Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shalla
#8976 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma pusti ba palamude beze svi, eto lafo sutra bi neko od ove raje što se javlja na forumu odbio pasoš Njemačke 
-
palermo
#8977 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa ako je uslov da se ispišeš iz bosanskohercegovačkog možda neko i bi.....možda postoje i drugačiji ljudishalla wrote:Ma pusti ba palamude beze svi, eto lafo sutra bi neko od ove raje što se javlja na forumu odbio pasoš Njemačke
-
FreakyStyley
#8978 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa covjek je kosarkas, milioner, profesionalni sportista. Sta njemu moze znacit njemacko drzavljanstvo, osim da izadje u susret klubu u kojem igra, a na stetu reprezentacije? Da ga ne deportuju kad padne sa skele na bausteli, jel?
Ako nista mogao je sacekat, al dobro.
Ta prica "I ti bi da mozes" mi je bezveze skroz. Pa ako neko bi, OK, al ne bi svi, majku mu. Ko kad pricas, onako, s rajom o politici i onda neko uleti "Ma i ti bi krao da mozes." Ma ne bi jarane, jebem mu zivot.
Nismo svi isti.
Ako nista mogao je sacekat, al dobro.
Ta prica "I ti bi da mozes" mi je bezveze skroz. Pa ako neko bi, OK, al ne bi svi, majku mu. Ko kad pricas, onako, s rajom o politici i onda neko uleti "Ma i ti bi krao da mozes." Ma ne bi jarane, jebem mu zivot.
- Butmiran
#8979 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nemojte braniti neodbranjivo molim vas. Kakva egzistencijalna, roditeljska pitanja? Pa nije Nihad osoba sa platom od 500 maraka s kojom mora izdržavati porodicu pa da čovjek kaže, jebi ga mora misliti na budućnost porodice. On sigurno ima beton platu i finih para je zaradio u životu. Pustite tu priču, "bi li vi uzeli državljanstvo?" Bolje pitanje je "bi li se vi kao reprezentativac BiH sa odličnim primanjima odrekli bh pasoša i to pogotovo u godini evropskog prvenstva?" Ja znam kakav bi moj odgovor bio na to pitanje, kao i većine ljudi koji vole ovu zemlju. Ne mogu da smislim ni jedan normalan razlog zbog kojeg bih ga opravdao jer se već dokazao kao patriota kad je posudio savezu pare npr. Ne vjerujem ni da je razlog to da nema status stranca u klubu. Znao je kakve su posljedice i što se mene tiče ne mora više nikad zaigrati za reprezentaciju, ako se ovo sve ispostavi kao tačno, ja ga više ne smatram reprezentativcem Bosne i Hercegovine.
I još da udarim
na freaky-ev post iznad.
I još da udarim
- Logovan
#8980 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Butmiran wrote:Nemojte braniti neodbranjivo molim vas. Kakva egzistencijalna, roditeljska pitanja? Pa nije Nihad osoba sa platom od 500 maraka s kojom mora izdržavati porodicu pa da čovjek kaže, jebi ga mora misliti na budućnost porodice. On sigurno ima beton platu i finih para je zaradio u životu. Pustite tu priču, "bi li vi uzeli državljanstvo?" Bolje pitanje je "bi li se vi kao reprezentativac BiH sa odličnim primanjima odrekli bh pasoša i to pogotovo u godini evropskog prvenstva?" Ja znam kakav bi moj odgovor bio na to pitanje, kao i većine ljudi koji vole ovu zemlju. Ne mogu da smislim ni jedan normalan razlog zbog kojeg bih ga opravdao jer se već dokazao kao patriota kad je posudio savezu pare npr. Ne vjerujem ni da je razlog to da nema status stranca u klubu. Znao je kakve su posljedice i što se mene tiče ne mora više nikad zaigrati za reprezentaciju, ako se ovo sve ispostavi kao tačno, ja ga više ne smatram reprezentativcem Bosne i Hercegovine.
I još da udarimna freaky-ev post iznad.
- Thorgerson
#8981 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da ne znam ko je Nihad Djedovic - citajuci ovdje pojedine postove rekao bih da je to neki baustelac, cca. 37 godina, radio na crno pet godina u Njackoj u Minhenu. Ozenio se i dobit ce dijete, svabe mu nude drzavljanstvo, kazu jedan od jacih molera u Bavarskoj. I on uze drzavljanstvo. Jebiga tezak je poso molera, a sad ce i beba....
Koji vam je ba qrac - kakve ste se patetike ufatili.
