Krada automobila !!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

bomba

#51 Re: Krada automobila !!

Post by bomba »

blue033 wrote: Ovo sa zamjenom plus i minus je dobra ideja, ali ako mu izgori uređaj koji oni skupo iznajmljuju mogu ti kasnije zapaliti automobil iz osvete.
Stoji i ta izjava... Sa druge strane, ja imam i garazu i ovaj patent mi sluzi ako lopov pokusa ukrast auto dok mi je auto parkirano negdje u gradu
U samom trenutku kradje, lopov ne moze znat da li mu je kutija spaljena, vidjet ce samo da ne moze ukinuti fabricku blokadu i upaliti auto a posto nema vremena da u sred kradje duma sta je caka, prije ce odustat od kradje. Da mu je kutija spaljena skontat ce tek kad dodje nazad u svoju "logu" a tad ce i moje auto vjerovatno biti u svojoj garazi :D
vukojebina

#52 Re: Krada automobila !!

Post by vukojebina »

ja sto ovdje ima "strucnih" ljudi...svaka cast :D :D
blue033

#53 Re: Krada automobila !!

Post by blue033 »

bomba wrote:
blue033 wrote: Ovo sa zamjenom plus i minus je dobra ideja, ali ako mu izgori uređaj koji oni skupo iznajmljuju mogu ti kasnije zapaliti automobil iz osvete.
Stoji i ta izjava... Sa druge strane, ja imam i garazu i ovaj patent mi sluzi ako lopov pokusa ukrast auto dok mi je auto parkirano negdje u gradu
U samom trenutku kradje, lopov ne moze znat da li mu je kutija spaljena, vidjet ce samo da ne moze ukinuti fabricku blokadu i upaliti auto a posto nema vremena da u sred kradje duma sta je caka, prije ce odustat od kradje. Da mu je kutija spaljena skontat ce tek kad dodje nazad u svoju "logu" a tad ce i moje auto vjerovatno biti u svojoj garazi :D
I ja sam mislio da im spržim uređaj, čak da im montiram i suzavac:), ovako kad vide drugi konektor vjerovatno će odmah odustati.

Zavisi koji ti je auto u pitanju, ako je neki skupi zbog kojeg će te pratiti par dana, onda će znati tvoje kretanje, ako je neki kojeg će slučajno pokušati onda je ok, čak ćeš učiniti i dobro djelo.
gidra

#54 Re: Krada automobila !!

Post by gidra »

Sta je sa Zederom, da li je on efikasan protiv kradje ili se lahko moze provaliti? I zanima me da li je neko od forumaša cuo da je ukradeno auto sa uredno zakljucanim Zederom/Hudinyem?
frankwhite

#55 Re: Krada automobila !!

Post by frankwhite »

gidra wrote:Sta je sa Zederom, da li je on efikasan protiv kradje ili se lahko moze provaliti? I zanima me da li je neko od forumaša cuo da je ukradeno auto sa uredno zakljucanim Zederom/Hudinyem?
Isto me interesuje za cobra alarm?
Brdar

#56 Re: Krada automobila !!

Post by Brdar »

jbg takav vakat doso, imas passat minimum zeder + cobra.
technoGeek

#57 Re: Krada automobila !!

Post by technoGeek »

Kupis sebi bolje auto za manje pare i koje se ne krade, tako da ti ne trebaju zastite a budes gospodin.
brutobilansa

#58 Re: Krada automobila !!

Post by brutobilansa »

Kakva je sad situacija sa krađama u SA. Da li su provaljene mehaničke zaštite tipa Zeder ili Hudiny lock. Šta mislite da li je dovoljna mehanička zaštita+skriveni prekidac (eventualno)? Dvoumim se između Zedera i Hudiny locka. Koji je vas savjet? Radi se o Audi-ju A4 2002.godiste.
Pozdrav
kornjas

#59 Re: Krada automobila !!

Post by kornjas »

brutobilansa wrote:Kakva je sad situacija sa krađama u SA. Da li su provaljene mehaničke zaštite tipa Zeder ili Hudiny lock. Šta mislite da li je dovoljna mehanička zaštita+skriveni prekidac (eventualno)? Dvoumim se između Zedera i Hudiny locka. Koji je vas savjet? Radi se o Audi-ju A4 2002.godiste.
Pozdrav
Nemoj se samo dugo dvoumit da ti ga ne otjeraju u međuvremenu
juzna_strana

#60 Re: Krada automobila !!

Post by juzna_strana »

Zastita je obavezna mada nista nije 100% sigurno.
Nedavno sam cuo informaciju na tv-u, za prvih pola godine u Sarajevu je ukradeno 660 auta.
Po meni uzasno puno. Znaci, Cobra+Zeder minimum za noviji Audi,VW itd..
swatch

#61 Re: Krada automobila !!

