Kraftwerk@Ljubljana 24.05-kako je bilo

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ozone

#1 Kraftwerk@Ljubljana 24.05-kako je bilo

Post by ozone »

copy/past
http://www.never2much.info/index.php?id ... &verzija=1
Pioniri elektronike. Glazba koja sadrži elemente svih pravaca elektronske glazbe i zvuči tako jednostavno, a opet tako bogato i savršeno. Naravno da smo poludili čim smo čuli da Kraftwerk dolazi u Ljubljanu i da smo kupili karte još prije dva mjeseca, čim su došle u prodaju. Ljubljana je u proljeće uistinu prekrasna i bilo nam je žao što nismo ranije stigli da možemo u obilazak. Čim smo stigli u Križanke, mjesto nas je oduševilo. U samom je centru starog grada, uz rijeku i to su ostaci nekog starog samostana u obliku amfiteatra. Stage je velik, a podija gotovo i da nema, možda dva metra, dalje se nižu stepenice i sve je okruženo visokim zidovima. U 21 sat, začuli su se prvi taktovi 'The Machine Man'-a i zastor se počeo otvarati. Njih četvorica su stajala ozbiljnih lica u fancy crnim odijelima s crvenim košuljama i crnim kravatama, svaki za svojim pultom s kompjuterom. Ekran s vizualizacijama preko cijelog stagea u potpunosti je pratio glazbu i moram reći da mi je to bio jedini istinski savršen spoj vizualizacija, glazbe i zvuka. Križanke su zahvalan prostor za sound. Zvuk je savršeno čist i moćan i ne može se mjeriti niti s jednim klubom ili prostorom. Kraftwerk je nastavio s većinom stvari sa svoja dva albuma i svaku stvar je pratila odgovarajuća vizualizacija. Za vrijeme 'Autobahna' prikazivale su se autoceste, za vrijeme 'Tour de France' biciklijada, a stalno su se izmjenjivale futurističke i moderne projekcije sa starim slikama iz 50-ih godina. Trans Europe Express uz projekcije željeznice, 'Computer World', 'Expo 2000', 'The Computer', 'Radioactivity' uz znak za otrove, 'The Model' uz osmjehe starih glumačkih diva i manekenki, 'Neon Lights', 'Vitamin', 'Numbers' s bizarnim izmjenjivanjem trodimenzionalnih brojeva.... To su samo neke od stvari koje su izmamile vrisak, pa čak i suze nekih iz publike jer Kraftwerk je definitivno jedan od onih bendova koji čekaš cijeli život i uglavnom ga imaš priliku vidjeti samo jednom. Uskoro se spušta zastor i idući put kad se diže, ljude su zamijenili roboti s licima Kraftwerkovaca. Slijedi 'Robots' uz opće oduševljenje publike. Idući trenutak, vraćaju se 'pravi' Kraftwerkovci ali u uskim crnim biciklističkim odijelima prošaranim neonski zelenom mrežom. Vizualno savršeno i neponovljivo. Naravno to je vezano uz iduću stvar 'Elektro Kardiogramm'. Slijedi 'Pocket calculator' i za kraj 'Music non stop'. Na kraju koncerta, pokušali smo doći do nekih majica ili privjesaka koji će nas podsjećati na ovaj predivan događaj, no gužva je bila prevelika, a ipak nas je čekala noćna vožnja do Zagreba. Moram pripomenuti da je bilo puno Hrvata na koncertu, srela sam dosta Splićana i Zagrepčana, a u publici se često čuo i talijanski i njemački jezik. Stvarno se radilo o jednom svjetskom i neponovljivom koncertu kojim je Ljubljana potvrdila svoj status glazbene metropole u bivšoj Jugoslaviji.

copy/past s foruma kraftwerk after
Dj sam nazvao dj Katastrofa,kako jedan frend nazvao jednog naseg dj Goli K*-on je premija za njega.
Pocetak nije bilo los, stari elektro ali sto je dalje isao bilo je sve gore:kako,sta je pustao?
Tomcraft-Lonileness pa na to jedno kuruzna verzija The Flirts-Helpless,na to Luke Slater-Nothing at All,ko ce to nabrajat,slijedi nesto sto nisam mogao ni sanjat da cu ikad cut u nekom klubu I nisam do sad.Denis&Denis,Zana Nimani,Baby Doll
dinash

Post by dinash »

koncert je bo genijala. dva sata audio-vizualne genijalnosti ... kraftwerk su definitivno najstariji raveri :)

jedino je stvar kvarilo to sto je bilo uzasno hladno ...

a sto se tice aftera: pa ko im je kriv kad igu u Global (to je skoro pa isto sto Aqua) ...
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

Global je gori od Aque..ja kraftwerk nisam vidjela jer sam gledala u knjige to vece... :(
ozone

Post by ozone »

i kraftwerci su bili tamo isto,pa su pobjegli
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

ne znam sta je mislio taj neko ko ih je doveo gore :roll: ...mrzim global...slikice:

http://kraftwerk.hu/kepek/kepek/koncert ... age_01.htm

:(
Post Reply