Kosovo
-
sumirprimus
#2926 Re: Kosovo
kosovo je drzava, a srbija se suzava. treba trazit i autonomiju za vojvodinu, i sandzak. 
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2927 Re: Kosovo
Neće Sandžesumirprimus wrote: ↑28/09/2023 12:46 nasi glupi i metljivai politicari trebaju svaki put kad vucic dodje ovdew k u pozarevac, ili dodik pocne baljezgat o nezavisnosti, pokupit se i otic u posjetu kosovu., hladno.
ili trazit zajedncu bosnjackih opstina sandzaka, cisto provokativno.
treba ih handrit na svkaom koraku, dok se ne otrijezne i vracat ako ne mze duplo onda barem istom jerom, ili bilo kako, ali vracat udarce.
Pa ljudi 20 i kusur godina glasaju za Ljajićevu partiju, a vamo prosipaju kako su oni 100% za Bosnu.
Onaj Zukorlić najobičniji srpski plaćenik.
-
sumirprimus
#2928 Re: Kosovo
ja sa mzato da se pocnemo mijesti u unutarnja pitanja srbije ko ih jbe, kad oni mogu ovde mozwmo i mi tamo, makar deklarativno , nek pizde bar...
al treba skupit jajca., ko kurti.
al treba skupit jajca., ko kurti.
-
sumirprimus
#2929 Re: Kosovo
nisu bitne sandze, nadjes nekoga k hoce razogvarat s tobom tako, ko i srbi, samo oko za oko zub za zub ako vec ne moze duplom mjerom...sehohari wrote: ↑28/09/2023 12:48Neće Sandžesumirprimus wrote: ↑28/09/2023 12:46 nasi glupi i metljivai politicari trebaju svaki put kad vucic dodje ovdew k u pozarevac, ili dodik pocne baljezgat o nezavisnosti, pokupit se i otic u posjetu kosovu., hladno.
treba ih handrit na svkaom koraku, dok se ne otrijezne i vracat ako ne mze duplo onda barem istom jerom, ili bilo kako, ali vracat udarce.
Pa ljudi 20 i kusur godina glasaju za Ljajićevu partiju, a vamo prosipaju kako su oni 100% za Bosnu.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#2930 Re: Kosovo
kako ce otici kad moraju po vizu u srbijusumirprimus wrote: ↑28/09/2023 12:46 nasi glupi i metljivai politicari trebaju svaki put kad vucic dodje ovde ko u pozarevac, ili dodik pocne baljezgat o nezavisnosti, pokupit se i otic u posjetu kosovu.
-
sumirprimus
#2931 Re: Kosovo
"">
smrad cetaljski sve je on isplarniro sa onim goblinom vulinom,, koji je bio zesci ljevicar sad ide i moli se u jerusalemu...
kakvi su to levati zlotvorski...
SLAVA KOSOVU NEOVISNOJ DRZAVI.
ADEM JASARI
smrad cetaljski sve je on isplarniro sa onim goblinom vulinom,, koji je bio zesci ljevicar sad ide i moli se u jerusalemu...
kakvi su to levati zlotvorski...
SLAVA KOSOVU NEOVISNOJ DRZAVI.
ADEM JASARI
- dr_Evil
#2932 Re: Kosovo
Nece jer znaju da im niko nece doci upomoc. Oni su posteno govoreci dok su imali ljudskog kapaciteta se branili. Mi nismo u stanju otici one penzionere sta ih prebise odbranit, a kamoli da na Srbiju udarimo.sehohari wrote: ↑28/09/2023 12:48Neće Sandžesumirprimus wrote: ↑28/09/2023 12:46 nasi glupi i metljivai politicari trebaju svaki put kad vucic dodje ovdew k u pozarevac, ili dodik pocne baljezgat o nezavisnosti, pokupit se i otic u posjetu kosovu., hladno.
Zukorlic je bio pencilin za SANUovce, i sa Dedinje, a iz Mehmeda Spahe.
- Mr.Sojic
#2933 Re: Kosovo
sumirprimus wrote: ↑28/09/2023 12:46 nasi glupi i metljivai politicari trebaju svaki put kad vucic dodje ovde ko u pozarevac, ili dodik pocne baljezgat o nezavisnosti, pokupit se i otic u posjetu kosovu.. odrzat sastanke, poklonist se kosovskoj drzavi, i svojim licnim primjerom pokazati gdje stojimo po pitanju kosova. nema tu neutralnosti sa njima vise. hladno.
