Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ady88

#126 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by Ady88 »

vaca wrote:
dakle mogu shebati i zeder, samo im treba sat i pol?
fuck!
pa ne mogu ga bas vakih sat provjeravati!?

šta mislite o satelitskom praćenju? mogu li tome dohakati?

Kao sto su ti rekli ne postoji nacin na koji mozes 100% zastititi vozilo, desava se da ga i odslepaju pored svih blokada, alarma itd. A ovo sto pitas za satelitsko pracenje, nemoj pomisljati na to, danas se po oglasima kupi jammer za nekih 50-100KM i svaki malo ozbiljniji lopova ga ima, ukoliko ti je malo bolje vozilo nece ga saner krasti nego bas ti sto imaju sve i sto te prate po 7 dana i vise.
Dakle ukoliko ti neces spavati brinuci se za vozilo, dobijati razne bolesti od brige, gledati gdje si ga ostavila, viriti kroz prozor svako pola sata onda ti se definitivno ne isplati uzimati skuplje, iskljucivo radi tebe.

Mada imas ove garaze tipa bivsa automehanika, gdje se vozila zakljucavaju i niko ne moze proci pored cuvara. Tu nikad nije ni jedno vozilo ukradeno a mjesecno je 100KM, prvo se malo raspitas po gradu ima li sta u blizini tebe sto se strogo cuva i mirna si, jer ne bi valjalo da ga ostavljas u Pofalicima i kuci se vracas autobusom :lol:
Last edited by Ady88 on 08/10/2010 13:38, edited 1 time in total.
JThomas

#127 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by JThomas »

ma ništa nije sto posto sigurno u životu, pa tako ni te zaštite.

al' kad bi tako čovjek gledao, nikad ništa ne bi kupio u životu. a ako već uzimaš skupo auto, možeš vala sebi priuštiti i dobru policu kasko osiguranja.
vaca

#128 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by vaca »

JThomas wrote:ma ništa nije sto posto sigurno u životu, pa tako ni te zaštite.

al' kad bi tako čovjek gledao, nikad ništa ne bi kupio u životu. a ako već uzimaš skupo auto, možeš vala sebi priuštiti i dobru policu kasko osiguranja.
:-D :D
Slažem se!

E kad smo kod police....znam slučajeve gdje ljudi nisu uspjeli naplatiti štetu.
Primjer: lopovi su nekako ušli u kuću, našli ključ i odvezli auto a vlasnik nije uspion ništa naplatiti od odštete jer su lopovi uzeli i jedan ključ iz stana. Svi su bili u kući i spavali dok se 'lopovluk' dešavao!

Opet mislim da meni ne bi mogli tako nešto napraviti, spavam kao indijanac, ali ovi novoobučeni lopovi....svaka im čast! gdje to sve nauče??
JThomas

#129 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by JThomas »

ma mora se moći naplatiti, makar nakon tužbe.

jebiga, lopovi su uvijek korak ispred policije. i što kaže, neka čuvana garaža je bolja od bilo kakvog alarma...
vaca

#130 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by vaca »

JThomas wrote:ma mora se moći naplatiti, makar nakon tužbe.

jebiga, lopovi su uvijek korak ispred policije. i što kaže, neka čuvana garaža je bolja od bilo kakvog alarma...
vjeruj mi ništa nije naplatio.
ako sma dobro shvatila, postojala je klauzula u ugovoru da u slučaju krađe mora dostaviti oba ključa (ključ+rezervni) a pošto su maznuli jedan ključ iz stana, ništa nije dobio.
JThomas

#131 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by JThomas »

pa to baš i nema smisla, jer sad su počeli krasti auta i u vožnji, samo ti uleti sa pištoljem, istjera te i odveze ga, k'o u igri grand theft auto :roll: a može se uvijek desiti i to kako si ti opisala, ili da se na drugi način ukrade ključ i odvezu kola, jeste da je manja vjerovatnoća, al' nimalo nije nemoguće.

jel ih tužio?
vaca

#132 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by vaca »

