Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#9001 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by parappa »

FreakyStyley wrote:Ocigledno je da se svasta nesto desava, a ne prica se javno. Prvo Nurkiceve javne prepirke i razne pizdarije sa savezom i njegovim menadzerom, pa Djedovic pa Teletovic. Kako je Ivanovic jos tu, ja pojma nemam. Ne znam do kad je ugovorom obavezan.

Sto se Djedovica tice, cak i ova prica o tome da izlazi klubu u susret pije vodu samo teoretski, jer im je on jedan od nositelja igre, a mlad je i bice u buducnosti, tako da, vjerujem, da je medju posljednim od kojih bi Bayern trazio da se odrekne drzavljanstva na ovakav nacin. Ako nista, mogao se pojaviti na press konferenciji kao Teletovic i rec kako stvari stoje, ako je vec to razlog. On nije izjavio da je to razlog sto se odrice drzavljanstva, samo je navodno rekao da ce zbog toga najvjerovatnije pauzirati godinu dana. Kako god, glupost s njegove strane i manjak postovanja prema svima koju navijaju za reprezentaciju BiH.

Neno Markovic je imao izjavu, kad su bile ove Nurkiceve prepirke sa savezom, parafraziram: "Ne igra se za savez, nego za drzavu i nije bitno ko sjedi u savezu." Tu je Neno je 100% u pravu. Kad su on, Firke i drugi mogli igrat 96-e za BiH u kurcevoj opremi, razrusenim dvoranama, bez priprema i putovati 20 sati autobusom (jer se nije imalo para za avion), mogu i ovi danas.

I Nurkic i Teletovic i Djedovic. Sve ostalo je demagogija.

Vjerovatno se u i oko reprezentacije desava vise nego sto mozemo da pretpostavimo. Puno je tu sujeta i talova u igri, a i samo prisustvo Dine Konakovica je dovoljan znak da stvari idu u qrac. On gdje god se pojavio, ojadio je sve oko sebe i na kraju izgmizao s parama. Takav covjek, jednostavno, nikad nista dobro nece donijeti ni bh. kosarci ni gradu Sarajevu.

Ono sto je tuzno je sto su se u zadnjih par godina poceli pojavljivati obrisi necega sto lici na sistem, pa smo se svi zaletili misleci da se, barem u ovom sportu, vise nece raditi stihijski i za talove. Nadosla je i generacija, oformile se mladje selekcije, doveli se strucnjaci....al' jebi ga.
covjek je profesionalac i to 100%. ja mislim da moze ipak nesto napraviti sa ostatkom ekipe... a ako postignu neki rezultat ovi sto nisu mogli ili nisu htjeli doci nek se pojedu.

neno je u pravu... pitam se da li su i 90tih igraci trazili neke izgovore kao i sada?
izgleda da sve ode u ku..c.. .neki novi klinci 0% morala (ne govorim o patriotizmu)
south

#9002 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by south »

koji smo mi baksuzi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-x :-x :-x kada imamo na klupi jednog od najboljih strucnjaka glavni igraci se ne odazovu (naprave glupost ) :( a kad su na klupi bili kreteni svi su bili tu
pffffffff ne mogu ovo prezaliti nikako
SkyLimit

#9003 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Mene bi bilo stid pogledati Ivanovica u oci. Znaci covjek je sama trenerska krema, zaradio dovoljno da je mogao ljeto provesti na kojoj god lokaciji pozeli, dosao iz cisto sportskih pobuda da ljeto provede vodeci nasu reprezentaciju, i onda mu otkazu trojica najboljih igraca. I on je ovdje izlevacen, i vise od nas navijaca.
zrakomlat

#9004 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zrakomlat »

FreakyStyley wrote:Ocigledno je da se svasta nesto desava, a ne prica se javno. Prvo Nurkiceve javne prepirke i razne pizdarije sa savezom i njegovim menadzerom, pa Djedovic pa Teletovic. Kako je Ivanovic jos tu, ja pojma nemam. Ne znam do kad je ugovorom obavezan.

Sto se Djedovica tice, cak i ova prica o tome da izlazi klubu u susret pije vodu samo teoretski, jer im je on jedan od nositelja igre, a mlad je i bice u buducnosti, tako da, vjerujem, da je medju posljednim od kojih bi Bayern trazio da se odrekne drzavljanstva na ovakav nacin. Ako nista, mogao se pojaviti na press konferenciji kao Teletovic i rec kako stvari stoje, ako je vec to razlog. On nije izjavio da je to razlog sto se odrice drzavljanstva, samo je navodno rekao da ce zbog toga najvjerovatnije pauzirati godinu dana. Kako god, glupost s njegove strane i manjak postovanja prema svima koju navijaju za reprezentaciju BiH.

