Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post Reply
radostan dan

#551 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

spreca wrote:Nismo svi kupili vozacku :oops: :lol: ....crni radosni sta si to radio :?
napali me božidar i 12 prasića u užicu...mučki zguza.
spreca

#552 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

radostan dan wrote:
spreca wrote:Nismo svi kupili vozacku :oops: :lol: ....crni radosni sta si to radio :?
napali me božidar i 12 prasića u užicu...mučki zguza.
Bar si bio malo na Zlatiboru....a svakavih cuda ti se moze desiti i na livadi
radostan dan

#553 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

razuman_covjek wrote:
Druze ocito ne poznajes moj svjetonazor. Ja sam Bosnjak i patriot. Volim BIH ali mora se realno reci da Bosnjaci se uveliko pripremaju za sukobe. Uvoz arapskih ratnika je vise nego ocit. Ti ljudi zive za dzihad i jedva cekaju da poginu. Taj mentalitet je i stvorio na primjer Osmansko carstvo i 500 godina vladao na ovim prostorima. Sada ponovo imamo oko 500-600 hiljada vojnosposobnih sa tim mentalitetom. Samo sam realan i covek92 je isto tako realan.
džabe ti i milion kad je nama žirinovski dao teslin superlaser.
razuman_covjek

#554 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

radostan dan wrote:
razuman_covjek wrote:
Druze ocito ne poznajes moj svjetonazor. Ja sam Bosnjak i patriot. Volim BIH ali mora se realno reci da Bosnjaci se uveliko pripremaju za sukobe. Uvoz arapskih ratnika je vise nego ocit. Ti ljudi zive za dzihad i jedva cekaju da poginu. Taj mentalitet je i stvorio na primjer Osmansko carstvo i 500 godina vladao na ovim prostorima. Sada ponovo imamo oko 500-600 hiljada vojnosposobnih sa tim mentalitetom. Samo sam realan i covek92 je isto tako realan.
džabe ti i milion kad je nama žirinovski dao teslin superlaser.
Da, bice svega ovdje.
spreca

#555 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by spreca »

sherbett wrote:I ja planiram kupit auto :lol:
hocemo zajedno u Njemacku po auto :D
bh.tornjak

#556 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by bh.tornjak »

radostan dan wrote:
The 51st State wrote:
radostan dan wrote:jebo te, to ste u pravu...navukli nas na -violetu-....latini pokvareni.
stanojka...tako će se zvati, ako bog da.
Jelte malo stid ovog coveka :o :D , mi pa mi pa mi, pa opet mi. Stan malo jebt
mene?
jok...
i ne citam sta pisete.
vidim, on sanja ruse i kineze, a neki od vas prekaljene isilovce.
samo nastavite...najjeftinija ste mi zabava, dok čekam mečeve na us open.
samo da priupitam.....si bio na kafici (pivi) kod komsije Grobara (onaj sto si mu se neko vece kiselo smijesio)
Jel prezivio poraz....???
Ricken

#557 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Ricken »

