Kradja Renault Scenic

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
serum

#1 Kradja Renault Scenic

Post by serum »

Danas postade moj ljubimac.
Znam da se ovi noviji kradu, ali nisam siguran za ovaj kao moj /2004 godište/
Jeste li imali to neprijatno iskustvo ili nekog koga poznajete, te šta je najbolje kao zaštita a da odmah nije zeder...hvala
Nabucco

#2 Re: Kradja Renault Scenic

Post by Nabucco »

Auto koristi karticu za paljenje, te je zbog toga na udaru lopova. Nema razlike izmedju Scenica i Megana, Megan je vec odavno na udaru, Scenic malo manje, jer je manje zastupljen na nasim prostorima.

Eh sad, pitanje je koliko imas para. Ako nisi bas pri parama mozes za 50ak KM srediti neki tajni prekidac, te promjeniti OBD ulaz.(Ako poznajes elektroniku i lemljenje ovo moze sve da se uradi za 10ak Markica) + Naljepnica Cobre :lol: .

Ako si pri para, uradi ovo sto sam vec naveo, te jos ugradi Zeder ili Hudiny. Hudiny bolje leži francuzima 8-) . A ako bas hoces da budes 99% siguran dodas na sve ovo Cobru :D .
serum

#3 Re: Kradja Renault Scenic

Post by serum »

Laik sam čuo sam da je zeder oko 450KM a neznam koliko košta hudini...taj prekidač ću sigurno staviti, za taj OBD ulaz sam čuo...
citroen xm

#4 Re: Kradja Renault Scenic

Post by citroen xm »

Hudini 5 stoja.
Muderris

#5 Re: Kradja Renault Scenic

Post by Muderris »

Bilo koja kombinacija mehaničke i elektronske zaštite i ne sekiraj se.
Referent za ONO i DSZ

#6 Re: Kradja Renault Scenic

Post by Referent za ONO i DSZ »

Malo sam offtopic ali bolje nego da otvaram novu.

Pitam Renault vozace kako su rjesili pitanje audio uredjaja u svom Meganeu, Scenicu...
Postojeci fabricki je super, ima komande na volanu te svoj display na centralnoj konzoli ALI NEMA MP3.
Da li ima neki radio na trzistu neki model s MP3om koji kad bi se ugradio ne bi ukinuo ove komande i display info.
Nije valjda da sam jedini koji ima ovu potrebu.

Ne interesuju me razni FM transmiteri koji gube frekvenciju jal malo zamaknes grad a na otpadima nema MP3 radio renault uredjaja novije generacije.

Hvala.
citroen xm

#7 Re: Kradja Renault Scenic

Post by citroen xm »

Potraži na "i beju", ali prvo neka ti neko kaže kako se zove jer sam ja zaboravio, postoje stvari za to koje ugradiš zajedno sa novim aparatom i zadržiš komande.

Edit: Malo sam čačkao i našao da je ono što tebi treba ovo: "stalk steering wheel interface adaptor"

Dalje, novi radio mora imati podršku za komande na volanu, i ovaj adapter kada nađeš sastoji se iz dva dijela. Prvi tražiš po modelu auta, a drugi po modelu radia.

To je na brzinu. Javiće se možda neko iskusniji, a i ti sam pročačkaj. Za početak imaš neke smjenice.

A ovo je trebalo u neku drugu temu kao što je opšta reno tema, a ne ovdje gdje nema veze sa vezom.
vnm

#8 Re: Kradja Renault Scenic

Post by vnm »

moj jaran je trazio MP3 pa kad je skontao da ih ovi sto prodaju cijene ko suho zlato nabavio ovo cudo:

http://www.ebay.co.uk/itm/CT29RN02-AUX- ... 1374885603

kabl bez ikakvih problema izvukli pored mjenjaca, nista nismo morali da busimo ili da unistavamo, nasli otvor. sad prikljuci mobitel/ipod i vozi. sto se tice komanda na volanu jedino ne moze da salta pjesme, ali mimo toga sve fercera.
l33t

#9 Re: Kradja Renault Scenic

Post by l33t »

Nabucco wrote:Auto koristi karticu za paljenje, te je zbog toga na udaru lopova. Nema razlike izmedju Scenica i Megana, Megan je vec odavno na udaru, Scenic malo manje, jer je manje zastupljen na nasim prostorima.

Eh sad, pitanje je koliko imas para. Ako nisi bas pri parama mozes za 50ak KM srediti neki tajni prekidac, te promjeniti OBD ulaz.(Ako poznajes elektroniku i lemljenje ovo moze sve da se uradi za 10ak Markica) + Naljepnica Cobre :lol: .

Ako si pri para, uradi ovo sto sam vec naveo, te jos ugradi Zeder ili Hudiny. Hudiny bolje leži francuzima 8-) . A ako bas hoces da budes 99% siguran dodas na sve ovo Cobru :D .
de mi reci za naljepnice, ako nemas zeder i stavis naljepnicu kontajul to lopovi :D valjda ne citaju klix :D
semirsar

#10 Re: Kradja Renault Scenic

Post by semirsar »

Uci ce on da provjeri, ako je bas zapik'o avto, a s druge strane, ima ih dosta kojima je pegla svaki put zakljucavat' zeder :mrgreen:
Post Reply