Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
od moje raje u SA sam cuo da je jedno od popularnijih auta za kradju VW Passat...
e vidite sad ovo... ja sam prosle godine kupio (u Americi) Novog Passata... taj Passat ima tzv "pametni kljuc" koji u biti izgleda kao onaj daljinski kojim se otljucava/zakljucava brava, ili pali/gasi auto alarm... u principu nema "standardnog" ljuca nego je taj "komad plastike" kljuc... kompletna stvar ide u "kljucaonicu" za paljenje, malo se pogura i auto upali...
Bas sam zvao VW dilera u Chicagu (zvao sam ih 3-4), i zvao sam osiguravajuce drustvo i kazu mi da otkad je izasao novi Passat (tzv B6 linija) NITI JEDAN NIJE ukraden u Americi...
mogu se spojiti zice ispod volana i tako to ali auto nece da pali... jednostavno ne moze se upaliti bez kljuca...
Da li je takav kljuc u BH Passat-ima ili je skroz nesto drugo ili su fakat lopovi u BH 50godina ispred ovih Americkih...????
Bea_Trix wrote:arslane, sto nisi nasao ljepseg lava?
i zasto bas ljubicasti?
pa nije ni ovaj ruzan, a ni ja nisam neka ljepota.. tako da ipak postoji neka balansa, ili mi se cini..
a sto se farbe tice.. ne mogu vise ovih, cistih kolora, nemjesanih, bez flekica, bez stranih cestica... cistokrvnih..
Bea_Trix wrote:arslane, sto nisi nasao ljepseg lava?
i zasto bas ljubicasti?
pa nije ni ovaj ruzan, a ni ja nisam neka ljepota.. tako da ipak postoji neka balansa, ili mi se cini..
a sto se farbe tice.. ne mogu vise ovih, cistih kolora, nemjesanih, bez flekica, bez stranih cestica... cistokrvnih..
ma nije ruzan, samo je malo metro
salim se... nek nije onaj cisti iz prirode, ipak si ti cyber lav
Cini mi se da sam nedavno citao da ni u HR nije ukraden nijedan novi Passat, al nisam potpuno siguran u to. Jer sumnjam da do sada "crni" strucnjaci nisu pronasli nacin da obidju neki sigurnosni sistem.
VR6 wrote:Cini mi se da sam nedavno citao da ni u HR nije ukraden nijedan novi Passat, al nisam potpuno siguran u to. Jer sumnjam da do sada "crni" strucnjaci nisu pronasli nacin da obidju neki sigurnosni sistem.
hvala na postu VR6...
evo jos jedna cinjenica koja ide u prilog tome da je zaista tesko (mozda i nemoguce) ukrasti B6 Passata sa "smart key" opcijom...
AUTO OSIGURANJE... B6 Passat je jedno od auta u Americi sa najnizom cijenom kasko polise... Cak je recimo jeftinija polisa za Passata nego za recimo Toyotu Yaris...????
tako moj osiguravajuci agent i objasnjava stvari... jednostavno zato sto ih je (ono sto bi ameri rekli) "next to impossible" da se ukradu....
VR6 wrote:Cini mi se da sam nedavno citao da ni u HR nije ukraden nijedan novi Passat, al nisam potpuno siguran u to. Jer sumnjam da do sada "crni" strucnjaci nisu pronasli nacin da obidju neki sigurnosni sistem.
hvala na postu VR6...
evo jos jedna cinjenica koja ide u prilog tome da je zaista tesko (mozda i nemoguce) ukrasti B6 Passata sa "smart key" opcijom...
AUTO OSIGURANJE... B6 Passat je jedno od auta u Americi sa najnizom cijenom kasko polise... Cak je recimo jeftinija polisa za Passata nego za recimo Toyotu Yaris...????
tako moj osiguravajuci agent i objasnjava stvari... jednostavno zato sto ih je (ono sto bi ameri rekli) "next to impossible" da se ukradu....
hvala na postu VR6...
hahahahaha, ma strasno!
STA "ha ha ha ma strasno" ??????????????????????????????????????
od moje raje u SA sam cuo da je jedno od popularnijih auta za kradju VW Passat...
e vidite sad ovo... ja sam prosle godine kupio (u Americi) Novog Passata... taj Passat ima tzv "pametni kljuc" koji u biti izgleda kao onaj daljinski kojim se otljucava/zakljucava brava, ili pali/gasi auto alarm... u principu nema "standardnog" ljuca nego je taj "komad plastike" kljuc... kompletna stvar ide u "kljucaonicu" za paljenje, malo se pogura i auto upali...
Bas sam zvao VW dilera u Chicagu (zvao sam ih 3-4), i zvao sam osiguravajuce drustvo i kazu mi da otkad je izasao novi Passat (tzv B6 linija) NITI JEDAN NIJE ukraden u Americi...
mogu se spojiti zice ispod volana i tako to ali auto nece da pali... jednostavno ne moze se upaliti bez kljuca...