razuman_covjek wrote:Na Balkanu ce biti velikih sukoba. Kao sto lijepo rece ovaj sasvim ok covek92 ovdje nista nije rijeseno. Kosovo, Republika Srpska, Sandzak, Vojvodina, Presevska dolina, Albanci u Makedoniji, srbi u Vukovaru i CG itd. Sve se to moze vrlo lako zapaliti. Realno svi se naoruzavaju a najjaci su Hrvati tu i niko im nista ne moze. Srbi i Bosnjaci su tu negdje sa tim da Bosnjaci dosta ulazu u uvoz iskusnih boraca iz Sirije itd. Ono sto se krije je da ih je u BIH sve vise i vise cak neke procjene govore da ih ima oko 300 000 jer dolaze kao turisti a ne idu nazad kuci. Svi znamo zasto dolaze ovdje. Znamo da su krvolocni i krvavo ce biti svakako. Takodjer Bosnjaci su povezani sa Pakistanom, Iranom, Egiptom i Turskom a to su sve odreda jake vojne sile. Rusija ima jedan cilj ovdje a to je da zakuha i to je ono sto ce se desiti. Albanci su isto spremni do zadnjeg da brane Kosovo pa cak i da uzimaju teritoriju od drugih (Makedonija i Presevska dolina). Takodjer Sandzak ima ambicije za sto vecom autonomijom i to se nekada mora desiti. Jednostavno ne mozes negirati volju naroda dovijeka. U dijaspori ima oko 500 000 sandzaklija i ljudi sa terena govore da su oni spremni da se vrate i ratuju ako bude trebalo. U BIH su se pokazali kao hrabri borci doduse ne kao arapi i ostali azijati. Pricu o RS i Vojvodini svi znamo. I tu ce biti pokusaja. Vojvodina ce sigurno pokusati odcjepljenje. RS ima problem sto je podijeljena na dva dijela i oko Brckog ce biti krvavo. U slucaju sukoba se ukljucuju i Hrvati oko Brckog jer nece dozvoliti srpske snage ponovo u Krajini jer znamo da srbi nikada nisu odustali od tih prostora. Cak je Mesic i rekao da ce odmah presjeci koridor u slucaju sukoba u BIH. Razumljivo je zasto. Moze se zakljuciti da ce zapadni dio RS-a nestati tj. da cemo nazalost opet gledati veliko iseljavanje srba sa tih prostora (koje neki podrugljivo nazivaju traktorijada). U CG cemo najvjerovatnije gledati bratoubilacki rat srba ili podjelu CG. Uglavno biti ce veselo i rezultat se ne moze predvidjeti. Covek92 veoma realno predstavlja situaciju i drago mi je da se slazemo.
Jebote taze obavještajni podaci. Kakvi bolan Arapi ratnici u BiH, kakve gluposti pričaš?
Neki dan pričam sa poznanikom oficirom u Vojsci Srbije, nemaju šta da jedu, žive na rubu egzisetncije, a neko se nada da bi ih takve mogao poslati u rat. Oprema stara, izraubovana. Niste bili u stanju dobiti ratove kad ste kontrolisali infrastrukturu ex Yu a sad bi ste išli u rat sa tehnološkim antikvitetima. Nije ništa bolje niti u drugim zemljama ex Yu. Ex Yu je faktički region pod vojnom kontrolom NATO pakta i zapada. Druga stvar strašne migracije ka zapadu u zadnjih 5 godina, su prepolovile ratno sposobno stanovništvo.

Treća stvar, ne dolaze investitori u zemlje u kojima se spremaju sukobi. Definitivno Srbija, Hrvatska i BiH su zemlje koje imaju značajan rast investicija i industrijske proizvodnje.

Balkan je riješen barem za nekih 25 godina, i tu će bit nekih pomjeranja samo u okvirima globalnih tokova. Rusija brine svoju brigu oko NATO pakta koji se nalazi na njenim granicama, i Balkan joj je sporedna priča, tj. zanimljiv je tek toliko da se preko srba u RS-u malo zakuha. Da bi se Balkan zapalio, moraju postojati režimi, dovoljno jaki da mogu provoditi nacionalne politike. Ja koliko vidim nepostoji niti jedan režim na Balkanu koji je u stanju da vodi samostalnu politiku. Čisti sluganski režimi zapadnih interesa. Za neke nove ratove po tvom šablonu prvo ćemo morati da se ujedinimo, napravimo jaku zajedničku državu, pa onda to s merakom da razjebemo. Možda naši pra-unuci to dožive.
radostan dan

#558 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

evo čitam sad zadnje dvije strane, da neko ne kaže da samo upadam ko padobranac.
pa mi dosadili upisi, i prebacih se na indexove članke o raseljavanju hrvatske, i ino firmama obučenim da prate kvalifikovanu radnu snagu na balkanu u cilju vrbovanja.
zatim se sjetim teme o tome (iseljavanju) ovdje na forumu, i kuknjave kako ljudi odlaze iz bih masovno.