- Mishelinke
#2934 Re: Kosovo
Ovo nije tačno. Dodik je u svom mandatu stavio prijedlog da BIH prizna Kosovo, Predsjedništvo je to odbilo (veto Dodika) i službeno smo se izjasnili da Kosovo nije država. Hvala Alija za mehanizam veta.PM72 wrote: ↑28/09/2023 12:32Ne provaljuj se.Nigdje i nikad država BiH nije rekla da Kosovo nije država.Država BiH radi svojih unutarnjih neslaganja ne može da ih prizna a oni su država u većem obimu nego mi.Mishelinke wrote: ↑28/09/2023 12:29
Za cijelu BIH, Kosovo je srce Srbije.
To šta ja, ti, peti, deseti mieslimo, totalno je irelevantno.
Država i njene institucije kažu da Kosovo nije država i tu se sve završava.
laserShow wrote: ↑28/09/2023 12:47Ako nas je srbija priznala kao drzavu, to vjerovatno znaci da smo i mi nju u njenim granicama. Ako nismo drugacije uradili, to znaci da priznajemo njene granice u kojima je u kosovo.
Naravno da srbiji nije u interesu da kosovo bude u srbiji, ali BOSNA I HERCEGOVINA NIJE NISTA DRUGO REKLA. Prema tome, za nas je kosovo u srbiji, sve dok se drugacije ne odluci.
Sta je na papiru je jedno, sta je u glavama, to je drugo.
Upravo tako, od slova do slova.
-
PM72
#2935 Re: Kosovo
Vidiš kako si kvaran i ispranog mozga...Mishelinke wrote: ↑28/09/2023 12:54Ovo nije tačno. Dodik je u svom mandatu stavio prijedlog da BIH prizna Kosovo, Predsjedništvo je to odbilo (veto Dodika) i službeno smo se izjasnili da Kosovo nije država. Hvala Alija za mehanizam veta.laserShow wrote: ↑28/09/2023 12:47
Ako nas je srbija priznala kao drzavu, to vjerovatno znaci da smo i mi nju u njenim granicama. Ako nismo drugacije uradili, to znaci da priznajemo njene granice u kojima je u kosovo.
Naravno da srbiji nije u interesu da kosovo bude u srbiji, ali BOSNA I HERCEGOVINA NIJE NISTA DRUGO REKLA. Prema tome, za nas je kosovo u srbiji, sve dok se drugacije ne odluci.
Sta je na papiru je jedno, sta je u glavama, to je drugo.![]()
Dodik dao prijedlog da BiH prizna Kosovo a druga dva člana Predsjedništva to odbili
Službeno je izjašnjeno da ne možemo priznati nezavisnost
-
sale07
#2936 Re: Kosovo
Ok, a jel ovaj napad izvlea vojska srbije ili ?Mishelinke wrote: ↑28/09/2023 11:57Pa tako što se ovo, sa pozicije BIH, može gledati samo i isključivo kao unutrašnja stvar Srbije, koja ima pravo da se bori protiv separatista na način na koji misli da je najadekvatniji. Za nas, Kosovo nije država, već južna pokrajina Srbije, Kurti nije predsjednik već pobunjenik i separatista, a vlada kosova je nelegalna separatistička organizacija. Svi državljani kosova za nas su državljani Srbije.
Tako je kako je, nismo priznalo Kosovo i mi smo zadnji koji trebamo bilo šta komentarisati i upuštati se u bilo kakve analize.
Dejton nam je skrojio košulju i tako nam je.
- emigrazione
#2937 Re: Kosovo
Hoce li niti jos ovako dobrih akcija?
- Thorgerson
#2938 Re: Kosovo
Meni samo nije jasna jedna stvar.
Zasto je nas narod opsjednut srbijom?
Zastoooo?
Zasto su portali puni vijesti o djokovicu, njegoovj zeni, vucicu, radocicu, vulinu, njihovim glumcima, pjevacima, sta je jeo jokic, gdje se posro, ko se jebo, ko se razveo...
.
Halo ba, ZABOLI NAAAAS QRAC.
Pa klix portal prednjaci u tome. Udjem kao da sam na b92 usao.
