Kraj entiteta?

Locked
automatic

#1 Kraj entiteta?

Post by automatic »

Šta mislite, hoće li nakon završnih riječi, krajnjih zaključaka i konačnih presuda u Haagu, dogovorom svjetskih sila doći do reakcije Ujedinjenih Nacija preko Vijeća Sigurnosti, OHR-a i EUFOR-a, koji će zajedničkim dekretom o neophodnom kontrolisanom reorganizovanju BIH u svrhu formiranja i postizanja dugoročno normalne države, entiteti koje danas poznajemo biti pravno poništeni i kao takvi prestati postojati?
Last edited by automatic on 19/09/2012 22:32, edited 1 time in total.
Halcyon

#2 Re: Kraj entiteta?

Post by Halcyon »

Neće.
dudlov

#3 Re: Kraj entiteta?

Post by dudlov »

automatic wrote:Šta mislite, hoće li nakon završnih riječi, krajnjih zaključaka i konačnih presuda u Haagu, dogovorom svjetskih sila doći do reakcije Ujedinjenih Nacija preko Vijeća Sigurnosti, OHR-a i EUFOR-a, koji će zajedničkim dekretom o neophodnom kontrolisanom reorganizovanju BIH u svrhu formiranja i postizanja dukoročno normalne države, entiteti koje danas poznajemo biti pravno poništeni i kao takvi prestati postojati?
Nemoj puno ocekivati od zapada.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
bogoljub

#4 Re: Kraj entiteta?

Post by bogoljub »

ma jok
Bodkin

#5 Re: Kraj entiteta?

Post by Bodkin »

sto bi se oni uplitati u uredjenje nezavisne drzave :-) izbori se sam ako mozes, ako ne mozes izvuci najvise sto mozes iz ovoga
hrastov žižak

#6 Re: Kraj entiteta?

Post by hrastov žižak »

Bodkin wrote:sto bi se oni uplitati u uredjenje nezavisne drzave :-) izbori se sam ako mozes, ako ne mozes izvuci najvise sto mozes iz ovoga
Ako se ne varam, ti si često na ovom forumu podupirao uplitanja u uređenja nezavisnih država. More bit da se varam
Almond

#7 Re: Kraj entiteta?

Post by Almond »

Entiteti su nastali da bi se Bošnjaci koji su muslimani u očima Zapada satjerali u kontrolisane "rezervate".
Nakon ozakonjenja genocidne tvorevine RS u Dejtonu i oslobađanja Srbije od odgovornosti u Hagu izgubio sam svaku iluziju u dobre namjere Zapada.
Ne očekujem ukidanje entiteta.
bogumila

#8 Re: Kraj entiteta?

Post by bogumila »

Almond wrote:Entiteti su nastali da bi se Bošnjaci koji su muslimani u očima Zapada satjerali u kontrolisane "rezervate".
Nakon ozakonjenja genocidne tvorevine RS u Dejtonu i oslobađanja Srbije od odgovornosti u Hagu izgubio sam svaku iluziju u dobre namjere Zapada.
:thumbup:
forceware

#9 Re: Kraj entiteta?

Post by forceware »

Almond wrote:Entiteti su nastali da bi se Bošnjaci koji su muslimani u očima Zapada satjerali u kontrolisane "rezervate".
Ne zaboravi da se ta kataklizma bošnjačkog naroda dešava od 1991 kada su počeli da mašu zastavama Turske i Saudijske Arabije i kada su islamisti iz SDA na prevaru smijenili legalno izabranog Fikreta Abdića.

Retorika koju možemo vidjeti po ovim sarajevskim bošnjačkim forumima i mržnja koju iz njih izbija daju nama Srbima a i Hrvatima vjeru u ispravnost naših postupaka, i prije 20 godina a i sada.
quarterback

#10 Re: Kraj entiteta?

