Kraj vremena ili astronomski fenomen
-
Zah
#1 Kraj vremena ili astronomski fenomen
Kraj vremena ili astronomski fenomen
Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
U teorijama geofizičara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa čak i zamjena polova. Tog datuma završava i drevni kalendar Maya pa su ga mnogi katastrofičari spremno prihvatili kao ‘kraj svijeta’. No, nema razloga za paniku. Prema vjerovanju Maya, riječ je o početku šestog doba u ukupnom ciklusu od 26.000 godina. Maye su imale vrlo precizan kalendar i nisu imale linearan nego spiralan koncept vremena, a poravnavanje koje će se dogoditi 2012. godine doživljavali su kao spajanje s utrobom ‘Velike majke’.
Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije. Prema njihovom kalendaru, trenutačno se nalazimo između Petog i Šestog svijeta, u dobu Apokalipse, u kojem ljudi individualno i kolektivno doživljavaju velike promjene.
Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya označena je kao ‘otkrivanje skrivenoga’. Mnogi poklonici ezoterije u 2012. vide početak svojevrsnog ‘Neba na zemlji’, velikog skoka u svijesti čovječanstva, koji će zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju. Zanimljivo, neki teoretičari naftne krize predviđaju njezinu kulminaciju upravo oko 2012. godine, a sve su bučniji i glasovi koji pozivaju na korjenite promjene za spas planeta. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, još uvijek nas očekuju Olimpijske igre u Londonu.
Datum: 18.04.2008.
Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.
U teorijama geofizičara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa čak i zamjena polova. Tog datuma završava i drevni kalendar Maya pa su ga mnogi katastrofičari spremno prihvatili kao ‘kraj svijeta’. No, nema razloga za paniku. Prema vjerovanju Maya, riječ je o početku šestog doba u ukupnom ciklusu od 26.000 godina. Maye su imale vrlo precizan kalendar i nisu imale linearan nego spiralan koncept vremena, a poravnavanje koje će se dogoditi 2012. godine doživljavali su kao spajanje s utrobom ‘Velike majke’.
Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije. Prema njihovom kalendaru, trenutačno se nalazimo između Petog i Šestog svijeta, u dobu Apokalipse, u kojem ljudi individualno i kolektivno doživljavaju velike promjene.
Apokalipsa o kojoj se govori u spisima Maya označena je kao ‘otkrivanje skrivenoga’. Mnogi poklonici ezoterije u 2012. vide početak svojevrsnog ‘Neba na zemlji’, velikog skoka u svijesti čovječanstva, koji će zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju. Zanimljivo, neki teoretičari naftne krize predviđaju njezinu kulminaciju upravo oko 2012. godine, a sve su bučniji i glasovi koji pozivaju na korjenite promjene za spas planeta. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, još uvijek nas očekuju Olimpijske igre u Londonu.
Datum: 18.04.2008.
- Arminovski
#2 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Astronomski fenomen... Jos jedna od teorija zavjere, raznih apokalipsa i slicno... Primjera radi: Ostalo je jos samo par godina do "izravnavanja". Par godina je astronomski gledano jedno veliko nista i vec danas se moze reci da je ravnina suncevog sistema = ravnina mlijecnog puta (moglo se isto reci i prije 100 godina). Znaci da se nesto trebalo desiti, dosta veliki simptomi bi se trebali primjetiti odavno. Uostalom zaboravio si da pomenes biblijski kod, Nibiru, Nostradamusa itd... Mislim da to ilustrira ozbiljnost 21. decembra 2012.
A sta ti mislis o ovome?
A sta ti mislis o ovome?
- karanana
#3 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
sta s biblijom, ?nibirom? i nostradamusom i tim datumom?
- uvjek dobar gost
#4 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Mislim da je u "majanskom" kalendaru taj datum zabilježen kao kraj svijeta...
Po tumačenjima nekih naučnika i astrologa... kraj svijeta nužno ne znači smak svijeta... može značiti "samo" kraj ovakvog načina života i kraj ovakvom konceptu civilizacija...
Mada ko zna... evo po novijim istraživanjima globalno zagrijavanja je samo prva faza novog ledenog doba.....
Po tumačenjima nekih naučnika i astrologa... kraj svijeta nužno ne znači smak svijeta... može značiti "samo" kraj ovakvog načina života i kraj ovakvom konceptu civilizacija...
Mada ko zna... evo po novijim istraživanjima globalno zagrijavanja je samo prva faza novog ledenog doba.....
- tranquil
#5 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Galaksije baš i ne "rotiraju" na takvoj dnevnoj/godišnjoj pa ni milenijumskoj osnovi da se može reći da će određenog dana biti "poravnate" s našom.Zah wrote:Kraj vremena ili astronomski fenomen
Malo mi ovaj tekst nije za ovog podforuma...
