Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#6926 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Baš mi čudno što niko ne spominje trenutak,kad Britanac uze loptu,i lezi na parketu,a Mirza hladno pridje uzme loptu i doda.Kao da uzima od djeteta.
-
Bodkin
#6927 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa ta tekma protiv litvanije je dobijena na euforiju i borbenost. ne mozes porediti to i prijateljske utakmice jebote. plus sto smo bili jaci za nihada i wrighta. prvi se rodio za run&gun. probija i igra strasnu odbranu dok je drugi slican, a jos i dodaje. i jos imas super raspolozenog nba igraca. ajde sad to uporedi sa onim turnirom koji je btw nebitan totalno. uigravanje i isprobavanje kombinacija i akcijaTomahawk11 wrote:Evo da ti odgovorim u svoje licno ime.Bodkin wrote:prvo, nevjerovatne su te oscilacije u pljuvanju pa dizanju u zvijezde drzavnih timovasabrati postove sa turnira u italiji i nakon tekme sa engleskom. drama
drugo, ovaj sastav je apsolutno evropski prosjek. ne znam odakle ocekivati da se dobije italija ili srbija. ali sasvim dovoljno da se dobije engleska i island i ode na evropsko
trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
Ne pljujem, samo kritikujem ono sto je za kritike. Neke se stvari moraju i mogu popraviti.
Zavisi sta uzimas za prosjek. Ekipa je pokazala da se moze nositi i sa najvecim (Litvanija), a nije doslo do nekih velikih promjena nagore, prije ce biti da se dobilo par kosarkasa. Kako Crna Gora moze dobiti Srbiju, a nama su redovne musterije, dok mi ne moze. Prije ce biti da je nesto drugo posrijedi.
Uzeo si za primjere Italiju i Srbiju. Hajde Srbiju i nekako, ali Italiju koja nije bila kompletna....moras dobiti. Prijateljske su nebitne, mislim na eventualne susrete na EP.
Nurkic ima vrtoglavi uspon. Naravno da tek treba da se dokazuje, ali je pokazao da itekako treba ovoj reprezentaciji. Normalno da ga moze namagarciti iole ozbiljniji, iskusniji centar.
ne sporim da decko napreduje i da je strasan potencijal. ali za sad je bas to, potencijal. ovdje pola teme oplakuju ljudi njegovo neigranje. kladim se u 100km da ce igrati na prvenstvu
- moon_walker_90
#6928 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
gdje se mogu kupiti ulaznice i da li ih jos ima? da li se mogu kupiti u ostalim gradovima osim Tuzle,i ako moze gdje,ova utakmica sada u nedelju???
- insaneinthebrain
#6929 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
koliko je ulaznica za utakmicu protiv velike britanije, ako je neko uzimao 
-
trougao
#6930 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa tek onda njegova reakcija nakon asistencije i kosa, bas je bio nabrijan..MOSALJOZE wrote:Baš mi čudno što niko ne spominje trenutak,kad Britanac uze loptu,i lezi na parketu,a Mirza hladno pridje uzme loptu i doda.Kao da uzima od djeteta.
-
vryzas
#6931 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bodkin wrote:prvo, nevjerovatne su te oscilacije u pljuvanju pa dizanju u zvijezde drzavnih timovasabrati postove sa turnira u italiji i nakon tekme sa engleskom. drama
drugo, ovaj sastav je apsolutno evropski prosjek. ne znam odakle ocekivati da se dobije italija ili srbija. ali sasvim dovoljno da se dobije engleska i island i ode na evropsko
trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
1. Nasa posla
2. Cak i ispod prosjeka rekao bih. Pogledaj samo nas roster i gdje igraju ti igraci, a onda uporedi sa nekim drugim evropskim reprezentacijama.
3. Njegovo vrijeme tek dolazi, a na njemu je da svaki dan mukotrpno radi i otkloni tehnicke nedostatke..."pravog" Nurkica ocekujem za 1-2 god. kad bude "zreliji u glavi".
- lua
#6932 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čovjek je igrao u Cedeviti i igrao je fantastično. Sad je u NBA i nadam se da će biti još bolji. Ne znam što te smeta "dizanje" Nurkića. Ne valja kad kritikuješ, ne valja kad pohvališ. U suštini je najbolje šutjeti da ne bi išao na živce forumskim sucima.Bodkin wrote:trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
- Referent za ONO i DSZ
#6933 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svjestan sve tezine ove izjave, "osvjescenog" Nurkica ja vise nikad ne bi pozvao da igra za bilo koju selekciju koja predstavlja nasu drzavu.