bio na godišnjem u srbiji...dva rođaka što su se kleka da nikad ne bi napustili -selo moje lepše od pariza-...u njemačkoj. drugari im, isto.

kakva namjenska, topovi, kakvi kurci.... za 20 godina ovdje će ostati taman toliko ljudi da se može izvršiti kompletna mobilizacija svih na nekom polju, da se ko ljudi pošekatamo, i to je to.
Last edited by radostan dan on 31/08/2018 20:32, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#559 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by bh.tornjak »

sherbett wrote:I ja planiram kupit auto :lol:
imam ja na prodaju....E 320....cipovan...
konja koliko ti treba....a ide koliko hoces.... :D
radostan dan

#560 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

bh.tornjak wrote:
samo da priupitam.....si bio na kafici (pivi) kod komsije Grobara (onaj sto si mu se neko vece kiselo smijesio)

nije sisa došla...ostao kući da gleda.
e baš se nagledao.... :lol: :lol: :lol: :thumbup:
bh.tornjak

#561 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by bh.tornjak »

radostan dan wrote:
bh.tornjak wrote:

nije sisa došla...ostao kući da gleda.
e baš se nagledao.... :lol: :lol: :lol: :thumbup:

jbt...koja je to rdja....od navijaca... :D
radostan dan

#562 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

bh.tornjak wrote:

pa dobro...prav za prav, on je bar gledao.
ja svoje nisam imao snage...tako da, veća sam zdapi od njega. :zoka:
radostan dan

#563 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

odoh kod muhe, jebte se...
opraštajte na off-u... :thumbup:
Ricken

#564 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Ricken »

155_mm wrote:
covek92 wrote:Ne mogu da odgovorim svima.
Ima vas previse i svako vuce na drugu temu.

Namenska Srbije je svakako nasledje Jugoslavije. Dovoljno je sto Srbija ima TOC I VTI, sacuvane inzenjere i strucne ljude, pametno se ulaze u namensku i izvoz ove godine ide na preko 600 miliona dolara, plus proizvodnja raznih vrsta naoruzanja i opreme.

Jeste, ima gluposti, pokusaja, radi se na vise strana, ali se radi pametno i pokusava se napraviti nesto ozbiljno i jako.
Srbija je samo za oko poslednih godinu dana izdvojila 43 miliona evra za namensku, svaka fabrika dobila koliko je htela za nove masine, opremu.
I pre 2017 je izdvajano desetine miliona evra za nove fabrike, masine a zato se i doslo na izvoz od 600 i vise miliona dolara.
Bitno je reci i da su plate dosta iznad proseka, da se ne gleda samo profit ali da su u prvim godinama sve zaradjeno ulagali u opremu i sirenje proizvodnje.

To oko haubice je upravo tako, posto se Srbija godinama i decenijama lomila da napravi nesto i bude vidljiva i proda nesto trecim zemljama( a uspela je, prodala je Kipru koju desetinu Nora) i jos nekim zemljama isto toliko i evo ulazi u sastav vojske Srbije.
To ce se i dalje razvijati, svakako.

E sad zamisli koliko ce Bih odnosno samo Federacija da se lomi oko toga uz mnogo manje sredstava, kapaciteta i strucnosti a i partnerstva i vidljivosti u svetu.
Namenska industrija Srbije je daleko najozbiljnija i to ne samo na prostoru Eks ju a zaradjeni novac to i pokazuje, a vi(pojedini) palamudite do sutra kako to nije tako i ismejavajte.
Znam ja da se u Federaciji pocelo ozbiljno raditi i da je iza Srbije to verovatno najozbiljnija namenska u Eks Ju ali to je od nase namenske nekoliko puta slabije i tamo gde smo mi bili pre 10 godina u svakom mogucem smislu ako vec pricamo o tome.

Nego kad smo vec pricali o Kinezima, evo upravo danas potpisano i objavljeno, kupuju RTB BOR za 1,5 milijardi dolara jos jedan veliki duznik i problemr resen, na slican nacin kao zelezara, isto zaposlenih imaju(5k).

