Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bosancica2008

#1 Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by bosancica2008 »

tokom
Last edited by bosancica2008 on 21/02/2010 13:40, edited 1 time in total.
kirby

#2 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by kirby »

bosancica2008 wrote:Poz svima, treba mi vasa hitna pomoc. Tek sam dosla s puta (putovala Turkish Airlinesom) i otkrila da mi je iz prtljaga ukraden nov mobitel vrijednosti 600 eura. Konekcije u letu sam imala u Istanbulu gdje sam morala prenociti jer je let za Sarajevo bio ponisten.Predstavnik TA je sve putnike koji su bili u tranzitu, poput mene, uputio u obliznji hotel da prenocimo, a na pitanje putnika da uzmemo prtljagu receno je da ne treba jer ce prtljaga biti prebacena u Sarajevo zajedno sa nama, te da ne brinemo. Ali, ocito je da razloga za brigu ima itetako. Sta da radim? Kradju sam prijavila odmah na Sarajevskom aerodromu, a sada sam zvala i TA u Sarajevu gdje mi je receno kako oni ne odgovaraju za kradje iz prtljaga!? Pa ko onda odgovara? Zasto mi nisu dopustili da uzmem svoj prtljag u Istanbulu i tako sprijecim kradju? Kako da nadoknadim odstetu za ukradeni mobitel? Hvala svima na odgovorima.

veoma naivno.posto radim na aerodromu i znam sta se desava sa prtljagom,preporucujem svima da skupe stvari (mobitel,kamera,laptop) ponesu sa sobom u rucnom prtljagu.dobiti novce mozes jedino ako si osigurana protiv kradje ili nestanka stvari na putovanju.ali mislim da ces taj telefon morati halaliti.nek ti bude skola za sljedeci put.
karanana

#3 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by karanana »

ja mislim da su oni pokriveni vezano za kradje sa nekim "disclaimerom" u kojem pise da ne odgovaraju za to. nisam siguram, zao mi je, ali mozda savjet za ubuduce: tako vrijedne i male stvari nosi uvijek sa sobom u carry on prtljagu.
Edin H.

#4 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Edin H. »

Imas li kakav dokaz i mozes li dokazati da je telefon bio tvoj, npr. racun kada si ga kupila?

Da li si prije leta uzela "putno osiguranje"? Imas li osiguranje na telefon?
Ukoliko imas zapisnik policije oni bi trebali nadoknaditi stetu.

U suprotnom raspitaj se sa nekim advokatom i slozi ih na sud.
Vjerovatno ce ti ponuditi neku kompenzaciju prije nego sto dodje do suda.
kirby

#5 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by kirby »

Edin H. wrote:Imas li kakav dokaz i mozes li dokazati da je telefon bio tvoj, npr. racun kada si ga kupila?

hoce, hoce. :P :P
Edin H.

#6 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Edin H. »

kirby wrote:
bosancica2008 wrote:Poz svima, treba mi vasa hitna pomoc. Tek sam dosla s puta (putovala Turkish Airlinesom) i otkrila da mi je iz prtljaga ukraden nov mobitel vrijednosti 600 eura. Konekcije u letu sam imala u Istanbulu gdje sam morala prenociti jer je let za Sarajevo bio ponisten.Predstavnik TA je sve putnike koji su bili u tranzitu, poput mene, uputio u obliznji hotel da prenocimo, a na pitanje putnika da uzmemo prtljagu receno je da ne treba jer ce prtljaga biti prebacena u Sarajevo zajedno sa nama, te da ne brinemo. Ali, ocito je da razloga za brigu ima itetako. Sta da radim? Kradju sam prijavila odmah na Sarajevskom aerodromu, a sada sam zvala i TA u Sarajevu gdje mi je receno kako oni ne odgovaraju za kradje iz prtljaga!? Pa ko onda odgovara? Zasto mi nisu dopustili da uzmem svoj prtljag u Istanbulu i tako sprijecim kradju? Kako da nadoknadim odstetu za ukradeni mobitel? Hvala svima na odgovorima.

veoma naivno.posto radim na aerodromu i znam sta se desava sa prtljagom,preporucujem svima da skupe stvari (mobitel,kamera,laptop) ponesu sa sobom u rucnom prtljagu.dobiti novce mozes jedino ako si osigurana protiv kradje ili nestanka stvari na putovanju.ali mislim da ces taj telefon morati halaliti.nek ti bude skola za sljedeci put.
Pa nisu joj ga na nasem aerodromu maznuli, nego u prijateljskoj Turskoj :skoljka:
Ja sam cesto nosio kamere, mobitele u prtljagu i nikad nista. Stvar srece.
Robyn

#7 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Robyn »

Edin H. wrote:Imas li kakav dokaz i mozes li dokazati da je telefon bio tvoj, npr. racun kada si ga kupila?

