KOSOVO NEZAVISNO - REPUBLIKA SRPSKA U SRBIJI
-
zlatan01
Dobro, hoce da se odcijepe. Nista novo, na tome rade vec 15-16 godina. Ali hajde da vidimo sta i kako se moze desiti. Dvije opcije su: RS ostaje u BiH i druga ista izlazi iz BiH. Licno smatram da je prva opcija jedino realna ali evo recimo da je moguca i druga. to se moze desiti ponovo na dva nacina. Mirnim ili nasilnim putem. Mirnim putem je nemoguce, jer Ustav ne predvidja tu mogucnost a zagovornici otcjepljenja zele kompletnu teritoriju za sebe. U tom slucaju normalno je da ce Bosnjaci traziti Srebrenicu, Focu, Zvornik, Prijedor i druge gradove gdje su bili u vecini, dok Hrvati u tom slucaju traze Posavinu na primjer. Ratna opcija: Ko bit o ratovao? Rusija protiv svijeta? RS protiv koga i sa cime? Srbija protiv koga i sa cime? I konacno kako odbraniti dijelove zapadno od Brckog koji imaju apsurdan strateski polozaj? Ne mislim da treba govoriti kao rahmetli Alija I. ili njegov Jugosloven Ganic u martu '92 ali ne treba niti stvarati atmosferu panike. Dakle RS moze postojati u okviru BiH i takvo rjesenje nudi Srbima siroku autonomiju dok ostalima daje jednu drzavu, dakle srednje rjesenje "Srbi siti, Bosna na broju".
- Fair Life
Veliki se dogovore, a mali ratuju... ako bi ratovali. Mislim da se niko ne bi
prihvatio sume bez obzira na politicko rjesenje.
I Kosovo se odvojilo bez ispaljenog metka. Amerika rekla OK.
Srbija klepnula usima...
Sta ako su se Rusi i Amerikanci dogovorili ??
Politika je voda preduboka...
Kao sto se danas prica o nametnutom Dejtonu... sutra bi odgovorni trazili
opravdanje u nametnutom Necem Drugom.
Narod koji nije u stanju smjeniti ovakvu vlast sigurno nije u stanju ni borbom
zadrzati RS u slucaju da se veliki dogovore. Bilo bi malo demonstarcija,
lupanja, paljevine... kradje; nesto poput ovog sto se po Srbiji desava i...
nista vise.
Srbija klepnula usima...
nista vise.
-
artzy
#7 Re: KOSOVO NEZAVISNO - REPUBLIKA SRPSKA U SRBIJI
K0 rusima je8e m4ter?
- muha_sa
#8 Re: KOSOVO NEZAVISNO - REPUBLIKA SRPSKA U SRBIJI
artzy wrote:K0 rusima je8e m4ter?
- @burek
Ma odcijepili bi se oni da se imaju kome pripojiti, a razmisljaju li dali bi ih srbija prihvatila kao siroce. E u tome je stos, ko jos voli kokuze jos da ih drze u kuci, pa to bi tek bio kraj i velike a bogami i male srbije.
Sreca pa ima ona izreka: ma netreba se samo sikirati.....
- Fair Life
I dva brata kokuza gledaju jedan drugog zajebati za medju.@burek wrote:Ma odcijepili bi se oni da se imaju kome pripojiti, a razmisljaju li dali bi ih srbija prihvatila kao siroce. E u tome je stos, ko jos voli kokuze jos da ih drze u kuci, pa to bi tek bio kraj i velike a bogami i male srbije.
Kod nas ce se jos dugo sto-sta mjeriti dunumom, hektarom, grlom stoke...
Nije li i rat poceo iz zelje za prosirenjem ??
Njima je vazan teritorij !!
- 1gorstak
Ne moras se vjesati, niti zalovati, a ne moras ni sa mnom u eventualni oruzani obracun sa separatistima (bez obzira na to ko im pomagao). To je licni izbor pojedinca. Svako vrijeme ima svog Mladena Stojanovica i svog Milana Nedica. To se ne moze nauciti, ili si covjek ili nisi.Fratris wrote:Cuj, ledeci krv u zilama. Kao da cu se ja sutra objesiti ako se RS odcijepi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47463
treba li 100 tema o ovoj gluposti raspravljati ili je dovoljna samo jedna
"Trla baba dlan,da joj prođe dan"
- Fair Life
Treci post odozgo...pici wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47463
I... da li si kliknuo na tekst u prvom postu teme ??Fair Life wrote:Samo sam zelio ostaviti link za...