Post by quarterback »

automatic wrote:Šta mislite, hoće li nakon završnih riječi, krajnjih zaključaka i konačnih presuda u Haagu, dogovorom svjetskih sila doći do reakcije Ujedinjenih Nacija preko Vijeća Sigurnosti, OHR-a i EUFOR-a, koji će zajedničkim dekretom o neophodnom kontrolisanom reorganizovanju BIH u svrhu formiranja i postizanja dugoročno normalne države, entiteti koje danas poznajemo biti pravno poništeni i kao takvi prestati postojati?
ne
maxfire

#11 Re: Kraj entiteta?

Post by maxfire »

forceware wrote: Ne zaboravi da se ta kataklizma bošnjačkog naroda dešava od 1991 kada su počeli da mašu zastavama Turske i Saudijske Arabije i kada su islamisti iz SDA na prevaru smijenili legalno izabranog Fikreta Abdića.

Retorika koju možemo vidjeti po ovim sarajevskim bošnjačkim forumima i mržnja koju iz njih izbija daju nama Srbima a i Hrvatima vjeru u ispravnost naših postupaka, i prije 20 godina a i sada.
Jesil kad izasao napolje iz svoje sobe? Il ti je jedini portal u stvarni svijet prozor?
harisl

#12 Re: Kraj entiteta?

Post by harisl »

forceware wrote:
Ne zaboravi da se ta kataklizma bošnjačkog naroda dešava od 1991 kada su počeli da mašu zastavama Turske i Saudijske Arabije i kada su islamisti iz SDA na prevaru smijenili legalno izabranog Fikreta Abdića.

Nesreco jedna, vrati se pod svoj kamen, usuti se i ne sramoti citave narode...
Bodkin

#13 Re: Kraj entiteta?

Post by Bodkin »

hrastov žižak wrote:
Bodkin wrote:sto bi se oni uplitati u uredjenje nezavisne drzave :-) izbori se sam ako mozes, ako ne mozes izvuci najvise sto mozes iz ovoga
Ako se ne varam, ti si često na ovom forumu podupirao uplitanja u uređenja nezavisnih država. More bit da se varam
pa ne znam bas da jesam :) kako god, recimo da ovako kako je postavljac teme to pitao, mislim da zapad NIKAD nece napraviti ovakve poteze koji favoriziraju jednu stranu.
njonjica

#14 Re: Kraj entiteta?

Post by njonjica »

forceware wrote:

Zar ti jos nisi u banovicima?
njonjica

#15 Re: Kraj entiteta?

Post by njonjica »

Bodkin wrote:
hrastov žižak wrote:
pa ne znam bas da jesam :) kako god, recimo da ovako kako je postavljac teme to pitao, mislim da zapad NIKAD nece napraviti ovakve poteze koji favoriziraju jednu stranu.
Ne bih rekla da zapad ne favorizira "jednu stranu"...i upravo zbog toga (bl)entiteti nikada nece biti ukinuti.
forceware

#16 Re: Kraj entiteta?

Post by forceware »

njonjica wrote:
forceware wrote:

Što bi bio u Banovićima?

Predlažem vam da ponovo zaratite sa Srbima i Hrvatima, ovog trena geopolitička situacija za muslimane je jako povoljna, sigurno možete računati na podršku amerike :)
LBVIEW

#17 Re: Kraj entiteta?

Post by LBVIEW »

forceware wrote:
njonjica wrote:
forceware wrote:

Što bi bio u Banovićima?

Predlažem vam da ponovo zaratite sa Srbima i Hrvatima, ovog trena geopolitička situacija za muslimane je jako povoljna, sigurno možete računati na podršku amerike :)
Samo pazi da vam se ti "ispravni postupci" ovaj put ne vrate kao bumerang u republikosrpsku facu. 8-)
Last edited by LBVIEW on 20/09/2012 08:31, edited 1 time in total.
madFlava

#18 Re: Kraj entiteta?