Ma jasta, vidi sa Policijom, tuzi ih, sigurno ce dati pogodbu, naravno samo ako imas racun, pa da stoku mozes oderati. Trebala si u prtljagu ostaviti koji milion, ili cudnog bijelog praha, sode-bikarbone ili foto album, slike Mafijasa, pa bi ukrali al u Q.

Good luck Bosancice
bosancica2008

#8 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by bosancica2008 »

Hvala vam svima. Imam kod sebe racun jer sam ga kupila uoci puta.Imam i kutiju u kojoj je mobitel stajao i odakle je izvucen tako sto je jedan dio kartona kutije pocijepan. Iskreno, sve mi se zgadilo. Sada ispade niko nije kriv.
Edin H.

#9 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Edin H. »

kirby wrote:

hoce, hoce. :P :P
To je do advokata.
Pitanje je da li oni mogu izgubiti ovaj slucaj.
Takodje, ponavljam moze li ona dokazati da je posjedovala taj telefon.
Ja nisam nisam nigdje vidio da vidljivo pise "nemojte vrijedne predmete stavljati u prtljag", npr. na check-in-u.

Uostalom to je i neka pozitivna praksa u radu sa korisnicima njihovih usluga, jer ovo im i nije bas najbolja reklama.
kirby

#10 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by kirby »

Robyn wrote:

Ma jasta, vidi sa Policijom, tuzi ih, sigurno ce dati pogodbu, naravno samo ako imas racun, pa da stoku mozes oderati. Trebala si u prtljagu ostaviti koji milion, ili cudnog bijelog praha, sode-bikarbone ili foto album, slike Mafijasa, pa bi ukrali al u Q.

Good luck Bosancice

pa sta ako ima racun?ima li dokaz da je telefon bas stavila u prtljagu?znaci ja imam racun,ostavim tel kod kuce(ili ga prodam u zemlji u kojoj sam bio) i pri povratku kazem da mi je telefon ukraden iz prtljaga.pa daj nisu ni oni naivni toliko.skupe stvari ostavljati u prtljagu mogu samo naivne osobe ili koje nemaju iskustva s tim.isto ti je na parkinzima.platis parking ali gazda parkinga ne odgovara za stvari koje ostavis u autu.
Edin H.

#11 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Edin H. »

Viktoria Beckham je oderala British Airways, zescu im cifru uzela.
Vrijedne stvari, plus stres, nelagodu koju je pretrpjela.

Istina, njoj su zazdili cijelu torbu :D
kirby

#12 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by kirby »

Edin H. wrote:Viktoria Beckham je oderala British Airways, zescu im cifru uzela.
Vrijedne stvari, plus stres, nelagodu koju je pretrpjela.

Istina, njoj su zazdili cijelu torbu :D

da su joj zazdili torbu lakse bi bilo.ovako nista.steta
ljubav_aha

#13 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by ljubav_aha »

kirby wrote:

kirby,upravo tako

u SAD takodjer se nalazli prodavnica izgubljenih stvari tokom putovanja sa avio-kompanijama
karanana

#14 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by karanana »

nema nista od ovoga. sto kirby kaze, kad se cijela torba izgubi, imas onaj "claim" i mozes reci da ti je torba izgubljena i nalagati vrijednost stvari u njoj. a ovako....e sad bosancice, nije mi jasno, kutiju si ponijela sa sobom u kabinu i nju imas a telefon si ostavila u prtljagu? ili su uzeli telefon a vratili kutiju?
Koshpa

#15 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Koshpa »

Ne isplati ti se zajebavati oko toga pardon na izrazu, nema nista od toga, jer kompanija nema nista stim, a opste je poznato da radini na utovaru i istovaru na aerodromima u Turskoj vole "zaviriti" u tudje stvari, nek ovo bude opomena i za druge koji putuju u Tursku pa nek fino zakatance svoje stvari
ljubav_aha

#16 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by ljubav_aha »

TGSTK wrote:Ne isplati ti se zajebavati oko toga pardon na izrazu, nema nista od toga, jer kompanija nema nista stim, a opste je poznato da radini na utovaru i istovaru na aerodromima u Turskoj vole "zaviriti" u tudje stvari, nek ovo bude opomena i za druge koji putuju u Tursku pa nek fino zakatance svoje stvari
vole zaviriti i na sarajevskom,ne zezaj,kao sto su se gledali i nestajali paketi,srecom,sad je kontrola bolja

sto se tice mobitela,llicno imam osiguranje,ako nestane,bilo kad i bilo gdje,dadnem samo $50 i imam opet nov mobi,cija je cijena znatno visa
Koshpa