- beckenbauer
#6 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
zanimljivo je istrazivati oko ovih "teorija" - neko bi mogao cak da snimi i dobar film na temu Nibiru ili Planet X (i nema nikakve veze sa sarajevo x
), ali sjetite se 2000. godine, i raznih prica koje su tada kruzile oko unistenja svijeta...a i prolazak te planete navodno se trebao desiti 2003., pa su ga onda pomjerili u 2004., pa 2006...i na kraju (...pogadjate...) decembra 2012. godine 
- roki
#7 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
nisu maya-e džaba propale
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#8 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Dobar film bi bio o tome kako je 21. 12. 2012 unistena skoro sva ljudska civilizacija,samo su forumasi sa sarajevo-x -a prezivjeli kataklizmubeckenbauer wrote:zanimljivo je istrazivati oko ovih "teorija" - neko bi mogao cak da snimi i dobar film na temu Nibiru ili Planet X (i nema nikakve veze sa sarajevo x), ali sjetite se 2000. godine, i raznih prica koje su tada kruzile oko unistenja svijeta...a i prolazak te planete navodno se trebao desiti 2003., pa su ga onda pomjerili u 2004., pa 2006...i na kraju (...pogadjate...) decembra 2012. godine
- Brunello
#9 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
ma daj baaa, nemogu vremensku prognozu za tri dana napravit da je tacna a pricaju o nekakvim apokalimsama. sta bi reko doktor arsla.........buu
- Banksy
#10 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Zna li neko nešto više o fenomenu 'ubrzanja vremena'?
Čula sam, možda pogrešno, da u Kuranu nešto piše o tome, da je to jedan od znakova da se bližimo kraju.
Meni dan proleti ko dlanom o dlan, a nije prije bilo tako
.
Ozbiljno pitam.
Čula sam, možda pogrešno, da u Kuranu nešto piše o tome, da je to jedan od znakova da se bližimo kraju.
Meni dan proleti ko dlanom o dlan, a nije prije bilo tako
Ozbiljno pitam.
- Brunello
#11 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
definitivno nesto najjjjjjgluplje sta sam ja u svom zivotu procitao...
Jos jedna senzacionalan vijest:
HRVATSKI znanstvenici predvođeni Miroslavom Radmanom došli su do senzacionalnog otkrića kad su "zavirili" u seksualni život bakterija.
Ovo revolucionarno otkriće danas je objavljeno kao originalni doktorski rad 31-godišnje trogirske znanstvenice Ane Babić u najprestižnijem svjetskom znanstvenom časopisu "Science", javljaju Novi mediji HRT-a.
Znanstveni tim Miroslava Radmana dosjetio se fluorescentne mikroskopije, pomoću koje je četiri godine radio na ovom otkriću da bi ono što je dosad bilo nevidljivo, postalo vidljivo. Otkrićem seksualnog života bakterija, odnosno izmjenjivanja DNK iz muške u žensku bakteriju, bit će omogućeno sprječavanje mnogih bolesti.
"Bakterijska stanica koja je bila sasvim bezopasna i živjela u našim crijevima, ako primi pomoću tog čina seksualnosti DNK iz bakterije koja je patogena, onda stanica koja živi u miru u našim crijevima u jednom momentu postane patogena'', rekao je Radman.
Ovo otkriće je posebno zato što sad po prvi put možemo vidjeti kojim ritmom se prenosi genetski materijal, ali u tom prijenosu dolazi do svih mogućih genetskih kombinacija koje bakterijama služe da se prilagode na nove uvijete i razviju imunitet na antibiotike. Na farmaceutskim je tvrtkama sad da iskoriste otkriće hrvatskih znanstvenika kako bi što uspješnije spriječile evoluciju bakterija.

Jos jedna senzacionalan vijest:
HRVATSKI znanstvenici predvođeni Miroslavom Radmanom došli su do senzacionalnog otkrića kad su "zavirili" u seksualni život bakterija.
Ovo revolucionarno otkriće danas je objavljeno kao originalni doktorski rad 31-godišnje trogirske znanstvenice Ane Babić u najprestižnijem svjetskom znanstvenom časopisu "Science", javljaju Novi mediji HRT-a.
Znanstveni tim Miroslava Radmana dosjetio se fluorescentne mikroskopije, pomoću koje je četiri godine radio na ovom otkriću da bi ono što je dosad bilo nevidljivo, postalo vidljivo. Otkrićem seksualnog života bakterija, odnosno izmjenjivanja DNK iz muške u žensku bakteriju, bit će omogućeno sprječavanje mnogih bolesti.
