Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#7401 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

insaneinthebrain wrote:pomozite sudije kad sami ne znamo :oops:
:oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7402 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Bogme tanko, ali tako je bilo i dosadasnjih utakmica. Danas i Mirza potanak, ali i takav opet na kraju prelomi.
Puno bezidejnosti, odbrana tanka. Eto kvalifikovasmo se, a sad to i nije bilo nesto neocekivano s ovakvom grupom.
Syebase i ove kvalifikacije sa ovim direktnim plasmanima, kad se sjetim grupe sa Hrvatskom, Litvanijom....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7403 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ajde dobro koliko je trebalo toliko smo i dobili. Idemo na EP i to je najvaznije. U kvalifikacijama znacajne minutaze su dobili i Vrabac te Buza a zao mi je sto nisu i koji minut Glogovac i Albijanic medjutim ima zadnja u Islandu i nadam se da ce igrati. Bez obzira na Mirzinih 20 i kusur poena Milosevic je odigrao kljucne lopte u odbrani i citavu je utakmicu odigrao za tim koliko mi se cini sa samo jednim i to rezonskim sutem koji je promasio. Definitivno nam treba bek koji nece umrtviti igru kao sto radi Pasalic a mislim da je Zack idealan za to. I dalje mislim da smo i sa Nurkicem tanki na centarskim pozicijama jer Nurkic zna jako brzo skupiti licne greske. Sutalo i Nemanja pogadjali rezonski sa izvanrednim procentom. Andrija po obicaju borac do krvi ali izuzetno neopasan za protivnicki kos. Kikan skupljac otpadaka i igrac kojeg svaki trener voli imati u ekipi. Mirza bez dileme najveci igrac na parketu sa starom boljkom sutanja i kad treba i kad ne treba samo cisto sumnjam da ce mu to Dusko dozvoliti na EP jer i veceras mu je dao do znanja da tako ne moze.
Definitivno sa 3-4 ocekivana igraca ova reprzentacija moze puno toga uraditi na EP jer sad imamo i covjeka na klupi za velike rezultate.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7404 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Trenirao je Dusko vec Mirzu i ovaj je bio jedan od rijetkih igraca kojima je dopustao slobodu suta.
Milosevic definitivno pozitivno iznenadjenje.
Pasalic, opet, nije za reprezentacije. Suta covjek tricu na 63-63, a zna da je unaprijed izgubljena lopta :shock:
Slabo ima ulaza od bekova, samo je Sutalo jednom polozio, ostalo stani iza linije i cekaj loptu.
I opet ta slobodna....mizeran procenat :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7405 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Trenirao je Dusko vec Mirzu i ovaj je bio jedan od rijetkih igraca kojima je dopustao slobodu suta.
Pasalic, opet, nije za reprezentacije. Suta covjek tricu na 63-63, a zna da je unaprijed izgubljena lopta :shock:
Slabo ima ulaza od bekova, samo je Sutalo jednom polozio, ostalo stani iza linije i cekaj loptu.
imao je Gordic par ulaza ali nedovoljno.
Edin H.

#7406 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

:D
north

#7407 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by north »

Iznenadila me posjeta u Sarajevu :thumbup: ...mislio sam da će biti puno manje..drago mi je zbog toga, naročito kad neko kaže da Sarajevo ne zaslužuje da im repka igra...za igru ne znam šta bih rekao, nisam neki košarkaški stručnjak, ali mi se čini da imamo puno problema protiv stvarno drugorazrednih ekipa poput Islanda i Britanije, gdje imamo nevjerovatne padove u igri i skoro svaki put sa dvocifrenog broja prednosti u našu korist gdje treba da se to dotuče, za par minuta ovi anonimusi ti to anuliraju i dovedu tekmu u egal dosamog kraja :roll: ..to ne može biti normalno kad ti se treći put zaredom to dešava, a igraš sa takvim protivnikom koji nema ni približni kvalitet poput onih koji te čekaju na EP :-) ....vjerujem da će to bolje izgledati sa Đedovićem i Nurkićem, ali ovo do sada je puno lošije nego na EP, iako imamo daleko jačeg trenera od Ace...

Ima Ivanovič još puno posla da ovo dovede na nivo gdje bi se onda realno mogli nadati da napokom možemo proći u drugi krug..sa ovakvm igrom pa čak ni sa 20-30% jače od ovoga mi nemamo nikakve šanse za drugi krug na EP..mora ovo najmanje duplo bolje od ovoga za neki veći rezultat poput prolaska grupe...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7408 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:Trenirao je Dusko vec Mirzu i ovaj je bio jedan od rijetkih igraca kojima je dopustao slobodu suta.
imao je Gordic par ulaza ali nedovoljno.
On jedini, u nedostatku Djedovica, ima tih ulaza. Ostali ko da je minsko polje.
__Phoenix__

#7409 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Mislim da imamo jako dobro posloženu ekipu kad smo svi na okupu.
Image

Dakle kad imamo Zeku, Šutala, Đedovića, Mirzu i Nurkića u prvoj petorci kojoj se nadam, odbrana je jako dobra, i perimetar i reket, šut, ulaz, kreacija, sve je u balansu. Kada Gordić koji je combo ulazi na jedan ili dva, i Andrija na centarskim pozicijama, kvalitet igre neće opadati... Mitrović, Kikanović će popuniti tih 9 mjesta rotacije.

