Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Altsa

#601 Re: reprezentacija

Post by Altsa »

Comrad wrote:
papacja wrote:
foucault wrote:Eto i jedna dobra vijest. :bih:
Zašto? Ti navijaš za Izrael?
Mislim da nam Hukic nije potreban. Jer da je on tu, on bi bio kao neki vodja, a vec smo se uvjerili da nije za toga. Trebao je da naslijedi Nenu, nije uspio, hvala mu za sve, ali mislim da je vrijeme za mladje i bolje igrace. Ne sjecam se da je lik odigrao zaredom nekoliko dobrih tekmi, jednostavno takav nam vodja ne treba (gori i precjenjeniji igrac je Bavka).

Evo statistike Hukica sa 3 EP na kojima je nastupao:

2003 br.utak min. poeni skok. asist ukr.lop
Jasmin Hukic 3 34 8 7,3 2,3 0

2001
Jasmin Hukic 3 24 7 2,7 0,3 0,7

1999
Jasmin Hukic 3 12 2,3 3 0,3 0,3

Znam da statistika nije sve, ali njegov prosjek poena je 5,7 na nastupima na EP. Imao je i dobrih nastupa, ali nama treba igrac koji ce drzati neku konstantu, a ne jednu tekmu zabit 20, a sljedecu 2 poena. Tako da bih se slozio da nenastupanjem Hukica ne gubimo nesto puno. :wink:
:bih:
Nemam nista protiv hukica ali je najveca glupost sto ga je bajramovic pozvao kada je znao da je ozlijedjen. pametnije bi bilo da je pozvao nekoga drugog igraca sto na njegovoj pozicija igra pa i manje kvalitetnog ali bi smo ga barem imali, a ovako imamo igraca manje. bas pametno
Vaso

#602 Re: reprezentacija

Post by Vaso »

samo nek' bavcica ne uvodi. :roll:

mi bi sutra morali pobjedit, ako mislimo dalje...
broy

#603 Re: reprezentacija

Post by broy »

Da li mozda neko zna nesto o prenosu vecerasnje utakmice putem Interneta (Sopcast ili sl.)?
foucault

#604 Re: reprezentacija

Post by foucault »

imam jedno pitanje mozda naivno i glupo. gledao sam, sto uzivo sto preko Tv-a gotovo svaku utakmicu reprezentacije od 97-me naovamo. ne ide mi u glavu nasa igra u napadu. do 2000. i nekako, ali otada mi se cini da je nasa igra u napadu "hajde da sto prije pucamo tricu i da pokazemo da, ako ima dovoljno pokusaja, svaki igrac moze pogoditi, a da smo iako nemamo centra jaki u odbrani i ofanzivnom skoku". to je tako predvidivo, tako jadno i tako glupo da nasi protivnici i ne moraju mnogo toga raditi u odbrani izuzev zatvoriti puteve do kosa. koncentracija nasih igraca i greske koje na svakoj utakmici prave, odnosno njihov broj su takva bruka za selekciju. mislim, ne moramo mi pobjedjivati, ne moramo se ni plasirati na evropsko, ali mora li biti tako bolno to gledati? meni se cini da je do selektora, ne samo ovog vec i ostalih, jer ovi igraci nisu bas toliko losi, toliko neinventivni i toliko, zasto ne rec,i glupi, koliko je glupa nasa igra. to je zarazno. malo ko od onih koji su protiv nas igrali, pa i pobjedjivali nas, je dobro odigrao.
swanfilter

#605 Re: reprezentacija

Post by swanfilter »

Ima li prenosa na netu mozda?? Za prenos na BHRT znam, ali nisam u mogucnosti ga iskoristiti...Hvala za svaku informaciju.
JThomas

