Nista covjek nije slagao. Teskt je mogao izacu u Stavu, NYT, ili NIN-u, svejedno. Usput, jos se ne vidim tvoje izvinjenje sto Bosnjake nazivas balijama. Ne valja ti to. Znam da moderacija tolerise, ali ipak zivis u Sarajevu. Nije uredu tako se obracati sugradjanima druge nacionalnosti.tramvajtrojka wrote: ↑26/09/2023 22:32joj sto ne mogu ove turkofilske propagande koju su iz turske i sa turkog zaglupljivanja sirokih narodnih masa preveli na nas jezik, tacno se vidi ta glupava turska erdoganska matrica u ovim tekstovima
Kosovo
-
noviforumas
#2702 Re: Kosovo
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2703 Re: Kosovo
Nemaju zaledjinu, nego su uzeli pare od Putka i sad kad treba da odrade posao, a Wagner i spijuni im slobodno hodaju po Srbiji. E sad ili ces raditi sta Putin kaze ili da popijes caj od polonija. Dosao djavo po svoje.Chloe wrote: ↑26/09/2023 22:22Niko se ne ponaša tako ako nema zaledjinu, ma kolika ta Srbija bila mala.emigrazione wrote: ↑26/09/2023 22:10 Jebla vas usrana Srbija sta kmečite toliko, lokalna kurceva banana republika koja je iz nekog razloga umislila da je imperija
Ni Dodik se ne bi ponašao kako se ponaša da nema zaledjinu i plan B.
Ni neki naš kabadahija ne bi prosipao silu da nema nekog iza sebe... Itd.
Nego, onako me zanima,
Da su Bošnjaci napravili poput onog što se odigralo na Kosovu? Da je onakvo naoružanje, logistika i oprema naša? Da smo mi džamiju iskoristili u tu svrhu?
Kakve bi reakcije bile MZ, EU, Amirike i susjeda?
Vaše mišljenje?!![]()
- Thorgerson
#2704 Re: Kosovo
Ovo kod nas da se desi, ne znam... bojim se da bi nastalo opste rasulo. Mi smo bas na staklenim nogicama.DonieBrasco wrote: ↑26/09/2023 20:20Zanimljiv teskst jedan od rijetkih medija koji nije pod kontrolom rezima AV.https://www.danas.rs/svet/region/sagovo ... ic-region/
„Od Vučića čuli prazne floskule, BiH sledeća“: Sagovornici Danasa o dešavanjima na Kosovu i mogućem prelivanju sukoba na region
Topić: Nakon slike sa Kosova nisam više sigurna da u BiH nemamo 30 budala, koje su spremne na novo prolijevanje krvi
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2705 Re: Kosovo
Fol je u tome sto ovaj kritikuje da je turkofilski medij, iako je Stav ovo samo prenio sa Antene M.noviforumas wrote: ↑26/09/2023 23:16Nista covjek nije slagao. Teskt je mogao izacu u Stavu, NYT, ili NIN-u, svejedno. Usput, jos se ne vidim tvoje izvinjenje sto Bosnjake nazivas balijama. Ne valja ti to. Znam da moderacija tolerise, ali ipak zivis u Sarajevu. Nije uredu tako se obracati sugradjanima druge nacionalnosti.tramvajtrojka wrote: ↑26/09/2023 22:32
joj sto ne mogu ove turkofilske propagande koju su iz turske i sa turkog zaglupljivanja sirokih narodnih masa preveli na nas jezik, tacno se vidi ta glupava turska erdoganska matrica u ovim tekstovima
Crnogorci stari turkofili
- Quaresma
#2706 Re: Kosovo
NATO ili Eufor bi reagovao unutar 24 časa. U medjuvremenu bi bili prozvani terroristima. SAD i UK bi osudjivali po twitteru. Srbi bi vikali kako je ovo razlog zasto zele da se odcijepe od ostatka Bosne i Hercegovine. A ovi bi to jedva docekali.
Na forumu bi ovde pisali da je SDA kriva, ili kako je sad popularan SDFA.