"Bakterijska stanica koja je bila sasvim bezopasna i živjela u našim crijevima, ako primi pomoću tog čina seksualnosti DNK iz bakterije koja je patogena, onda stanica koja živi u miru u našim crijevima u jednom momentu postane patogena'', rekao je Radman.
Ovo otkriće je posebno zato što sad po prvi put možemo vidjeti kojim ritmom se prenosi genetski materijal, ali u tom prijenosu dolazi do svih mogućih genetskih kombinacija koje bakterijama služe da se prilagode na nove uvijete i razviju imunitet na antibiotike. Na farmaceutskim je tvrtkama sad da iskoriste otkriće hrvatskih znanstvenika kako bi što uspješnije spriječile evoluciju bakterija.
- Banksy
#12 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Gdinu Radmanu duboki naklon, i Đikiću i svima
ali ne budite toliko skučeni
šta košta da se pročita i ovo
The Mayan Code: Time Acceleration and Awakening the World Mind
i 34 komentara ispod ...
ali ne budite toliko skučeni
The Mayan Code: Time Acceleration and Awakening the World Mind
i 34 komentara ispod ...
- roki
#13 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
molio bih da mi neko odgovori na pitanje:
Gdje su ove teorije o 2012 godini(apsolutno nevazno od koga poticu,od maya ili naucnika itd.) bile prije hajde recimo 5 godina?
Odjednom se svi pozivaju na maye?
Sto se ova teorija o velikim promjenama 2012 nije ranije uspostavila.Toliko arheologa,historijskih naucnika i koga vec ne,koji su se bavili mayama i odjednom tek sada BUM,EUREKA imamo velike promjene za 4 godine.
Usput,u skorijoj buducnosti se moze ocekivati veliki broj knjiga po ovom pitanju u cilju zgrtanja sto vece sume novca prodavajuci maglu ljudima.
Gdje su ove teorije o 2012 godini(apsolutno nevazno od koga poticu,od maya ili naucnika itd.) bile prije hajde recimo 5 godina?
Odjednom se svi pozivaju na maye?
Sto se ova teorija o velikim promjenama 2012 nije ranije uspostavila.Toliko arheologa,historijskih naucnika i koga vec ne,koji su se bavili mayama i odjednom tek sada BUM,EUREKA imamo velike promjene za 4 godine.
Usput,u skorijoj buducnosti se moze ocekivati veliki broj knjiga po ovom pitanju u cilju zgrtanja sto vece sume novca prodavajuci maglu ljudima.
-
Zah
#14 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Na internetu sam nasao ovaj tekst, ali nema podataka odakle je preuzet, sto bi moglo ukazivati da je napisan da pokrene razmisljanja ljudi vezano za ovaj dogadjaj koji uskoro slijedi.
Pozdrav Zah
Pismo norveskog politicara 2012
"Ja sam političar iz Norveške. Želim reći da će se teške stvari desiti između 2008. i 2012. godine.
Norveška vlada pravi sve više podzemnih baza i bunkera. Na to pitanje su jednostavno odgovorili da je to radi zaštite ljudi u Norveškoj. Tražio sam informaciju kada će to biti završeno, a odovorili su: "Prije 2011. godine".
Izrael čini istu stvar, kao i mnoge druge države.
Dokaz, da je ono što govorim istina, su fotografije sa ministrima koje sam upoznao. Oni sve ovo znaju, ali ne žele stvarati uzbunu i masovnu paniku.
Planet X dolazi i Norveška je počela skladištiti hranu i sjemena u području Svalbard i sjevernom polu uz pomoć SAD-a i EU. Oni će spasiti samo one koji pripadaju eliti i imaju moć, kao i ljekare, naučnike i sl. koji su potrebni za novi početak.
Ja već znam da ću prije 2012. godine otiči u područje Mosjoen, gdje se nalazi duboka podzemna vojna baza. Tamo smo podijeljeni u sektore: crveni, plavi i zeleni. Njima je ovo već naznačeno, a kampovi su već odavno napravljeni.
Ljudi koji će ostati na površini i umrijeti zajedno sa drugima neće dobiti pomoć. Plan je da 2 miliona Norvežana bude osigurano, a ostalih 2,6 miliona će umrijeti.
Svi sektori i arke su povezani tunelima i imaju vozila kojima se može preći sa jedne arke na drugu. To je iz razloga da mogu biti u kontaktu jedni sa drugima.
Veoma sam tužan. Često plačem sa drugima znajući da će toliko mnogo ljudi saznati istinu prekasno. Vlada laže ljude od 1983. godine do sada. Svi važniji političari Norveške znaju za ovo, ali samo mali broj njih će to reći drugima zbog straha da bi mogli propustiti NOAH 12 vozila koja bi ih odvezla na sigurno mjesto.
