Slazem se s tobom da je drzava ta koja mora imati znacajniju ulogu u sportu, a ne samo da se kite salovima kad nasi pobjedjuju. Isto tako Harun je otkako je dosao napravio velike stvari u reprezentaciji.hrasno38 wrote:I u svemu ovome sto si nabrojao krivca treba traziti prije svega u drzavi a ne u KS BiH jer za ozbiljan sport moras imati i ozbiljnu drzavu koja stoji iza njega a ne samo kad se postigne neki dobar rezultat da se skupe politicari radi slikanja. Cinjenica koji niko ne moze osporiti je ta da je nasa reprezentativna kosarka posla krupnim koracima naprijed od kada je u savezu Harun Mahmutovic i taj covjek zaista radi svoj posao.vryzas wrote:Ne znam sta bih ti rekao...nabrajas uspjehe mladjih reprezentativnih selekcija i to je stvarno sjajno. Svakoj od tih selekcija je i mjesto u A diviziji s obzirom na prirodni talenat i fizicke predispozicije koje posjedujemo, a pogotovo sto u B divizijama igraju neke zemlje tipa Luksemburg, Irska itd. Ostaje da sacekamo i vidimo gdje smo u odnosu na zemlje koje imaju sistem razvoja mladih igraca...
Problem je sto kosarka u BiH nazaduje. Kvalitet kosarke na danasnjim utakmicama A lige je isti kao na takmicenju srednjih skola i fakulteta prije 10-ak godina. Prije 10-15 godina u Sarajevu si mogao naci bolje igrace na basketu, nego sto ih sada mozes naci po klubovima.
ABA liga je mjerilo gdje smo u odnosu na region...bice veselo ako izgubimo i to jedno mjesto.
U svoj ovoj prici koja se prica oko Nurkica vjerovatno neki ocekuju da mu se ode u SDA i popusi da bi igrao za reprezentaciju iako bi u svakoj ozbiljnoj kosarkaskoj zemlji fasovao radi svojih marifetluka finu kaznu. Ne postoji niko ko je veci od drzave pa ni Nurkic. Prekrsio je pravila i vjerujem da je rekao samo da je pogrijesio niko mu to nebi zamjerio a ovako radi sasvim suprotno od toga i sto se mene licno tice zaboli me ona stvar za Nurkica sve dok ovako razmislja.
Sto se tice Nurkica, takodjer slazem se s tobom da bi u "ozbiljnoj kosarkaskoj zemlji fasovao kaznu", ali mi prije svega nismo ozbiljna kosarkaska zemlja (da jesmo ne bi pare za pripreme od igraca "reketirali"), jer prije svega nemamo izbor kvalitetnih kosarkasa koji bi igrali za nasu zemlju. Samim tim, vrijednost jednog Nurkica za nasu reprezentaciju se povecava. Nesto slicno kao i u nogometnoj reprezentaciji, ako ne i drasticnije. Dakle, kod ovakvih slucajeva, postoje dvije opcije, ili zarad principa zrtvovati rezultat, ili malo ici "uz dlaku" takvim igracima...i dok Konakovic izgleda tjera varijantu jedan, Harun ide na varijantu dva.
Zamisli ovu situaciju, dodje Ivkovic sa spiskom reprezentativaca koje ce zvati na pripreme, i onda mu Harun kaze: "Nurkic nece doci, Mirza se nesto kofrci, Djedovicu nismo pare vratili, pa nemoj ni njega zvati...nego vidi ima li koji igrac u Sparsima i Royalu, pa da idemo na to EP"...