Djedovici kao familija su jos davnih dana preselili jel u Barcelonu. Neka su, hvala bogu - al kako ovdje neki opisase Nihada, pa majke mi onda je moj komsija sa 750 KM plate plus 150 KM na ruke sa dvoje djece i zenom koja ne radi, u stanu koji renta Rupert Murdoch za njega.
Ako je sve ovo tacno i da je izgubio drzavljanstvo, jebe mi se za te pauze ...ovo je izdaja drzave ... Izdaja od strane jedne javne licnosti, momka na kojeg su se mnogi mali djecaci ugledali.
Stoga, opravdanja nema. Ponavljam moja dajdzinica moze uzet pasos, necija tetka, ali Djedovic u punoj snazi koji moze de facto birati klub eurolige gdje hoce da igra NE MOZE.
Djedovici kao familija su jos davnih dana preselili jel u Barcelonu. Neka su, hvala bogu - al kako ovdje neki opisase Nihada, pa majke mi onda je moj komsija sa 750 KM plate plus 150 KM na ruke sa dvoje djece i zenom koja ne radi, u stanu koji renta Rupert Murdoch za njega.
Ako je sve ovo tacno i da je izgubio drzavljanstvo, jebe mi se za te pauze ...ovo je izdaja drzave ... Izdaja od strane jedne javne licnosti, momka na kojeg su se mnogi mali djecaci ugledali.
Stoga, opravdanja nema. Ponavljam moja dajdzinica moze uzet pasos, necija tetka, ali Djedovic u punoj snazi koji moze de facto birati klub eurolige gdje hoce da igra NE MOZE.
- Thorgerson
#8982 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Teletovic je mogao staviti klauzulu da igra za EP da je htio. Ali ok, nije on taj koji ima leverage za neke pregovore. To je cinjenica.
Moze jedan Parker zahtjevati sta hoce, a jos ima francuski savez iza ledja.
Nurkic, posebna prica, njega tek ne kontam. Covjek i da nije operisan, reko je da mece igrat.
Mene u svemu ovome vise nervira sutnja saveza. Ej ba sedam mjeseci nas uvjeravaju kako je sve ok, jebu se sa nurkicem, a tamo nam dva glavna igraca odose...
Nurkic, posebna prica, njega tek ne kontam. Covjek i da nije operisan, reko je da mece igrat.
Mene u svemu ovome vise nervira sutnja saveza. Ej ba sedam mjeseci nas uvjeravaju kako je sve ok, jebu se sa nurkicem, a tamo nam dva glavna igraca odose...
-
FreakyStyley
#8983 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ocigledno je da se svasta nesto desava, a ne prica se javno. Prvo Nurkiceve javne prepirke i razne pizdarije sa savezom i njegovim menadzerom, pa Djedovic pa Teletovic. Kako je Ivanovic jos tu, ja pojma nemam. Ne znam do kad je ugovorom obavezan.
Sto se Djedovica tice, cak i ova prica o tome da izlazi klubu u susret pije vodu samo teoretski, jer im je on jedan od nositelja igre, a mlad je i bice u buducnosti, tako da, vjerujem, da je medju posljednim od kojih bi Bayern trazio da se odrekne drzavljanstva na ovakav nacin. Ako nista, mogao se pojaviti na press konferenciji kao Teletovic i rec kako stvari stoje, ako je vec to razlog. On nije izjavio da je to razlog sto se odrice drzavljanstva, samo je navodno rekao da ce zbog toga najvjerovatnije pauzirati godinu dana. Kako god, glupost s njegove strane i manjak postovanja prema svima koju navijaju za reprezentaciju BiH.
Neno Markovic je imao izjavu, kad su bile ove Nurkiceve prepirke sa savezom, parafraziram: "Ne igra se za savez, nego za drzavu i nije bitno ko sjedi u savezu." Tu je Neno je 100% u pravu. Kad su on, Firke i drugi mogli igrat 96-e za BiH u kurcevoj opremi, razrusenim dvoranama, bez priprema i putovati 20 sati autobusom (jer se nije imalo para za avion), mogu i ovi danas.
I Nurkic i Teletovic i Djedovic. Sve ostalo je demagogija.
Vjerovatno se u i oko reprezentacije desava vise nego sto mozemo da pretpostavimo. Puno je tu sujeta i talova u igri, a i samo prisustvo Dine Konakovica je dovoljan znak da stvari idu u qrac. On gdje god se pojavio, ojadio je sve oko sebe i na kraju izgmizao s parama. Takav covjek, jednostavno, nikad nista dobro nece donijeti ni bh. kosarci ni gradu Sarajevu.