Ako kažu ikome, zasigurno su mrtvi. Ali, ja više ne brinem za sebe. Čovječanstvo i druge vrste moraju preživjeti. Ljudi to moraju znati.
Sve vlade svijeta su zabrinute zbog ovoga. Za ljude koji se žele sami spasiti mogu samo reći da potraže pećine na visokim mjestima gdje mogu napraviti zalihe hrane za najmanje 5 godina, uključujući konzerviranu hranu i vodu.
Posljednji put govorim: "Bože, pomozi nam svima...", ali znam da nam Bog neće pomoći. Samo svaka osoba pojedinačno može nešto učiniti. Probudite se, molim vas...!
Mogao sam vam pisati koristeći drugo ime, ali više se ne bojim ničega. Kada znate ovo pouzdano, postajete nesavladivi i nikakvo zlo vam se neće dogoditi kada znate da je blizu kraj.
Uvjeravam vas 100% da će se ovo desiti. Četiri godine su preostale do kraja. Nabavite oružje, napravite grupe za preživljavanje i pronađite mjesto gdje možete biti sigurni sa hranom.
Pitajte me bilo šta - ja ću vam odgovoriti koliko god znam o povezanosti Norveške sa ovim slučajem. Samo pogledajte okolo, svugdje se prave podzemne baze i bunkeri. Ljudi, otvorite oči. Pitate li vlade šta to prave, samo će odgovoriti: "To je samo skladište za hranu". Zasljepljuju vas lažima.
Znaci prisustva vanzemaljaca su takođe tu i često vidim norveške elitne političare koji nisu ono što govore. Čini se kao da su kontrolirani u svakom pogledu.
Zapamtite da oni koji će biti u gradu i okolini su oni koji će biti prvi umrijeti. Kasnije će vojska počistiti ostatke preživjelih i imat će naređenje da ubiju bilo koga ko se usprotivi odvođenju u kampove gdje će svi biti označeni brojem.
Vidim da je na vašoj stranici spomenuta Benazir Bhutto. Njena smrt je tragična. Kao što vidite, sastao sam se s njom. Takođe sa fotografija ćete vidjeti da sam upoznao brojne političare i svjetske vođe.
Javnost neće znati šta se događa do pred sami kraj, jer vlada ne želi stvarati masovnu paniku. Sve će se desiti mirno, a vlada će samo nestati.
Ali ja kažem: "Ne idite mirno u noć. Preduzmite mjere da budete sigurno sa vašom porodicom. Dođite zajedno sa ostalima. Radite zajedno da nađete način rješavanja problema sa kojima ćete se suočiti".
S poštovanjem,
Pozdrav Zah
"Ja sam političar iz Norveške. Želim reći da će se teške stvari desiti između 2008. i 2012. godine.
Norveška vlada pravi sve više podzemnih baza i bunkera. Na to pitanje su jednostavno odgovorili da je to radi zaštite ljudi u Norveškoj. Tražio sam informaciju kada će to biti završeno, a odovorili su: "Prije 2011. godine".
Dokaz, da je ono što govorim istina, su fotografije sa ministrima koje sam upoznao. Oni sve ovo znaju, ali ne žele stvarati uzbunu i masovnu paniku.
Planet X dolazi i Norveška je počela skladištiti hranu i sjemena u području Svalbard i sjevernom polu uz pomoć SAD-a i EU. Oni će spasiti samo one koji pripadaju eliti i imaju moć, kao i ljekare, naučnike i sl. koji su potrebni za novi početak.
Ja već znam da ću prije 2012. godine otiči u područje Mosjoen, gdje se nalazi duboka podzemna vojna baza. Tamo smo podijeljeni u sektore: crveni, plavi i zeleni. Njima je ovo već naznačeno, a kampovi su već odavno napravljeni.
Ljudi koji će ostati na površini i umrijeti zajedno sa drugima neće dobiti pomoć. Plan je da 2 miliona Norvežana bude osigurano, a ostalih 2,6 miliona će umrijeti.
Svi sektori i arke su povezani tunelima i imaju vozila kojima se može preći sa jedne arke na drugu. To je iz razloga da mogu biti u kontaktu jedni sa drugima.
Veoma sam tužan. Često plačem sa drugima znajući da će toliko mnogo ljudi saznati istinu prekasno. Vlada laže ljude od 1983. godine do sada. Svi važniji političari Norveške znaju za ovo, ali samo mali broj njih će to reći drugima zbog straha da bi mogli propustiti NOAH 12 vozila koja bi ih odvezla na sigurno mjesto.
Ako kažu ikome, zasigurno su mrtvi. Ali, ja više ne brinem za sebe. Čovječanstvo i druge vrste moraju preživjeti. Ljudi to moraju znati.
