Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
-
Crvene_brigade
#1 Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
LIDER SBB-a PONOVIO DA MU JE SLUČAJ MONTIRAN
Fahro pozvao Bakira na pospremanje:Neću ja biti ničiji međed za vašare, na Vranduku stoje tri bagera
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku gdje je otvoreno progovorio o svom odnosu s Bakirom Izetbegovićem, odnosima unutar koalicije SDA i SBB i bošnjačkog jedinstva, kao i sudskom procesu koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH, prenosi Patria.
Ponovio je Radončić da je u njegovom slučaju riječ o montiranom procesu i da mu je sve napakovano.
- U pitanju je klasično policijsko politički progon. Znam ko mi je napakovao ali ne želim o tome javno govoriti. Vjerujem da će se to nakon fer i pravičnog postupka pokazati da se radilo o jedno potpuno nevinom čovjeku. Progonitelji se već bave sami sobom, vidite šta je sa gospodinom Salihovićem, a o političkoj pozadini nije vrijeme da se govori – kazao je Radončić.
Iako je Hadžifejzović insistirao da Radončić imenuje tog političkog nalogodavca, Radončić je tražio sljedeće pitanje, no, ipak je na kraju poručio:
- Nikada ne trebate praviti greške vaših rivala. Nikada ne treba optuživati ljude na bazi indikacija, već na bazi neoborivih dokaza. Kada govorim o političkoj pozadini ovog slučaja trebaju nam neoborivi dokazi, a ne intrige i špekulacije – kazao je Radončić.
Voditelj mu je napomenuo njegove izjave s ročišta gdje je između ostalog kazao da je „žrtva bolesnih ambicija čovjeka koji je umislio da vodi dvije stranke“.
- Prvo morate razumjeti moju ulogu koja treba da bude državnička i u fokusu mog života ne držim samo taj predmet. Ja sam legalista i vjerujem u fer suđenje. Imate tu činjenice koje su neoborive, da je Dubravko Čampara sklopio nagodbu s VSTV-om zbog svog nedopuštenog miješanja u slučaju Radončić. Ako je njegov brat ministar unutrašnjih poslova i drugi najbliži rođak predsjedavajući Vijeća ministara onda imate dovoljno elemenata za političko vezivanje jedne stvari sa drugom – kazao je Radončić.
Lider SBB-a dalje je kazao da će u narednom periodu insistirati na dinamičnijem odnosu u koaliciji sa SDA i HDZ, kazavši da je nezadovoljan tokom radova na izgradnji hidroelektrane Vranduk te da je koalicija sa SDA sklopljena iz nužde.
- Odnosi između mene i Izetbegovića su vrlo službeni, Ne radi se tu o nekom velikom prijateljstvu. Sve naše susrete imali smo u službenim prostorijama, dakle u Predsjedništvu BiH i jednom u SBB, što govori kakve odnose imamo. Ja samo neću biti ničiji međed kojeg će neko voditi po vašarima. Prošla je izborna kampanja, ja sam danas prošao pored Vranduka gdje stoje tri bagera i sjede dva radnika. Ja građane lagati neću. Poslije izbora treba sjesti i pospremanje izvršiti - kazao je Radončić.
Fahro pozvao Bakira na pospremanje:Neću ja biti ničiji međed za vašare, na Vranduku stoje tri bagera
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić gostovao je kod Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku gdje je otvoreno progovorio o svom odnosu s Bakirom Izetbegovićem, odnosima unutar koalicije SDA i SBB i bošnjačkog jedinstva, kao i sudskom procesu koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH, prenosi Patria.
Ponovio je Radončić da je u njegovom slučaju riječ o montiranom procesu i da mu je sve napakovano.
- U pitanju je klasično policijsko politički progon. Znam ko mi je napakovao ali ne želim o tome javno govoriti. Vjerujem da će se to nakon fer i pravičnog postupka pokazati da se radilo o jedno potpuno nevinom čovjeku. Progonitelji se već bave sami sobom, vidite šta je sa gospodinom Salihovićem, a o političkoj pozadini nije vrijeme da se govori – kazao je Radončić.
Iako je Hadžifejzović insistirao da Radončić imenuje tog političkog nalogodavca, Radončić je tražio sljedeće pitanje, no, ipak je na kraju poručio:
- Nikada ne trebate praviti greške vaših rivala. Nikada ne treba optuživati ljude na bazi indikacija, već na bazi neoborivih dokaza. Kada govorim o političkoj pozadini ovog slučaja trebaju nam neoborivi dokazi, a ne intrige i špekulacije – kazao je Radončić.
Voditelj mu je napomenuo njegove izjave s ročišta gdje je između ostalog kazao da je „žrtva bolesnih ambicija čovjeka koji je umislio da vodi dvije stranke“.
- Prvo morate razumjeti moju ulogu koja treba da bude državnička i u fokusu mog života ne držim samo taj predmet. Ja sam legalista i vjerujem u fer suđenje. Imate tu činjenice koje su neoborive, da je Dubravko Čampara sklopio nagodbu s VSTV-om zbog svog nedopuštenog miješanja u slučaju Radončić. Ako je njegov brat ministar unutrašnjih poslova i drugi najbliži rođak predsjedavajući Vijeća ministara onda imate dovoljno elemenata za političko vezivanje jedne stvari sa drugom – kazao je Radončić.
Lider SBB-a dalje je kazao da će u narednom periodu insistirati na dinamičnijem odnosu u koaliciji sa SDA i HDZ, kazavši da je nezadovoljan tokom radova na izgradnji hidroelektrane Vranduk te da je koalicija sa SDA sklopljena iz nužde.