Srbij sada ima sve najbitnije sacuvano, zelezaru sacuvala i ojacala nekoliko puta, RTB BOR ce biti sacuvan i ojacan, planiraju jos toliko novca ulaganja, i sve su to uzeli Kinezi koji postaju najmocnija sila na svetu u skoro svakom smislu.

Kad ismejavate Kineze i njihova ulaganja u Srb, razmislite o ovim stvarima i razmislite koliko je ovo bitno i za same Kineze da prave prodor u zemlju okruzenu Evropom i EU.
Koliko je Federacija radila sa Kinezima? Nista, nula. Koliko znam, u Bih je opet samo Srpska radila sa Kinezima oko termoelektrane Stanari.
Mislite da slucajno grade kulturni centar od 50 miliona evra na Novom Beogradu, evo ga tamo pored usce shoping centra.

Izgradise mostove, grade autoputeve i obilaznicu oko Beograda trenutno, grade kostolac B3 trenutno(700 miliona), grade Beograd-Budimpestu brzu prugu, sekciju do Pazove, opet jeftine kredite dali za to, dali su jeftine kredite da servisiranje drugih skupljih kredita, grade toplovod do Beograda, ali bukvalno svasta.

Rusi su dali milijardu kredita za zeleznicku infrastrukturu plus vojna saradnja sa njima.
I sa Arapima su dobro radili, uzeli jeftine kredite, kako tako spasli nacionalnu aviokompaniju.

Ima tu mnogo afera i mutljavina i lopovluka ali uvek je bolje da ne zavisis samo od jedne jedine strane u svakom smislu.

Sve je to pametno odigrano, ne zavisis samo od jedne velike bitne sile koja moze da te ucenjuje da bi dobio pare da renoviras neki most i slicno.
E zato cemo da napravimo povoljniji ugovor oko Kosova.

Odlazak CG 2006 je istorijska greska rukovodstva Srbije da tako bitnu stvar prepuste tek tako bez interesovanja.
Srbija nema more, ali Srbi zive pored mora i posle Hrvata u Eks Ju najvise Srbi zive pored mora, Tivat/HN/Budva/Kotor, srpski gradovi, prosrpski, evo Herceg Novi postavlja 400 turistickih tabli na cirilici.

Uglavnom, nista u ovom regionu nije jos zavrseno, granice nisu iscrtane kako treba i mi imamo ogroman interes u regionu, ne mozes da dozvolis jednoj naciji secesije(Albanci) a drugoj ne(Srbi) mislim mozes, ali ne dokle hoces, kako neki rekose ovde.

Kazem, narocito sad, kad se Evropa menja, odnos Evrope-Amerike, jacanje Kine i delimicno jacanje Rusije, odmetnutost Turske od decenijskih partnera i saveznika, jacanje Irana, nemogucnost Amerike da zavrsi revoluciju u Siriji kao svugde do tad, problemi u Iraku/Afganistanu.

Po meni, Srbija 2001 i Srbija 2021 ne moze da se poredi, sa jacinom diplomatije, vidljivosti u svetu, partnerima i mogucnostima. Jedino ce demografsko stanje biti losije, ali to niko u regionu ne moze tek tako da resi, pa ni u Evropi.
smanji malo guslanje. ima nas ovdje koji ipak malo poznaju tu tematiku.

na primjer, srbija je jedina drzava na svijetu koja je otvorila tvornicu municije prije godinu dana a da ta tvornica nije metka nije proizvela.

srbija tvrdi vec godinama da proizvodi granate 155 mm da bi se ispostavilo da kupuje kosuljice iz slovacke i bosne.

ta haubica je toliko dobra da
je dosad nije kupila ni vlastita vojska. ne bi ni sada ali naredba vrhovnog komadanta se mora postivati.

zajebali ste arape za onaj raketni sistem alas da ljudi hoce da aktiviraju bankovnu garanciju.

od kako je rat stao kragujevacka zastava pokusava danapravi neku novu verziju kalasa ali bezuspjesno.
Neozbiljno je pričat namjenskoj industriji zemlje kojoj je Aleksandar Vulin minitar odbrane. Klaum koji je u zajam uzeo neku lovu od tetke iz Kanade da bi kupio stan u Beogradu.