Sve vlade svijeta su zabrinute zbog ovoga. Za ljude koji se žele sami spasiti mogu samo reći da potraže pećine na visokim mjestima gdje mogu napraviti zalihe hrane za najmanje 5 godina, uključujući konzerviranu hranu i vodu.
Posljednji put govorim: "Bože, pomozi nam svima...", ali znam da nam Bog neće pomoći. Samo svaka osoba pojedinačno može nešto učiniti. Probudite se, molim vas...!
Mogao sam vam pisati koristeći drugo ime, ali više se ne bojim ničega. Kada znate ovo pouzdano, postajete nesavladivi i nikakvo zlo vam se neće dogoditi kada znate da je blizu kraj.
Uvjeravam vas 100% da će se ovo desiti. Četiri godine su preostale do kraja. Nabavite oružje, napravite grupe za preživljavanje i pronađite mjesto gdje možete biti sigurni sa hranom.
Pitajte me bilo šta - ja ću vam odgovoriti koliko god znam o povezanosti Norveške sa ovim slučajem. Samo pogledajte okolo, svugdje se prave podzemne baze i bunkeri. Ljudi, otvorite oči. Pitate li vlade šta to prave, samo će odgovoriti: "To je samo skladište za hranu". Zasljepljuju vas lažima.
Znaci prisustva vanzemaljaca su takođe tu i često vidim norveške elitne političare koji nisu ono što govore. Čini se kao da su kontrolirani u svakom pogledu.
Zapamtite da oni koji će biti u gradu i okolini su oni koji će biti prvi umrijeti. Kasnije će vojska počistiti ostatke preživjelih i imat će naređenje da ubiju bilo koga ko se usprotivi odvođenju u kampove gdje će svi biti označeni brojem.
Vidim da je na vašoj stranici spomenuta Benazir Bhutto. Njena smrt je tragična. Kao što vidite, sastao sam se s njom. Takođe sa fotografija ćete vidjeti da sam upoznao brojne političare i svjetske vođe.
Javnost neće znati šta se događa do pred sami kraj, jer vlada ne želi stvarati masovnu paniku. Sve će se desiti mirno, a vlada će samo nestati.
Ali ja kažem: "Ne idite mirno u noć. Preduzmite mjere da budete sigurno sa vašom porodicom. Dođite zajedno sa ostalima. Radite zajedno da nađete način rješavanja problema sa kojima ćete se suočiti".
S poštovanjem,
- pojedinac
#15 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Ili u prevodu:The Government knows it.. NASA knows it.. but do YOU know?.. PLANET NIBIRU (Planet X) is coming our way! By July 2009 it will be visible as a faint reddish object and by 2012 it will be visible as a "second sun".. So what does Nibiru do when it passes the Earth? What do YOU need to know about it? And more important, what can you do to survive? Messages given to us by "Extraterrestrials" in the form of Crop Circles are telling us about this incoming Planet Nibiru and its current position in the Universe. Why are we not warned by our Governments? How did the Sumerians know about Nibiru? Who are the "Annunaki?" Who are the "Nephilim?" Why is our global weather pattern changing so rapidly and drastically? Global warming? I don't think so.. Why are there increasing numbers of sightings of strange giant creatures surfacing on Earth? Are we finding ourselves in the final stages of genetic experiments? By whom? Why are there increasing numbers of sightings of UFO's? Are we not only being watched for thousands of years? What agenda are we part of? You may find most answers by simply watching all the video parts of: "Wake Up Now! Your World IS Changing.. rapidly!" The term "Nibiru" comes from the Sumerian cuneiform tablets and writings klix back 5,000 years (older then any Religion). Nibiru means "Planet of the Crossing," and it's cuneiform sign was often a cross.. Zecharia Sitchin proposed the idea that billions of years ago our solar system once had twelve planets. Now with advancements in science, scientists have literally found the 12th planet and have also discovered some really disturbing things along with this discovery. This is what's meant to happen according to the Mayan and I-Ching predictions.. because time is a frequency which is being compressed..
