Kosovo za R.Srpsku?

Cpncku

#1 Kosovo za R.Srpsku?

Post by Cpncku »

Pazi sad ovo (lakmus papir za Bošnjake):

Braćo Bošnjaci, pošto sa nama bosanskim Srbima ionako imate problema oko ukidanja RS, da li biste pristali da se Srbi iz RS isele na Kosovo, a da zauzvrat Albanci nasele teritorije sadašnje RS? Šta bi vam falilo? Nestalo bi RS, a Albanci su vam bliži po religijskoj pripadnosti.
S druge strane, Srbi iz RS bi živjeli na Kosmetu te bi time sveta srpska zemlja Kosmet ponovo bila srpska (jest da bi Srbi iz RS izgubili mnogo na teritorijama jer je RS duplo veća nego Kosmet, ali čisto pitam da vam vidim reakciju).

Dakle?
Helikopter

#2 Re: Kosovo za R.Srpsku?

Post by Helikopter »

Cpncku wrote:Pazi sad ovo (lakmus papir za Bošnjake):

Braćo Bošnjaci, pošto sa nama bosanskim Srbima ionako imate problema oko ukidanja RS, da li biste pristali da se Srbi iz RS isele na Kosovo, a da zauzvrat Albanci nasele teritorije sadašnje RS? Šta bi vam falilo? Nestalo bi RS, a Albanci su vam bliži po religijskoj pripadnosti.
S druge strane, Srbi iz RS bi živjeli na Kosmetu te bi time sveta srpska zemlja Kosmet ponovo bila srpska (jest da bi Srbi iz RS izgubili mnogo na teritorijama jer je RS duplo veća nego Kosmet, ali čisto pitam da vam vidim reakciju).

Dakle?
Kakve veze ima Kosovo sa R Bih?
Kosovo je srpsko-albanski problem i to teritorijalno vi rjesite sami izmedju sebe. Ako Bih gradjani iz tkz "rs" zele da se isele sami na kosovo to je njihov privatni izbor.

Bih kao suverena drzava nema nista ni sa Srbijom ni sa Kosovom.
tkz "rs" ne moze mjenjati Bih teritorije sa bilo kojom drzavom. Srpske zelje su jedno a stvarnost nesto drugo. Masta moze svasta.

I nemoj da ubacujes "kost" jer to su vec odavno stari, otrcani i provaljeni fazoni! :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

MIJENJAM TEGLU AJVARA ZA KUĆU NA HAVAJIMA

U PROFILU KONTAKT MEJL
Fonzie-Von-Vrbanja

Post by Fonzie-Von-Vrbanja »

komi wrote:MIJENJAM TEGLU AJVARA ZA KUĆU NA HAVAJIMA

U PROFILU KONTAKT MEJL
i ja bi za teglu djema od sljiva iz moje basce
Cpncku

Post by Cpncku »

Eto, drago mi je da sam posrednim putem saznao da smo vam draži mi Srbi negoli Albanci.
Ipak, ostali su tragovi bratstva i jedinstva po kojem je nekoć Bosna bila poznata...
Lijepo.
stavrogin

#6 Re: Kosovo za R.Srpsku?

Post by stavrogin »

Cpncku wrote:Pazi sad ovo (lakmus papir za Bo¹njake):

Braæo Bo¹njaci, po¹to sa nama bosanskim Srbima ionako imate problema oko ukidanja RS, da li biste pristali da se Srbi iz RS isele na Kosovo, a da zauzvrat Albanci nasele teritorije sada¹nje RS? ©ta bi vam falilo? Nestalo bi RS, a Albanci su vam bli¾i po religijskoj pripadnosti.
S druge strane, Srbi iz RS bi ¾ivjeli na Kosmetu te bi time sveta srpska zemlja Kosmet ponovo bila srpska (jest da bi Srbi iz RS izgubili mnogo na teritorijama jer je RS duplo veæa nego Kosmet, ali èisto pitam da vam vidim reakciju).

Dakle?
meni stan u centru pristine!
Sting

#7 Re: Kosovo za R.Srpsku?

Post by Sting »

Cpncku wrote:Pazi sad ovo (lakmus papir za Bošnjake):

Dakle?
Otkud sad to braca Bosnjaci sa Srbima?

Da pristao bi da se Srbie isele na Kosovo ali ne da se i Albanci nasele u BiH.

Pa da imamo ovo:

Bosnjaci
:( :(

Albanci
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
RPM

Post by RPM »

... ako nista barem bi grudnjaci bili na cijeni ... :D
Hart

Post by Hart »

cppcku, a jel' moze vojvodina?? naravno, nakon sto se srbi 'humano' isele.... :roll:

kao sto Mesic jednom rece, ne moze niko Hrvatsku na opancima odnijeti u Srbiju... :-)
Cpncku

Post by Cpncku »

Hart wrote:cppcku, a jel' moze vojvodina?? naravno, nakon sto se srbi 'humano' isele.... :roll:

kao sto Mesic jednom rece, ne moze niko Hrvatsku na opancima odnijeti u Srbiju... :-)
Morao bi proučiti istoriju pa saznati da je dalmatinski manastir Krka (kao i mnogi drugi) sagrađen PRIJE KOSOVSKE BITKE. Činjenica je da su Srbi živjeli u Dalmaciji, Lici, Baniji, Kordunu i Slavoniji mnogo prije Kosova, ali je takođe i činjenica da su BROJČANO POJAČANI naseljenim stanovništvom poslije prodora Turaka na Balkan, i to poglavito iz zapadne Bosne. Vidi kakva ironija sudbine, pa dobar dio Krajišnika iz Hrvatske se sada opet naselio u Bos. Krajinu (znači, vratio se kući), a vi sad meljete da su oni uljezi u BL?