Neno Markovic je imao izjavu, kad su bile ove Nurkiceve prepirke sa savezom, parafraziram: "Ne igra se za savez, nego za drzavu i nije bitno ko sjedi u savezu." Tu je Neno je 100% u pravu. Kad su on, Firke i drugi mogli igrat 96-e za BiH u kurcevoj opremi, razrusenim dvoranama, bez priprema i putovati 20 sati autobusom (jer se nije imalo para za avion), mogu i ovi danas.

I Nurkic i Teletovic i Djedovic. Sve ostalo je demagogija.

Vjerovatno se u i oko reprezentacije desava vise nego sto mozemo da pretpostavimo. Puno je tu sujeta i talova u igri, a i samo prisustvo Dine Konakovica je dovoljan znak da stvari idu u qrac. On gdje god se pojavio, ojadio je sve oko sebe i na kraju izgmizao s parama. Takav covjek, jednostavno, nikad nista dobro nece donijeti ni bh. kosarci ni gradu Sarajevu.

Ono sto je tuzno je sto su se u zadnjih par godina poceli pojavljivati obrisi necega sto lici na sistem, pa smo se svi zaletili misleci da se, barem u ovom sportu, vise nece raditi stihijski i za talove. Nadosla je i generacija, oformile se mladje selekcije, doveli se strucnjaci....al' jebi ga.
Aferim Friki :thumbup:
Thorgerson

#9005 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Joj Djedovica i vadione mu. Kao eto nije znao, agent mu reko da ce sve biti ok.

Djeda, sto se mene tice nista ti ne moras ganjati. To je obicna suplja. Znas i sam da nema nikakve sanse da ti zaigras na ovom EP. Samo ces navuci jos vise negativnih komentara.

I kakav je eto to igrac da ne nazove savez i pita njih za savjet. Ljudi ja hocu da uzmem njemacki pasos, hocu li moci igrati za BIH, za minutu bi imao tacan odgovor.

Al opet kazem, ofirna suplja i patetika aaa svi me mrze od moje 15...to ba nikog ne zanima. Repka te zaduzila i to joj se mora vratiti.

Sta da je kojim slucajem Nemanja uzeo drzavljanstvo il bubam Andrija. Bilo bi izdajnici, mrze ovu zemlju, znali smo iskoristili samo. dase prodaju...eh Nihad to uradi, jbg posudio je novac, dobit ce dijete, pa igrao je dosta vec za nas it itd... Treba biti iskren i priznati da ima i do ovoga, ono tipa brani 'naseg', nek je govno, ali je 'nase'. Poenta, ne kontam cemu branjenje doticnog.
swanfilter

#9006 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by swanfilter »

Pustite ovog Neno4 ... Covjek je uvijek bio cjepidlaka, a od kada je dobio posao u Savezu, postao je i veliki advokat istog i onog ublehasa, Dine Konakovica. Ukratko, u Savezu vec određeno vrijeme mnogo toga ne stima, a prvi dokaz je bio onaj spisak "podrske" Harunu i Savezu. Ovo sto se danas desava je samo slag na tortu ...

Nihadu zelim da zaigra za Njemacku i da ga vise nikad ne gladam u dresu nase repke pa makar i onaj levat Zahiragic narednih 15 godina igrao po 40 minuta ... Sa nasim Bajom Nurkicem cemo imati slucaj kao i Slovenci sa Vujacicem ili Udrihom, uvijek nekakve floskule kada se treba odazvati na poziv ... Uglavnom, kakva drzava i savez, tako i sve ostalo ...

Zao mi samo velike ljudine, Duska Ivanovica. Stari smeker je namirisao ogroman potencijal koji smo imali u ovoj ekipi. U nasem trojcu prije svega. Ali, Dusko je stara Yugo skola, zaboravio da danas ima posla sa balavim balijama koji pojma nemaju sta to znaci pripadnost drzavi, ljubav do iste. Covjek je veliki gospodin, odradice svoj ugovor kako to gospodinu i dolikuje, a nakon toga ce nas otkantati ko pse. Mada bolje i ne zasluzujemo ...
al-em

#9007 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by al-em »

Jest se neno uvalio u fotelju bracaa. A prije bio pravi i iskreni navijac ko i mi.
kakavdanakneiskustvu

#9008 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

neno#4 wrote:@kakavdanakneiskustvu,

Ajde procitaj ovo, pa reci sta mislis. Kad ne vjerujes meni, vjeruj glavnom akteru price:

http://www.avaz.ba/clanak/188255/nihad- ... urobasketu

ma ko ga jebe,sad mu je krivo ,sto je radio to,nije dijete,ali fakat ne znam sto si se nasao prozvan,sto ti meni imas potrebu odgovarati sta je savez uradio ili nije,ponovo procitaj moje postove pa ces vidjeti da sam vecinom nihada prozivao zbog ovoga,ali donekle je i do saveza,on u februaru ostao bez drzavljanstva,stojanovic krajem aprila prvi put cuo za to,ako nista zbog toga sto u javnosti nisu do prekjuce rijec spoimenuli o ovom problemu a na forumima ljudi masovno pisu o tome da nihad vjerovatno nece igrati
kakavdanakneiskustvu