Kunem vam se da nekada na klixu ima vise vijesti iz srbije, nego sto ima na tom b92.
Mi nismo fkt normalan narod.
Zasto je nas narod opsjednut srbijom?
Zastoooo?
Zasto su portali puni vijesti o djokovicu, njegoovj zeni, vucicu, radocicu, vulinu, njihovim glumcima, pjevacima, sta je jeo jokic, gdje se posro, ko se jebo, ko se razveo...
.
Halo ba, ZABOLI NAAAAS QRAC.
Pa klix portal prednjaci u tome. Udjem kao da sam na b92 usao.
Kunem vam se da nekada na klixu ima vise vijesti iz srbije, nego sto ima na tom b92.
Mi nismo fkt normalan narod.
- Thorgerson
#2939 Re: Kosovo
I ko god se prijavi na zvezde granda kaznit ga novcano.
U zivotu nisam vidio narod sa manje dostojanstva.
Jos kad se sjetim da je stoka pustila brlju pickoustog brljavog slinavog da donira aparat drzavnoj bolnici.
Fuj.
U zivotu nisam vidio narod sa manje dostojanstva.
Jos kad se sjetim da je stoka pustila brlju pickoustog brljavog slinavog da donira aparat drzavnoj bolnici.
Fuj.
-
noviforumas
#2940 Re: Kosovo
Zar to nije populizam, dizanje tenzija, nabacivanje loptice, zanemarivanje stvarnih zivotnih problema...sumirprimus wrote: ↑28/09/2023 12:46 nasi glupi i metljivai politicari trebaju svaki put kad vucic dodje ovde ko u pozarevac, ili dodik pocne baljezgat o nezavisnosti, pokupit se i otic u posjetu kosovu.. odrzat sastanke, poklonist se kosovskoj drzavi, i svojim licnim primjerom pokazati gdje stojimo po pitanju kosova. nema tu neutralnosti sa njima vise. hladno.
- tranquil
#2941 Re: Kosovo
Zvanično, Srbija ih nije poslala, prema tome, to je paravojska. Tajna služba nije opravdanje, možda samo objašnjenje. Nisu imali nikakvo pravo da naoružani uđu na teritoriju Kosova, ili kako oni vide, dio teritorije Srbije, i pucaju na policiju, bez obzira što je ne priznaju. Nije ratno stanje, tako da ljudi koji pucaju po drugim ljudima a nisu policija ni vojska, ne bi trebali biti smatrani za bilo kakve "zvanične" snage, a kamoli za heroje.dr_Evil wrote: ↑28/09/2023 12:47A super tajni agenti, BIA, DIA, i ostali?tranquil wrote: ↑28/09/2023 12:45
Ovdje nije pitanje priznavanja ili nepriznavanja Kosova, nego izražavanje tuge zbog poginulih napadača. A oni, zakonski, nisu zvanična vojska niti policija nego "samoorganizirani građani", dakle paravojska. Iz koje god perspektive gledaš. Nole gore izražava žalost zbog, u najboljem slučaju izginulih paravojnika, a u nekom realnom svijetu zbog izginulih terorista . Bez obzira na status priznavanja Kosova. Ako se ljudi organizuju da ubijaju druge zbog ideoloških razloga, to je terorizam.
Ako Srbija sutra kaže "mi ipak stojimo iza ovog, to je bila zvanična akcija", povući ću sve što sam rekao. Ali ova akcija je nezakonita čak i prema srpskoj verziji priče. A suludi srbijanski vrh je ubijedio skoro čitavu svoju državu i dio naše da za terorističkim govnima treba žaliti, istovremeno se ograđujući od bilo kakve veze s njima.
Dakle moralno pogrešno, zakonski pogrešno.Ima li pravo BIA?
sto se mene tice sve su to srbijanski teroristi, sto se mene tice cak je i MUP RS teroristicki. Ali ima mishelinka pravo, niko od nas se nije pocesao sto BiH nije priznala KOsovo, niti trazio to od ljudi kojima dajemo glasove.
Da je bila zvanična akcija, onda bih se složio da oni na tu akciju gledaju kao zakonitu. Ali nije bila zvanična od Srbije pokrenuta akcija (barem je to njihova zvanična priča), i ovo je 100% bila nelegalna akcija. Bez obzira na priznanje Kosova od strane BiH. Ako je čak i prema Srbiji bila nezakonita akcija, nemamo mi tu šta pametovati da li onu akciju vide kao zakonitu ili ne. Ne vide je ni oni kao zakonitu, ali je i dalje podržavaju, što ja ne mogu objasniti, nadam se da može psihijatrija.
