Izmedju redova se osjeti stav: "Nisu nam dorasli ni do koljena, nesposobni, primitvni itd..." - u fazonu, sta ce oni, vidi im glave .....covek92 wrote:lotPi wrote:covek92 wrote:
Cisto da ne ostane otvoreno!
Tvoji stavovi predstavljaju paradigmu odnosa Srba prema Albancima i Bosnjacima.
Arogancija i razgovor sa visoka prema narodima nize vrijednosti.
Imam malo vise godina nego ti tako da pamtim ovu spiku i prije 30-tak godina.
Poslije svih ratova i zlocina nije se promijenila ni za pedalj.
Nista niste naucili.
Nisam rekao ni da si pokvaren niti los samo konstatirao cinjenicu da ti poruke odisu sovinizmom.
Ali nisi ti kriv, kriva je Srbija jer odgaja nove generacije sa takvim stavovima kao sto ih ti imas.
Denacifikacija je tezak i dugotrajan proces za koji mislim da nikada necete proci.
Iskreno me ne zanima tvoje ("vase") misljenje o Bosnjacima, njega osjetimo i citamo svakodnevno.
A sto se tice teme, moj je stav da Kosovo treba da ostane cjelokupno dio Srbije sa svim stanovnicima i svim politickim pravima koje imaji ostali gradjani Srbije.
Cisto sa pravne strane, bez emocija.
Ali se pitam je li Srbija spremna da ima ministra odbrane, predsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Albanca i jos zu to 30% poslanika iz redova albanskih stranaka.
Vecina Srba zeli Kosovo ali bez Albanaca, to je cinjenica.
Radi toga Srbija moze zaboraviti Kosovo u svojim granicama.
Znas i sam izreku: "Mozes kako hoces, ali ne mozes do kada hoces"!
Ebiga, na kraju dobijes racun koji moras platiti.
Da bi se srpskom nacionalizmu i sovinizmu konacno poslije 150 godina slomila kicma potrebno je jos preurediti BiH i rasturiti manji entitet.
To ce takodjer doci na red, sve u svoje vrijeme.
I na kraju na ovo tvoje "Ajd skloni se bogati":
Ti si ovdje dosao u goste, izuj cipele i ponasaj se kulturno. Ako ti ne svidja ovdje idi kuci. Ja sam ovdje domacin a ti gost!
Kakav je to tacno razgovor prema Bosnjacima i Albancima sa visine?
Ja odgovaram nekome kome su avioni i naoruzanje smesna stvar i ko se pita sta ce nam to.
Odgovaram nekome ko kaze da necemo dobiti nista na Kosovu.
Takodje, odgovarim nekome ko kaze da je Srpska propala i da nece biti nista od nje.
E sad, tu se provlace neke cinjenice svakako, ali prosto je glupo reci da gledam neki narod sa visine?
50 puta sam rekao da smo svi u istom sosu.
To sto kazem za Albance oko toga sta proizvode i kakva im je namenska je istina.
Eto, jel mogu da se porede sa Bugarima po velicini ekonomije raznovrsnosti generalno istoriji, ne mora sa Srbima, slicno je?
Kako je to gledanje sa visine ako su nesto prosto cinjenice.
Jel su danasnji Bosnjaci nekad gusili pobune Srba u smederevskom pasaluku? Jesu i te kako. Pisali pesme o tome, slali vojsku da guse pobune i umire raju koja je htela da se oslobodi i imala neke svoje ideje i hrabrost da zapocne ustanak protiv takve imperije.
A onda se sve preokrenulo, Srbi krenuli da jacaju i da se sire, da prave naciju a Bosnjaci ostali na istom nivou i narednih par decenija i propustili su sve te stvari.
Jel to istina ili moje naklapanje i mitomanija, mozda?
Jel istina da su Bosnjaci pokusali da naprave haubicu po ugledu na Srbiju a pomislise da je to prosto pa odjednom nema nista od toga, a ovde me forumasi ismejavaju oko srpske namenske, nasih uspeha i planova?
