Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
agent_zero

#5951 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Code: Select all

Na spisku selektora Duška Ivanovića su 23 reprezentativca:

Pozicija 1: Nemanja Gordić, D.J. Cooper, Filip Adamović, Knežević Draško, Muhamed Pašalić, Zack Wright

Pozicije 2 i 3: Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Nemanja Mitrović, Nikola Gajić, Marko Jošilo, Adin Vrabac, Nedim Buza

Pozicija 4: Mirza Teletović, Miroslav Todić, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, 

Pozicija 5: Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Draško Albijanić, Jusuf Nurkić
Kako ovo i cooper i wright? Zar mogu obojica?

I šta bi sa omića i preldžića? Ništa se nije uspjelo izganjati?
FreakyStyley

#5952 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Ma ne, nemoguce. Igrace Cooper.
El_comadante

#5953 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

agent_zero wrote:

Code: Select all

Na spisku selektora Duška Ivanovića su 23 reprezentativca:

Pozicija 1: Nemanja Gordić, D.J. Cooper, Filip Adamović, Knežević Draško, Muhamed Pašalić, Zack Wright

Pozicije 2 i 3: Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Nemanja Mitrović, Nikola Gajić, Marko Jošilo, Adin Vrabac, Nedim Buza

Pozicija 4: Mirza Teletović, Miroslav Todić, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, 

Pozicija 5: Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Draško Albijanić, Jusuf Nurkić
Kako ovo i cooper i wright? Zar mogu obojica?

I šta bi sa omića i preldžića? Ništa se nije uspjelo izganjati?
ovo je preliminarni spisak sa kojeg če otpasti par igrača pa tako i jedan od njih dvojice. ovo je ono u slučaju povrede
MOSALJOZE

#5954 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

''Cooper je dobio pasoš i naša je odluka da on bude u timu. Smatramo da je upravo on taj igrač, spreman pomoći odmah. 'Mladi igrači nisu tu da bi popunili prostor. Na njih se računa, oni će dobiti svoju priliku i s te strane drago mi je što Savez dijeli moja razmišljanja o važnosti mladih igrača u rosteru.Još uvijek ne znamo s kakvim će sastavom u kvalifikacijama igrati Velika Britanija, ali i ne zamaramo se previše protivnicima. Važno je da mi budemo dobri. Svaki trener ima svoju filozofiju igre. Ideja je da se pokuša kreirati model u kojem će svi igrači moći pružiti maksimum. Tome težim, a utakmice će pokazati da li smo dobro postavili snage na parketu'', izjavio je naš selektor.
Samo da ne polomi ove mlade igrače.Ko preživi pricace
neno#4

#5955 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Treba da ih polomi, jer tako ce jedino postati igraci.
MOSALJOZE

#5956 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Ko ne može da trči taj ne moze da igra,to reče Ivica Osim za fudbal,a vazi i za sve ostale sportove.
neno samo da nam ne polomi ove mladje,jer znam da je bilo igrača koji su haman plačući izlazili sa treninga
SSemir

#5957 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

ma vala ja puno ne vidim svrhu ovoga, kada se selektor dovede na jedan ciklus, da on dovodi neke skroz mlade igrace i da njih proizvodi za buducnost. kada neko dodje da odradi jedan ciklus, svako bi tada htio maksimum da izvuce od najboljih igraca koje trenutno ima. ne kontam kako se u tu pricu uklapa da selektor pravi igrace za neke nove selektore i cikluse...ali eto, hvala bogu ja sam laik sto se tice ovoga samo onako razmisljam preko tastature :)
neno#4