Ono sto je tuzno je sto su se u zadnjih par godina poceli pojavljivati obrisi necega sto lici na sistem, pa smo se svi zaletili misleci da se, barem u ovom sportu, vise nece raditi stihijski i za talove. Nadosla je i generacija, oformile se mladje selekcije, doveli se strucnjaci....al' jebi ga.
Sto se Djedovica tice, cak i ova prica o tome da izlazi klubu u susret pije vodu samo teoretski, jer im je on jedan od nositelja igre, a mlad je i bice u buducnosti, tako da, vjerujem, da je medju posljednim od kojih bi Bayern trazio da se odrekne drzavljanstva na ovakav nacin. Ako nista, mogao se pojaviti na press konferenciji kao Teletovic i rec kako stvari stoje, ako je vec to razlog. On nije izjavio da je to razlog sto se odrice drzavljanstva, samo je navodno rekao da ce zbog toga najvjerovatnije pauzirati godinu dana. Kako god, glupost s njegove strane i manjak postovanja prema svima koju navijaju za reprezentaciju BiH.
Neno Markovic je imao izjavu, kad su bile ove Nurkiceve prepirke sa savezom, parafraziram: "Ne igra se za savez, nego za drzavu i nije bitno ko sjedi u savezu." Tu je Neno je 100% u pravu. Kad su on, Firke i drugi mogli igrat 96-e za BiH u kurcevoj opremi, razrusenim dvoranama, bez priprema i putovati 20 sati autobusom (jer se nije imalo para za avion), mogu i ovi danas.
Vjerovatno se u i oko reprezentacije desava vise nego sto mozemo da pretpostavimo. Puno je tu sujeta i talova u igri, a i samo prisustvo Dine Konakovica je dovoljan znak da stvari idu u qrac. On gdje god se pojavio, ojadio je sve oko sebe i na kraju izgmizao s parama. Takav covjek, jednostavno, nikad nista dobro nece donijeti ni bh. kosarci ni gradu Sarajevu.
Ono sto je tuzno je sto su se u zadnjih par godina poceli pojavljivati obrisi necega sto lici na sistem, pa smo se svi zaletili misleci da se, barem u ovom sportu, vise nece raditi stihijski i za talove. Nadosla je i generacija, oformile se mladje selekcije, doveli se strucnjaci....al' jebi ga.
-
kakavdanakneiskustvu
#8984 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
palermo wrote:Pa ako je uslov da se ispišeš iz bosanskohercegovačkog možda neko i bi.....možda postoje i drugačiji ljudishalla wrote:Ma pusti ba palamude beze svi, eto lafo sutra bi neko od ove raje što se javlja na forumu odbio pasoš Njemačke
tacno
- shalla
#8985 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ama ne ispisuje se zauvijek, ne odriče se bh državljanstva za sva vremena, kako taj dio ne možete da skontate jeboga kralj...kakavdanakneiskustvu wrote:palermo wrote:Pa ako je uslov da se ispišeš iz bosanskohercegovačkog možda neko i bi.....možda postoje i drugačiji ljudishalla wrote:Ma pusti ba palamude beze svi, eto lafo sutra bi neko od ove raje što se javlja na forumu odbio pasoš Njemačke
tacno
-
kakavdanakneiskustvu
#8986 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Butmiran wrote:Nemojte braniti neodbranjivo molim vas. Kakva egzistencijalna, roditeljska pitanja? Pa nije Nihad osoba sa platom od 500 maraka s kojom mora izdržavati porodicu pa da čovjek kaže, jebi ga mora misliti na budućnost porodice. On sigurno ima beton platu i finih para je zaradio u životu. Pustite tu priču, "bi li vi uzeli državljanstvo?" Bolje pitanje je "bi li se vi kao reprezentativac BiH sa odličnim primanjima odrekli bh pasoša i to pogotovo u godini evropskog prvenstva?" Ja znam kakav bi moj odgovor bio na to pitanje, kao i većine ljudi koji vole ovu zemlju. Ne mogu da smislim ni jedan normalan razlog zbog kojeg bih ga opravdao jer se već dokazao kao patriota kad je posudio savezu pare npr. Ne vjerujem ni da je razlog to da nema status stranca u klubu. Znao je kakve su posljedice i što se mene tiče ne mora više nikad zaigrati za reprezentaciju, ako se ovo sve ispostavi kao tačno, ja ga više ne smatram reprezentativcem Bosne i Hercegovine.