Post by swatch »

hudiny posjeduje puno bolju bravu od zedera, tako da je i bolja opcija.
zLatk0

#62 Re: Krada automobila !!

Post by zLatk0 »

http://www.youtube.com/watch?v=WBpxzH17dTY

Sad da li je ovo fkt ovako ne znam, ali eto ko ima Fabiu nek pogleda
bomba

#63 Re: Krada automobila !!

Post by bomba »

brutobilansa wrote:Kakva je sad situacija sa krađama u SA. Da li su provaljene mehaničke zaštite tipa Zeder ili Hudiny lock. Šta mislite da li je dovoljna mehanička zaštita+skriveni prekidac (eventualno)? Dvoumim se između Zedera i Hudiny locka. Koji je vas savjet? Radi se o Audi-ju A4 2002.godiste.
Pozdrav
Situacija u Sarajevu je kao i uvijek - KATASTROFA ! U posljednjih par mjeseci se cak dodatno pogorsala :x

Sto se mehanicke zastite tice, predlazem ti Hudiny. U sustini, i Zeder i Hudiny rade na isti princip ali po meni je Hudiny bolji jer nije glomazan kao Zeder a ima i bolju bravu - KESO Omega od boron celika.

Kod Zedera su obicni cjevasti kljucevi sa rupicama koje je lako kopirati a u slucaju da izgubis oba kljuca, jedina opcija je skidanje postojeceg Zedera i kupovina novog. Ako nemas originalne kljuceve, ne mozes napraviti nove obzirom da nigdje ne postoji baza ili neki kod za izradu rezevnog kljuca....

Ono sto smatram jos jednim minusom kod Zedera je sto je "Made in Serbia" a obzirom da BiH auto mafiju uglavnom obucava srbijanska auto mafija, niko me ne moze ubijediti da neko iz Zeder fabrike nije "procurio" informacije prema van i srbijanskij auto mafiji otkrio nacin kako otkljucati Zeder

Na mehanicku blokadu dodaj i neku elektronsku (pozeljno sa zastitom protiv otimanja) i trebao bi biti koliko toliko miran.
Naravno, ako ti se bas namerace na auto, nema zastite koja ce ih sprijeciti da ga ukradu. Bilo je slucajeva da su se lopovi prerusavali u policajce i sa paukom dizali auta :-)
simens1

#64 Re: Krada automobila !!

Post by simens1 »

to su sve rekla kazala informacije...te mom dajdzi ukrali mom bratu od njegove djevojke sestri oteli auto ma sta vam je ljudi pricajte iz iskustva...licno ja sam imao na 3 auta zeder i na zadnjem imam zeder i kobru i prezadovoljan sam....e jest na predzadnjem autu da nisam imao naljepnica iza zedr i tp me kostalo skoro pa 200km...razvalili bravu na vratim i onu za pakjenje i valjda su skontali u pola posla da ima zastita :D
Sa_u_srcu

#65 Re: Krada automobila !!

Post by Sa_u_srcu »

simens1 wrote:to su sve rekla kazala informacije...te mom dajdzi ukrali mom bratu od njegove djevojke sestri oteli auto ma sta vam je ljudi pricajte iz iskustva...licno ja sam imao na 3 auta zeder i na zadnjem imam zeder i kobru i prezadovoljan sam....e jest na predzadnjem autu da nisam imao naljepnica iza zedr i tp me kostalo skoro pa 200km...razvalili bravu na vratim i onu za pakjenje i valjda su skontali u pola posla da ima zastita :D

Upravo ja to isto pricam godinama...od mog jarana, od moje ujne...itd....sve suplja prica... :D
Ja imam takodje Zeder i Cobru, Audi je u pitanju 2005 godina, i nikad ga nije niko ni pogledao a ne pokusao odvuci...
Na dva auta prije ovog Audija takodje imao isti sistem...Zeder-Cobra i nikad nista...
Po meni i mom iskustvu najbolja zastita za auto je upravo ova kombinacija...jer fabricki alarm apsolutno im ne znaci nista i lako ga otvaraju....Zeder+Cobra...po meni, nema sanse da ga klepe... :dance:
talić

#66 Re: Krada automobila !!

Post by talić »

Gdje smo stigli,..... još malo pa ćemo skidati sve četiri točka sa automobila, skidati volan i možda još najbolje izvaliti motor i sve to nositi sa sobom da bi se zaštitili od lopova.
Kod mene na autu nema ništa osim tvorničke blokade kao što nije bilo ni na onom koje su mi ukrali 2008. godine ali ne dam ni marke za njeg.
Platim kasko i nek nose, voze, pale,.... kad je zakonodavac tako tolerantan prema kriminalu i kriminalcima.
Ono što me još više ljuti su učestala razbojništva i napadanje žena zbog par grama zlata. :x
Laplace

#67 Re: Krada automobila !!

