pa onda malo bolje razmislis pa ti opet bude svejedno. Sve dok ne krenes kuci pa te hanumica dok te vozi onako uzetog, izrezili ko kakvo deriste, kao dokad ces je vise sramotiti pred narodom. A ti joj onako, nonsalantno, pocnes klimati glavom. Medjutim, ja se licno trudim da imam granice u tom mom klimanju na putu kuci, jer u takvim slucajevima, nakon tih sijela, ujutro neko ipak treba skuhati trahanu, po mogucnosti - malo vise zacinjenu.

Sve u svemu, bitno je nadati se boljem!
Post Reply