#9009 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

neno#4 wrote:Zato sto pricas o stvarima koje NE ZNAS. Niko nije kriv zato sto je Nihad Djedovic uzeo pasos. I niko ne moze nikoga sprijeciti da uradi nesto tako. Svako ima pravo na svoje misljenje i da uradi sta mu je volja.

a ti znas?,kako,radis u savezu pa znas sve detalje?
kakavdanakneiskustvu

#9010 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Thorgerson wrote:Joj Djedovica i vadione mu. Kao eto nije znao, agent mu reko da ce sve biti ok.

Djeda, sto se mene tice nista ti ne moras ganjati. To je obicna suplja. Znas i sam da nema nikakve sanse da ti zaigras na ovom EP. Samo ces navuci jos vise negativnih komentara.

I kakav je eto to igrac da ne nazove savez i pita njih za savjet. Ljudi ja hocu da uzmem njemacki pasos, hocu li moci igrati za BIH, za minutu bi imao tacan odgovor.

Al opet kazem, ofirna suplja i patetika aaa svi me mrze od moje 15...to ba nikog ne zanima. Repka te zaduzila i to joj se mora vratiti.

Sta da je kojim slucajem Nemanja uzeo drzavljanstvo il bubam Andrija. Bilo bi izdajnici, mrze ovu zemlju, znali smo iskoristili samo. dase prodaju...eh Nihad to uradi, jbg posudio je novac, dobit ce dijete, pa igrao je dosta vec za nas it itd... Treba biti iskren i priznati da ima i do ovoga, ono tipa brani 'naseg', nek je govno, ali je 'nase'. Poenta, ne kontam cemu branjenje doticnog.
:thumbup: kraj price
neno#4

#9012 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Ajde procitaj ovo, pa reci sta mislis. Kad ne vjerujes meni, vjeruj glavnom akteru price:

ma ko ga jebe,sad mu je krivo ,sto je radio to,nije dijete,ali fakat ne znam sto si se nasao prozvan,sto ti meni imas potrebu odgovarati sta je savez uradio ili nije,ponovo procitaj moje postove pa ces vidjeti da sam vecinom nihada prozivao zbog ovoga,ali donekle je i do saveza,on u februaru ostao bez drzavljanstva,stojanovic krajem aprila prvi put cuo za to,ako nista zbog toga sto u javnosti nisu do prekjuce rijec spoimenuli o ovom problemu a na forumima ljudi masovno pisu o tome da nihad vjerovatno nece igrati
Pa tebi treba stvarno nacrtati. Procitao si izjavu i opet nekoga krivis desetog. Procitaj malo bolje izjave, pa ces vidjeti da je problem spomenut. Koga nema bez njega se moze i mora. Suvise je Nihad dao za ovu reprezentaciju, da ga se sad stavlja na stub srama.

P.S. Ako ti meni nadjes da sam ja uposlenik Saveza, dam ti sta god hoces.
shalla

#9013 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

Thorgerson wrote: I kakav je eto to igrac da ne nazove savez i pita njih za savjet. Ljudi ja hocu da uzmem njemacki pasos, hocu li moci igrati za BIH, za minutu bi imao tacan odgovor.
Hahahahahahaha što se ismijah, čuj da je nazvao savez sve bi mu znali reći. Pa naši savezi (nogometni, košarkaški, rukometni itd) pojma nemaju ni za najosnovnije procedure oko bilo čega... Evo pitajte sutra bilo koga u nogometnom ili košarkaškom savezu bilo kakvo pitanje oko tih procedura, ko bude znao koja pravila važe u kojem slučaju ja ću ga sam sebi popušiti...
Nije opravdanje, smatram da se morao bolje informisati, jebiga nije to mali korak, ali reći da je samo trebao nazvati Savez i da bi odmah sve znao je presmiješno, vi kao da nikad Bosne niste vidjeli...
kakavdanakneiskustvu

#9014 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

neno#4 wrote:

Pa tebi treba stvarno nacrtati. Procitao si izjavu i opet nekoga krivis desetog. Procitaj malo bolje izjave, pa ces vidjeti da je problem spomenut. Koga nema bez njega se moze i mora. Suvise je Nihad dao za ovu reprezentaciju, da ga se sad stavlja na stub srama.