Vlada zna da .. NASA zna to .. ali Znaš li ti? .. Planet NIBIRU (Planet X) dolazi blizu nas! Do jula 2009 bit će vidljiv kao slabo crvenkasti objekt i 2012 bit će vidljiv kao "drugo sunce" .. Šta će Nibiru učiniti pri prolazu kraj Zemlje? Šta morate znati o tome? I još važnije, šta možete učiniti da opstanete? Poruke date nam od "Vanzemaljaca" u obliku krugova govore nam o dolazećoj Planeti Nibiru i njenom trenutnom položaju u svemiru. Zašto nismo mi upozoreni od naših vlada? Kako su Sumeri znali o Nibiru? Ko su "Annunaki?" Ko su "Nephilim?" Zašto se naši globalni vremenski uslovi mijenjaju tako brzo i drastično? Globalno zatopljenje? Ne mislim tako .. Zašto ima sve veći broj znakova o čudnim gigantskim bićima na Zemlji? Pronalazimo li sebe same u završnom stadiju genetskog eksperimenta? Od koga potićemo? Zašto ima sve veći broj znakova o NLO-ima? Nismo li posmatrani hiljadama godina? Koji dio dnevnog reda smo mi u stvari? Većinu odgovora naći ćete jednostavno gledanjem svih video dijelova: "Probudite se! Vaš svijet se mijenja .. veoma brzo!" Izraz "Nibiru" dolazi sa Sumerskih glinenih tableta spisi koji datiraju iz 5000 godine (stariji od bilo koje religije). Nibiru znači "Prolazeća Planeta", i njen znak u glini je često križ .. Zecharia Sitchin pretpostavlja da je prije milijardi godina naš solarni sistem jednom imao dvanaest planeta. Sada s dostignućima u nauci, naučnici su doslovno našli 12-ti planet i također otkrili neke doista zabrinjavajućeg stvari zajedno s ovim otkrićem. To je ono što se smatra da će da se desi prema Mayan i I-Ching predviđanjima .. jer vrijeme je frekvencija koja je komprimirana ..
- McDizdar
#16 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Autoru ovog teksta na kraju nedostaje samo jedna rečenica da priča bude potpuna:Zah wrote:Na internetu sam nasao ovaj tekst, ali nema podataka odakle je preuzet, sto bi moglo ukazivati da je napisan da pokrene razmisljanja ljudi vezano za ovaj dogadjaj koji uskoro slijedi.
Pozdrav Zah
S poštovanjem,
"Pošalji ovo pismo na 7 različitih adresa i bićeš spašen. U protivnom, pratiće te nesreća sve do 2014. kad ćeš umrijeti."
- McDizdar
#17 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
I još mi nešto zape za oko pa molim da mi neko objasni:
"Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije."
Maye predvidjeli odbacivanje tehnologije, novca, promjenu ljudske DNK. Kako su oni uopće znali šta je to tehnologija, novac, DNK, je li u tim njihovim spisima pisalo "DNK"? Ako nije, kako su onda dešifrovali?
"Naime, prema njihovoj percepciji, svaki je svemirski objekt bio živ. Kako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK. Majanski Šesti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isključivo o kreatorima nove civilizacije."
Maye predvidjeli odbacivanje tehnologije, novca, promjenu ljudske DNK. Kako su oni uopće znali šta je to tehnologija, novac, DNK, je li u tim njihovim spisima pisalo "DNK"? Ako nije, kako su onda dešifrovali?
- x0z0y0
#18 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
McDizdar wrote:I još mi nešto zape za oko pa molim da mi neko objasni:
mene zanima i ovo pismo...nikako da skontam sta oni predvidjaju..Norvezani
- Hantraga
#19 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Ovo cak zna i Milorad Dodik, koji kopa skloniste nedaleko od Laktasa... Sve sa izgovorom da se kopa tunel za Auto put, a ustvari se kopa skloniste...
U njemu ce se skloniti svi stanovnici Laktasa, najveci naucnici RS-a i svi poslanici Narodne skupstine...
Poslije katastrofe, i kad svi izginu, poslanici ce izaci i proglasiti nezavisnost RS-a...
U njemu ce se skloniti svi stanovnici Laktasa, najveci naucnici RS-a i svi poslanici Narodne skupstine...
Poslije katastrofe, i kad svi izginu, poslanici ce izaci i proglasiti nezavisnost RS-a...
- IceQueen
#20 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Zah wrote:Kraj vremena ili astronomski fenomen
Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina Sunčevog sustava izjednačiti s ravninom Mliječne staze, a prema nekim astronomskim istraživanjima istovremeno će još dvije galaksije biti poravnate s našom.Zamjena polova ne bi trebala praviti probleme osim sto ce kompasi raditi "pogresno". Zbunjene bi mogle biti ptice jer se one orijentiraju prema zemljinom MP-u... a mi, mi bi se ipak snasli!U teorijama geofizičara spominju se i radikalne promjene elektromagnetskog polja Zemlje, pa čak i zamjena polova.
Sta fali tome sto ce se odbaciti tehnologije i novac. Onda se necu misliti kakav mobitel da kupim, a i necu se opterećivat time sto nemam loveKako je opisano, ulazak u to doba obilježit će odbacivanje tehnologije, vremena i novca, ulazak u petu dimenziju, galaktička sinhronizacija s ostatkom Univerzuma, pojava novog sunca u našem sustavu i promjena ljudske DNK.Ljudski DNA je faličan, i treba ga mijenjat!