Prerano je i neprihvatljivo dozvoljavati takvo ponasanje njemu ili nekome drugome.
Ovo i kao pokaz svim buducim "zvjezdama".
Ko zna razumjece.
Prerano je i neprihvatljivo dozvoljavati takvo ponasanje njemu ili nekome drugome.
Ko zna razumjece.
- insaneinthebrain
#6934 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
i mirzu odjebati sto prije. previse se nesto uskoprcio, hoce svaku utakmicu da bude najbolji 
- OldMayor
#6935 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mani se ti sporta.Referent za ONO i DSZ wrote:Svjestan sve tezine ove izjave, "osvjescenog" Nurkica ja vise nikad ne bi pozvao da igra za bilo koju selekciju koja predstavlja nasu drzavu.
Ko zna razumjece.
Jos jednom - pricamo o savezu koji posudjuje pare od igraca i sad jel da vjezbamo strogocu nad Nurkicem, te glumimo profesionalce.
Pa Konakovica kad sam vidio sad protiv Britanije na TV-u, pozlilo mi. Ne gleda mi se utakmica i ekipa, kad znam da on treba neke odluke da vrsi.
Ja da sam Nurkic, ja bih uzeo slovenačko drzavljanstvo i igrao za njih.
Jer realno od ove drzave Juka je dobio jedan veliki da izvines kurac. Jos ga ej nasi ko lafo nesta ucjenjuju. Halo bolan, budi zadovoljan sto ti se covjek vratio u drzavu i sto hoce da igra.
"Samo 4 miliona ljudi imaju tu sreću da žive u BiH! Ostali nemaju tu sreću ali imaju sve ostalo!"
- Referent za ONO i DSZ
#6936 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E pa zbog takvih kao ti/vi i jeste nam ovaj "sto ima kljuc" i sto vodi ramazanski program u savezu.
-
Mustang1
#6937 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Je'l to strucnjaci kazu da treba otjerati Nurkica ? 
- It_is_a_Leclerc
#6940 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tjerati intat na račun rezultata ?!Referent za ONO i DSZ wrote:Svjestan sve tezine ove izjave, "osvjescenog" Nurkica ja vise nikad ne bi pozvao da igra za bilo koju selekciju koja predstavlja nasu drzavu.
Ko zna razumjece.
Pa dobro. To mi po posvemašnjoj inteligenciji prijedloga i liči na pravi bosanski scenarij.
-
Bodkin
#6941 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Igrao u strasnoj cedeviti. Jos jednom, momak je strasan potencijal ali bi bilo dobro da se dokaze malo prvo prije negosto ga pocemo dizatilua wrote:Čovjek je igrao u Cedeviti i igrao je fantastično. Sad je u NBA i nadam se da će biti još bolji. Ne znam što te smeta "dizanje" Nurkića. Ne valja kad kritikuješ, ne valja kad pohvališ. U suštini je najbolje šutjeti da ne bi išao na živce forumskim sucima.Bodkin wrote:trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
-
Mustang1
#6942 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zar nije odlazak u NBA dokazivanje samo po sebi ?
Ili da dodje da igra protiv tebe 1 na 1 pa da ga ti strucno ocijenis 
- hodža
#6943 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
šta će Jusuf...ja mu kroz noge probaciv'o 
-
SundanceKid
#6944 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Rano je govorit o tome koga treba otjerat, narocito mladog igraca ko sto je Juka, al da ga treba odmah u startu naucit pameti i kulturi - to sigurno! Ocigledno mu oboje u odredjenoj dozi nedostaje, sto je doduse i razumno s obzirom da se radi o mladom covjeku, mladi ljudi su opcenito skloni budalastinama, i niko nije imun na to, ali se mora znat sta je red a sta nije, i ko pije i ko placa u toj reprezentaciji.
Red i disciplina su tu jer je jedino tako moguce osigurat da grupa ljudi normalno funkcionise i da svaki od igraca ne pocne radit slicne stvari, odlazit i dolazit kad hoce, nesto smisljat sam o svom trosku...itd..
Red i disciplina su tu jer je jedino tako moguce osigurat da grupa ljudi normalno funkcionise i da svaki od igraca ne pocne radit slicne stvari, odlazit i dolazit kad hoce, nesto smisljat sam o svom trosku...itd..
- OldMayor
#6945 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja ne mogu stati na stranu saveza. Ono sto Juku opravdava u svemu ovome, jeste da je on igrao B diviziju.