Aleksandar Vulin na čelu ministarstva odbrane :lol: :lol: :lol: :lol:
bh.tornjak

#565 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by bh.tornjak »

radostan dan wrote:
bh.tornjak wrote:

pa dobro...prav za prav, on je bar gledao.
ja svoje nisam imao snage...tako da, veća sam zdapi od njega. :zoka:
zato ne propustaj grupnu fazu.....rijetko kad ces imati mogucnost da gledas Bitlse...Sv. Germane i Napaljene

i puno uspjeha zelim... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#566 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

covek92 wrote:
Pitanje Kosova i Bosne je povezano,
Jeste. Na Kosovu ste pokusali genocid, a u Bosni ste ga napravili. Poveznica za ponos. :roll:

Ostalo ti sve smrdi na SANU, Deretica i srpsku mitologiju.

Nisi sagovornik za ozbiljnu diskusiju ni o odnosima Srbije i Kosova, a kamoli o okruzenju ili svijetu.
155_mm

#567 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by 155_mm »

razuman_covjek wrote:
155_mm wrote:
razuman_covjek wrote: Pa dobro nisu svi iz Sirije ima ih iz Iraka, Irana, Afganistana itd. Nista ne reci u vezi te izborne jedinice. Najvjerovatnije bi to bila neka vrsta Islamske Drzave Bosne, Sandzaka i Kosova ili IDBSK.
ID je u svom vrhuncu moci nije imala ni 30.000 vojnika. sa 300.000 bi vi istocno od drine nestali preko noci ne bi vas bilo ni za one jedne kruske. zato ne prizivaj zlo da ti se i nebi dogodilo.
ma koga ovdje briga ko si i sta si. vazi samo ono napisano. a ti ga pises guslarski.
kao prvo na vrhuncu moci ID nije imala ni 30.000 boraca a ti guslas o 300.000 u bosni. nazalost moram te razocarati. u nekom buducem sukobu na ovim prostorima na strani bosnjaka nece biti nikakvih arapa.

razlog zbog cega ih je prosli put je ucjena od strane nekih arapskih zemalja koji su novcanu pomoc uslovili prisustvom tih ratnika.

je si se ikad upitao kako nije bilo turaka na strani bosnjaka u zadnjem ratu za opstanak?

znaci rijesenje je veoma jednostavno. razviti namjesnku do novoa da moze obezbjediti sve potrerbno za odbranu i neces morati trpiti ucjene "brace" koja ti nanosi vise stete nego koristi. a sve za sadaku da bi kupio nesto malo oruzja i municije da se odbranis.
znam da si sad duboko razocaran ali tako ti je to.

znaci zaboravi i trojicu arapa u nekom buducem sukobu a kamo li 300.000
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#568 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

radostan dan wrote:jebo te, to ste u pravu...navukli nas na -violetu-....latini pokvareni.
stanojka...tako će se zvati, ako bog da.
Rado(da)jka. :D
razuman_covjek

#569 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

155_mm wrote: ma koga ovdje briga ko si i sta si. vazi samo ono napisano. a ti ga pises guslarski.
kao prvo na vrhuncu moci ID nije imala ni 30.000 boraca a ti guslas o 300.000 u bosni. nazalost moram te razocarati. u nekom buducem sukobu na ovim prostorima na strani bosnjaka nece biti nikakvih arapa.

razlog zbog cega ih je prosli put je ucjena od strane nekih arapskih zemalja koji su novcanu pomoc uslovili prisustvom tih ratnika.

je si se ikad upitao kako nije bilo turaka na strani bosnjaka u zadnjem ratu za opstanak?

znaci rijesenje je veoma jednostavno. razviti namjesnku do novoa da moze obezbjediti sve potrerbno za odbranu i neces morati trpiti ucjene "brace" koja ti nanosi vise stete nego koristi. a sve za sadaku da bi kupio nesto malo oruzja i municije da se odbranis.