I još da udarimna freaky-ev post iznad.
-
kakavdanakneiskustvu
#8987 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Thorgerson wrote:Da ne znam ko je Nihad Djedovic - citajuci ovdje pojedine postove rekao bih da je to neki baustelac, cca. 37 godina, radio na crno pet godina u Njackoj u Minhenu. Ozenio se i dobit ce dijete, svabe mu nude drzavljanstvo, kazu jedan od jacih molera u Bavarskoj. I on uze drzavljanstvo. Jebiga tezak je poso molera, a sad ce i beba....
moze,smije,ima pravo na to,ali kao sto @butmiran napisa,imamo ga pravo nazivati bivsim reprezentativcem,takvi bi malo da pauzirajiu pa malo da igraju,e jbg
-
kakavdanakneiskustvu
#8988 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Thorgerson wrote:Teletovic je mogao staviti klauzulu da igra za EP da je htio. Ali ok, nije on taj koji ima leverage za neke pregovore. To je cinjenica.
upravo to,sad su nasli ko nesto moliti njemacki savez ili koga vec,trebali su krajem avgusta
-
kakavdanakneiskustvu
#8989 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
FreakyStyley wrote:Ocigledno je da se svasta nesto desava, a ne prica se javno. Prvo Nurkiceve javne prepirke i razne pizdarije sa savezom i njegovim menadzerom, pa Djedovic pa Teletovic. Kako je Ivanovic jos tu, ja pojma nemam. Ne znam do kad je ugovorom obavezan.
.
-
kakavdanakneiskustvu
#8990 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ama ne ispisuje se zauvijek, ne odriče se bh državljanstva za sva vremena, kako taj dio ne možete da skontate jeboga kralj...[/quote]shalla wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Pa ako je uslov da se ispišeš iz bosanskohercegovačkog možda neko i bi.....možda postoje i drugačiji ljudishalla wrote:Ma pusti ba palamude beze svi, eto lafo sutra bi neko od ove raje što se javlja na forumu odbio pasoš Njemačke
tacno
navodno,to je sve navodno,sto i nihad ko i mirza nije javno izjavio sta je sve u pitanju,da znamo zbog cega je uzeo drzavljanstvo
-
Mustang1
#8991 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Previse se zamarate sada vec nebitnim stvarima. Igrat ce ko igra i navijat cu taman da Razija igra.
-
neno#4
#8992 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Odgovorit cu ti kad vec stalno lupas. Vec vise mjeseci se pokusava rijesiti problem kojeg ima Nihad Djedovic, ali dok ne shvatis da niko od celnika Kosarkaskog saveza nije kriv za to, imat ces problem ti sam. Zamisli Dzeko uzme engleski pasos i Nogometni savez mu treba rjesavati te probleme? Malo ukljuci logiku, a ne samo ispoljavati frustraciju.kakavdanakneiskustvu wrote:Thorgerson wrote:Teletovic je mogao staviti klauzulu da igra za EP da je htio. Ali ok, nije on taj koji ima leverage za neke pregovore. To je cinjenica.
upravo to,sad su nasli ko nesto moliti njemacki savez ili koga vec,trebali su krajem avgusta
-
kakavdanakneiskustvu
#8993 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
neno#4 wrote:Odgovorit cu ti kad vec stalno lupas. Vec vise mjeseci se pokusava rijesiti problem kojeg ima Nihad Djedovic, ali dok ne shvatis da niko od celnika Kosarkaskog saveza nije kriv za to, imat ces problem ti sam. Zamisli Dzeko uzme engleski pasos i Nogometni savez mu treba rjesavati te probleme? Malo ukljuci logiku, a ne samo ispoljavati frustraciju.kakavdanakneiskustvu wrote:Thorgerson wrote:Teletovic je mogao staviti klauzulu da igra za EP da je htio. Ali ok, nije on taj koji ima leverage za neke pregovore. To je cinjenica.
zamolio bih te za normalnu komunikaciju,to "lupas" kuci tako ,ne sa mnom,nismo ovce zajedno cuvali,ako si pazljivo citao vrlo malo sam spominjao savez kao krivca a vecinom đedovica,problem je sto su tek prekjuce javno obznanili da postoji problem i da ga pred pocetak priporema pousavaju rijesiti,ne znam sto se osjecas prozvan
-
neno#4
#8994 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zato sto pricas o stvarima koje NE ZNAS. Niko nije kriv zato sto je Nihad Djedovic uzeo pasos. I niko ne moze nikoga sprijeciti da uradi nesto tako. Svako ima pravo na svoje misljenje i da uradi sta mu je volja.
