Kraj entiteta?

Locked
LosmiH

#626 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

Bodkin wrote:
LosmiH wrote:
Moguce, ima i takvih ali spadaju u onih 5%. Samo mi reci:
Kada?
Kakav popravak u centru Banja Luke?
nije moguce nego se desilo. u zadnjih pola godine, a detalji nisu bitni. vjeruj mi da ne izmisljam :)
Nisam rekao da ne vjerujem samo mi nije jasno sta si popravljao u centru Banja Luke. Jesi li siguran da je u pitanju centar?
duh_sa_sjekirom

#627 Re: Kraj entiteta?

Post by duh_sa_sjekirom »

LosmiH wrote: Onda govori u svoje ime a ne generalno u ime drustva ili cak u ime Srba (i takve tvoje komentare sam procitao na prijasnjim stranama). To covjeka iznervira, dignes mi zivac i tako stvaras mrznju.
Nemas pravo da govoris u ime Srba.
...jer je to ekskluzivno pravo Guardiana... :D
LosmiH

#628 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

duh_sa_sjekirom wrote:
LosmiH wrote: Onda govori u svoje ime a ne generalno u ime drustva ili cak u ime Srba (i takve tvoje komentare sam procitao na prijasnjim stranama). To covjeka iznervira, dignes mi zivac i tako stvaras mrznju.
:lol: Pravi je Guardian. Covjek odbrani i jedne i druge i treca a niko ga nista nije pitao.

Isto tako kad oni iz NVO pricaju o zeljama naroda a ni jedan glasac ne stoji iza njih. Odakle oni znaju sta narod zeli ako niko ziv nikad nije glasao za njihove ideje? Smijesno.
Samo stranke ili pojedinci iza kojih stoje glasaci imaju pravo da govore ispred njih. Niko vise.
Skijaš

#629 Re: Kraj entiteta?

Post by Skijaš »

LosmiH wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
:lol: Pravi je Guardian. Covjek odbrani i jedne i druge i treca a niko ga nista nije pitao.

Isto tako kad oni iz NVO pricaju o zeljama naroda a ni jedan glasac ne stoji iza njih. Odakle oni znaju sta narod zeli ako niko ziv nikad nije glasao za njihove ideje? Smijesno.
Samo stranke ili pojedinci iza kojih stoje glasaci imaju pravo da govore ispred njih. Niko vise.
Svašta mi je rečeno u životu, dobrog i lošeg, ali ništa na mene nije ostavilo dojam kao ovo tvoje poistovjećivanje mene s preCjenikom. Zacrvenio sam se u licu, uši zuje i moraću pauzirati malo. Odoh na kafu i pizzu, odoh pokušati doći sebi od šoka.
duh_sa_sjekirom

#630 Re: Kraj entiteta?

LosmiH wrote: Ne mozemo naci zajednicki jezik ako ti od mene trazis da budem multietnican. Sta ako necu? Sta ako me ne zanimaju ni Bosnjaci ni Hrvati ni Madjari ni Kinezi ni Peruanci nego Srbi i interesi mog naroda? Hoces li da me zbog toga ubijes?

Nemas pravo nikom da naturas bilo sta pa ni hAZNADAR kojeg isto tako normalno i logicno interesuje njegov narod. Ne raduju se Englezi kad pobjedi Skotska reprezentacija pa opet normalno zive u istoj drzavi. Velsane i ne razumiju sta pricaju. Ne mozes ti od mene zahtjevati ono sto ja ne zelim i ne razumijem. Ja zaista ne razumijem ni Bosnjake ni njihove zahtjeve. Neka ih iznesu preko stranaka i neka se politicki bore za njih.
hAZNADAR razumijem jer kaze sta hoce i svaka cast. Tebe ne razumijem jer ti pricas umjesto mene i njega a nemas pravo na to. Iza tebe ne stojimo ni ja ni on. Osnuj stranku pa pricaj ispred svojih glasaca. Vidicemo ko su oni.

I ne znam sta je za tebe "ovo sto ce potrajati". Meni je "ovo sto ce potrajati" moj zivot a on ce trajati dok sam ziv.
Od tebe i takvih niko ne traži da budeš multietničan, veća da poštujete odluke suda o konstitutivnosti naroda (isto se odnosi i na FBiH). Sve dok tvoje "nezanimanje za druge" ne ugrozi druge, ono je tvoja stvar. Kad to budeš shvatio, shvatit ćeš i sve ono što si nabrojao da ne shvataš...
duh_sa_sjekirom

#631 Re: Kraj entiteta?

