General War wrote:covek92 wrote:
Pa izgubili ste kompletnu populaciju u hrvatskoj, izgubili ste kompletnu populaciju u pola bosne...i izgubili ste cijelo kosovo....je li ti treba neko na ovom forumu da te podsjeti na to i da se uvrijedis?
Imas ovaj nesretni entitet presjecen na dvoje u bosni gdje je izglednije da ce prije mrtva glava past izmedju srba nego da ce ih neko napast...mada nije da nisu naorali.
Pricas o albancima sa velikom dozom podozrenja, zivis u jednonacionalnoj nekoj varosici i bas imas takav stav koji su kostali mnoge srbe glave...mi smo naj ovakvi naj onakvi...pa ih izdadoste...da izdastoste.
Nisu samo srbi cinili zlocine, vec su vrsili nevidjene zlocine...pa niti to ne priznajete, vec mimo cijelog svijeta.
Na drugim temama pricamo o zlocinima drugih...
Ja koliko zznam svaki makedonac je trcao da dobije bugarsko drzavljanstvo a ne srbijansko, kad se hvatas makedonaca.
Samo naprijed, eto biraj saveznike pa probaj na taj nacin bilo sta uraditi.
Kako je to Srbija izdala svoje Srbe po regionu kad je zbog njih dobila najvece moguce sankcije a kao posledica toga najvecu inflaciju ikada i slicno, prihvatila izbeglice i rasporedila da zive u po celoj Srbiji, u mom selu na krajnjem Istoku Srbije je doslo par porodica iz Hrvatske, svi su ih privatili kao svoje. Srbi u Srbiji kao narod nisu izdali svoje Srbe ali Srbija kao sistem je svasta radila i dobro i lose, pa je moguce da su hteli da iskoriste Srbe za jacanje Vojvodine i Srpske kad je vec doslo do takvog proterivanja, ili nisu hteli da se umesaju na bolji nacin.
Makedonci uzimaju pasose BG da pobegnu iz zemlje a Bugare posmatraju na slican nacin na koji vi posmatrate Srbe, samo bez toliko krvi i ratova, Grke ne mirisu a jedine za koje smatraju nekakvim prijateljima i bliskijim narodom, su Srbi.
Gledaju srpske sund emisije kao i vi ne bugarske emisije i televizije, ostale emisije/filmove i slicno, svi znaju srpskohrvatski i vole da kupuju proizvode iz Srbije, a ne iz Bugarske, zato je i veliki uvoz iz Srbije.
Drugo, nesto dobijes, nesto izgubis, nije imala Srbija ni kapaciteta sve da dobije kao ni Hrvatska.
Eto, za razliku od Srbije, koja je ojacala u Bih, posto nije imala nista pre rata u Bih(a sada ima Srpsku, nesrecnu ili srecnu kako zelis da kazes za to i protiv toga ste se vi borili godinama u Bih koliko znam) i Hrvatsku koja je izgubila pravu moc u Bih a dobila cistu Hrvatsku.
Kao sto vidis, Srbija je u Bih samo jacala, nikako obrnuto i prvi put dobila legalnim putem medjunarodno priznat entitet sa ogromnim ovlascenjima i mogucnostima koji se i simbolicno i jasno zove Republika Srpska. A to je, koliko ja znam ono sto si i hteli, ostanak u Jugoslaviji ili mogucnost da sami upravljaju gde god da se nalaze.
Super, nisu samo Srbi cinili zlocine a najveci zlocini koji su cinili Srbi su adekvatno kaznjeni i to sami Srbi ih pohapsili po Beogradu i isporucili Hagu, sto ne spomenemo i to? Pusti narod, narodu nikad nije ugoditi ali Srbija se ozbiljno ponasala i sve zlocince protiv kojih je podignuta optuznica je isporucila, sto se ne bi bas moglo reci za ostale narode.
Ti ne razumes da ja nemam stav Srbi svi i svuda, ja ne smatram da su Bosnjaci Srbi i da ih treba pobiti, ne gotivim Seselja/Vucica i radikale, ali imam stav da moramo da cuvamo i podrzavamo one koji se izjasnjavaju kao Srbi a ima ih po regionu fala bogu.
To je cela prica.
To sto tamo nekima smeta puno Srba u okolini, njihovi zahtevi za pravima, njihove legalne zelje da sami upravljaju svojom teritorijom posto ih ima puno i vodili su se krvavi ratovi i nije bas moj problem i to sto im kazu da nisu Srbi ili to sto neki polagano grade naciju na mrznji prema Srbima(Milogorci) i kradji srpskog kulturnog nasledja, njih naravno da ne priznajem kao naciju niti u svetu postoji nacija od 150k pripadnika, ali to je neka druga prica i druga tema i problem kojai ce se tek resavati kako treba, smireno i mudro.