Iskreno, ko je napravio naciju u 19. veku a ko na pragu 21. veka?
Kakvo je to gledanje sa visine ako su to proste cinjenice?
Da li znas kako su Albanci dobili drzavu, kada i ZBOG cega(radi blokade sirenja Srbije na more)?
To o nekom srpskom nacionalizmu i lomljenju kicme tome i Srpskoj, moze samo da prouzrokuje opet nestabilnosti ovde a sad verovatno nece biti bas isto posto se menjaju pozicije u svetu.
Isto to je pokrenulo i prosli rat u toj Republici, preglasavanje, ukidanje nadleznosti, prisiljavanje da im drugi komanduju i slicno.
Vi/ti ste nesto naucili imajuci u vidu da se stalno prica o tome?
Izvini za ovo na kraju, eto tu sam pogresio. Ja sam gost i tako cu se ponasati, slazem se.
Ebiga, pokazase se Albanci najsposobniji od svih, dok AV obija ruska vrata a zivi u Evropi, konj Bakir umjesto da visi u Berlinu, Parizu i Washingotnu on posjecuje Palestinu i pokusava od BiH na napravi Tursku prciju, Albanci znaju odakle vjetar puse i kod Amerikanaca su.
"Jel su danasnji Bosnjaci nekad gusili pobune Srba u smederevskom pasaluku? ..."
Danasnji Bosnjaci vjerovatno guze Dankinje, Svedkinje i Amerikanke ....
Sta je ko radio i gusio prije 150 godini niti imam pojma niti me zanima, ali slijedeci tu logiku Francuzi, Englezi i Nijemci bi se i dan danas klali.
Ali gledajucu tako nije se bas ni Srbija pretrgla da nam pomogne u nasoj pobuni protiv Turaka
Spominjes haubicu i slicno, a zaboravljas cinjenicu da su BiH i Srbija krenuli u trku na 100m.
BiH krenula poslije rata sa pozicije -50m a Srbija sa 80m, pa se jos hvalis.
Ebote, Srbija nam je unistila ekonomiju, kulturu, drustvo, umjetnost u parampacad i trebat ce nam 50 godina da se vratimo na stanje prije 92-e.
Zu sve to imas pola drzave koja sve zivo radi samo da sjebe vlastitu drzavu.
Koji paradoks da je Prijedoru vazniji Arandjelovac od S.Mosta. Jebes Monti Pajtona sta je "RS".
A ne znam cime vama bolan peru mozak, ko hoce "RS" bez Srba !?
Gdje dobijas te informacije?
Mi samo hocemo normalnu funkcionalnu drzavu a ne ovo sranje gdje Dodik zato sto mu se moze blokira svaku sitnicu!
"Isto to je pokrenulo i prosli rat u toj Republici, preglasavanje, ukidanje nadleznosti, prisiljavanje da im drugi komanduju i slicno."
Koliko si imao godina 89-e ili 90-e!?
Halo bolan, zasto zamjenjujes teze.
Ko je davno prije rata proglasio SAO, ukidao TV SA, preusmjeravao releje na TV Beograd, proglasio Srpsku Republiku Bosnu i Hercegovinu, preglasavao Bosnjake u podrucjima SAO ...., organizovao plebiscit davno prije referenduma !
Jel' to sve legitimno kod rade Srbi !?
Pa nismo mi svi zlatne ribice pa da nam sada prosipate pricu ovdje.
U mom gradu su 91 sasvim normalno hodali Cetnici kao da su izasli iz filma "Gluvi Barut" sa punom opremom i rekvizitima i ti meni spominjes razloge rata u BiH.
Ebiga nisam je kriv sto vecina Srba nemoze svariti cinjenicu da mi nismo poturice i manje vrijedni ljudi vec svoji na svome, ljudi koji hoce sva prava sa svakom djelicu svoje domovine (naravno to isto zelimo svima podjednako).
Ne zelimo aparthejde poput "RS"-a i nikada necemo htjeti.
U "RS"-u se samo jos toalet papit ne zove "Srpski toalet papir".
Toliko o ravnopravnosti!