JThomas wrote:pa to baš i nema smisla, jer sad su počeli krasti auta i u vožnji, samo ti uleti sa pištoljem, istjera te i odveze ga, k'o u igri grand theft auto :roll: a može se uvijek desiti i to kako si ti opisala, ili da se na drugi način ukrade ključ i odvezu kola, jeste da je manja vjerovatnoća, al' nimalo nije nemoguće.

jel ih tužio?
možda nema smisla ali tako je bilo. ispala je velika frka, ali pojeo vuk magarca...
JThomas

#133 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by JThomas »

ma ne sumnjam, ali ti takvu policu nemoj potpisati, jer se sad auta najhladnije kradu i sa ključem.
Murat Sabanovic

#134 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by Murat Sabanovic »

prije godinu i po meni su passata mahnuli !!! dos'o na odmor iz dijaspore i nakon 5og dana ,nema passata. ukraden. nazv'o svoje osiguranje,platili mi avionsku kartu ,plus me taxi cek'o na aerodromu sve na racun osiguranja. nakon mjesec dana naplatio od osiguranja par hiljadarki...

a da su me zvali da odkupim auto,poslo bi ih u 3pm.
hakazvaka

#135 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by hakazvaka »

Murat Sabanovic wrote:prije godinu i po meni su passata mahnuli !!! dos'o na odmor iz dijaspore i nakon 5og dana ,nema passata. ukraden. nazv'o svoje osiguranje,platili mi avionsku kartu ,plus me taxi cek'o na aerodromu sve na racun osiguranja. nakon mjesec dana naplatio od osiguranja par hiljadarki...

takvom generalu da ukradu auto? :D :D :D
gaius

#136 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by gaius »

vaca wrote:
JThomas wrote:ma mora se moći naplatiti, makar nakon tužbe.

vjeruj mi ništa nije naplatio.
ako sma dobro shvatila, postojala je klauzula u ugovoru da u slučaju krađe mora dostaviti oba ključa (ključ+rezervni) a pošto su maznuli jedan ključ iz stana, ništa nije dobio.
to je jedna od nepravičnih klauzula.. mislim da je sud u sarajevu to redovno ignorisao..
Murat Sabanovic

#137 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by Murat Sabanovic »

hakazvaka wrote:
Murat Sabanovic wrote:prije godinu i po meni su passata mahnuli !!! dos'o na odmor iz dijaspore i nakon 5og dana ,nema passata. ukraden. nazv'o svoje osiguranje,platili mi avionsku kartu ,plus me taxi cek'o na aerodromu sve na racun osiguranja. nakon mjesec dana naplatio od osiguranja par hiljadarki...

takvom generalu da ukradu auto? :D :D :D
pogresno tumacis..ja sam se kao general vratio kuci.
aldinhandzic

#138 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by aldinhandzic »

Uglavnom,da se javim nakon 4 godine. Auto nikad nisam našao niti me je iko ikad više nazvao. Sad malo pametnije razmišljam, jer sam na drugom auto postavio sve moguće zaštite + čuvana garaža.

Ne ponovilo se više.
mudrac2

#139 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by mudrac2 »

aldinhandzic wrote:Uglavnom,da se javim nakon 4 godine. Auto nikad nisam našao niti me je iko ikad više nazvao. Sad malo pametnije razmišljam, jer sam na drugom auto postavio sve moguće zaštite + čuvana garaža.

Ne ponovilo se više.
jesi li se psihički oporavio? Strahuješ li od krađe auta, obijanja stana?
Tatjana75

#140 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad

Post by Tatjana75 »

aldinhandzic wrote: 12/04/2015 11:43 Uglavnom,da se javim nakon 4 godine. Auto nikad nisam našao niti me je iko ikad više nazvao. Sad malo pametnije razmišljam, jer sam na drugom auto postavio sve moguće zaštite + čuvana garaža.

Ne ponovilo se više.
Slučajno naletio na ovaj tekst i šta reći sem tuga....
Vlasnica sam lagune 2 iako bi neki rekli francuz je smeće ja sam im vjerna bila sam ponosna vlasnica megana kojeg sam na žalost prodala i kupila lagunu 2 i tako čitajući o njima po forumu (iskustva) naletih na tvoju objavu.
Sta reći sem tuga nadam se da ste ti i tvoja porodica sad OK i da je supruga bolje.
Post Reply