P.S. Ako ti meni nadjes da sam ja uposlenik Saveza, dam ti sta god hoces.

najlakse se praviti budala,kao neki,đedovic u februaru otao bez drzavljanstva,29.4. u savezu prvi put cuju za to,mesari,automehaniucari do tad vec culi za to a ne i u savezu
svaka njemu cast na do sad odigranom ali ovime nije daleko od preldzica,barem za mene,jer ovo nije morao uraditi,osobito je ruzno to sto je 29.4. rekao da ce igrati a sad se izvlaci,spominje podmetanja od strane boga pitaj koga
jesam li ja rekao da si uposlenik saveza?,postavio si se tako kao da sve znas sta se u savezu desavalo,smeta ti kritika njihovog rada,sto li ?
kakavdanakneiskustvu

#9015 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

shalla wrote:
Thorgerson wrote: I kakav je eto to igrac da ne nazove savez i pita njih za savjet. Ljudi ja hocu da uzmem njemacki pasos, hocu li moci igrati za BIH, za minutu bi imao tacan odgovor.
Hahahahahahaha što se ismijah, čuj da je nazvao savez sve bi mu znali reći. Pa naši savezi (nogometni, košarkaški, rukometni itd) pojma nemaju ni za najosnovnije procedure oko bilo čega... Evo pitajte sutra bilo koga u nogometnom ili košarkaškom savezu bilo kakvo pitanje oko tih procedura, ko bude znao koja pravila važe u kojem slučaju ja ću ga sam sebi popušiti...
Nije opravdanje, smatram da se morao bolje informisati, jebiga nije to mali korak, ali reći da je samo trebao nazvati Savez i da bi odmah sve znao je presmiješno, vi kao da nikad Bosne niste vidjeli...

@neno,sta mislis o ovome?
It_is_a_Leclerc

#9016 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Đedović ozbiljno očekuje da mu javnost povjeruje da mu je podvaljeno njemačko državljanstvo ?
agent_zero

#9017 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

It_is_a_Leclerc wrote:Đedović ozbiljno očekuje da mu javnost povjeruje da mu je podvaljeno njemačko državljanstvo ?
Nije valjda da prodaje tu priču? :lol:
House

#9018 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

kod nas vazda problemi.fudbal,košarka,rukomet...nebitno :facepalm:

bože! šta smo skrivili?
bull21

#9019 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by bull21 »

It_is_a_Leclerc wrote:Đedović ozbiljno očekuje da mu javnost povjeruje da mu je podvaljeno njemačko državljanstvo ?
Nije valjda da fakat ovo prodaje?
Smiješni su mi naši sportaši, niti jedan nema muda da otvoreno kaže. Juka nije imao, vukao se po portalima i novinama, pričao, lajao i zavlačio i na kraju ništa nije bilo. Evo sad i Đedović isto radi, brate mili pa reci - neću da igram za reprezentaciju jer mi se ne isplati, uzeo sam državljanstvo i gotovo a ne da se pravdaš i praviš budalu od sebe. Vidi se da su sve djeca, prava pravcata dječurlija.
agent_zero

#9020 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Niko to neće tek tako priznati, radi opravdanog gnjeva javnosti, kojeg uzgred i zaslužuju potpuno.
Logovan

#9021 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Ako je istina, nek' se jebe, debil.

Ako nećeš, reci neću i to je to. Ne mora reći ni razlog, samo neka kaže da neće, a ne ovako prodavati šuplje.
missko

#9022 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by missko »

Ti ne ostajes bez drzavljanstva automatski nego moras da podnesev odjavu i cekas proceduru da te odjave iz BiH drzavljanstva i tek onda mozes dobiti Njemacko.
Glupost je se vadit na savez koji nije mogao nista u ovom slucaju
kakavdanakneiskustvu

#9023 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

sto je najzalosnije moguce je da đedovic za godinu,dvije opet zaigra za nas,nakon ovakvog postupka,laganja,petljanja
Tomahawk11
Globalni moderator

#9024 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Napadati momka koji je posudjivao pare savezu je bezveze.
Samo treba krenuti od sebe, kako bi svako od nas reagovao licno da se nasao u njegovoj situaciji? Ali dobro razmisliti, ne na prvu patriotizam, reprezentacija, izdaja i sl.
Moje misljenje je da bi na uzorku od 100 ljudi bar 95 isto postupilo.
missko

#9025 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by missko »

Tomahawk11 wrote:Napadati momka koji je posudjivao pare savezu je bezveze.
Samo treba krenuti od sebe, kako bi svako od nas reagovao licno da se nasao u njegovoj situaciji? Ali dobro razmisliti, ne na prvu patriotizam, reprezentacija, izdaja i sl.
Moje misljenje je da bi na uzorku od 100 ljudi bar 95 isto postupilo.
Kakva mu je situacija?
Post Reply