Drugi krug na Evropskom je imperativ, a možda čak i 8 najboljih računajući koliko je "ekipica" u padu.
spinel_

#7410 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

zekari :thumbup:

samo jel to njegova zelja ili zelja saveza.. rekao bih prije ovo prvo, jer da nije ne bi trazili drugog amera koji je jedva cekao da pobjegne

vratite nam zekaa !
Galamdzija

#7411 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Galamdzija »

Halid Beslic, Zlatko Lagumdzija and Muhamed Konjic have been there :-D
MOSALJOZE

#7412 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Uglavnom cilj je ostvaren,ostalo je nebitno.Biće to fina ekipa za EP.
Mustang1

#7413 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Na kraju Stipanovic kaze "Atmosfera je bila... fffffina" :D Htio reci fantasticna ali mu vjerovatno pala na pamet Tuzla :D
rage_guy

#7414 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by rage_guy »

Mustang1 wrote:Na kraju Stipanovic kaze "Atmosfera je bila... fffffina" :D Htio reci fantasticna ali mu vjerovatno pala na pamet Tuzla :D
Ma moglo se vala bolje navijat. Jedino je posljednja cetvrtina bas dobra bila sto se toga tice. Al haj bar je doslo dosta raje :D
suncica24

#7415 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by suncica24 »

Ko nije vidio do sad, sad se mogao uvjeriti koliko Nihad fali.
It_is_a_Leclerc

#7416 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet isto. Loša igra, na sirovu snagu iščupana pobjeda protiv, budimo do kraja realni, tima koji je fenjeraš i u trećem razredu evropske košarke. Koga to može zadovoljiti i ko smatra da je ovo dobro, taj očito ne želi da, umjesto ovih miki maus kvalifikacija, igramo, kao i ostale odlične evropske ekipe, svjetski košarkaški kup u Španiji.

Nama su Britanci u par navrata načinili da izgledamo smiješno. Mitrović i Šutalo statiraju u kukuruzu na liniji za tri poena, kao da će im noge otpasti ako koji krene pod koš. Milošević ?! To je kao kad su Avdiju V. proglašavali za igrača utakmice protiv Lihtenštajna. Pašalić nema kuveta, bukvalno. Čovjek srlja, a kad ne srlja, onda daje netačne pasove, ili šutira. Mirza pomalo liječi frustracije i radi ono za što bi ga u NBA-u treneri zgromoli, ali, može mu se realno, jer čovjek nas je kvalifikovao na Eurobasket, tako da mu te promašaje i nerezonske udarce mogu i oprostiti.

Cijeli je tu niz nedostataka. Ipak. Vjerujem da će, kad dođe Nurkić, Đedović, Todić i Wright, ipak ovo na nešto ličiti i da ćemo izgledati makar malo bolje od ispodprosječne košarkaške ekipe.
denimb

#7417 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by denimb »

Svaka cast svima koji rade u ovoj sadasnjoj reprezentaciji, svaka cast svima koji se trude da to ipak lici na nesto, momcima koji se bore...ali ovo je ipak za nas amaterski sport za sada, mozemo zahvaliti samo sistemu takmicenja i nista vise.
phillie

#7418 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

Koliko god nas je zadesila nesreca sto se tice povreda, toliko smo imali srece sto se tice zrijeba. Najbitnije je da smo prosli dalje i plasirali se na EP u "ko zna gdje" :D
agent_zero

#7419 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Čestitke našima, mada je i dalje vidljivo da mnogo toga ne štima. A možda ovaj tim, izuzev mirze, i nije sposoban za više i bolje. Ovaj put nema izgovora u selektoru, imamo jednog od boljih u evropi.

I moram odati priznanje miloševiću :thumbup:
insaneinthebrain

#7420 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

zasluzio je da odmori bar jednu utakmicu. vidjecemo ostale sta mogu protiv islanda

http://www.klix.ba/sport/kosarka/teleto ... /140825041
diason

#7421 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by diason »

Nije mi jasno, slavi se već odlazak na prvenstvo, ali ne smijemo izgubiti više od deset razlike u idućoj utakmici?A šta ako izgubimo 11, baraž ili noga?
Logovan

#7422 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

insaneinthebrain wrote:zasluzio je da odmori bar jednu utakmicu. vidjecemo ostale sta mogu protiv islanda

http://www.klix.ba/sport/kosarka/teleto ... /140825041
:thumbup: Zaslužen odmor.
It_is_a_Leclerc

#7423 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

diason wrote:Nije mi jasno, slavi se već odlazak na prvenstvo, ali ne smijemo izgubiti više od deset razlike u idućoj utakmici?A šta ako izgubimo 11, baraž ili noga?
I drugi se plasira na EP. Samo najgori drugi ispada, a mi nemamo ni teoretske šanse da to budemo.

Kako rekoh, ove kvalifikacije ne mogu proći samo oni koji dovedu srednjoškolce da im igraju. I mi od njih skoro final four Eurolige napravili
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#7424 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Picajzla »

Nema veceg strucnjaka na ovom forumu od @Leclerca. Pa covjek je strucnjak na svim temama i sve zna.

Pa sta trebali smo igrati pred praznim tribinama ako igramo sa Islandom i VB? Sta nikako nismo trebali pratiti?

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Last edited by Picajzla on 25/08/2014 14:25, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#7425 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

diason wrote:Nije mi jasno, slavi se već odlazak na prvenstvo, ali ne smijemo izgubiti više od deset razlike u idućoj utakmici?A šta ako izgubimo 11, baraž ili noga?
vidi se da si upoznat sa pravilima takmicenja i da pratis reprezentaciju. bravo, samo nastavi tako :thumbup:
Post Reply