Bosnian Media Group
http://www.bosnianmediagroup.com/index.php
- pici
ma nepada mi napamet traciti vrijeme na gluposti o "RS-u" i njihovim teznjama koje su dirigovane iz Beograda.Radije komentiram tamo gdje i treba,a to je na temi"Desavanja u Srbiji"Fair Life wrote:Treci post odozgo...pici wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47463
I... da li si kliknuo na tekst u prvom postu teme ??Fair Life wrote:Samo sam zelio ostaviti link za...
Bosnian Media Group
Evo sav sam se isprepado od Dode,Kostunjavoga i Grobara.Upravo smo svjedoci posljednjeg trzaja jedne porazavajuce politike za sve balkanske narode.
P.S zivi bili pa vidjeli
- buzzer
ne kontam s kojim razlogom si linkovao ovaj parganov clanak? meni vise "ledi krv u zilama" cinjenica da i nakon sto je dokumentovano ogoljena manipulacija brojem zrtava, jos uvijek pargani pisu o 250000 ubijenih civila (a vec u narednoj recenici muslimana), kao da je dokazanih 97207 nedovoljno.Fair Life wrote:Samo sam zelio ostaviti link za...
Bosnian Media Group
- pici
-
popajic
"Haris Silajdžić je, kako piše u saopćenju, odbio da Daytonski sporazum bude osnova za razgovore s obrazloženjem da je Dayton nastao na kršenju međunarodnog prava i svih civilizacijskih normi. "
Bice da je do mene,bas ne kontam! Jel to bjese onaj isti Haris sto je dane proveo sa Alijom u tom istom Daytonu? Galantno poklonise pola drzave agresoru u zamjenu za "mir".
Cuj,sporazum bio protiv svih civilizacijskih normi - a potpisujes ga!
Ispade da je mir bio samo time-out.
Sad valja izmisliti novi Dayton za RS.Opet potpisati mira radi i nakon 15 god baljezgati kako je sve bilo protivno medjunarodnom pravu.
Blago njemu s nama mutavim!!!
Bice da je do mene,bas ne kontam! Jel to bjese onaj isti Haris sto je dane proveo sa Alijom u tom istom Daytonu? Galantno poklonise pola drzave agresoru u zamjenu za "mir".
Sad valja izmisliti novi Dayton za RS.Opet potpisati mira radi i nakon 15 god baljezgati kako je sve bilo protivno medjunarodnom pravu.
- pici
U PLAYBOY-uFair Life wrote:U Avazu... jasta.pici wrote:ama o cemu ti to kakav clanak i ja cu sad napisati Bosna do VASIONE....vela havle,ti koda radis u AVAZUFair Life wrote:Nisi procitao !??
Cemu se onda javljas ??
A gdje bih inace radio??
http://www.playboy.com/
-
zlatan01
-
zlatan01
Da to je taj 100% od 51% od 26% BiH...popajic wrote:"Haris Silajdžić je, kako piše u saopćenju, odbio da Daytonski sporazum bude osnova za razgovore s obrazloženjem da je Dayton nastao na kršenju međunarodnog prava i svih civilizacijskih normi. "
- Fair Life
-
kijameta
Kosovo se jeste odvojilo bez metka ispaljenog sa srpske strane. Ali sto se tice USA uzivali smo u 76 dana ispaljivanja svega sto postoji i onoga sto ne znamo da postoji na Srbiju.Vidjeli smo prije toga i lijepe americke letilice i iznad Bosne,dok su doslovno pretvarale u dim vojnu infrastrukturu bosanskih Srba.Fair Life wrote:Veliki se dogovore, a mali ratuju... ako bi ratovali. Mislim da se niko ne bi
Srbija klepnula usima...
nista vise.
Nece USA nikakve dogovore ni sa Rusima ni sa njihovim simpatizerima.
USA ne nudi nikakve dilove Srbiji,nego nastupa sa pozicije sile i hoce sve,bez kompromisa.
Odnos izmedzu USA i Rusije je u ovome trenutku apsolutno u korist USA i nece im davati nista na Balkanu.A medzu to spada i potpuno unistenje Srbije kao glavnog balkanskog saveznika Rusije u zadnjih 200 godina.
USA se pusta svog evropskog saveznika Britaniju da skupa sa svojim drugim evropskim prijateljima pokusava nesto raditi, a to samo zbog njih, da im da lazni osjecaj da nesto znace i da EU nesto znaci.A kad umrljaju i dodzu u corsokak onda USA dolazi da to rijesi kao 1917,1943,1995,1999.
Nemoj se ti lediti,ako ko ima razlog da se ledi to su oni koji vole Ruse.
A zadnjih dana sam cuo dosta price da ce konacno i jedan mali evropski narod koji je puno propatio pod Rusima doci u priliku da povrati svoj dio domovine,koji im je bezocno otet od Srbije.