Na kraju krajeva, mi smo osudjeni da se sami borimo za svoje i u sustini nemamo pravog prijatelja. Da imamo prave prijatelje kao sto se SAD ili UK pozivaju da su, ne bi imali ovu ludjacku kosulju dejton a i samim tim jedan narod ne bi bio nagradjen teritorijom jer je pocinio genocid na tom tlu.
Ovi sto su nam prijatelji, je sve u fazonu, zavadi pa vladaj. Mozda ce me neki napasti zbog ovoga, ali to je jednostavno cinjenica.
- Haris.ba
#2707 Re: Kosovo
Jedini razlog zasto bi Ameri dvaput razmislili u nasem slucaju jeste sto imati nekakvu bosnjacku drzavicu koja iako okruzena nema nikakvih mehanizama unutrasnje kontrole nije bas zeljen ishod.
Pa i Kosovu su ostavili sjever iz tih razloga.
Eno, i Palestince pokusavaju poslije toliko vremena nekako regulisati kroz dogovor Izraela i Saudije. Saudija i Iran pokusavaju prestati ratovati preko proksija. Azeri pusteni da zavrse RSK u svom dvoristu,
Rehabilitovali Basara i Siriju.
Kosovarima pusteno da razvale ovu teroristicku operaciju.
Cudne se stvari desavaju.
Eno, i Palestince pokusavaju poslije toliko vremena nekako regulisati kroz dogovor Izraela i Saudije. Saudija i Iran pokusavaju prestati ratovati preko proksija. Azeri pusteni da zavrse RSK u svom dvoristu,
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2708 Re: Kosovo
Ne mislim bas da je zblizavanje KSA i Irana americki plan ili interes. Naprotiv.Haris.ba wrote: ↑27/09/2023 01:12 Jedini razlog zasto bi Ameri dvaput razmislili u nasem slucaju jeste sto imati nekakvu bosnjacku drzavicu koja iako okruzena nema nikakvih mehanizama unutrasnje kontrole nije bas zeljen ishod.
Ipak je se to desilo sa Kinezima.
-
doktor78
- karanana
- n+1
#2711 Re: Kosovo
Ma bi kurac. Mi imamo safety nets jače od NATO, a zovu se letargija, apatija, i boljenje kurca.Thorgerson wrote: ↑27/09/2023 00:19Ovo kod nas da se desi, ne znam... bojim se da bi nastalo opste rasulo. Mi smo bas na staklenim nogicama.DonieBrasco wrote: ↑26/09/2023 20:20
Zanimljiv teskst jedan od rijetkih medija koji nije pod kontrolom rezima AV.
-
TheMule
#2712 Re: Kosovo
kako znas da se vec nije desilo?Thorgerson wrote: ↑27/09/2023 00:19Ovo kod nas da se desi, ne znam... bojim se da bi nastalo opste rasulo. Mi smo bas na staklenim nogicama.DonieBrasco wrote: ↑26/09/2023 20:20
Zanimljiv teskst jedan od rijetkih medija koji nije pod kontrolom rezima AV.
- apsidejzi
#2713 Re: Kosovo
Ovakva propaganda i sljepilo su razlog zasto nemamo drzavu. Pa i budala vidi da ameri daju signal svima kojima mogu da uzmu sta mogu dok je rusija zabavljena u ukrajini. Azeri skontali signal i rijesili stvar sa armencima. Niko ni rijec. Kosovari skontali signal i zavrsice sa srbima. Jedino ova nasa balijska stoka smislja teorije protiv amerike koje idu na ruku srbiji. Umjesto da i oni shvate signal i pocnu forsirati pricu o NATO clanstvu. Sad se pravi nato baza u BiH. Sad se potpisuju sporazumi. Sad su srbi u sahu dok je rusija u patu.tramvajtrojka wrote: ↑26/09/2023 22:32joj sto ne mogu ove turkofilske propagande koju su iz turske i sa turkog zaglupljivanja sirokih narodnih masa preveli na nas jezik, tacno se vidi ta glupava turska erdoganska matrica u ovim tekstovima
Al ne, jos jednom se treba polizati srpski supak i okriviti ameriku za nesto. A amerika jedva ceka partnera s kojim ce uklonit ruski uticaj na balkanu i izolovati srbiju.