#606 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

foucault wrote:imam jedno pitanje mozda naivno i glupo. gledao sam, sto uzivo sto preko Tv-a gotovo svaku utakmicu reprezentacije od 97-me naovamo. ne ide mi u glavu nasa igra u napadu. do 2000. i nekako, ali otada mi se cini da je nasa igra u napadu "hajde da sto prije pucamo tricu i da pokazemo da, ako ima dovoljno pokusaja, svaki igrac moze pogoditi, a da smo iako nemamo centra jaki u odbrani i ofanzivnom skoku". to je tako predvidivo, tako jadno i tako glupo da nasi protivnici i ne moraju mnogo toga raditi u odbrani izuzev zatvoriti puteve do kosa. koncentracija nasih igraca i greske koje na svakoj utakmici prave, odnosno njihov broj su takva bruka za selekciju. mislim, ne moramo mi pobjedjivati, ne moramo se ni plasirati na evropsko, ali mora li biti tako bolno to gledati? meni se cini da je do selektora, ne samo ovog vec i ostalih, jer ovi igraci nisu bas toliko losi, toliko neinventivni i toliko, zasto ne rec,i glupi, koliko je glupa nasa igra. to je zarazno. malo ko od onih koji su protiv nas igrali, pa i pobjedjivali nas, je dobro odigrao.
nije naivno i glupo nikako, stvarno je tako.

po meni, to je prije svega do loših trenera...a donekle ipak i do igrača, jer poslije rata nikad nismo imali centra koji je jak u napadu (možda bi to mogao biti kikanović ako se nastavi dobro razvijati, iako nije pravi centar, dečko definitivno zna igrati u reketu), niti nekog super-atletičnog beka koji protiv svakoga može efikasno napadati koš (gordić izgleda sasvim solidno u ovom pogledu, vidjećemo hoće li to mensini nepostojeeći setovi uspjeti upropastiti), nego prije svega "chuckere" što bi rekli amerikanci.
buzzer

#607 Re: reprezentacija

Post by buzzer »

imal ko nako fin da nama koji nismo u prilici gledati tekmu dohaberi kako ide, please.
JThomas

#608 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

sedam razlike za češku. na početku naši bolje igrali, ali sad nas ubiše u skoku.
TM1987

#609 Re: reprezentacija

Post by TM1987 »

Gubimo 3 razlike

Puno bolje izgleda sa Kenom i Mirzom pod kosem
MELBOURNE_SARAJEVO

#610 Re: reprezentacija

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Ovo je smijesno mislim Cesi su smijesna ekipa a mi jos izgledamo smjesnije sa izgubljenim loptama majko moja na sta licimo :shock: uzas zivi ali sto je najsmjesnije ne zna se koja je ekipa gora haha... :D :D ovo je na nivou amatera ...
Vaso

#611 Re: reprezentacija

Post by Vaso »

jebo ih bremer... da ih jebo..

nemamo srece/pameti u odabiru ovih crnaca i dzaba...
buzzer

#612 Re: reprezentacija

Post by buzzer »

koji je rezultat?
LSD

#613 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Poluvrijeme 30-29 za Čehe...ne zna se koja ekipa je gora na terenu...česi su smiješna ekipa...Teletovic kako udje odmah zabi 6 koševa,ali i proda expresno 3 lopte...preloši smo :(
swanfilter

#614 Re: reprezentacija

Post by swanfilter »

30-29- kraj prvog poluvremena. Nasi se nekako vratili, igra se nakon krize popravila, ali opet nis extra. Bremer 0 asistov i neki porazni sutevi. Mislim da bi Domercant vec sad imao jedno 10-12 poena, ali...Ovi Cesi isto halva, kod kuce bi ih jedno 15 razlike tukli sigurno :lol:
ketronsd1

#615 Re: reprezentacija

Post by ketronsd1 »

buzzer wrote:imal ko nako fin da nama koji nismo u prilici gledati tekmu dohaberi kako ide, please.
http://www.pbsbih.ba
ako ti je adsl gledaj i sam
Last edited by ketronsd1 on 03/09/2008 18:59, edited 1 time in total.
MELBOURNE_SARAJEVO

#616 Re: reprezentacija

LSD wrote:Poluvrijeme 30-29 za Čehe...ne zna se koja ekipa je gora na terenu...česi su smiješna ekipa...Teletovic kako udje odmah zabi 6 koševa,ali i proda expresno 3 lopte...preloši smo :(

sreca pa je ovakav sistem kvalifikacija inace mi nismo ni za balkanskog prvenstva a ne Euro...tuga i jad a cesi ha ha ha pa kod njih niko nije vidio skok suta potezi iz 50 godina ovo jos nisam vidio.... :D :D
Risto Kuglarić