LosmiH wrote:

Ispred kojih "njih"?
Je li on (MD) predsjednik
1. entiteta i svih građana koji u njemu žive
2.samo Srba u entitetu RS
3.samo svojih glasača?

PS "Guardian" je preCednik, da ne bude zabune.
LosmiH

#632 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

duh_sa_sjekirom wrote:
LosmiH wrote: Ne mozemo naci zajednicki jezik ako ti od mene trazis da budem multietnican. Sta ako necu? Sta ako me ne zanimaju ni Bosnjaci ni Hrvati ni Madjari ni Kinezi ni Peruanci nego Srbi i interesi mog naroda? Hoces li da me zbog toga ubijes?

Nemas pravo nikom da naturas bilo sta pa ni hAZNADAR kojeg isto tako normalno i logicno interesuje njegov narod. Ne raduju se Englezi kad pobjedi Skotska reprezentacija pa opet normalno zive u istoj drzavi. Velsane i ne razumiju sta pricaju. Ne mozes ti od mene zahtjevati ono sto ja ne zelim i ne razumijem. Ja zaista ne razumijem ni Bosnjake ni njihove zahtjeve. Neka ih iznesu preko stranaka i neka se politicki bore za njih.
hAZNADAR razumijem jer kaze sta hoce i svaka cast. Tebe ne razumijem jer ti pricas umjesto mene i njega a nemas pravo na to. Iza tebe ne stojimo ni ja ni on. Osnuj stranku pa pricaj ispred svojih glasaca. Vidicemo ko su oni.

I ne znam sta je za tebe "ovo sto ce potrajati". Meni je "ovo sto ce potrajati" moj zivot a on ce trajati dok sam ziv.
Od tebe i takvih niko ne traži da budeš multietničan, veća da poštujete odluke suda o konstitutivnosti naroda (isto se odnosi i na FBiH). Sve dok tvoje "nezanimanje za druge" ne ugrozi druge, ono je tvoja stvar. Kad to budeš shvatio, shvatit ćeš i sve ono što si nabrojao da ne shvataš...
Kako da postujem?
Tj, kako mislis da ne postujem?
Sta trebam uraditi da bi to postovao odnosno sta trebam uraditi da to ne bih postovao?
Ne razumijem zahtjev? Obrazlozi jer inace ne podnosim kad se od mene zahtjava bilo sta. Ja jos nisam dobio krivicnu prijavu od Ustavnog suda zato sto nisam postovao kontitutivnost da bi mogao da mi prigovaras zbog toga.
Bodkin

#633 Re: Kraj entiteta?

Post by Bodkin »

LosmiH wrote:
Bodkin wrote:
LosmiH wrote:
Moguce, ima i takvih ali spadaju u onih 5%. Samo mi reci:
Kada?
Kakav popravak u centru Banja Luke?
nije moguce nego se desilo. u zadnjih pola godine, a detalji nisu bitni. vjeruj mi da ne izmisljam :)
Nisam rekao da ne vjerujem samo mi nije jasno sta si popravljao u centru Banja Luke. Jesi li siguran da je u pitanju centar?
pa ono, ne znam bl dobro ali od centra do tamo je trebalo 5 min pa tako sam zakljucio
duh_sa_sjekirom

#634 Re: Kraj entiteta?

LosmiH wrote: Kako da postujem?
Sta trebam uraditi da bi to postovao odnosno sta trebam uraditi da to ne bih postovao?
Ne razumijem zahtjev? Obrazlozi jer inace ne podnosim kad se od mene zahtjava bilo sta. Ja jos nisam dobio krivicnu prijavu od Ustavnog suda zato sto nisam postovao kontitutivnost da bi mogao da mi prigovaras zbog toga.
Ne razumiješ, veliš?
Pa evo pitanje:
Da li je broj zaposlenih Bošnjaka i Hrvata u organima javne uprave, javnim institucijama, javnim servisima itd u entitetu RS proprcionalan popisu iz '91 i u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH iz 2001. o konstitutivnosti naroda na cijeloj teritoriji BiH?
LosmiH

#635 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

duh_sa_sjekirom wrote:
LosmiH wrote:

Ispred kojih "njih"?
Je li on (MD) predsjednik
1. entiteta i svih građana koji u njemu žive
2.samo Srba u entitetu RS
3.samo svojih glasača?