-
kakavdanakneiskustvu
#8995 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
sve ok,zar sam napisao da je neko drugi osim đedovica kriv za to?,upitao sam te da li se ti to osjecas prozvan?neno#4 wrote:Zato sto pricas o stvarima koje NE ZNAS. Niko nije kriv zato sto je Nihad Djedovic uzeo pasos. I niko ne moze nikoga sprijeciti da uradi nesto tako. Svako ima pravo na svoje misljenje i da uradi sta mu je volja.
- suncica24
#8996 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Danas je 25. juli.kakavdanakneiskustvu wrote:sve ok,zar sam napisao da je neko drugi osim đedovica kriv za to?,upitao sam te da li se ti to osjecas prozvan?neno#4 wrote:Zato sto pricas o stvarima koje NE ZNAS. Niko nije kriv zato sto je Nihad Djedovic uzeo pasos. I niko ne moze nikoga sprijeciti da uradi nesto tako. Svako ima pravo na svoje misljenje i da uradi sta mu je volja.
Djedovic je po medijima drzavljanstvo zatrazio jos u februaru.
Sta je radio Savez tih pola godine?
-
neno#4
#8997 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zasto bih se osjecao prozvanim? Danima se ganjali papiri, sve radilo da Nihad nazad dobije pasos. Da li ti mislis da je nekome stalo da Djedovic ne igra za nasu reprezentaciju za koju ne igraju dva najbolja igraca. Rekao sam ti u prethodnom postu da malo ukljucis logiku.kakavdanakneiskustvu wrote:sve ok,zar sam napisao da je neko drugi osim đedovica kriv za to?,upitao sam te da li se ti to osjecas prozvan?neno#4 wrote:Zato sto pricas o stvarima koje NE ZNAS. Niko nije kriv zato sto je Nihad Djedovic uzeo pasos. I niko ne moze nikoga sprijeciti da uradi nesto tako. Svako ima pravo na svoje misljenje i da uradi sta mu je volja.
-
kakavdanakneiskustvu
#8998 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
neno#4 wrote:Zasto bih se osjecao prozvanim? Danima se ganjali papiri, sve radilo da Nihad nazad dobije pasos. Da li ti mislis da je nekome stalo da Djedovic ne igra za nasu reprezentaciju za koju ne igraju dva najbolja igraca. Rekao sam ti u prethodnom postu da malo ukljucis logiku.kakavdanakneiskustvu wrote:sve ok,zar sam napisao da je neko drugi osim đedovica kriv za to?,upitao sam te da li se ti to osjecas prozvan?neno#4 wrote:Zato sto pricas o stvarima koje NE ZNAS. Niko nije kriv zato sto je Nihad Djedovic uzeo pasos. I niko ne moze nikoga sprijeciti da uradi nesto tako. Svako ima pravo na svoje misljenje i da uradi sta mu je volja.
mozda zato sto si u prvom postu u kojem si mi se obratio napisao da ces mi odgovoriti,jer sam spomenuo savez,imas neke veze sa savezom?,danima se ganjali papiri,trebali su se mjesecima ganjati pairi,ne danima,ovo bolan traje od februara
-
kakavdanakneiskustvu
#8999 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
suncica24 wrote:Danas je 25. juli.kakavdanakneiskustvu wrote:sve ok,zar sam napisao da je neko drugi osim đedovica kriv za to?,upitao sam te da li se ti to osjecas prozvan?neno#4 wrote:Zato sto pricas o stvarima koje NE ZNAS. Niko nije kriv zato sto je Nihad Djedovic uzeo pasos. I niko ne moze nikoga sprijeciti da uradi nesto tako. Svako ima pravo na svoje misljenje i da uradi sta mu je volja.
Djedovic je po medijima drzavljanstvo zatrazio jos u februaru.
Sta je radio Savez tih pola godine?
ganjao papire izgleda
-
neno#4
#9000 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@kakavdanakneiskustvu,
Ajde procitaj ovo, pa reci sta mislis. Kad ne vjerujes meni, vjeruj glavnom akteru price:
http://www.avaz.ba/clanak/188255/nihad- ... urobasketu
Ajde procitaj ovo, pa reci sta mislis. Kad ne vjerujes meni, vjeruj glavnom akteru price:
http://www.avaz.ba/clanak/188255/nihad- ... urobasketu