Danas se koriste drugi materijali kao sto je eko koza i umjetno krzno. Zanima me od cega se prave ti materijali i da li su stetni.
Takodje me zanima kako prepoznati pravo krzno i pravu kozu? Zna li ko?
Moderator: anex
jaca-maca wrote:Uvijek izbjegavam kupovati odjecu i obucu "zivotinjskog porijekla"![]()
Danas se koriste drugi materijali kao sto je eko koza i umjetno krzno. Zanima me od cega se prave ti materijali i da li su stetni.
Meni je odvratno kad neko nosi krznene kapute i bunde, ne samo zbog cinjenice da su zivotinje ubijene zbog toga, nego mi se gadi pomisao da nosim nesto mrtvo na sebiNe volim ni kozne jakne i cipele, ali opet nekako je to drugacije jer se pravi od kravlje koze, od koje se koristi i meso sto nije slucaj kod krzna i krznenih zivotinja.
Takodje me zanima kako prepoznati pravo krzno i pravu kozu? Zna li ko?![]()
*mima* wrote:
Ne, ali sam napisala jer tako "vecina misle", ali posto nije to bit ove teme, izbrisala sam*mima* wrote:Opet je to drugacije..............nije drugacije....isto je......Jedes li meso?
Ma hajd nebitno, i...da li znas odgovor na moja pitanja?*mima* wrote:Nisi trebala brisat jer sam citirala........
Pa ima ljudi koji su protiv toga da se životinje ubijaju radi hrane, pa su tako i protiv kože.Op3r4t0r wrote:Sta i ako je prava koza? Ok, nisam ni ja zato da se ubijaju zivotinje cisto radi koze, ali sta fali npr kravljoj ili ovcijoj kozi, te zivotinje se svakako ubijaju radi hrane.
Evo ja upravo noge drzim na kravljoj kozi, umjesto tepiha stoji na parketu i bas cool izgleda![]()
imamo negdje u stanu i ovciju ili bolje reci janjecu kozu jer je prilicno mala
a prosli mjesec kad sam bio u bosni u putu za sarajevo svratim kod onih usputnih prodavaca i umalo da kupim i pravu konjsku kozu, ali bi malo preskupa a i ne bas tako lijepa, ali eto mozda nekad i kupim pa da imam cijeli zoloski vrt u stanu
Ma takvi guraju neko vrijeme na salati dok im ne dosadi i dok ne pocnu sanjati cevape i onda opet sve udare po mesu, rijetki su oni koji tu furku guraju do kraja zivota a i ako ih ima lahko ih je prepoznati, blijedi ko krpa, umorni, bezvoljni, ili krace receno gladnibaby_angel wrote:Pa ima ljudi koji su protiv toga da se životinje ubijaju radi hrane, pa su tako i protiv kože.Op3r4t0r wrote:Sta i ako je prava koza? Ok, nisam ni ja zato da se ubijaju zivotinje cisto radi koze, ali sta fali npr kravljoj ili ovcijoj kozi, te zivotinje se svakako ubijaju radi hrane.
Evo ja upravo noge drzim na kravljoj kozi, umjesto tepiha stoji na parketu i bas cool izgleda![]()
imamo negdje u stanu i ovciju ili bolje reci janjecu kozu jer je prilicno mala
a prosli mjesec kad sam bio u bosni u putu za sarajevo svratim kod onih usputnih prodavaca i umalo da kupim i pravu konjsku kozu, ali bi malo preskupa a i ne bas tako lijepa, ali eto mozda nekad i kupim pa da imam cijeli zoloski vrt u stanu
Gospoda Ministarka wrote:Kozu nevolim neznam ne nositi i ruzan mi je osjecaj a volim je vidjet na drugima a krzno...cekam da dodem u tridesete u kupit cu si svoju prvu bundu.