#617 Re: reprezentacija

Post by Risto Kuglarić »

dali smo 40 poena za 3/4. jebo me onaj ko me nagovori da gledam ovo silovanje
strong69

#618 Re: reprezentacija

Post by strong69 »

Uh, jesmo losi... Upravo prestao gledati ne bih li svoje nerve postedio... 53:40 za Cehe...
MELBOURNE_SARAJEVO

#619 Re: reprezentacija

ovo je bijedno ja bi Mensu otjerao odmah evo sad bas govori za vrijeme time out ne ide ovako vrtimo bezveze nista nas ne ide :D :D uzas zivi ni za sta mi nismo 17 razlike za Cehe jebo ja sve ako ikad budem vise gledao nasu fukaru od igraca :? :?
Vaso

#620 Re: reprezentacija

Post by Vaso »

takodjer bjezim na lijevo :x

kod nas je sve vazda isto, napad se svodi na to da neko uzme loptu i ide solo..nikakve akcije, nikog kurca...mensu ne jebe niko ni 1%. BRUKA!

glavni krivac je NIHAD IMAMOVIC. sjebo nas je sa markovicem, a sada dokrajcio sa mensom...nepovratno
MELBOURNE_SARAJEVO

#621 Re: reprezentacija

Vaso wrote:takodjer bjezim na lijevo :x

kod nas je sve vazda isto, napad se svodi na to da neko uzme loptu i ide solo..nikakve akcije, nikog kurca...mensu ne jebe niko ni 1%. BRUKA!

glavni krivac je NIHAD IMAMOVIC. sjebo nas je sa markovicem, a sada dokrajcio sa mensom...nepovratno
Slazem se ali pazi ovo nasi igraci preko 200 cm to si pic.. kad udju pod kos kao da imaju 185 nigdje snage nigdje odraza pa covjece ja sa 185 kucam hladno ..To su spori tromi igraci Jazvin i onaj kreten Bajramovic,ne mozes im papir ispod nogu izvuci kad se odraze. Ma smijesno nemam vise rijeci ..Bremer igra kao za raju a za teletovica cu reci da igra u Tau tako ne bi sekunde imao na terenu...
alphonse kauders

#622 Re: reprezentacija

Post by alphonse kauders »

Šta je Menso s njima radio mjesec i po dana ptice znaju :roll: :roll: :roll: :roll:
Rookie

#623 Re: reprezentacija

Post by Rookie »

JEBEM MRTVE mensuru, jazvinu, kenanu, mirzi i bremeru. mensuru što je kurva i što zove bremera koji nema veze s Bosnom i što stavlja jazvina prije Kikanovića i što trpi javašluk teletovića i kenana. kenanu i mirzi zbog već pomenutog javašluka i odnosa. Jeb'o ih otac nafurani, posebno onog gariba što misli da je Allah kad obuče dres reprezentacije(kenana). bremeru jer je vezalj zivi sa slobodom Michaela Jordana. I jazvinu jer je najgluplje stvorenje koje je svijet ikad vidio, a i njemu zbog odnosa prema igri. Izginuli daBogda u najgorim mukama, stoko glupa, nafurana, što vas trebamo molit' da pružite bilo kakav otpor jadnim Česima koji su klasični vezalji. Vezalji s mozgom i ispravnim pristupom.
Host

#624 Re: reprezentacija

Post by Host »

Prava smo truba,ako nas nakanta izrael nemamo sta vise traziti,usput kenan je pravo tele uvijek isto od njega koraci ili izgubljena lopta ili neprecizni sutevi ili.....nije zasluzio kapitensku traku uopste,teletovica staviti na klupu je velika greska ne znam sta misli pakas od mensura da ovo nije prijateljska utakmica.
LSD

#625 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Ovo je bruka i sramota da nas česi deru ko djecu malu :x ...mislio sam da ne može gore od Nene na klupi,ali Menso je izgeda još gori...užas :x
Post Reply