PS "Guardian" je preCednik, da ne bude zabune.
Otkud ja znam, pitaj njega.
Meni treba predsjednik koji ce uraditi vise od jednog kruznog toka u BL. Skidam kapu za policiju i aprilski paket ali ne moze se na osnovu toga vladati vjecno. Za vrijeme SDSa se moglo malo i na crno raditi, gledali su kroz prste al nama nas predsjednik uvali fiskalizaciju i kredite od (naseg) Telekoma pa ti gledaj kako ces vratiti ratu u vrijeme kad se rusi pola Evrope. Narod puni budzet, budzet stalno raste a nista se narodu ne vraca. Ne moze to tako vjecno.
LosmiH

#636 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

duh_sa_sjekirom wrote:
LosmiH wrote: Kako da postujem?
Ne razumiješ, veliš?
Pa evo pitanje:
Da li je broj zaposlenih Bošnjaka i Hrvata u organima javne uprave, javnim institucijama, javnim servisima itd u entitetu RS proprcionalan popisu iz '91 i u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH iz 2001. o konstitutivnosti naroda na cijeloj teritoriji BiH?
Ma nemam pojma. Kakve to veze ima samnom? Jel moj posao da ih zaposlim? Eno ga ljubi se i grli se sa Tihicem i Covicem pa valjda njih trojica o tome trebaju razmisljati a ne ja.
Da je meni upasti u organe uprave... gdje bi mi bio kraj.
Srbin Lešinar

#637 Re: Kraj entiteta?

Post by Srbin Lešinar »

Bodkin wrote:
Srbin Lešinar wrote:
Bodkin wrote:
sta ako vam ja kazem da mi je frajer u centru banja luke rekao da me nece primiti za neki popravak ako sam musliman? cuo da sam iz sarajeva
Nema razloga da ti ne vjerujem. Onda je taj lik bolestan. Nemam šta drugo kazati :)
:thumbup: znas sta je tuga, od 10 ljudi 7 ce ti reci da je to nemoguce i da nije tako ili da je to 5% ljudi a to NIJE TACNO. bar 5 ljudi oko njega se pocelo smijati od njih 7
Ja sam odrastao sa Muslimanima/Bošnjacima, moje komšije su Bošnjaci, povratnici na svoje ognjište. Moja porodica je pomogla mnogim Bošnjacima u nesretno vrijeme kada su neki luđaci krenuli u varvarske akcije koje niko zdrave glave ne može opravdati! Danas šaljem slike radova na Ferhadiji mome prijatelju koji danas živi u Danskoj i svake godine dolazi u Banja Luku, lijepo se družimo i provodimo vrijeme zajedno.
Ono što ja želim, a to mislim želi i 99.9% Srba u RS, jeste samo da imam sigurnu i jaku Republiku Srpsku, ni metra više, pa bila ona sutra u ovoj formi u Bosni, ili nezavisna, ili u nekoj međudimenziji potpuno nebitno jer svakako i danas samostalno funkcioniše. Naravno sve ovo sa svim ostalim narodima koji žive u njoj.

Živio :thumbup:
Sezam

#638 Re: Kraj entiteta?

Post by Sezam »

seln wrote:
LosmiH wrote:Ja kao Srbin forumasa hAZNADAR sve razumijem i postujem iako se ne slazem ni 1% ali forumasa Skijaš ne razumijem nista i ne trudim se jer organski ne podnosim ljude koji drugima naturaju svoje modele zivota i razmisljanja.
Ja sam ja i razmisljacu onako kako ja hocu, radicu ono sto ja hocu i to u skladu sa zakonom. Niko mene ne moze prisiliti na bilo sta. Dzaba ti lovacki karabin sa optikom i pistolj, mozes me samo ubiti sa njim ali misljenje mi promjeniti ne mozes.
Ja kao Bosanac kazem da me, otkako nisam goloruk, boli kita sta bilo koji srbin misli.
To je to :thumbup:
LosmiH