- tranquil
#2942 Re: Kosovo
Pa jeste, zato im i treba uzvratiti istom mjerom.noviforumas wrote: ↑28/09/2023 13:27Zar to nije populizam, dizanje tenzija, nabacivanje loptice, zanemarivanje stvarnih zivotnih problema...sumirprimus wrote: ↑28/09/2023 12:46 nasi glupi i metljivai politicari trebaju svaki put kad vucic dodje ovde ko u pozarevac, ili dodik pocne baljezgat o nezavisnosti, pokupit se i otic u posjetu kosovu.. odrzat sastanke, poklonist se kosovskoj drzavi, i svojim licnim primjerom pokazati gdje stojimo po pitanju kosova. nema tu neutralnosti sa njima vise. hladno.
- Mishelinke
#2943 Re: Kosovo
Haj se prvo dogovori sa sobom šta si htio da napišeš, pa onda citiraj.PM72 wrote: ↑28/09/2023 12:58Vidiš kako si kvaran i ispranog mozga...Mishelinke wrote: ↑28/09/2023 12:54
Ovo nije tačno. Dodik je u svom mandatu stavio prijedlog da BIH prizna Kosovo, Predsjedništvo je to odbilo (veto Dodika) i službeno smo se izjasnili da Kosovo nije država. Hvala Alija za mehanizam veta.
![]()
Dodik dao prijedlog da BiH prizna Kosovo a druga dva člana Predsjedništva to odbili
Službeno je izjašnjeno da ne možemo priznati nezavisnost
Od tri rečenice, kontradiktoran si u dvije.
- Mr.Sojic
- emotivac
#2945 Re: Kosovo
Šta će ti imena, teroristi pa hajd, ne treba ih žaliti. Šta su tražili to su i dobili.
- dr_Evil
- emotivac
#2947 Re: Kosovo
Ma nisu uopšte vrijedni spomena...
-
PM72
#2948 Re: Kosovo
Ne pravi se pametan...Mishelinke wrote: ↑28/09/2023 13:31Haj se prvo dogovori sa sobom šta si htio da napišeš, pa onda citiraj.
Od tri rečenice, kontradiktoran si u dvije.
Napisao si "službeno smo se izjasnili da Kosovo nije država"...dakle lažeš ko pas.
- dr_Evil
#2949 Re: Kosovo
E sad se ne sjecam, zasto ono Komso i FIkus su se izjasnili da nece glasati?
- Mishelinke
#2950 Re: Kosovo
Sa službenog, državnog, oficijelnog stajališta države Bosne i Hercegovine, koja nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu i za koju je Kosovo samo južna pokrajina Republike Srbije, dotična grupa (plaćenika, vojnika, policije, žandarmerije, nebitno) nije upala na teritoriju druge države, već su cijelo vrijeme bili u svojoj državi.emotivac wrote: ↑28/09/2023 12:47Ti si kao oni ostali što smatraju sratka glavića herojem ?Mishelinke wrote: ↑28/09/2023 11:57
Pa tako što se ovo, sa pozicije BIH, može gledati samo i isključivo kao unutrašnja stvar Srbije, koja ima pravo da se bori protiv separatista na način na koji misli da je najadekvatniji. Za nas, Kosovo nije država, već južna pokrajina Srbije, Kurti nije predsjednik već pobunjenik i separatista, a vlada kosova je nelegalna separatistička organizacija. Svi državljani kosova za nas su državljani Srbije.
Tako je kako je, nismo priznalo Kosovo i mi smo zadnji koji trebamo bilo šta komentarisati i upuštati se u bilo kakve analize.
Dejton nam je skrojio košulju i tako nam je.
Upadneš u drugu državu sa oružjem, napraviš ubistvo i ti si heroj, spasioc ? ahahahahaha jebo majku stvarno debilizam žešći
Za Hrvatsku, Crnu Goru, Afganistan, Njemačku, Tursku,... je recimo tako kako si napisao, ali za nas nije, sve dok država BiH ne prizna Kosovo, a zahvaljujući aliji i njegovom dejtonu, to će se desiti nikad.