Post by madFlava »

forceware wrote:

Duse drage.
LBVIEW

#19 Re: Kraj entiteta?

Post by LBVIEW »

Pa i drugi su se, nepozvani, na puno destruktivniji nacin uplitali u uredenje ove nezavisne drzave, a vala i ovim gore pomenutim isto nije bilo strano ,rezultirajuci ovim nakaradnim drzavnim ustrojstvom kojem smo svjedoci.
Tako da je, kad bi u medunarodnoj politici postojalo nesto sto se zove principijelnost te osjecaj odgovornosti, na mjestu zahtijev za funkcionalnijim rijesenjem iniciranim od strane ovih potonji. Isto kao sto je na mjestu zahtijev za anuliranjem zlocinackim uplitanjem od strane ovih prvih stvorenih entiteta.Inace smo na vrlo skliskom terenu prihvacanja "realnosti" na terenu, kada se ta realnost moze mijenjati fakticki iz sata u sat.Ili cemo se nastaviti igrati Orwel-a, pa cemo se na tu istu "realnost" pozivati samo onda kad nam odgovara, a ovim drugima isto pravo uskratiti? :-)
Altsa

#20 Re: Kraj entiteta?

Post by Altsa »

entiteti se mogu samo ukinuti ratom...s obzirom da se vise nikom ne ratuje entiteti ostaju do daljnjeg
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21 Re: Kraj entiteta?

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje”
» forceware

:)
hAZNADAR

#22 Re: Kraj entiteta?

Post by hAZNADAR »

forceware wrote: Ne zaboravi da se ta kataklizma bošnjačkog naroda dešava od 1991 kada su počeli da mašu zastavama Turske i Saudijske Arabije i kada su islamisti iz SDA na prevaru smijenili legalno izabranog Fikreta Abdića.

Ne daje vam to vjeru vec iluziju i fasizam koji se razvija nesmetano i neovisno o bosnjackim prilikama.
Pricaj mi malo o mrznji - kod nas je barem usmjerena protiv jedne ideologije i politike, standarda, barem vam ne sporimo naciju, jezik, kulturu,.. i barem ne spominjemo genetike i nasljedne krivice. U nasem drustvu barem postoji ekstremizam koji je jasno definisan i koji je jasno naznacen - kod vas toga odavno nema jer je sve isti standard. Buduci da 99% vas i dalje uglavnom na svim kontaktima pilavi o poturicama, nenarodima, izdajnicima i genetskim otpadima, zaostaloj muslimanskoj civilizaciji, ikonama na tavanu i frustracijama konto toga, izmisljenim nacijama i jezicima,.. sam mrznja mu dodje kao privilegija. Nacisti nisu mrzili Jevreje - oni ih samo nisu smatrali za ljude i tamanili su ih kao korov bez osjecaja. Tako je otprilike i kod vas - a kao banjalucanin znam dobro da je to sve krenulo davno prije tuskih, saudijskih,.. zastava i internet foruma.
Vezano za temu - entitet mi ne smeta ukoliko je prostor demokratije, slobode i perspektive za sve. Ali dokle je god aparthejd i dokle se god i dalje provodi etnicko ciscenje - uvijek ce postojati konfrontacija i sljedeci sukob se samo odlaze. Bosnjaci nece vjecno biti getoizirani i ovako tretirani. Nove generacije ce imati vise samorespekta, ponosa, i politicke pameti, a nove srpske generacije ce moci samo podcijeniti protivnika o kojem vec sada ne znaju nista i visoko letjeti kao i sada umisljajuci da su superiorni i neka visa rasa.

I to je moj odgovor na pitanje o kraju entiteta. Novi sukob je neminovan gdje Bosnjaci ne mogu puno izgubiti a Srbi mogu. Jedini nacin da opstane entitet je da bude uredjen po evropskim nacelima slobode, ravnopravnosti, demokratije i kada prosjecan Bosnjak u RS bude imao istu pravnu zastitu i slobodu kao sto ima kao stranac po Evropi. Ali to sumnjam da ce se desiti. Daleko od toga da prizeljkujem rat, i da ga zagovaram - ali barem nerado priznajem da ce se tesko moci izbjeci.