- escobar__
#2714 Re: Kosovo
Sto posto tačno - već se godinama provlači teza o zapadnim krivcima za rat(ove) na ovom prostoru, pokvarenim EU i Americi koje mrze muslimane i sl. čime se samo ide na ruku srpskom polusvijetu.
Al valja bit narod narodom da se gleda i vidi šira slika, a to od ovih kojima su srpski mediji oprali mozak ne možeš očekivat.
- SmokingMan
#2715 Re: Kosovo
Nama je NATO po slijedu dođaaja i prilika kakvo takvo osiguranje, danas sutra se diverzanti sa sjevera Kosova mogu "pojaviti" u nečijoj mahali. Jednom se to umalo i ostvarilo ovdje. Mene je malo iznenadilo da su im "heroji" preko noći opet postale sumanute ličnosti, haman, klima se opet na trenutak naglo promjenila u onu koja donosi miomiris devedesetih.
-
zilog
#2716 Re: Kosovo
Kako sam napisao, tako Kurti potvrdi...zilog wrote: ↑25/09/2023 08:44 Ludilo nema kraja... Trenutno ide narativ, da su im ovaj terorizam, na Kosovu, namjestili CIA i Mi6, jer kontraofanziva u Ukrajini lose ide...
Kazu da su i Albanci morali znati, samo su namjerno pustili da im ubiju policajca. Odnekud mi je poznat taj narativ...![]()
Mantranje botova, da su ovo lokalci radili na svoju ruku, jer je, kao, besmisleno sa 30 ljudi pokrenuti pobunu, je suplje ko ementaler. Onaj pokret vojske Srbije, od prije neki dan, se trebao poklopiti sa (izostalim) bezglavim napadom kosovskih bezbjedonosnih snaga - Jashari scenario.
"SRPSKI ADEM JASHARI"
Da li je Vučić najavio napad u Banjskoj? Kurti kaže da je u Briselu spominjao Milana Radoičića
https://www.klix.ba/vijesti/regija/da-l ... /230927002
Samo za pravo mucenistvo valja i poginuti - licno...Kurti je rekao da je Vučić opsjednut nekadašnjim vrhovnim komandantom OVK Ademom Jasharijem.
Prema njegovim riječima, želio je 24. septembra (dan terorističkog napada na Kosovu) pravoslavni manastir Banjska pretvoriti u "kulu Jasharija" za kosovske Srbe, odnosno kao mjesto njihovog mučeništva. Podsjetit ćemo da su se napadači nedavno sakrili u taj manastir.
A ne kao ova jajara - Radoicic:
- dr_Evil
#2717 Re: Kosovo
Daj molim te, ovaj post nije istinit, a i svi koji su se zakacili na njega trebaju malo da prelistaju sta god.Osmi Socrates wrote: ↑26/09/2023 18:54 Glupo je pisati da su se Albanci okoristili na nečijem stradanju. Oni su stradali vijekovima od Srbije, pa čak i dok je većina ostalih buncala o bratstvu i jedinstvu.
Bosnjaci su i te kako ratovali sa Srbima vijekovima, a pogotovo u zadnjih 200 godina, i stradali mnogo mnogo vise nego Albanci.
Kada je krenuo Zmaj od Bosne sa svojom vojskom prvo je Srbiji dao po prstima, a onda krenuo na Osmanlije. ONo sta si mozda preskocio prvo je ALbanska vojska krenula da se obracuna sa Osmanlijama trazeci autonomiju njih 30.000 izgubili i vecinom izginuli.
200 godina kontinuiranog genocida i bulaznis da je neko buncao o bratstvu i jedinstvu, ne nije niko buncao o bratstvu i jedinstvu nego je to bio jedini nacin da prezivimo medju njima da nas sve ne pokolju, a stavka bratstvo i jedinstvo jeste bio nacin zivljenja u bosni vijekovima, sve do srbijanskog pokreta za nezavisnot placenog od Rusije. Tito i partizani su jedini bili koji su zastitili Bosnjake, a da su imali svojih gresaka to svakako.