Da li je takav kljuc u BH Passat-ima ili je skroz nesto drugo ili su fakat lopovi u BH 50godina ispred ovih Americkih...????
Zivjeli!!!!
Eh CHICAGO sve je to tako dok se ga ne docepa neki Rus,u Moskvi su za par dana ukrali dva Bentlija svaki od njih kosta mozda kao 20 Pasata jer kod nijh ne postoji sta se nemoze ukrasti.
CHICAGO wrote:da li mi IKO moze KONKRETNO da odgovori na moje pitanje... DA LI 2006-2008 PASSAT ima takozvani SMART KEY za paljenje... HVALA UNAPRIJED!!!!
Smart Key je napravio covjek(ili grupa ljudi) te ce se isto tako nadji covjek (ili grupa ljudi) koji ce ga na neki nacin onesposobiti - najprostija logika ciji sam pristalica od onog dana kad mi je najjedostavniji saner iz mahale obio auto zbog opklade - ja se pravio pametan i tvrdio da je nemoguce.
Mogu misliti sta bi tek napravili oni pravi maheri.
pirmin wrote:Smart Key je napravio covjek(ili grupa ljudi) te ce se isto tako nadji covjek (ili grupa ljudi) koji ce ga na neki nacin onesposobiti - najprostija logika ciji sam pristalica od onog dana kad mi je najjedostavniji saner iz mahale obio auto zbog opklade - ja se pravio pametan i tvrdio da je nemoguce.
Mogu misliti sta bi tek napravili oni pravi maheri.
Meni je covjke koji nije saner i koji se bavi alarmima pokazao (nije mi objasni kako naravno) kako se moze novi A6 "srediti" u nekoliko poteza.
U americi je problem sto se automobili malo drugacije kradu, dok sam Passat nije na listi automobila koji predstavljaju "dram car." To je Balkan! Ovdje je Honda daleko pozeljnija kriminalcima nego jedan passat!
U Chemerici je auto koje se najvise dekra Toyota Camry (ja mislim da je na listi vec sigurno 10-ak godina)...
onda Hoda Civic, Honda Accord.... i medju race-rima najpopularnije auto za ukrast je Acura Integra....
Mechke, BMW i ostala njemacka vozila se ne kradu toliko... (prvo skoro svaki skuplji njemac je opremljen tzv lojack-om) - cim gazda skonta da je auto ukradeno, nazove jedan broj telefona (Lojack servis centar) i oni automatski onesposobe auto da ga fakat i najbolji BH lopov vise ne moze pokrenuti (jedino ga mogu rastaviti u dijelove)...
isto tako dosta auta na US trzistu su opremljena GPS lokatorom, koji u bilo kojem momentu moze da kaze gdje se auto nalazi...
Meni su u SA 1993 drpili Njemackog GTD-a (sa 2000km predjene kilometraze)... ali u Njem. su mi ugradili "magnetnu blokadu" .... lopovi ga nisu mogli upaliti nikako... na kraju mi je neko dojavio lokaciju auta i kad sam ga nasao tek su poceli da ga rasparchavaju (skinuli sajbe i neke manje dijelove)...
BH lopovi su face, ali ima i za njih stvari kojima nisu dohakali....
rekao sam vec na par prijasnjih postova - nedavno je u Chicagu bio auto show i sajam auto elektronike, na kojem je predstavljen najnoviji Japanski izum - Ultrasonic Car Defender (alarm koji se sluzi ultrazvucnom tehnologijom sa 2-way pejdzerom)...
Kompanija nudi $75000 onome ko onesposobi alarm...
Meni su u SA 1993 drpili Njemackog GTD-a (sa 2000km predjene kilometraze)... ali u Njem. su mi ugradili "magnetnu blokadu" .... lopovi ga nisu mogli upaliti nikako... na kraju mi je neko dojavio lokaciju auta i kad sam ga nasao tek su poceli da ga rasparchavaju (skinuli sajbe i neke manje dijelove)...
BH lopovi su face, ali ima i za njih stvari kojima nisu dohakali....
rekao sam vec na par prijasnjih postova - nedavno je u Chicagu bio auto show i sajam auto elektronike, na kojem je predstavljen najnoviji Japanski izum - Ultrasonic Car Defender (alarm koji se sluzi ultrazvucnom tehnologijom sa 2-way pejdzerom)...
Kompanija nudi $75000 onome ko onesposobi alarm...
Svako se auto da odraditi...Upratis lika koji ga vozi, sacekas ga da parkira, dok izlazi laganini devetku na potiljak i to je to.
Liku na Otoci klepishe Audija ja mislim cetvorku, haman nova novcata, zeder, alarmi, qrci-palci...Dosh'o pasha pred garazu, izisao da je otvori, a hadzuke lijepo sjeli i odvezli se sa Audijem, zederom i full opremom.