Kosovska bitka na Bilinom polju

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
giovannir

#1 Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by giovannir »

Prateći malo reakcije i medije nakon tekme s Portugalom, vidi se očito kako se mažu oči javnosti i to sa dva aspekta. Prvi je onaj da je cijela "nacija" navijala za BiH, kada to nije istina. Primjerice RS i Zapadna Hercegovina su, po meni, ili su totalno indiferentni bili prema rezultatu ili su, poput Dodika, navijali za Portugal (navodno je rekao "Ko bi osto od Bošnjaka da su prošli!). Drugi aspekt je taj da smo izgubili tekmu, ali smo "pobjednici". Slažem se u potpunosti sa ovima što ovu interpretaciju pobjede paragoniraju sa Kosovskom bitkom. Izgubili smo tekmu, nismo se plasirali, možemo biti ponosni na zalaganje momaka, ali nismo pobjednici.
Ne radi se ovdje o raspravi na temu sporta, nego medijskog predstavljanja stvari na način koji samo graniči sa istinom, ali istinom nije. Po meni, da se stabilizira stanje u zemlji trebamo stvari zvati svojim imenom i onda diskusiju okrenuti u smjeru poboljšanja stvari koje ne valjaju, a ne mazanje očiju javnosti.
Tokio

#2 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by Tokio »

giovannir wrote:Prateći malo reakcije i medije nakon tekme s Portugalom, vidi se očito kako se mažu oči javnosti i to sa dva aspekta. Prvi je onaj da je cijela "nacija" navijala za BiH, kada to nije istina. Primjerice RS i Zapadna Hercegovina su, po meni, ili su totalno indiferentni bili prema rezultatu ili su, poput Dodika, navijali za Portugal (navodno je rekao "Ko bi osto od Bošnjaka da su prošli!). Drugi aspekt je taj da smo izgubili tekmu, ali smo "pobjednici". Slažem se u potpunosti sa ovima što ovu interpretaciju pobjede paragoniraju sa Kosovskom bitkom. Izgubili smo tekmu, nismo se plasirali, možemo biti ponosni na zalaganje momaka, ali nismo pobjednici.
Ne radi se ovdje o raspravi na temu sporta, nego medijskog predstavljanja stvari na način koji samo graniči sa istinom, ali istinom nije. Po meni, da se stabilizira stanje u zemlji trebamo stvari zvati svojim imenom i onda diskusiju okrenuti u smjeru poboljšanja stvari koje ne valjaju, a ne mazanje očiju javnosti.
Potpuno si u pravu,mazanje očiju ftv-a i bhtv-a o tobožnjoj euforiji na cijelom prostoru bih stvarno više nema smisla kad svi pa i oni sa pomenutih televizija znaju da to nije tako,več nažalost suprotno.
ed0

#3 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by ed0 »

Ko je navijao za koga me plaho i ne interesuje. Puno vaznije je da se smakne taj negativni naboj. Zasto ne reci, da je cijela RS navijala za BiH? Zar to nije bolje, nego konstantno naglasavati kako se mrzimo?
giovannir

#4 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by giovannir »

ed0 wrote:Ko je navijao za koga me plaho i ne interesuje. Puno vaznije je da se smakne taj negativni naboj. Zasto ne reci, da je cijela RS navijala za BiH? Zar to nije bolje, nego konstantno naglasavati kako se mrzimo?
Slažem se za taj negativni naboj, ali istina da su u pojedinim dijelovima BiH bili indiferentni prema utakmici ne znači "kako se mrzimo". Po meni je korak naprijed što primjerice u Mostaru nije bilo ljudi sa Portugalskim zastavama što idu paradirat gradom, kao što su onda sa turskim, tražeći nerede. Istina ne smije boliti, a laž i mazanje očiju uvijek prije ili kasnije zaboli.
nokia6170

#5 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by nokia6170 »

Smeta vam kad Sarajevo kaze da je cijela BiH navijala za svoju repku, a ne smeta vam kad Vas dodo laze kako je RS bolji dio BiH i kako je sve savrseno tamo :D

Upravu je jelde Dodo kad kaze ko bi ostao ziv od Bosnjaka...ali vam ne smeta jelde kad se Srbija plasirala na svjetsko pa nijedan bosnjacki politicar nije rekao: ko ce ostati sad ziv od Srba.

Koji ste vi hakurcine nadrkane da izvinite na izrazu ;-)
giovannir

#6 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by giovannir »

nokia6170 wrote:Smeta vam kad Sarajevo kaze da je cijela BiH navijala za svoju repku, a ne smeta vam kad Vas dodo laze kako je RS bolji dio BiH i kako je sve savrseno tamo :D

Upravu je jelde Dodo kad kaze ko bi ostao ziv od Bosnjaka...ali vam ne smeta jelde kad se Srbija plasirala na svjetsko pa nijedan bosnjacki politicar nije rekao: ko ce ostati sad ziv od Srba.