Civilizaciju treba transformirat! Recimo, mi se tad ne bi svađali na nacionalnoj osnovi!velikog skoka u svijesti čovječanstva, koji će zauvijek transformirati ljudsku civilizaciju![]()
Mislim da cemo ipak gledati olimpijadu, i to bez ikakvih prijetnji!još uvijek nas očekuju Olimpijske igre u Londonu.
- tranquil
#21 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Čuo sam da zapravo okopava krompir da se malo opusti za vikend.Hantraga wrote:Ovo cak zna i Milorad Dodik, koji kopa skloniste nedaleko od Laktasa... Sve sa izgovorom da se kopa tunel za Auto put, a ustvari se kopa skloniste...
- zalizani
#22 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Postoji naucni dokazi koji upucuju na kulminaciju 2012. godine. Solarna aktivnost neprestano raste u vidu solarnih baklji i oluja. Cijeli ovaj period od nekoliko godina naucnici ocekuju snazne solarne aktivnosti koja ce kulminirati bas 2012. Takodjer, slabljenje zemljina magnetskog polja koje je u zdnjih 150 godina slabije za 10-15% medjutim sa tendencijom akceleracije intenziteta slabljenja. Takodjer sam naisao na podatak o Schumannovoj rezonanci i navode kako je porasla na gotovo 13HZ u posljednjih 20 godina a iznosila je 7.53. Medjutim, to moram priznati da mi nije jasno, jer Schummanova rezonancija nije nista drugo nego koliko puta svjetlost (ili elektromagnetski val) moze obici Zemlju na ekvatoru u jednoj sekundi (300 000 / 40 000), ali posto tu ima utjecaja ionosfera koja je u direktnoj povezanosti s magnetskim poljem...... 
edit
Takodjer se u krugu znanstvenih "dokaza" moze uzeti u obzir i Novelty Theory matematicara Terencea McKeene koji je jos 70ih razvio vrlo kompliciranu teoriju na temelju fraktala koja predvidja raspad vremena i ulazak u singularnost(definicija singularizma metafizickog pravca bi znacilo samo priznanje Boga kao uzroka svjeta-matematicari koji izucavaju singularitet uglavnom se srecu sa neodobravanjem naucne zajednice), ni manje ni vise nego 21.12.2012. bas onaj dan kada zavrsava ciklus Mayanskog kalendara koji predvidja ulazak u Univerzalno stanje svijesti! Pritom treba napomenuti da Terence nije znao za Mayanski kalendar kada je razvio svoju teoriju. Takodjer valja dodati da ta teorija jos uvijek stoji i da nitko jos nije uspio naci oprecan dokaz istinitosti njegove teorije. Medjutim, nije bas prihvacena medju znanstvenicima.
I sto nam sve to govori? Bas NISTA! Nazalost mi hrlimo zapadu i prihvacmo njihov nacin zivota, isprogramiran, postajemo roboti iliti robovi konzumerskog drustva. Razvijamo i radimo na novim proizvodima, dobijamo placu za to i onda na iste sve trosimo. Ako je ovo vrhunac civilizacije u kojoj zivimo, i ako ce zaista 2012. donijeti to sto kazu da hoce, mislim da nam ne treba biti nimalo zao, barem meni nije...
edit
Takodjer se u krugu znanstvenih "dokaza" moze uzeti u obzir i Novelty Theory matematicara Terencea McKeene koji je jos 70ih razvio vrlo kompliciranu teoriju na temelju fraktala koja predvidja raspad vremena i ulazak u singularnost(definicija singularizma metafizickog pravca bi znacilo samo priznanje Boga kao uzroka svjeta-matematicari koji izucavaju singularitet uglavnom se srecu sa neodobravanjem naucne zajednice), ni manje ni vise nego 21.12.2012. bas onaj dan kada zavrsava ciklus Mayanskog kalendara koji predvidja ulazak u Univerzalno stanje svijesti! Pritom treba napomenuti da Terence nije znao za Mayanski kalendar kada je razvio svoju teoriju. Takodjer valja dodati da ta teorija jos uvijek stoji i da nitko jos nije uspio naci oprecan dokaz istinitosti njegove teorije. Medjutim, nije bas prihvacena medju znanstvenicima.
I sto nam sve to govori? Bas NISTA! Nazalost mi hrlimo zapadu i prihvacmo njihov nacin zivota, isprogramiran, postajemo roboti iliti robovi konzumerskog drustva. Razvijamo i radimo na novim proizvodima, dobijamo placu za to i onda na iste sve trosimo. Ako je ovo vrhunac civilizacije u kojoj zivimo, i ako ce zaista 2012. donijeti to sto kazu da hoce, mislim da nam ne treba biti nimalo zao, barem meni nije...