Svašta.
Last edited by Cpncku on 21/09/2004 14:48, edited 1 time in total.
Cpncku

Post by Cpncku »

Hart wrote:cppcku, a jel' moze vojvodina?? naravno, nakon sto se srbi 'humano' isele.... :roll:

Morao bi proučiti istoriju pa saznati da je dalmatinski manastir Krka (i mnogi drugi) sagrađen PRIJE KOSOVSKE BITKE. Činjenica je da su Srbi živjeli u Dalmaciji, Lici, Baniji, Kordunu i Slavoniji mnogo prije Kosova, ali je takođe i činjenica da su BROJČANO POJAČANI naseljenim stanovništvom poslije prodora Turaka na Balkan, i to poglavito iz zapadne Bosne. Vidi kakva ironija sudbine, pa dobar dio Krajišnika iz Hrvatske se sada opet naselio u Bos. Krajinu (znači, vratio se kući), a vi sad meljete da su oni uljezi u BL?

Svašta.
horoz

#12 Re: Kosovo za R.Srpsku?

Post by horoz »

Cpncku wrote:Braćo Bošnjaci, pošto sa nama bosanskim Srbima ionako imate problema oko ukidanja RS,
:lol: :lol: :lol:

Gdje ti vidiš ovde problem?!

I kakve veze ima Bosna i Kosovo?

Uzmi ovaj ajvar i poklopi se, seljačino šumska...
Sting

Post by Sting »

Cpncku wrote:

Morao bi proučiti istoriju pa saznati da je dalmatinski manastir Krka (i mnogi drugi) sagrađen PRIJE KOSOVSKE BITKE. Činjenica je da su Srbi živjeli u Dalmaciji, Lici, Baniji, Kordunu i Slavoniji mnogo prije Kosova, ali je takođe i činjenica da su BROJČANO POJAČANI naseljenim stanovništvom poslije prodora Turaka na Balkan, i to poglavito iz zapadne Bosne. Vidi kakva ironija sudbine, pa dobar dio Krajišnika iz Hrvatske se sada opet naselio u Bos. Krajinu (znači, vratio se kući), a vi sad meljete da su oni uljezi u BL?

Svašta.
Ma nemoj? Manastir Krka je dovrsen u 18 stoljecu. Inace kad je bila Kosovska bitka? 1389. godine?

Tako da nisi malo to iskrivio? A koja bi to bila cinjenica da su Srbi zivjeli na tim prostorima mnogo prije prodora Turaka na Balkan? Dobar dio Krajisnika iz Hrvatske nije zivio u zapadnoj Bosni ili ti Bosanskoj Krajini do WW1. tada pocinje Srbizacija tih BiH krajeva i svoju kulminaciju dozivljava u crvenoj Jugoslaviji. Zar ono u Bluci Bosnjaci nisu bili vecina do 1969 godine, a Srbi treci po brojnosti?
stavrogin

Post by stavrogin »

Sting wrote:
Cpncku wrote:

Morao bi prouèiti istoriju pa saznati da je dalmatinski manastir Krka (i mnogi drugi) sagraðen PRIJE KOSOVSKE BITKE. Èinjenica je da su Srbi ¾ivjeli u Dalmaciji, Lici, Baniji, Kordunu i Slavoniji mnogo prije Kosova, ali je takoðe i èinjenica da su BROJÈANO POJAÈANI naseljenim stanovni¹tvom poslije prodora Turaka na Balkan, i to poglavito iz zapadne Bosne. Vidi kakva ironija sudbine, pa dobar dio Kraji¹nika iz Hrvatske se sada opet naselio u Bos. Krajinu (znaèi, vratio se kuæi), a vi sad meljete da su oni uljezi u BL?

Sva¹ta.
Ma nemoj? Manastir Krka je dovrsen u 18 stoljecu. Inace kad je bila Kosovska bitka? 1389. godine?

