kozne presvlake

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
asko_007

#1 kozne presvlake

Post by asko_007 »

vozdra raja

Imali ko da zna sto radi kozna sjedista, cuo sam da neki sto inace rade u asa prevent da rade i privatno? Dali neko od vas zna gdje to mogu uraditi i ko radi?

Hvala unaprijed
respo

#2 Re: kozne presvlake

Post by respo »

prije nego uopste budes trazio koga prvo razmisli jeli ti se isplati stavljati kozu da zimi ostajes bez jaja a ljeti da imas przena jaja
shlauf

#3 Re: kozne presvlake

Post by shlauf »

:D
herbert mekfjuger

#4 Re: kozne presvlake

Post by herbert mekfjuger »

u gradačcu ima firma em-gratex, odlično rade, nađi na netu broj i zakaži termin ako baš hoćeš... što se tiče kože ne sviđa mi se nimalo ta ideja, baš zbog neravnomjernog rasporeda temperature tokom godine :D
Samid

#5 Re: kozne presvlake

Post by Samid »

Gratex dobar skroz.Radio presvlake za mondea iz 2001 i super odradjeno ,a cijena je bila oko 250 km.
asko_007

#6 Re: kozne presvlake

Post by asko_007 »

Hvala vam svima na odgovoru (samid) jeli prava koza za 250km ili? cuo sam za njih ali neznam nikoga sto je radio kod njih ali ako si zadovoljan kako cujem. :) zar nema niko iz preventa da radi privatno? posto oni radi za vw audi skoda seat original tako da po kvalitetu i radu bih najprije nekoga od njih da mi uradi. zvao sam asa prevent ali oni rade samo za firme sto se tice koze i presvlaka.
Libyano

#7 Re: kozne presvlake

Post by Libyano »

asko_007 wrote:Hvala vam svima na odgovoru (samid) jeli prava koza za 250km ili? cuo sam za njih ali neznam nikoga sto je radio kod njih ali ako si zadovoljan kako cujem. :) zar nema niko iz preventa da radi privatno? posto oni radi za vw audi skoda seat original tako da po kvalitetu i radu bih najprije nekoga od njih da mi uradi. zvao sam asa prevent ali oni rade samo za firme sto se tice koze i presvlaka.
Em Gratex radi pravo dobre presvlake. Znam da dijaspora dolazi pa nose i sebi i rodbini i prijateljima :-D
Cijene im nisu nesto previsoke, a objekat im je na glavnom putu Ormanica-Gradacac pa nije tesko ni naci.
asko_007

#8 Re: kozne presvlake

Post by asko_007 »

JA sam jedan od njig sto je u dijaspori. :) iz danske sam ali rodom odzak blizu gradadca ali kako ja znam da nemaju pravu kozu nego nesto poput skaj ili sto oni zovu eko koza. ili mozda ja grijesim. :-D
Daado_Sa

#9 Re: kozne presvlake

Post by Daado_Sa »

Ne znam fakat koliko ti je pametno uzeti kozu i ubaciti u auto iz nekoliko razloga, na primjer ja sam sebi odradio kombinaciju koze i platna i vjeruj da je puno bolje i naravno ugodnije, nemas klizanja po sjedistu, ne razmislajs hoces li necim zakaciti i poderati kozu, zatim ne znojis se ljeti, tako moj ti savjet da razmislis. A ato se tice izrade istih ima u Pazaricu firma koja vec godinama radi kvalitetne presvlake, ja sam na svom proslom autu bio kod njih uradio presvlake prije 5 godina, auto sam prodao jaranu i dan dans mu te iste presvlake stoje, komotno se mogu skinuti i u masini oprati da se ni malo ne ostete.
asko_007

#10 Re: kozne presvlake

Post by asko_007 »

Vozio sam vec par auta sa kozom, sto se tice komforta na koznim sjedistima je sranje ljeti przi zimi ostati bez bubrega. :o ali je prakticno sto se tice ocistiti. ali kod mene je spas malo jer imam klimu a i za zimu webasto grijac tako da nije tako strasno.
herbert mekfjuger

#11 Re: kozne presvlake

Post by herbert mekfjuger »

Nisam sebi radio, al znam dosta ljudi koji su radili u tom gratexu i vidio sam, ma bolje nego original, preporučujem skroz... takođe ne preporučujem kožu iz gore navedenog razloga, znoji se nenormalno ljeti, zimi se smrze :D jedina prednost eto čišćenje.... uglavnom šta god odlučiš od materijala, gratex su najbolji...
asko_007

#12 Re: kozne presvlake

Post by asko_007 »

hvala na odgovorima, izgleda da ce gratex raditi. :)
Post Reply