Post by Laplace »

Kolega nedavno priča da su jednom njegovom prijatelju tako ukrali auto (koliko se sjećam, prije nekolikom godina, mislim u Sarajevu). Kad je vidio da je auto otišlo i da tu nema pomoći, svratio je do obližnjeg kioska i kupio ULTRA broj, raspakovao, ubacio u mobitel i nazvao policiju da prijavi krađu.Nekih desetak minuta kasnije na isti broj se javi auto mafija i traži otkupninu.

Zaključak izvedite sami.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#68 Re: Krada automobila !!

Post by mk ultra »

Image

pa nek mase usima kad ovo vidi :mrgreen:
Melami

#69 Re: Krada automobila !!

Post by Melami »

Laplace wrote:Kolega nedavno priča da su jednom njegovom prijatelju tako ukrali auto (koliko se sjećam, prije nekolikom godina, mislim u Sarajevu). Kad je vidio da je auto otišlo i da tu nema pomoći, svratio je do obližnjeg kioska i kupio ULTRA broj, raspakovao, ubacio u mobitel i nazvao policiju da prijavi krađu.Nekih desetak minuta kasnije na isti broj se javi auto mafija i traži otkupninu.

Zaključak izvedite sami.

Lopovi rade na kiosku? Hajd reci koji je kiosk pa da ne idemo tu :D

A sad ozbiljno, najgore od svega je sto ta policija dobije platu od tvojih para da te cuva.
Ja isto imam jako losa iskustva sa nasom policijom.
tony montana

#70 Re: Krada automobila !!

Post by tony montana »

Melami wrote:
Laplace wrote:Kolega nedavno priča da su jednom njegovom prijatelju tako ukrali auto (koliko se sjećam, prije nekolikom godina, mislim u Sarajevu). Kad je vidio da je auto otišlo i da tu nema pomoći, svratio je do obližnjeg kioska i kupio ULTRA broj, raspakovao, ubacio u mobitel i nazvao policiju da prijavi krađu.Nekih desetak minuta kasnije na isti broj se javi auto mafija i traži otkupninu.

Zaključak izvedite sami.

Lopovi rade na kiosku? Hajd reci koji je kiosk pa da ne idemo tu :D

A sad ozbiljno, najgore od svega je sto ta policija dobije platu od tvojih para da te cuva.
Ja isto imam jako losa iskustva sa nasom policijom.
Hahahahahah :lol: jesi pametan,nema veze sa kioskom,poenta u ovom slučaju bi bila da je policija povezana sa kradljivcima.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#71 Re: Krada automobila !!

Post by arman1 »

tony montana wrote: Hahahahahah :lol: jesi pametan,nema veze sa kioskom,poenta u ovom slučaju bi bila da je policija povezana sa kradljivcima.
Mi to nismo tako razumjeli. :run:
ranger

#72 Re: Krada automobila !!

Post by ranger »

bas neki dan pricam s kolegom i onako kroz pricu nabrojim 15 ljudi koje ja znam a kojima je ukradeno auto; nekima cak i vise puta...
to je strasno...
neJbzid

#73 Re: Krada automobila !!

Post by neJbzid »

meni u novembru urkali audi A3...nista na njemu nisam imao sem fabricke zastite...za lopove poslastica...
al spomenuo bih policiju...odem bas neki dan da pitam imali kakav info o autu...ljudi se ponasaju kao da su mi papuce ukrali..nevjerovatno kako im je svejedno :? ..jos te izjebu naprave te ludim sto si doso...e jest nam drazava u pm... :x

pozz
Paranoid

#74 Re: Krada automobila !!

Post by Paranoid »

arman1 wrote:
tony montana wrote: Hahahahahah :lol: jesi pametan,nema veze sa kioskom,poenta u ovom slučaju bi bila da je policija povezana sa kradljivcima.
Mi to nismo tako razumjeli. :run:
montana..kralj si...oplakah :lol:
Saka

#75 Re: Krada automobila !!

Post by Saka »

neJbzid wrote:meni u novembru urkali audi A3...nista na njemu nisam imao sem fabricke zastite...za lopove poslastica...
al spomenuo bih policiju...odem bas neki dan da pitam imali kakav info o autu...ljudi se ponasaju kao da su mi papuce ukrali..nevjerovatno kako im je svejedno :? ..jos te izjebu naprave te ludim sto si doso...e jest nam drazava u pm... :x

pozz
Ma naša policija je odron. Hem su haman svi glup-gluplji sa po dva zuba u glavi hem im se sistem rada nije promijenio od početka prošlog milenija.

Al najbolji su mi ovi kantonalni ministri unutrašnjih poslova koji se prave blesavi i niti pokušavaju bilo šta promijeniti. Prvo onaj Mr Bean a sad Nermin Pećanac. Haos.
Post Reply