Tako da nisi malo to iskrivio? A koja bi to bila cinjenica da su Srbi zivjeli na tim prostorima mnogo prije prodora Turaka na Balkan? Dobar dio Krajisnika iz Hrvatske nije zivio u zapadnoj Bosni ili ti Bosanskoj Krajini do WW1. tada pocinje Srbizacija tih BiH krajeva i svoju kulminaciju dozivljava u crvenoj Jugoslaviji. Zar ono u Bluci Bosnjaci nisu bili vecina do 1969 godine, a Srbi treci po brojnosti?

sto lazes, bosnjake je izmislio adil zulfikarpasic cirka 1991 godine...
magnifico

Post by magnifico »

Sting wrote:Ma nemoj? Manastir Krka je dovrsen u 18 stoljecu.
a mozda jos nije dovrsen :zzzz:
Sting wrote: Zar ono u Bluci Bosnjaci nisu bili vecina do 1969 godine, a Srbi treci po brojnosti?

nije tako, nego prijatelju stari, kako ide biznis i ti fazoni 8)

jebes banjaluku, sve vec rasprodano, proso voz :(
RPM

Post by RPM »

... more bit bidne, no bosnjake su stvorili bosanski pravoslavci koji su se posrbili i bosnaksi katolici koji su se pohrvatili ... :D ... ono sto osta je mala raja ... :D
horoz

Post by horoz »

A da se prijavite na OBN Talent Show: "Razbijanje tema"?
Sting

Post by Sting »

stavrogin wrote:

mozda a ove danasnje srbe su napravili ili doselili cirka brkati turci od 14 do 19 vijeka.
Cpncku

Post by Cpncku »

A g-dine Horozu, u mojoj Republici Šumskoj se slavi Božić kao u Vašingtonu, a u tvom vilajetu bajram, kao u Arabiji. Nemam ništa protiv, ali zna se ko pripada kom civilizacijskom korpusu.
A ja sam više živio u metropolama nego ti što si vidio tramvaja u životu!
Last edited by Cpncku on 21/09/2004 15:16, edited 1 time in total.
Sting

Post by Sting »

Cpncku wrote:
magnifico wrote:brate Cpncku kao sto sam i obecao, prijavio sam se na Cyberbulevar, ali nema jos dozvole od moderatora,
mozda nisam trebo stavit email adresu [email protected] :roll:
sta mislis da nije do toga :?
Brate, neka si ti stavio tu adresu pa makar me ne vratili na taj forum. Dosta je bilo da mi Srbi skrivamo identitet da bi dokazali da smo tolerantni. Dosta je da se oni slobodno sunete a mi da krišom slavimo Božić! Dosta je da smo morali pisati latinicu da bi bili u trendu bratstva i jedinstva. Dosta!

Hvala brate!
dobro pa sto onda ne pises cirilicu? da te upozorim ja sam je zaboravio tako da ces se igrati sam sa sobom.
Cpncku

Post by Cpncku »

Pa upravo zbog toga Sting, da bi me ostali razumjeli. I kad ti niko ne zabranjuje da je pišeš, onda ti se nije merak inatiti, pa može i latinica. A ne kao ranije, da se plašim da ću dobiti ocjenu manje ako pišem ćirilicu!
Kakva bruka
Sting

Post by Sting »

Cpncku wrote:A g-dine Horozu, u mojoj Republici Šumskoj se slavi Božić kao u Vašingtonu, a u tvom vilajetu bajram, kao u Arabiji. Nemam ništa protiv, ali zna se ko pripada kom civilizacijskom korpusu.
A ja sam više živio u metropolama nego ti što si vidio tramvaja u životu!
e to ti je istina? u washingtonu svi iznesu puske i pstolje a neko i po koji top ili visecijevni raketni bacac i krenu pucati u zrak kad slave bozic?
Cpncku

Post by Cpncku »

Sting wrote:
stavrogin wrote:

mozda a ove danasnje srbe su napravili ili doselili cirka brkati turci od 14 do 19 vijeka.
Pitali Emira Kusturicu kako to da se on ne izjašnjava kao Bošnjak, već kao Srbin (baš kako se izjašnjavao i Meša Selimović), a Emir reče:
Kako da pripadam naciji Bošnjak kad sam stariji od nje!!!

No comment!
Sting

Post by Sting »

Cpncku wrote:Pa upravo zbog toga Sting, da bi me ostali razumjeli. I kad ti niko ne zabranjuje da je pišeš, onda ti se nije merak inatiti, pa može i latinica. A ne kao ranije, da se plašim da ću dobiti ocjenu manje ako pišem ćirilicu!
Kakva bruka
ah to jeste istina da bi dobio manju ocjenu da si pisao recimo zadatak iz sprske istorije o recimo I seobi srba na cirilici, a tek da si spomenuo kraljevica marka i sarca na cirilici to bi ti bio zacementiran kecina? naravno da bi ti uco vojislav seselj zbog toga uvalio kecinu?
Sting

Post by Sting »

Cpncku wrote:
Sting wrote:
stavrogin wrote:

Pitali Emira Kusturicu kako to da se on ne izjašnjava kao Bošnjak, već kao Srbin (baš kako se izjašnjavao i Meša Selimović), a Emir reče:
Kako da pripadam naciji Bošnjak kad sam stariji od nje!!!

No comment!
Pa on nije Bosnjak nikad ni bio? On je uvijek bio Rom kako ja znam zato i nema pravo sebe nazivati Bosnjakom.Srbin ili Rom to ti dodje nesto kao braca zato i ne cudi sto je Kusturica nakon sto je dobio srpske koke postao zakleti Srbin o odrekao se romske nacije. :-)
Last edited by Sting on 21/09/2004 15:25, edited 1 time in total.
Post Reply