- Odnosi između mene i Izetbegovića su vrlo službeni, Ne radi se tu o nekom velikom prijateljstvu. Sve naše susrete imali smo u službenim prostorijama, dakle u Predsjedništvu BiH i jednom u SBB, što govori kakve odnose imamo. Ja samo neću biti ničiji međed kojeg će neko voditi po vašarima. Prošla je izborna kampanja, ja sam danas prošao pored Vranduka gdje stoje tri bagera i sjede dva radnika. Ja građane lagati neću. Poslije izbora treba sjesti i pospremanje izvršiti - kazao je Radončić.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
dobro je da se nešto događa
da nije dosadno
da nije dosadno
- KB9
#3 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
bice jos jaci!
- Acid25
#4 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Međed jesi, ali za vašara nisi. Mogao bi se od tebe kakav dobar tepih napraviti.
- Danguba
- Alfons Kauders
#6 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Neki ocito jos nisu skontali da je SBB zapravo samo ispostava SDA...
-
breuer
#7 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
sssssssss SDAsbb....SDAbb.....SADb......SDA
-
aratet
#8 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Kao i svi ostali derivati.Alfons Kauders wrote:Neki ocito jos nisu skontali da je SBB zapravo samo ispostava SDA...
-
doktor78
#9 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Ko god je ušao u koaliciju sa SDA, nagrabusio je. SBiH,Liberali,GDS,SDP, DF, sad SBB. Najuspješniji recept za propast stranke je ulazak u koaliciju sa zelenima.
- SpecialOffer
#10 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Pa mema u njemu metar i dvadeset, kakav tepih? Jedino mozda otirac za noge, ispred vrata.Acid25 wrote:Međed jesi, ali za vašara nisi. Mogao bi se od tebe kakav dobar tepih napraviti.
- Truba
#11 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
zna li iko jel igdje bio kandidat za načelnika SBBovac
a ne SDAovac
a ne SDAovac
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima

-
doktor78
#13 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Tuzla. I još se u kampanji hvalio kako je unuk komandanta Handzar-divizijeBlack swan wrote:zna li iko jel igdje bio kandidat za načelnika SBBovac
a ne SDAovac
- cyprus
#14 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Bosanski Petrovac...Black swan wrote:zna li iko jel igdje bio kandidat za načelnika SBBovac
a ne SDAovac
- Truba
#15 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
zar taj ne bi trebao biti član lupam neke desne bošnjačke partije
a ne stranke koja teži da bude ka centru
kad su SBBovci krenuli više su mi lišili na DF
politički cirkus
a ne stranke koja teži da bude ka centru
kad su SBBovci krenuli više su mi lišili na DF
politički cirkus
- bingov buraz
#16 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Tamo gdje su iz SDA znali da nemaju ni promil sansecyprus wrote:Bosanski Petrovac...Black swan wrote:zna li iko jel igdje bio kandidat za načelnika SBBovac
a ne SDAovac
- jazzer
#17 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Fahro je masno platio da ga Senad ugosti
u subotu navece.
Vidi kako stoje stvari sa SDA pa gradi poziciju za izbore 2018. Ako ih doceka na slobodi, naravno.
Jer koga SDA prigrli dok mu ne uzme dusu, ne ispusta ga.
u subotu navece.
Vidi kako stoje stvari sa SDA pa gradi poziciju za izbore 2018. Ako ih doceka na slobodi, naravno.
Jer koga SDA prigrli dok mu ne uzme dusu, ne ispusta ga.
-
Crvene_brigade
#18 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Svugdje su ga grande ispušili kandidati SBB-a za načelnike i gradonačelnike, od Tuzle, Goražda, ne znam čiji je bio kandidat onaj nesretnik Suad Handanagić u Starom Gradu?Black swan wrote:zna li iko jel igdje bio kandidat za načelnika SBBovac
a ne SDAovac
-
Zahran
#19 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Puna podrška za koaliciju!
-
putokaz1
#20 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Tuzla,Bosanski Petrova,Doboj jug,Breza...Black swan wrote:zna li iko jel igdje bio kandidat za načelnika SBBovac
a ne SDAovac
- arzuhal
#21 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Za očekivati je na izborima 2018. jednu koaliciju partija bliskih ideoloških načela i odmaknutu od desnice, stranaka poput SDP-a, DF-a, SBB-a, Naše Stranke...

-
putokaz1
#22 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Te stranke nisu ni S od sličnearzuhal wrote:Za očekivati je na izborima 2018. jednu koaliciju partija bliskih ideoloških načela i odmaknutu od desnice, stranaka poput SDP-a, DF-a, SBB-a, Naše Stranke...
- arzuhal
#23 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Ti se ne razumiješ u bosanskohercegovački politički coitus...putokaz1 wrote:Te stranke nisu ni S od sličnearzuhal wrote:Za očekivati je na izborima 2018. jednu koaliciju partija bliskih ideoloških načela i odmaknutu od desnice, stranaka poput SDP-a, DF-a, SBB-a, Naše Stranke...
-
emmir1
#24 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Bogami zakuhalo pravo
Radončić još jednom pokazao da je kao ventilator kineske proizvodnje.
Okreće se a plus je jako nepouzdan
Radončić još jednom pokazao da je kao ventilator kineske proizvodnje.
Okreće se a plus je jako nepouzdan
-
putokaz1
#25 Re: Kraj koalicije SBB-SDA na svim nivoima
Odgovor arzuhal
Tu se NS ne uklapa
ostale su slične!
Tu se NS ne uklapa
ostale su slične!