Kosovo song

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bastet

#1 Kosovo song

Post by Bastet »

ne znam da li je prije bila ova tema ili ne... no ja ovo moram postat :)
Videospot norveških vojnika izazvao skandal

Videospot koji su norveški vojnici u sastavu mirovnih snaga na Kosovu snimili po predlošku pjesme Beach Boysa izazvao je diplomatsku napetost između Norveške i Srbije i pooštrio kritike snagama NATO-a u toj pokrajini

U trominutnom spotu vide se norveški vojnici iz sastava KFOR-a kako pjevaju svoju verziju pjesme 'Kokomo', svojedobno velike uspješnice danas legendarnog američkog sastava.

Preuređeni 'Kokomo', satira na međunarodne intervencije na Kosovu i u Ruandi, na Balkanu je postao iznimno popularan zahvaljujući internetu.

'Somalija, Granada, spasimo Kuvajt, napunili smo gaće u Ruandi, embargo protiv Iraka', pjevaju prilično razdrljeni vojnici i dodaju: 'Na Kosovu ćemo isprašiti nešto guzova i vidjeti kako je to, a što će biti dalje, ne znamo. Kosovo, sretno ti bilo'.

'Negdje iza sedam mora nalazi se mjesto koje se zove Kosovo, kamo doista ne želi ići itko tko nije Albanac... Miloševiću, ti si kujin sin', kaže se u "norveškoj" verziji Kokomoa.

'Mi štitimo ljudska prava... bacit ćemo bombe posvuda gdje se kriju zločesti Srbi', idu riječi jedne strofe. Šala se nije osobito dojmila srbijanske vlade, osobito zbog spominjanja "zločestih Srba" i aluzija na tlačenje kosovskih Albanaca koje je svojedobno provodio Beograd. Čim je srbijanska televizija emitirala spot, zategli su se diplomatski odnosi između Osla i Beograda, a norveški veleposlanik u Beogradu morao je predati ispriku, najavivši istragu.

'Ovake izvedbe samo daju za pravo srbijanskoj javnosti, koja smatra kako se na Kosovu ne poštuju ni sigurnost, ni ljudska prava ni multietničnost', ustvrdio je Slobodan Samardžić, savjetnik srbijanskog premijera Vojislava Koštunice.

Glazbeno umijeće norveških vojnika nije naišlo na osobito razumijevanje ni u glavnom stožeru KFOR-a.

'Njihovo ponašanje i riječi pjesme nedostojni su NATO-a i KFOR-a', kaže se u priopćenju glavnog stožera. Zato je spot u albanskom pučanstvu na Kosovu već dosegao kultni status.

'Spot prije svega pokazuje da međunarodni vojnici na Kosovu nisu strojevi, već samo ljudi s vlastitim osjećajima i stajalištima o svijetu u kojem se nalaze. Ne smatram ga uvredljivim, već poučnim', rekao je urednik umjetničke rubrike dnevnika Express Arif Muharremi.
jel tko gledao doticnu pjesmicu... ja jesam i super je... ak niste pogledaj te na http://www.big-boys.com/articles/Kosovo.html
Last edited by Bastet on 21/05/2005 01:05, edited 1 time in total.
Toozla

#2 Re: Kosovo song

Post by Toozla »

Bastet wrote: jel tko gledao doticnu pjesmicu... ja jesam i super je... ak niste pogledaj te na [url] http://www.big-boys.com/articles/Kosovo.html[/url]
...da si stavio [urlj], mozda bi i radilo... :D
mostarac

Post by mostarac »

Ono sto je Milosevic radio Albancima na Kosovu je zaista sramota i zločin, ali mislim da to nije razlog da u zamjenu za to Kosovo postane samostalna država.
Kosovo je uvijek bilo Srbija i treba i dalje da bude. zamislite sada da su Njemackoj radi Hitlera oduzeli dio teritorije i pripojili okolnim drzavama.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ja se sedam godina nadao, molio, zelio, preklinjao da NATO bombarduje cetnike, a kad je napokon to odlucio, zbog Kosova, nisam znao za koga da "navijam"... :sad:
neutralac

Post by neutralac »

Kazu neimenovani izvori da svi Srbi koji su dobili azil u Norveskoj od 1995 do danas iz protesta napustaju tu antisrpsku i nemuzikalnu zemlju i vracaju se u "otadzbinu".
Hvale vrijedan potez. Obraz ispred (praznog) trbuha.
mostarac