Nista ti mene nisi razocarao. Ja znam sta pisem i govorim i zasto pisem i govorim ako me razumijes. Ja pisem da se slozim sa @covek92 jer obojica govorimo i predvidjamo najrealniji ishod. A to je krvav sukob i velika tumbanja granica svih drzava na ovim prostorima. Velika Albanija bi cak mogla postati najveci igrac ovdje. Imaju najbolje veze sa amerikancima i najvjerovatnije ce uzeti dijelove teritorije tri drzave (Kosovo, Srbija, Makedonija). Bosnjaci zajedno sa imigrantima i stranim borcima osnivaju islamsku drzavu. Zapadni RS nestaje. Velike borbe se odvijaju za istocni RS koji je ionako prazan. Sandak dobija autonomiju a Vojvodina najvjerovatnije nezavisnost. Napeto ce biti u CG isto.
155_mm

#570 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by 155_mm »

razuman_covjek wrote:
155_mm wrote: ma koga ovdje briga ko si i sta si. vazi samo ono napisano. a ti ga pises guslarski.

Nista ti mene nisi razocarao. Ja znam sta pisem i govorim i zasto pisem i govorim ako me razumijes. Ja pisem da se slozim sa @covek92 jer obojica govorimo i predvidjamo najrealniji ishod. A to je krvav sukob i velika tumbanja granica svih drzava na ovim prostorima. Velika Albanija bi cak mogla postati najveci igrac ovdje. Imaju najbolje veze sa amerikancima i najvjerovatnije ce uzeti dijelove teritorije tri drzave (Kosovo, Srbija, Makedonija). Bosnjaci zajedno sa imigrantima i stranim borcima osnivaju islamsku drzavu. Zapadni RS nestaje. Velike borbe se odvijaju za istocni RS koji je ionako prazan. Sandak dobija autonomiju a Vojvodina najvjerovatnije nezavisnost. Napeto ce biti u CG isto.
dzaba vlazis na ovo povecano. objasnio sam ti znog cega je prosli put bilo arapa a nije bilo turaka i takdje objasnio zbog cega ih nece biti sljedeci put a ti opet guslas po svome.
:-)

sto se tice istocnog dijela er esa. nem ni teoretske sanse da taj dio pripadne srbiji. ako bude razmjene teritorija izmedju srbije i bosne srbija ce dobiti zapadni dio er esa a istocni dio ostaje u bosni. a sandzak se pripaja bosni u sklopu razmjena teritorija.

ako si primjetio uvodi se princip razmjene teritorija a ne da srbija samo nesto dobije. nije to slucajno tako. a razlog je isti zbog ceg je osnovana albanija i zbog ceg je srbiji oduzeto kosovo. a to je da srbija bude sto dalje od jadrana jer bi njen izlaz na more znacio pristup ruske flote istom. jadran je previse butan za europu da bi se po njemu vozali ruski brodovi.
razuman_covjek

#571 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by razuman_covjek »

155_mm wrote:
dzaba vlazis na ovo povecano. objasnio sam ti znog cega je prosli put bilo arapa a nije bilo turaka i takdje objasnio zbog cega ih nece biti sljedeci put a ti opet guslas po svome.
:-)

sto se tice istocnog dijela er esa. nem ni teoretske sanse da taj dio pripadne srbiji. ako bude razmjene teritorija izmedju srbije i bosne srbija ce dobiti zapadni dio er esa a istocni dio ostaje u bosni. a sandzak se pripaja bosni u sklopu razmjena teritorija.