#639 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

Srbin Lešinar wrote:Ja sam odrastao sa Muslimanima/Bošnjacima, moje komšije su Bošnjaci, povratnici na svoje ognjište. Moja porodica je pomogla mnogim Bošnjacima u nesretno vrijeme kada su neki luđaci krenuli u varvarske akcije koje niko zdrave glave ne može opravdati! Danas šaljem slike radova na Ferhadiji mome prijatelju koji danas živi u Danskoj i svake godine dolazi u Banja Luku, lijepo se družimo i provodimo vrijeme zajedno.
Ono što ja želim, a to mislim želi i 99.9% Srba u RS, jeste samo da imam sigurnu i jaku Republiku Srpsku, ni metra više, pa bila ona sutra u ovoj formi u Bosni, ili nezavisna, ili u nekoj međudimenziji potpuno nebitno jer svakako i danas samostalno funkcioniše. Naravno sve ovo sa svim ostalim narodima koji žive u njoj.

Bas tako. Neka svako zivi svoj zivot slobodno i u miru. U ludim vremenima je bilo svega ali ja danas ne znam nikoga iz BL kome smeta to sto se gradi Ferhadija, Sinagoga ili crkva na Petricevcu (a svi dobro znamo kakvo zlo je u II svj. ratu bila ta crkva). Prosla su vemena mrznje. Pa i budala vidi da ima vise nemira i rasne netrpeljivosti u jednoj Americi nego kod nas. U Hrvatsku idem ko u Srbiju, isto me fino docekaju ljudi.
Jedini problem moze nastati ako nekom (poput onog gore) smeta to sto sam ja Srbin i zeli od mene da napravi neku multi mjesavinu. E to nece moci. Ni ja od nikoga ne zahtjevam nista. Cak postujem i to ako me neko mrzi zato sto sam Srbin, necemo piti kafu i ok. Ne pada mi na pamet niti imam pravo da ga ja ubjedjujem u suprotno, njegova stvar i izbor.
Sezam

#640 Re: Kraj entiteta?

Post by Sezam »

Poklati, protjerati, porusiti dragulje arhtekture, pa onda pricati o slanju slika obnove prijatelju Bosnjaku, o tome kako ti nece dlaka s glave faliti i ostali prdezi, kao vi ste civilizovani. Za povratiti.

Vi se javljate iz najfasistickije rupe koju je Evropa imala u zadnjih 70 godina i koliko god se vi trudili, osudjeni ste na propast. Kad tad. Na bosnjackoj ste krvi izgradili vas genocidni entitet, i nema sanse da vas karma ne stigne. Kad tad.

A sad slobodno nastavite glumiti civilizaciju.
Bosnolog

#641 Re: Kraj entiteta?

Post by Bosnolog »

Srbin Lešinar wrote:
Ja sam odrastao sa Muslimanima/Bošnjacima, moje komšije su Bošnjaci, povratnici na svoje ognjište. Moja porodica je pomogla mnogim Bošnjacima u nesretno vrijeme kada su neki luđaci krenuli u varvarske akcije koje niko zdrave glave ne može opravdati! Danas šaljem slike radova na Ferhadiji mome prijatelju koji danas živi u Danskoj i svake godine dolazi u Banja Luku, lijepo se družimo i provodimo vrijeme zajedno.

Ziv je Zloba umro nije dok je genocidne,.. :D

Dvadeset pet godina poslije objavljivanja zloglasnog Memoranduma Akademije nauka i umetnosti Srbije, a koji je bio platforma za razbuktavanje srpskog nacionalizma koji je doveo do ratova i velikih zločina na Balkanu, srpska intelektualna elita ponovno predvođena Dobricom Ćosićem ponudila je trenutnim vladarima Srbije novi dokument -Memorandum SANU II. Kapitalni cilj -odvajanje RS-a od BiH.

MEMORADNUM SANU II

-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
-Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;
-Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
-Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;
-Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
-Pomagati otcjepljenje Republike Srpske;
-Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;
-Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.