Ne kritikujem rad moderacije - ali pozeljno je da ovdje imamo i politicka misljenja od strane velikosrba, kao i njihovo prisustvo. To je ipak nasa realnost a i diskusije nisu interesantne ako su jednoobrazne.
Last edited by hAZNADAR on 20/09/2012 09:13, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#23 Re: Kraj entiteta?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

forceware wrote:

Kada vućeš za jezik evo da odgovorim istim tonom. Ta kataklizma bošnjačkog naroda se naravno trebala desiti kao što je onaj vaš ludi ratni zločinac najavljivao za govornicom, ali na vašu nesreću se nije sprovela u djelo iz više razloga. Kada govorimo o katalizmama naroda mislim da su Srbi najveći gubitnici u bivšoj Jugoslaviji ali eto neki i danas sanjaju vlažne snove u obliku neke mitomanske Srbije i granice Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. O ratnom zločincu i izdajniku Fikretu Abdiću ne treba trošiti rijeći, o njemu je ovozemaljski sud rekao dovoljno a i šta bi za novo imao reći ishlapljeli starac i njegova neracionalna politika?

Te floskule o sarajevskim forumima/novinama/doktorima/političarima su već toliko postale isprazne da mislim da ga ni prosječan glasač SNSD-a ne uzima za ozbiljno - smišljajte nešto novo. Sa druge strane pogledaj bljuvotine na forumu I. Sarajevo gdje se otvoreno poziva na nova klanja ali to naravno nikom od vas separatista iz manjeg BH entiteta ne smeta pa kada malo bolje razmislim KLIX.BA je zaista visoko profesinalni portal i imeprativ za portale u okruženju.

Kada govoriš o navodnoj ispravnosti vaših (Srpskih i Hrvatskih) postupaka (genocida, protjerivanja i ratnih zločina) evo upravo ovakvi tvoji komentari nama Bošnjacima otklanjaju svaku sumnju u ispravnost naših postupaka te nam daju novu snagu da istrajemo u svojim nastojanjima da separatistima iz manjeg BH entiteta i ekstremnom krilu HDZ-a ne dozvolimo cijepanje BiH.
hepekcina

#24 Re: Kraj entiteta?

Post by hepekcina »

ko da nekoga libo tuki za političkim uređenjem BiH....stranci su dobili ono što ih je interesovalo a to je da klanje stane i da mogu mirno ručati bez naših budalaština u podnevnim vijestima.

Soga i jeste implementiran do kraja jedino onaj dio mirovnog sporazuma koji je njih i interesovao, a to je vojni dio čime su plemena razoružana i pacifizirana. A sada je indijancima u ograničenim kapacitetima dopušteno da laju jedni na druge, pljuju jedni po drugima, da se pođahkad pošaketaju, pokamenjaju jal se poletvaju, al sve dok njihove ideološke fekalije ne zagađuju podnevni ručak prosječnih europejaca. I vako moremo narednih 1000 godina :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Kraj entiteta?

Post by Truba »

u posljednje vrijeme sam više u entitetu :D

ne ulazim u zločine i politiku...

ali uzmimo jedno mjesto koje je bilo 100% srpsko prije rata na teritoriju gdje je RS i drugo na teritoriju gdje je sada federacija

vidjet će se razlike :mrgreen: očite ... druga tema...

srpsko selo u RS je mjesto gdje su srbi sačuvali svoju kulturu, običaje, način života, obilježja srpski jezik, pjesme, imena...

ukidanjem RSa ili promjenom imena entiteta neće se ništa izmijeniti... isto kao srpsko sarajevo => istočno sarajevo
ljepše zvuči... ali
nije govno nego se pas posro
Locked