Post by mostarac »

Vodenjak wrote:Ja se sedam godina nadao, molio, zelio, preklinjao da NATO bombarduje cetnike, a kad je napokon to odlucio, zbog Kosova, nisam znao za koga da "navijam"... :sad:
:D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Kosovo polako ali sigurno klizi i to u Srbiji dobro znaju. Najvjerovatnije da će postati i ostati dugo dugo EU protektorat mada je podjela najbolje rješenje. Znam da se od riječi podjela mnogima u BiH kosa diže na glavi ali u slučaju Kosova to je prijeko potrebno. Albanci ne mogu Srbe gledati očima a s druge strane je isto. Sa Srbijom ne žele više išta imati. Ako se i nametne rješenje prema kojem bi cijelo Kosovo ostalo u Srbiji(ne daj bože) tek bi onda Srbija popušila.
Last edited by Nenadv24 on 21/05/2005 00:57, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

umro je mostar wrote:
Vodenjak wrote:Ja se sedam godina nadao, molio, zelio, preklinjao da NATO bombarduje cetnike, a kad je napokon to odlucio, zbog Kosova, nisam znao za koga da "navijam"... :sad:
;-)
Bastet

#9 Re: Kosovo song

Post by Bastet »

Toozla wrote:
Bastet wrote: jel tko gledao doticnu pjesmicu... ja jesam i super je... ak niste pogledaj te na [url] http://www.big-boys.com/articles/Kosovo.html[/url]
...da si stavio [urlj], mozda bi i radilo... :D
stavila molim lijepo... evo sad sam ispravila pa radi :)
Bastet

Post by Bastet »

mislim da je ova pjesma sprdancija na sve (tj. i na albance i na mirovne misije u svijetu) tako da mislim da se srbi ne bi trebali vrijedjat na ovo... vidi se da je sprdancija a ne nesto ozbiljno iako u tome ima puno istine...
mostarac

Post by mostarac »

LEŠI KAPETAN

TEČE CRNI DRIM NOSI RANJENIKE
LEŠI KAPETAN VODI OSVETNIKE
ZRNO GA NE BIJE, OČI GA NE VIDE
NIKAD SE ON NE KRIJE KAD U BORBU IDE

ZASTAVA SE CRVENA METOHIJOM VIJE
RAMIZ SADIKU VODI DIVIZIJE
RAMIZ SADIKU JUNAK METOHIJE
ZA SLOBODU NARODA TEŠKU BITKU BIJE

CVETA JORGOVAN IDU LETNJE NOĆI
LEŠI KAPETAN KADA ĆEŠ NAM DOĆI
SVE DEVOJKE ČEKAJU NA TAJ MESEC MAJ
KADA ĆEŠ IM DOĆI LEŠI KAPETAN

DOŠAO JE MESEC MAJ PROCVETAO JORGOVAN
VRATIO SE VRATIO LEŠI KAPETAN
SIJA MESEC ŽUTI KAO USRED DANA
DOK AZIZA GRLI – LJUBI LEŠI KAPETANA

Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nenadv24 wrote:Kosovo polako ali sigurno klizi i to u Srbiji dobro znaju. Najvjerovatnije da će postati i ostati dugo dugo EU protektorat mada je podjela najbolje rješenje. Znam da se od riječi podjela mnogima u BiH kosa diže na glavi ali u slučaju Kosova to je prijeko potrebno. Albanci ne mogu Srbe gledati očima a s druge strane je isto. Sa Srbijom ne žele više išta imati. Ako se i nametne rješenje prema kojem bi cijelo Kosovo ostalo u Srbiji(ne daj bože) tek bi onda Srbija popušila.
Nenade, sama cinjenica da smo ti, ja i mnogi drugi raznoraznih nacija na ovom forumu i da (uglavnom) korektno diskutujemo, pa se cak u mnogim stvarima i slazemo sa onima koji nisu "nasi" kazuje puno.
Ovakav forum ne mogu ni zamisliti pa da se na njemu pojave Albanci i Srbi, a vjerujem ni ti!

