Kozna sjedista

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rasta

#1 Kozna sjedista

Post by rasta »

koliko se isplati presvuc sjedista u autu u kozu kod nas i ima li neko iskustva ili informacije oko svih tih gluposti...ja mogu naci kozu bas za auto to je neka tanja koza i kosta nekih 65 markica kvadrat e meni treba nekih 8 metara cini mi se dakle interesuje me koliko bi mi uzeli za ruke dakle ja bi kozu sam kupio...? :?
Ovdje gdje sam ja levat mi trazi milju eura i to ko meni jer sam mu nesto valjo sve ispod bi on bio u minusu doduse on presvlaci stari namjestaj dakle samo unikate i na tom prebija lovu a meni bi ovo uradio maxuz al fakat radi kvalitetno...i skupo :D 8-)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ma nebi li ti bilo bolje kupiti nova kozna sjedista??? ili makar polovna u odlicnom stanju???

recimo (ovo je samo primjer) recaro kozna sjedista kostaju oko 150-1000$ sto je oko 100 - 800 eura po komadu. uzmes dva za naprijed za 300 a nadjes dobre polovne za 100. :D

nemoraju biti recaro vec samo dajem primjer.
ps recaro nepravi samo "sportska" sjedista.
hananah

Post by hananah »

Mrzim kozna sjedista :roll:
sekiracija

Post by sekiracija »

Rasta presvlacenje koze je inace svugdje skup posao :lol:
Preporucujem ti ako se vec odlucis za to da promijenis i slamaricu :D
rasta

Post by rasta »

ma pokazao sam mu kako hocu kao u Jaguarima kozu a to polovna sjedista mi nekako fuj uzimat ne znam...a mala je razlika u cijeni da bi se na to odlucio... :D
hano da ih onda ne presvlacim a? :D 8-) :D
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

Ne znam gdje zivis, ali u Visokom ima firma Prevent - inace rade presvlake za VAG i PSA grupu (prva ugradnja), cijena presvlacenja u kožu (kombinacija sa alcantarom) je 900 KM za Passat B5. E sad koje ti auto imas i bi li kombinovao ili bi samo kožu stavio to neznam.
rasta

Post by rasta »

vidis o tome ja pricam :D nije to ba skupo...ja imam peticu bmw-a koliko sam shvatio iz tvog odgovora to nije problem koje je marke auto...valjda...a znas li mozda koliko traje sam proces jer bi im ja onda morao ostavit auto ili sto mi ovaj moj rece da povadim sva sjedista osim mog da ih presvuce pa onda moje zadnje da presvucem . kontam pa radije cu ostavit auto nego se tako vozat :D 8-)
larado

Post by larado »

hananah wrote:Mrzim kozna sjedista :roll:
Fakat i ja! Ja sam svoja na saab-u 9-5 zamjenio sa frajerom koji je imao obicna, dao sam mu ih bez nadoknade samo da ih se rjesim. Ljeti se lijepe, zimi hladna i bez obzira na grijace pod guzovima smrznem se prvi minut, dva. Usput se i klizu, a ako slucajno koga vozim na zadnjim sjedistima, stalno ljudi pucaju glavama od prozore u krivinama :D
Jedino je ovo klizanje ok za odraditi se s trebicom nazad, znas ono nema zapinjanja, sve kao podmazano klizi :-D
sierra1712

Post by sierra1712 »

hananah wrote:Mrzim kozna sjedista :roll:
hehe sto zalijepi ti se guza ? :lol:
Post Reply