MEMORANDUM SANU (1986)

Evo šta je sadržao dokument SANU koji se smatra intelektualnom najavom agresivnog srpskog nacionalizma i krvavih ratova na Balkanu:

- granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i kao takve one se trebaju prekrajati jer, prema Memorandumu, Ustav iz 1974. je nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja autonomnih pokrajina Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog "umjetnih" administrativnih granica koje ne predstavljaju "pravu" sliku
- ugroženost srpskog naroda od strane drugih naroda unutar SFR Jugoslavije: asimilacija, iskorištavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj sferi
- jačanje antisrpskih snaga unutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)
- potreba za brzom akcijom da se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda.

Memorandum SANU imao je dalekosežan uticaj na razvoj nacionalizma u Srbiji, ali i direktan uticaj na Slobodana Miloševića koji je ideje izložene u Memorandumu pokušao provesti u djelo: antibirokratska revolucija i ideja o velikoj Srbiji koja je kasnije bila uzrok rata u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

Autori Memoranduma su akademici Pavle Ivić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dobrica Ćosić, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ivan Maksimović, Kosta Mihajlović...
Jolpaz

#642 Re: Kraj entiteta?

Post by Jolpaz »

Ispitivanje pulsa, kojekakvim probnim balonima i čudnim diskusijama kako bi se utvrdila svijest patriota BiH zaista postaje smijesna...
res publica

#643 Re: Kraj entiteta?

Post by res publica »

Bosnolog wrote: Obadvije Jugoslavije su bile okupatorske velikosrpske tvorevine, to jest Srboslavije.
Upravo tako. Uostalom, Srbi su i stvorili prvu Jugoslaviju, a druga ju je samo naslijedila. A stvorili su je da bi okupili sve Srbe u jednu državu, dok druge nisu pitali da li i oni žele u tu državu.
Međutim, moramo priznati jednu stvar. Srbi su stvorili KSHS ne tako što su napali neki od južnoslavenskih naroda. Od njihovih ustanaka, pa do stvaranja prve Jugoslavije, oni su ratovali protiv Turskog i Austro-Ugraskog carstva. Nikada protiv bosanske, hrvatske, slovenske, makedonske ili crnogorske države. Osmansko carstvo je bilo njhov okupator, a Austro-Ugarska ih je napala 1914. Doduše, jesu provocirali AU, ali ipak nisu krenuli prvi u rat.
E, pošto je srpska vojska zauzela teritorije BiH i Hr. već 1918. ne možemo reći da je bila agresor i 1991-1995. Kako neko može biti agresor na teritoriju koju je već jednom osvojio, i od tog osvajanja se sa nje nije povlačio?
Zapravo, Hrvati, Bosanci, Slovenci... su 1992. stvarali države na teritoriji koje je Srbija dobila na račun Turske i AU, a ne na račun tih država...
Mogu li tako da se stvari tumače? :D
Srbi su proklamovali kao svoj nacionalni projekat svoje ujedinjenje i oslobođenje, i pri tome su do tog ujedinjenja i oslobođenja ratovali protiv dvije spomenute imperije. Ostali narodi su svoje države krenuli da stvaraju 1992. ali neke su bile zamišljene tako da razjedine Srbe. I tako sruše ono što su oni postigli ne ratujući protiv tih država. I dalje, možemo reći da Srbi nisu uzeli 49% BiH, nego da je 51% BiH uzeto od njih. :!:
Sezam

#644 Re: Kraj entiteta?

Post by Sezam »