Sta hocu da kazem:

Palo je kod nas u Bosni puno, puno vise krvi nego na Kosovu pa se gotovo neposredno nakon rata pocelo skoro pa normalno kretati po svim dijelovima BiH.
Da guza u pojedinim krajevima i danas radi - to ne sporim! Ali taj je strah prisutan prije svega zbog lokalnog olosa a ne zbog pripadnika naroda koji tu zivi! Zasto je to tako?
Pa jednostavno zato sto se u BiH prije rata zivio jedan sasvim normalan zivot. Ljudi su se, sto mnogi ovdje kazu dijelili na papke i one koji to nisu, a za nacije se vecina zanimala koliko i moja nane za ovaj moj kompjutor.
Zato me nerviraju pokusaji pojedinih (ne mislim na tebe!) koji i ovdje ali sto je najgore i na zvanicnim mjestima povlace paralelu izmedju podjele Kosova i kao protumjeru podjelu Bosne!

Ovako reagovah zbog onog dijela tvoje recenice:" Znam da se od riječi podjela mnogima u BiH kosa diže na glavi..."

Nemoj, Nenade, nase odnose u BiH trpati sa onim sto postoji na Kosovu vec tako, tako dugo!
Bastet

Post by Bastet »

umro je mostar wrote:LEŠI KAPETAN

:?:
mostarac

Post by mostarac »

Bastet wrote:

Jesi gledao istoimeni partizanski film?
Ramiz Sadiku. Bola cuo si da se u Jugi na Kosovu sve zivo zvalo Boro i Ramiz.
je li sad jasnije.
Bastet

Post by Bastet »

umro je mostar wrote:
Bastet wrote:

je li sad jasnije.
jeste... samo pogrešan rod koristiš... nije jesi gledao već gledala.... i nije čuo si već čula... :D
mostarac

Post by mostarac »

Bastet wrote:
umro je mostar wrote:
Bastet wrote: :?:
je li sad jasnije.
jeste... samo pogrešan rod koristiš... nije jesi gledao već gledala.... i nije čuo si već čula... :D
Primljeno k znanju ;)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Vodenjak wrote:
Nenadv24 wrote:Kosovo polako ali sigurno klizi i to u Srbiji dobro znaju. Najvjerovatnije da će postati i ostati dugo dugo EU protektorat mada je podjela najbolje rješenje. Znam da se od riječi podjela mnogima u BiH kosa diže na glavi ali u slučaju Kosova to je prijeko potrebno. Albanci ne mogu Srbe gledati očima a s druge strane je isto. Sa Srbijom ne žele više išta imati. Ako se i nametne rješenje prema kojem bi cijelo Kosovo ostalo u Srbiji(ne daj bože) tek bi onda Srbija popušila.
Nenade, sama cinjenica da smo ti, ja i mnogi drugi raznoraznih nacija na ovom forumu i da (uglavnom) korektno diskutujemo, pa se cak u mnogim stvarima i slazemo sa onima koji nisu "nasi" kazuje puno.
Ovakav forum ne mogu ni zamisliti pa da se na njemu pojave Albanci i Srbi, a vjerujem ni ti!

Sta hocu da kazem:

Palo je kod nas u Bosni puno, puno vise krvi nego na Kosovu pa se gotovo neposredno nakon rata pocelo skoro pa normalno kretati po svim dijelovima BiH.
Da guza u pojedinim krajevima i danas radi - to ne sporim! Ali taj je strah prisutan prije svega zbog lokalnog olosa a ne zbog pripadnika naroda koji tu zivi! Zasto je to tako?
Pa jednostavno zato sto se u BiH prije rata zivio jedan sasvim normalan zivot. Ljudi su se, sto mnogi ovdje kazu dijelili na papke i one koji to nisu, a za nacije se vecina zanimala koliko i moja nane za ovaj moj kompjutor.
Zato me nerviraju pokusaji pojedinih (ne mislim na tebe!) koji i ovdje ali sto je najgore i na zvanicnim mjestima povlace paralelu izmedju podjele Kosova i kao protumjeru podjelu Bosne!

Ovako reagovah zbog onog dijela tvoje recenice:" Znam da se od riječi podjela mnogima u BiH kosa diže na glavi..."

Nemoj, Nenade, nase odnose u BiH trpati sa onim sto postoji na Kosovu vec tako, tako dugo!

Pročitaj malo bolje moj post! Fino pažljivo bez žurbe još jednom pročitaj pa ćeš vidjeti šta sam mislio gornjim postom. Šta ti nije jasno slobodno pitaj? Ko pita ne skita jel tako.
Last edited by Nenadv24 on 21/05/2005 01:27, edited 2 times in total.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Čak je i tekst pjesme pogrešan jer ne pjevaju o Slobi već o Milošu Obiliću.
Post Reply