osa, ovo je previse nedosljedno i za tebe, cuj ne postoje hrvatski kantoni, kako ne postoje, pa zapadnohercegovacki i posavski kanton su kantoni s hrvatskom vecinom, kao sto je i hercegovacki 'mjesani' kanton, i oni financiraju recimo sveuciliste u mostaru, zasto isto ne uciniti i sa skolama, mislim ako smo ozbiljni s ovim o skroz odvojenim skolama...dakle pod vodjstvom, politickim i finansijskim tih kantona i uz pomoc hrvatske (radi se o njenim drzavljanima na kraju krajeva) otvoriti sto vise hrvatskih skola i to je to, ne znam sta ti sad ne odgovara u tom prijedloguosa wrote:asadaspektakl wrote:ko koga prisiljava, vidis da se protivim svakoj prisili. cak predlazem, da bi se izbjegli ovi prigovori prisile, da hrvatski kantoni sami financiraju hrvatske skole a nek im i hrvatska pomogne, svakako se radi o njenim drzavljanima, sta je problem? uostalom, hrvatska a i vecina hrvata ce biti dio hrvatske bilo preko drzavljanstva bilo defakto a preko toga, s obzirom na kraj procesa, i dio eu, bih znamo da nece nikad, prema tome jos jedan razlog da se postupi kako sam predlozio, skolski program se mora prilagoditi tim promjenama, znaci cisto prakticno razmisljam, kakvo nametanje boze sacuvajosa wrote:
zbog toga što treba graditi nove zgrade, zapošljavati novo nenastavno osoblje, a za tim nema potrebe, doduše ako država ili lokaln zajednica ima novca i ljudi to žele, o.k, nego da li je tebi prisiljavanje nekog da se obrazuje na tuđem materinjem jeziku manji problem od segregacije, netko već spomenu da bi možda trebalo izgraditi i iste bogomolje, što bi bili različitih vjera, i odvajali se.....
bojim se da je tvoje poznavanje problematike vrlo površno, ne postoje hrvatske županije, a sve županije su dužne financirati kompletno školstvo, po tebi dakle u nekoj uvjetno rečeno" bošnjačkoj županiji" srpska i hrvatska djeca ne bi išla u školu, jer to ne bi imao tko financirati i obrnuto. ne shvaćam kako si zaključio da bih nikad neće biti dio e.u, naravno da će biti, možda će proces biti malo sporiji, ali kad ljudi tj. političari shvate određene realnosti, bit će i to ubrzano...
a ovo za bih u EU, pa znamo svi da nece nikad biti , sita EU sebe jos eto moze hrvatska uci jer mora radi mora i geostrategije i to je to, jedva eu dura sa sobom, jos joj samo nedostaju tudji problemi tipa bih