Košenje trave, potrebna pomoć
Moderator: anex
-
chino
#1 Košenje trave, potrebna pomoć
Da li neko zna nekog ko bi se mogao angažovati da pokosi travu?
U pitanju je veča bašta u Sa sa dobro zaraslom travom i neophodno je pokositi sa pravom kosom.
U pitanju je veča bašta u Sa sa dobro zaraslom travom i neophodno je pokositi sa pravom kosom.
- kurty
#2 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Mislis na rucnu kosu ili kosacica (trkator, motokultivator)chino wrote:Da li neko zna nekog ko bi se mogao angažovati da pokosi travu?
-
neva
#3 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
meni su na preporuku radila dvojica tipova iz Parka i odlicno su uradili, prekopali , odvojili korov i kamenje, oblikovali vocke i grmlje, a na kraju posijali travu i sve to za 250 KM
-
chino
#4 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Mislim na ručnu kosu.
Ma potrebno je samo da se pokosi, nikakva obrada, zasijavanje i ostali fazoni
Ma potrebno je samo da se pokosi, nikakva obrada, zasijavanje i ostali fazoni
-
X2000
#5 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Pa stavi oglas na Posao.ba.
Toliko nezaposlenih, valjda ovi silni ljudi iz ruralnih dijelovi koji su naselili gradove jos ponesto znaju...
Toliko nezaposlenih, valjda ovi silni ljudi iz ruralnih dijelovi koji su naselili gradove jos ponesto znaju...
-
chino
#6 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Stavicu, dobra ideja. Mada bih volio kad bi neko imao nekog da preporuci
- Not My Idea
#7 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Meni jucer momak dosao u dvoriste, pita gdje mi je otac da ga pita da nam pokosi dvoriste za 2 marke.
Jbte zivot, nisam mogla vjerovat kad i sta je rekao. Kaze da je iz Vareša i radio bi bilo kakav fizicki posao..
Jbte zivot, nisam mogla vjerovat kad i sta je rekao. Kaze da je iz Vareša i radio bi bilo kakav fizicki posao..
-
X2000
#8 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Upravo ti o tome govorim. Jeste li svjesni koliko ljudi svakog jutra vozom dodje u Sarajevo iz obliznjih gradova da bi radilo za nadnicu samo da prezivi???Not My Idea wrote:Meni jucer momak dosao u dvoriste, pita gdje mi je otac da ga pita da nam pokosi dvoriste za 2 marke.
-
chino
#9 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Nažalost takva je situacija u državi..
Potraga se nastavlja.
Btw. ne radi se o mojoj bašti (koja se super sređena), nego od susjedne bašte koja je uzasno zapustena,komšija popio sve u životu i nema novca a ni želje da to sredi.
Da nije velika površina je bih to sredio, ali opet nemam ni ručnu kosu a i mrsko mi je
Potraga se nastavlja.
Btw. ne radi se o mojoj bašti (koja se super sređena), nego od susjedne bašte koja je uzasno zapustena,komšija popio sve u životu i nema novca a ni želje da to sredi.
Da nije velika površina je bih to sredio, ali opet nemam ni ručnu kosu a i mrsko mi je
- Mu'min
#10 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
Šta je sa onim hairlijom o kome je SA-X pisao kako je dolazio u SA da čisti narodu snijeg.
Mora negdje biti članak sa njegovim GSM-om.
Mora negdje biti članak sa njegovim GSM-om.
- starii
#11 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
imas broj tog momka sto ti je radio kod oca?Not My Idea wrote:Meni jucer momak dosao u dvoriste, pita gdje mi je otac da ga pita da nam pokosi dvoriste za 2 marke.
- Not My Idea
#12 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
@starii
Nije ni radio, dali smo mu neke pare i otisao je. Nismo imali srca pustit momka da kosi dvoriste za dvije marke a drugog posla nije bilo. Dido mi je rekao da je vec jednom dolazio. Pa ako dodje opet, trazit cu mu broj pa ti poslat.
Nije ni radio, dali smo mu neke pare i otisao je. Nismo imali srca pustit momka da kosi dvoriste za dvije marke a drugog posla nije bilo. Dido mi je rekao da je vec jednom dolazio. Pa ako dodje opet, trazit cu mu broj pa ti poslat.
- kurty
#13 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
kad ti to odgovara???
da vidim ako mi ko poznat krene u Sarajevo, da me povuce i da ponesem kosu...
Nista necu obecati, ali ako mi ispadne prilika, super
da vidim ako mi ko poznat krene u Sarajevo, da me povuce i da ponesem kosu...
Nista necu obecati, ali ako mi ispadne prilika, super
- hodža
#14 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
chino wrote:Da li neko zna nekog ko bi se mogao angažovati da pokosi travu?
imaš pp
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Košenje trave, potrebna pomoć
kako me komsije nerviraju
seljacka posla
plase se svega od insekata do zmija kao da su iz pariza
brine ih moja trava...ne mogu bas sve pokositi nisam dobar kosac niti znam...niti mi se daje kes da neko kosi dunume zemlje samo da se oni osjecaju sigurno
a sve su betonirali okolo kuce nece ba vama zmija sta vam je
al svake godine ista prica pa kako se ne umore
kosis li
otkivas li
ostris li
seljacka politika samo sebe gleda boli ih kurac za moju kosu i travu

seljacka posla
plase se svega od insekata do zmija kao da su iz pariza
brine ih moja trava...ne mogu bas sve pokositi nisam dobar kosac niti znam...niti mi se daje kes da neko kosi dunume zemlje samo da se oni osjecaju sigurno
a sve su betonirali okolo kuce nece ba vama zmija sta vam je
al svake godine ista prica pa kako se ne umore
kosis li
otkivas li
ostris li
seljacka politika samo sebe gleda boli ih kurac za moju kosu i travu