- ovajonaj
#23 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
ljudi stvarno bi vam preporucio da protabirite ovaj portal znanja od pocetka do kraja..nista vas ne kosta, a mozda dobijete i odgovore na ova vasa pitanja..mozda vam se nece svidjeti ti odgovori,mozda hoce...ali bar ih uzmite i obzir i pokusajte biti "open minded"
http://www.val.hr/php
http://www.val.hr/php
- pojedinac
#24 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
NASA:pojedinac wrote:Ili u prevodu:The Government knows it.. NASA knows it.. but do YOU know?.. PLANET NIBIRU (Planet X) is coming our way! By July 2009 it will be visible as a faint reddish object and by 2012 it will be visible as a "second sun".. So what does Nibiru do when it passes the Earth? What do YOU need to know about it? And more important, what can you do to survive? Messages given to us by "Extraterrestrials" in the form of Crop Circles are telling us about this incoming Planet Nibiru and its current position in the Universe. Why are we not warned by our Governments? How did the Sumerians know about Nibiru? Who are the "Annunaki?" Who are the "Nephilim?" Why is our global weather pattern changing so rapidly and drastically? Global warming? I don't think so.. Why are there increasing numbers of sightings of strange giant creatures surfacing on Earth? Are we finding ourselves in the final stages of genetic experiments? By whom? Why are there increasing numbers of sightings of UFO's? Are we not only being watched for thousands of years? What agenda are we part of? You may find most answers by simply watching all the video parts of: "Wake Up Now! Your World IS Changing.. rapidly!" The term "Nibiru" comes from the Sumerian cuneiform tablets and writings klix back 5,000 years (older then any Religion). Nibiru means "Planet of the Crossing," and it's cuneiform sign was often a cross.. Zecharia Sitchin proposed the idea that billions of years ago our solar system once had twelve planets. Now with advancements in science, scientists have literally found the 12th planet and have also discovered some really disturbing things along with this discovery. This is what's meant to happen according to the Mayan and I-Ching predictions.. because time is a frequency which is being compressed..
Vlada zna da .. NASA zna to .. ali Znaš li ti? .. Planet NIBIRU (Planet X) dolazi blizu nas! Do jula 2009 bit će vidljiv kao slabo crvenkasti objekt i 2012 bit će vidljiv kao "drugo sunce" .. Šta će Nibiru učiniti pri prolazu kraj Zemlje? Šta morate znati o tome? I još važnije, šta možete učiniti da opstanete? Poruke date nam od "Vanzemaljaca" u obliku krugova govore nam o dolazećoj Planeti Nibiru i njenom trenutnom položaju u svemiru. Zašto nismo mi upozoreni od naših vlada? Kako su Sumeri znali o Nibiru? Ko su "Annunaki?" Ko su "Nephilim?" Zašto se naši globalni vremenski uslovi mijenjaju tako brzo i drastično? Globalno zatopljenje? Ne mislim tako .. Zašto ima sve veći broj znakova o čudnim gigantskim bićima na Zemlji? Pronalazimo li sebe same u završnom stadiju genetskog eksperimenta? Od koga potićemo? Zašto ima sve veći broj znakova o NLO-ima? Nismo li posmatrani hiljadama godina? Koji dio dnevnog reda smo mi u stvari? Većinu odgovora naći ćete jednostavno gledanjem svih video dijelova: "Probudite se! Vaš svijet se mijenja .. veoma brzo!" Izraz "Nibiru" dolazi sa Sumerskih glinenih tableta spisi koji datiraju iz 5000 godine (stariji od bilo koje religije). Nibiru znači "Prolazeća Planeta", i njen znak u glini je često križ .. Zecharia Sitchin pretpostavlja da je prije milijardi godina naš solarni sistem jednom imao dvanaest planeta. Sada s dostignućima u nauci, naučnici su doslovno našli 12-ti planet i također otkrili neke doista zabrinjavajućeg stvari zajedno s ovim otkrićem. To je ono što se smatra da će da se desi prema Mayan i I-Ching predviđanjima .. jer vrijeme je frekvencija koja je komprimirana ..
New Planet Discovered
Hubble Finds 'Tenth Planet' Slightly Larger Than Pluto
Obavezno pogledajte:
2012 Report!
Nibiru - Planet X
Planet X Nibiru - Planet X NEWS
LHC-ATLANTIS 2008 ( Galactic Alignment 2012 APROVED ! )
- sheilak
#25 Re: Kraj vremena ili astronomski fenomen
Na sve to cu samo reci :
NIBIRU WELLCOME
Bice sta bude, zivjecemo koliko je odredjeno.
NIBIRU WELLCOME
Bice sta bude, zivjecemo koliko je odredjeno.