O čemu ti, majketi?! Ili ti prisjeo Prozak.
BSn

#7 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by BSn »

Meni je bitno da je Slavuj navij'o za BiH. :D

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091120034
nokia6170

#8 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by nokia6170 »

giovannir wrote:
nokia6170 wrote:Smeta vam kad Sarajevo kaze da je cijela BiH navijala za svoju repku, a ne smeta vam kad Vas dodo laze kako je RS bolji dio BiH i kako je sve savrseno tamo :D

O čemu ti, majketi?! Ili ti prisjeo Prozak.
Ma nemas ti druze blage veze :D

Preuvelicavas gluposti...iskreno koga uopste zanima za koga ko navija u Bosni..iskreno hebe mi se.

Evo ti malo informisi se kako to funkcionise na divnom zapadu u jednoj tako finoj zemlji Francuskoj u kojoj su svi Francuzi i u kojoj svi navijaju za Francusku i u kojoj igraju malte ne sve crnci porijeklom iz zemalja Magreba:

http://www.rfi.fr/actuen/articles/106/article_1870.asp

I onda dodjete ovdje dramiti...cuj Kosovska bitka i slicne gluposti.
giovannir

#9 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by giovannir »

nokia6170 wrote: Ma nemas ti druze blage veze :D

Preuvelicavas gluposti...iskreno koga uopste zanima za koga ko navija u Bosni..iskreno hebe mi se.

Evo ti malo informisi se kako to funkcionise na divnom zapadu u jednoj tako finoj zemlji Francuskoj u kojoj su svi Francuzi i u kojoj svi navijaju za Francusku i u kojoj igraju malte ne sve crnci porijeklom iz zemalja Magreba:

http://www.rfi.fr/actuen/articles/106/article_1870.asp

I onda dodjete ovdje dramiti...cuj Kosovska bitka i slicne gluposti.
Šta ipak prozak sjeo :lol: . Hebe se i mene iskreno ko za koga navija, tema nije o tome nego o iskrivljenoj percepciji javnosti koju propagiraju mediji. Mislim da je tema vrlo jasno postavljena. Šta nam imaju mazat oči da je sve fino krasno, ako to tako nije. Mislim, ne valja potencirati negativnosti, ali ne valja niti lagati. Svugdje ima kompleksaša koji sve živo interpretiraju na način međunacionalnog sukoba, međui njima i ti takav. Tema je jasno postavljena: čemu iskrivljavanje činjenica, a i yebe me se ko je za koga navijao, nije red da javni mediji lažu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by -LIBERO- »

Pa sta su slagali u tome kada su rekli da je za reprezentaciju BiH navijala cijela nacija?

I jeste istina,jer svi oni koji su navijali za BiH se i osjecaju dijelom nacije ,a ovi drugi imaju barem dvojno drzavljanstvo,i cak kada bi ih upitao dal' se osjecate dijelom bosanskohercegovacke nacije,uvjeren sam da bi rekli NE

I u cemu je sada problem????

Nacija je sve do jednog stajala iza svoje reprezentacije,cak je i dobar dio stanovnika sa dvojim drzavljanstvima (a i dvojnim domovinama ,mada je meni to suludo) barem iz prikrajka zelilo da BiH pobjedi Portugal. Kao sto sam ja navijao na sve i jedno velikom takmicenju za Hrvatsku ,reprezentaciju,kao sto cu na Svjetskom prvenstvu u Africi navijati za Slovence itd.itd.

Oko cega ti pravis "temu" meni nije jasno.
Last edited by -LIBERO- on 20/11/2009 17:55, edited 1 time in total.
Tokio

#11 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by Tokio »

Pa zato što Srbi ne prave toliku euforiju oko odlaska na sv.prvenstvo,eto "zato će se moći izdržato od njih".Nacija koja ima Đokoviće,Ivanovićke,Jankovićke,vaterpoliste,odbojkaše,košarkaše..... naravno da neće "dramiti" oko odlaska reprenzetacije na sp.Isto to važi i za Hrvate(da ne nabrajam).Istina Hrvati nisu otišli ali pošto slabo propuštaju velika takmičenja(bar u fudbalu) shvatili su to kao nešto normalno( i to se jednom moralo desiti)
jasko_ba

#12 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by jasko_ba »

boli me qita sto ne navijate za vlastitu državu, tu ste sami krivi :x
dared

#13 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by dared »

giovannir wrote:Prateći malo reakcije i medije nakon tekme s Portugalom, vidi se očito kako se mažu oči javnosti i to sa dva aspekta. Prvi je onaj da je cijela "nacija" navijala za BiH, kada to nije istina. Primjerice RS i Zapadna Hercegovina su, po meni, ili su totalno indiferentni bili prema rezultatu ili su, poput Dodika, navijali za Portugal (navodno je rekao "Ko bi osto od Bošnjaka da su prošli!). Drugi aspekt je taj da smo izgubili tekmu, ali smo "pobjednici". Slažem se u potpunosti sa ovima što ovu interpretaciju pobjede paragoniraju sa Kosovskom bitkom. Izgubili smo tekmu, nismo se plasirali, možemo biti ponosni na zalaganje momaka, ali nismo pobjednici.
realno, odavno nista realnije na ovom forumu nisam procitao...jos kad bih znao sta znaci paragoniraju????
dared

#14 Re: Kosovska bitka na Bilinom polju

Post by dared »

BSn wrote:Meni je bitno da je Slavuj navij'o za BiH. :D

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091120034
ma da...Slavuj i Dodik, zajedno sa salovima BiH...eeeeeeeeeeeeeee
Post Reply