ako si primjetio uvodi se princip razmjene teritorija a ne da srbija samo nesto dobije. nije to slucajno tako. a razlog je isti zbog ceg je osnovana albanija i zbog ceg je srbiji oduzeto kosovo. a to je da srbija bude sto dalje od jadrana jer bi njen izlaz na more znacio pristup ruske flote istom. jadran je previse butan za europu da bi se po njemu vozali ruski brodovi.
Vidi, slazem se sa tvojim stavovima i puno je bolje da uradimo tu razmjenu nego da se ovdje ratuje uz prisustvo arapskih ratnika. Znamo kako su oni krvolocni. Svidja mi se ta ideja razmjene a vjerovatno i 300 000 sandzaklija u BIH bi voljelo vidjeti Sandzak u svom sastavu. Super su mi ove promjene granica. @covek92 sta mislis o ovome sto je 155-tica napisao?
radostan dan

#572 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by radostan dan »

Sta njega pitate, pitajte mene...ja bih vam to dzabe dao, pa se jebite sa njima.
Za 15 godina gradjanski rat. Pici brani Sarajevo i Lewis Strauss.
covek92

#573 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by covek92 »

155_mm wrote:
covek92 wrote:

Nema sta ja da prelazim Drinu, sa obe strane Drine zive Srbi, na jednoj obali u svojoj drzavi Srbiji na drugoj u svojoj drzavi u drzavi Republici Srpskoj za koju su se izborili.

Ako se Srbiji ucini zgodno da prikljuci Srpsku ili dodje do takvih promena u svetu da to nece izazivati nervozu i pretnje kod licemernih zapadnjaka, to ce uraditi bez da trepne niti ce pitati Bosnjake ili Hrvate kao sto ni Srbe niko nista nije pitao kad su ih gurali u nezavisne drzave, Hrvatsku i Bih.

a sta ako dodje naredna sa zapada da se bosnjaci moraju vratiti na drinu. a bosnjaci to prihvate jer su sa nje protjerani klanjem, silovanjem, paljenjem i genocidom.

dzaba vlazis. ta opcija izbijanja srbije na jadran preko leseva bosnjaka po istocnoj bosni i istocnoj hercegovini je propala.

dzaba genocid i ostali zlocini. dzaba sastancenje vlade srbije u trebinju.
Nece da dodje do toga zato sto su Bosnjaci i od Srba 5 puta nebitniji, manji i nemaju sta da im ponude, razumes?
Plus, Bosnjaci su u kutiji, pod njihovom sapom, mirni i cutljivi.

Srba je 5 puta vise u celom regionu, zive na preko 110k km2 teritorije, na bitnijoj su lokaciji i koridoru, plus imaju daleko daleko vece konekcije i bolje odnose sa trecim zemljama i zemljama koje su ajde da kazemo i dalje nekom usponu i koje ce biti protivteza zapadnom svetu.
A osim toga kroz istoriju su se pokazali kao daleko hrabriji narod spreman na ratove i sve da zastite sebe i svoje i to oni odlicno znaju.

Osim toga, Srbi nisu u kutiji ili nisu skroz usli u kutiju, vec su tu negde izmedju, neckaju se i ne cute.
Osim toga, Srbi mogu da izazovu mnogo vise problema u regionu na mnogo vecem prostoru, rekoh sto puta pocev od Kosova/Bih/Crne Gore i slicno.

Danas su sve to naucili i imajuci u vidu promene u svetu poceli su da uvazavaju interese Srbije i prvi primer ce se videti nadamo se na Kosmetu.

Jednostavno apsolutno sam siguran da su konacno skapirali da Balkan nije miran ako ne zadovoljis interes Srbije i Srba a ne da ih stiskas cedis i pretis.

Eto zato je ovo tvoje apsolutna glupost, a ono sto ja tvrdim, vrlo realno.
Oni od te naredbe nemaju nista, da bi iskoristili to za neki pritisak na Srpsku ili Srbiju treba im veca nacija, vise ljudi, za to bi mogli da sluze Albanci, kao sto se i desavalo.
archi_a

#574 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by archi_a »

Neka ga! I on je nečije dijete. Kakvo god, al je nečije :D :bih:
asker

#575 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by asker »

Post Reply