Znaci iako je NBA igrac, dosao je i odigrao B diviziju za mlade?! A mogao se izvaditi i imao je opravdan razlog. On ce karijeru graditi u Denveru i tu ce zaradjivati hljeb, a ne u repki. Igranje za reprezentaciju je volontiranje i dobra volja. Htio je igrati, povrijedio se, kraj price. To sto su ovi iz saveza okrenuli pricu na to da on bogati ne zeli da igra, samo da bi se izvukli iz situacije i da ne bi priznali da momka nisu ni pregledali, je druga stvar.
I to sto neki ovdje nisu pratili njegove igre, te sto nekima nije dovoljno sto je covjek dio ekipe koja se takmici u jednoj od najjacih liga na svijetu jbg, to je stvar nepoznavanja kosarke.
Momak treba raditi, treba uciti, mlad je, ali realno pretjerujete, kao i ovi iz saveza. Pa sjecam se jbt kad nas je Hukic ispalio, niko nista. Pa onaj Cooper ih je jos vise ispalio. Lik otisao, pa se lafo vratio, pa povrijedjen, i ajd na kome ce se kola slomit, na Juki, jebaji ga on je nas.
Znaci iako je NBA igrac, dosao je i odigrao B diviziju za mlade?! A mogao se izvaditi i imao je opravdan razlog. On ce karijeru graditi u Denveru i tu ce zaradjivati hljeb, a ne u repki. Igranje za reprezentaciju je volontiranje i dobra volja. Htio je igrati, povrijedio se, kraj price. To sto su ovi iz saveza okrenuli pricu na to da on bogati ne zeli da igra, samo da bi se izvukli iz situacije i da ne bi priznali da momka nisu ni pregledali, je druga stvar.
I to sto neki ovdje nisu pratili njegove igre, te sto nekima nije dovoljno sto je covjek dio ekipe koja se takmici u jednoj od najjacih liga na svijetu jbg, to je stvar nepoznavanja kosarke.
Momak treba raditi, treba uciti, mlad je, ali realno pretjerujete, kao i ovi iz saveza. Pa sjecam se jbt kad nas je Hukic ispalio, niko nista. Pa onaj Cooper ih je jos vise ispalio. Lik otisao, pa se lafo vratio, pa povrijedjen, i ajd na kome ce se kola slomit, na Juki, jebaji ga on je nas.
- Romanista 101%
#6946 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U ovom trenutku vise bi ispastala mlada repka da ne igra nego seniori jer ce nam vise biti potreban na EP nego sada. A da je kao neki drugi nasi reprezentativci digao nos pa rekao igracu SAMO za seniore, mladi me ne zanimaju, e onda bi mogao razumjeti kritike al ovako ne.
-
Bodkin
#6947 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne budali. Svojevremeno je i bavvic izabran na draftu. Ja pola ovih momaka znam. Sa nekima sam igrao, protiv nekih sam igrao. Njega znam licno. Govorim ti o statusu neke zvijezde koji mu dajete, a jos ni blizu nije togaMustang1 wrote:Zar nije odlazak u NBA dokazivanje samo po sebi ?Ili da dodje da igra protiv tebe 1 na 1 pa da ga ti strucno ocijenis
-
__Phoenix__
#6948 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Juka se nije dokazao jedino u NBA ligi, ne znam šta se ima dokazivati na evropskoj sceni kad je igrao i aba ligu i eurocup i to poprilično dominatno za njegove godine, kad se samo sjetim straha u očima igrača Partizana na final fouru...
- limeni
#6949 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
jusuf nurkic je povrijedjen i nema se tu sta pricati, on ce kao i nihad djedovic biti na eurobasketu.
imamo solidnu ekipu..
C Jusuf Nurkic
PF Mirza Teletovic
SF Nemanja Mitrovic
SG Nihad Djedovic
PG Zack Wright
na klupi bi imali kikanovica, pasalica, stipanovica, vrabac, buza, sutalo..
jedna zanimljiva informacija, mirza teletovic ima 566 bodova za nasu ekipu i fali mu jos 15 da stigne 3.plasiranog jasmina hukica. prvi je nenad markovic sa 840.
imamo solidnu ekipu..
C Jusuf Nurkic
PF Mirza Teletovic
SF Nemanja Mitrovic
SG Nihad Djedovic
PG Zack Wright
na klupi bi imali kikanovica, pasalica, stipanovica, vrabac, buza, sutalo..
jedna zanimljiva informacija, mirza teletovic ima 566 bodova za nasu ekipu i fali mu jos 15 da stigne 3.plasiranog jasmina hukica. prvi je nenad markovic sa 840.
-
Bodkin
#6950 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
odakle ti da wright igrati?