#17 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Koshpa »

ljubav_aha wrote:
TGSTK wrote:Ne isplati ti se zajebavati oko toga pardon na izrazu, nema nista od toga, jer kompanija nema nista stim, a opste je poznato da radini na utovaru i istovaru na aerodromima u Turskoj vole "zaviriti" u tudje stvari, nek ovo bude opomena i za druge koji putuju u Tursku pa nek fino zakatance svoje stvari
vole zaviriti i na sarajevskom,ne zezaj,kao sto su se gledali i nestajali paketi,srecom,sad je kontrola bolja

nekad su voljeli i kad je njih 10 dobilo otkaz kad su uhvaceni sigurnosnom kamerom nikad vise
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#18 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by mIRCerka »

policija, kutija, otisci, baza podataka.
kirby

#19 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by kirby »

mIRCerka wrote:policija, kutija, otisci, baza podataka.

a rukavice :P
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by mIRCerka »

kirby wrote:
mIRCerka wrote:policija, kutija, otisci, baza podataka.

a rukavice :P
Bolje provjeriti neko razmisljati ŠBB KBB
Koshpa

#21 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by Koshpa »

Halal mobitel :P
cHupjahalic@

#22 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by cHupjahalic@ »

jesi imala i imas li ikakvo osiguranje?
to si trebala odmah kad si primjetila prijaviti. u biti najbolje ide ako odmah prijavis na aerodromu.
ako imas osiguranje onda opet mozes nesto ocekivati (ako imas potrvdu da je ukraden), npr u mom stoji da ako prtljaga ne stigne u roku od 5 sati nakon sto sam sletjela na aerodrom oni prebace jednu odredjenu sumu za garderobu. tako isto u slucaju kradje iz torbe.
da li ti je kofer ostecen, ikakvih tragova da je otvoren?
kazem ti, najbrze ide kad se odmah na aerodromu prijavi, nadam se da si to uradila.
bosancica2008

#23 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by bosancica2008 »

Ako namjeravate ubuduce putovati Turkish Airlinesom trebate znati da oni ne odgovaraju za prtljag!!!??? To je ono sto je vrli gospodin iz njihovog predstavnistva u Sarajevu jucer kazao. Na moje pitanje zasto sam onda placala kartu oko 1000 KM ako oni ne odgovaraju za prtljag odgovor je bio kako sam dobila ono sto sam platila - otputovala sam i doputovala nazad! Oni nisu odgovorni za prtljag.
Cak je pokusao da pronadje na aviokarti upozorenje kako se vrijedne stvari ne stavljaju u prtljag, ali toga, naravno, nigdje nema.
Uzeo je kopije moga pasosa, karte, broja prtljaga, racuna od mobitela i rekao da cekam:(
Ja sam jucer zaprijetila da cu ih tuziti jer je rijec o necuvenoj kradji. Ne znam jesam li ranije navela u svom postu da sam u Istanbulu morala prenociti jer je let za Sarajevo otkazan, te da su putnici TRAZILI SVOJE PRTLJAGE ALI JE PREDSTAVNIK TURSKIHA NA AERODROMU REKAO KAKO PRTLJAZI OSTAJU, TE DA CE BITI TRANSPORTOVANI U SARAJEVO SA NAMA!!!!!!!!!
Da su mi dali moj prtljag da ga ponesem u hotel ne bi me opljackali.
bosancica2008

#24 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by bosancica2008 »

Sve je skupa bilo u prtljagu. Kriminalci su uzeli mobitel iz kutije koju su poderali da bi izvukli mobitel, a sve ostalo ostavili.
karanana wrote:nema nista od ovoga. sto kirby kaze, kad se cijela torba izgubi, imas onaj "claim" i mozes reci da ti je torba izgubljena i nalagati vrijednost stvari u njoj. a ovako....e sad bosancice, nije mi jasno, kutiju si ponijela sa sobom u kabinu i nju imas a telefon si ostavila u prtljagu? ili su uzeli telefon a vratili kutiju?
thumb

#25 Re: Kradja tokom leta Turkish Airlinesa

Post by thumb »

Hajde malo smiri doživljaj. Reci mi molim te, kad uđeš u tramvaj čuvaš li svoju torbu ( u kojoj imaš extra vrijednu stvar) pod rukom ili ne obračaš pažnju , pa kad ti neko nešto mahne ideš kod vozača ili u Gras da ti plate odštetu jer si zaboga platila voznu kartu...? :-)
Post Reply