Genocid na Kosovu je bio igrarija prema genocidu nad bosnjacima zadnjih 200 godina, a jos cu dodati da Albanci rado broje pobijene i protjerane Bosnjake sa KOsova kao svoje.
-
Himera
- Thorgerson
#2719 Re: Kosovo
Pa jel ti znas da se desilo?TheMule wrote: ↑27/09/2023 03:36kako znas da se vec nije desilo?Thorgerson wrote: ↑27/09/2023 00:19
Ovo kod nas da se desi, ne znam... bojim se da bi nastalo opste rasulo. Mi smo bas na staklenim nogicama.
30 i kusur naoruzanih ljudi da prodje neprimjeceno.
Mozda da je nesto planirano, pa razbijeno odmah u startu. Ovo kao na Kosovu znam da se nije desilo.
-
saimidin
#2720 Re: Kosovo
Nije u
još došlo do ovog stepena eskalacije, a neće ni doći ako se četnicima da što traže, za sada litijaju oko f
ali ne mora značiti da će isti red koraka koristiti u
kao na kosovu, nije baš ista situacija i okolnosti
Uglavnom neće biti dosadno, a kako smo spremni, u
bi 30 terorista bilo dovoljno da napravi dar mar, i mislim da je prvo mjesto za to brčko
Uglavnom neće biti dosadno, a kako smo spremni, u
- dr_Evil
- SmokingMan
#2722 Re: Kosovo
Nije mi jasno kako je ostatak bande uspio da pobjegne, a toliko je bilo kosovske policije angažovano. Nisu se mogli dezintegrisati u čestitce , pa se opet utjeloviti negdje na drugom mjestu. 
Last edited by SmokingMan on 27/09/2023 08:41, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#2723 Re: Kosovo
https://thebosniatimes.ba/87471/na-koso ... -u-brckom/saimidin wrote: ↑27/09/2023 08:39 Nije ujoš došlo do ovog stepena eskalacije, a neće ni doći ako se četnicima da što traže, za sada litijaju oko f
ali ne mora značiti da će isti red koraka koristiti u
kao na kosovu, nije baš ista situacija i okolnosti
Uglavnom neće biti dosadno, a kako smo spremni, ubi 30 terorista bilo dovoljno da napravi dar mar, i mislim da je prvo mjesto za to brčko
Bitch please
-
PM72
#2724 Re: Kosovo
U julu 1972 grupa ustaških terorista od 19 ljudi upala je iz Austrije u Jugoslaviju da "diže" ustanak u okolini Bugojna.Uništeni su nakon 15 dana a tom prilikom je stradalo 20-tak oficira,vojnika i milicionera.
Kosovska policija je bolje reagovala i odradila posao.
Ne smijem da pomislim šta bi bilo kad bi u neki dio Federacije upalo 30 četnika naoružanih do zuba.Naša policija je heftu ganjala onog vehabiju što ubi policajca u Suhodolu.Par dana nisu znali ko,šta,kako,čime...
Kosovska policija je bolje reagovala i odradila posao.
Ne smijem da pomislim šta bi bilo kad bi u neki dio Federacije upalo 30 četnika naoružanih do zuba.Naša policija je heftu ganjala onog vehabiju što ubi policajca u Suhodolu.Par dana nisu znali ko,šta,kako,čime...
- Sanjarko
#2725 Re: Kosovo
Čedo kaže da je se znalo za ovu naoružanu jedinicu i da ih ima više i da su svi znali i KFOR, Albanci i Srbija, da odavno imaju jedinice Srbi na Kosovu.
Više krivi Albance za ovo. Kaže brat od toga poginulog Albanskog policajca je izjavio da mu je brat rekao šta nas Kurti šalješ tamo.
Ali najviše krivi KFOR.
Više krivi Albance za ovo. Kaže brat od toga poginulog Albanskog policajca je izjavio da mu je brat rekao šta nas Kurti šalješ tamo.
Ali najviše krivi KFOR.