res publica wrote:
Bosnolog wrote: Obadvije Jugoslavije su bile okupatorske velikosrpske tvorevine, to jest Srboslavije.
Upravo tako. Uostalom, Srbi su i stvorili prvu Jugoslaviju, a druga ju je samo naslijedila. A stvorili su je da bi okupili sve Srbe u jednu državu, dok druge nisu pitali da li i oni žele u tu državu.
Međutim, moramo priznati jednu stvar. Srbi su stvorili KSHS ne tako što su napali neki od južnoslavenskih naroda. Od njihovih ustanaka, pa do stvaranja prve Jugoslavije, oni su ratovali protiv Turskog i Austro-Ugraskog carstva. Nikada protiv bosanske, hrvatske, slovenske, makedonske ili crnogorske države. Osmansko carstvo je bilo njhov okupator, a Austro-Ugarska ih je napala 1914. Doduše, jesu provocirali AU, ali ipak nisu krenuli prvi u rat.
E, pošto je srpska vojska zauzela teritorije BiH i Hr. već 1918. ne možemo reći da je bila agresor i 1991-1995. Kako neko može biti agresor na teritoriju koju je već jednom osvojio, i od tog osvajanja se sa nje nije povlačio?
Zapravo, Hrvati, Bosanci, Slovenci... su 1992. stvarali države na teritoriji koje je Srbija dobila na račun Turske i AU, a ne na račun tih država...
Srbi su proklamovali kao svoj nacionalni projekat svoje ujedinjenje i oslobođenje, i pri tome su do tog ujedinjenja i oslobođenja ratovali protiv dvije spomenute imperije. Ostali narodi su svoje države krenuli da stvaraju 1992. ali neke su bile zamišljene tako da razjedine Srbe. I tako sruše ono što su oni postigli ne ratujući protiv tih država. I dalje, možemo reći da Srbi nisu uzeli 49% BiH, nego da je 51% BiH uzeto od njih. :!:
Vidi se da nisi bas njabolje upoznat sa materijom, iako je ovo podebljano sto si napisao u sustini tacno. Naime, u ranom 20 vijeku Srbi su imali teritorijalne pretenzije prema Bugarskoj, domovini starosrpskog jezika. Zamisli da su kojim slucajem dobili taj rat, danas bi ubjedjivali Bugare da su u stvari SRbi i Slaveni :D pogledati pod: Balkanski ratovi 1912 -1914
res publica

#645 Re: Kraj entiteta?

Post by res publica »

Sezam wrote:
res publica wrote:
Vidi se da nisi bas njabolje upoznat sa materijom, iako je ovo podebljano sto si napisao u sustini tacno. Naime, u ranom 20 vijeku Srbi su imali teritorijalne pretenzije prema Bugarskoj, domovini starosrpskog jezika. Zamisli da su kojim slucajem dobili taj rat, danas bi ubjedjivali Bugare da su u stvari SRbi i Slaveni :D pogledati pod: Balkanski ratovi 1912 -1914
Dobro, ne osporavam to. To je sasvim druga tema. Bugari i Srbi su ratovali međusobno u u dva svjetska rata, u jednom balkanskom i jednom samo njihovom prije toga. Pretendovali su i na istu teritoriju koja je bila pod Osmanskim Carstvom, pod raznim izgovorima.
Abid Sakalaš

#646 Re: Kraj entiteta?

Post by Abid Sakalaš »

Sezam wrote:
res publica wrote:
Ne koljite braćo Bugari ako ste Srbi :mrgreen:
LosmiH

#647 Re: Kraj entiteta?

Post by LosmiH »

Sezam wrote:Poklati, protjerati, porusiti dragulje arhtekture, pa onda pricati o slanju slika obnove prijatelju Bosnjaku, o tome kako ti nece dlaka s glave faliti i ostali prdezi, kao vi ste civilizovani. Za povratiti.
Sta je laz?

Ferhadija
Image

Samostan na Petricevcu
Image

Sinagoga
Image

Uostalom dodji u BL i uvjeri se. Davno je bila 1992-95.
Trololo

#648 Re: Kraj entiteta?

Post by Trololo »

Genije, valjda su i svi Bošnjaci i svi Hrvati živjeli u jednoj državi. Pogledaj stanje danas. Iz nerazumne želje da nametnute svoju hegemoniju na teritoriji cijele BiH, pustili ste niz vodu svoj narod u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji.
Sezam

#649 Re: Kraj entiteta?

Post by Sezam »

LosmiH wrote:
Sezam wrote:Poklati, protjerati, porusiti dragulje arhtekture, pa onda pricati o slanju slika obnove prijatelju Bosnjaku, o tome kako ti nece dlaka s glave faliti i ostali prdezi, kao vi ste civilizovani. Za povratiti.
Sta je laz?

Uostalom dodji u BL i uvjeri se. Davno je bila 1992-95.
Davno je bila i 1389 pa mi je izasla na nos.

Bio, uvjerio se kakvo ZLO vlada tim gradom i ne samo tim gradom, vec cijelom okupiranom teritorijom.

Koliko dugo obnavljate Ferhadiju? Kad ce kraj obnove? Oduzilo se nesto.
Last edited by Sezam on 10/10/2012 20:29, edited 1 time in total.
Sezam

#650 Re: Kraj entiteta?

Post by Sezam »

2x
Locked