#5958 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

MOSALJOZE wrote:Ko ne može da trči taj ne moze da igra,to reče Ivica Osim za fudbal,a vazi i za sve ostale sportove.
neno samo da nam ne polomi ove mladje,jer znam da je bilo igrača koji su haman plačući izlazili sa treninga
Zato ti koji su placuci izlazili sa treninga su postajali igraci koji su poslije pruzali odlicne partije, uzeli milione i slicno. Treba da bude dril i da se vidi ko moze, a ko ne moze. Mi ne raspolazemo velikim kapacitetom kvaliteta, ali cemo radom to sigurno da nadoknadimo. Svi ce imati sansu da se nametnu, ocekujemo puno od ovog ljeta.
MOSALJOZE

#5959 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Nešto sam onako mahinalno vidio kandidatura za EP.Jeli se to odnosi na mladje kategorije ili seniore??
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5960 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

s3n10r3
MOSALJOZE

#5961 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

N1SHT4 0D T0G4
neno#4

#5962 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

MOSALJOZE wrote:Nešto sam onako mahinalno vidio kandidatura za EP.Jeli se to odnosi na mladje kategorije ili seniore??
Seniori..
It_is_a_Leclerc

#5963 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Iskreno, nije mi baš neki doživljaj.
Jedna grupa ?

Vjerovatno će ga FIBA dati nekoj zemlji koja već ima izgrađene kapacitete, tipa Slovenija, Njemača ii Srbija.
kakavdanakneiskustvu

#5964 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

It_is_a_Leclerc wrote:Iskreno, nije mi baš neki doživljaj.
Jedna grupa ?

Vjerovatno će ga FIBA dati nekoj zemlji koja već ima izgrađene kapacitete, tipa Slovenija, Njemača ii Srbija.

slovenija je bila domaćin posljednjeg eurobasketa
El_comadante

#5965 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

čuo sam priču da če Njemačka uletiti mjesto Ukraine koliko je tačno ostaje da se vidi
It_is_a_Leclerc

#5966 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

kakavdanakneiskustvu wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Iskreno, nije mi baš neki doživljaj.
Jedna grupa ?

slovenija je bila domaćin posljednjeg eurobasketa
Zato kažem. Slično se desilo u rukometu, kad je Srbija dobila organizaciju ženskog prvenstva Evrope, iako je nekoliko mjeseci prije bila domaćin takmičenja za muškarce, jer je, čini mi se, Holandija zeznula i nije bila spremna za organizaciju.
phillie

#5967 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

Juka sretno u Denveru i nadam se da ces dobiti pravu priliku i da ces se nametnuti!
agent_zero

#5968 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Jbt, gledam ovaj spisak hrvatske za SP i na njemu šestorica mladih momaka rođenih u BiH, od kojih je 5 igralo u domaćim, hercegovačkim klubovima.
kakavdanakneiskustvu

#5969 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

agent_zero wrote:Jbt, gledam ovaj spisak hrvatske za SP i na njemu šestorica mladih momaka rođenih u BiH, od kojih je 5 igralo u domaćim, hercegovačkim klubovima.

ništa novo,dobro bi nam bogdanović došao
shake69

#5970 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shake69 »

agent_zero wrote:Jbt, gledam ovaj spisak hrvatske za SP i na njemu šestorica mladih momaka rođenih u BiH, od kojih je 5 igralo u domaćim, hercegovačkim klubovima.

Zar to neko vise i primjecuje!? Bilo mi godra kad pred tekmu Mostarac Bogdanovic veli za neku zemlju, onako s 'visine': ...slabiji i od TE Bosne", i kroz dan-dva Mirza i onaj Amerikanac ih izresetase da zapamti kad ce ponizavati bezobraznik zemlju gdje se rodio.
Artest

#5971 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

Ne znam sto se Juka zajebaje i dolazi da igra ovo besmisleno U-20 prvenstvo, B divizije. Bolje mu je da se dokazuje u ljetnoj ligi s Denverom.
I dobro su ga zajebali ovi iz Cedevite, tj menadzer, minut do 12 ga natjerali da potpise novi trogodisnji ugovor, da mogu maznut milion odstete. Sad ce zbog tog miliona vjerovatno nazad u Evropu.

A repka bi mogla biti ko bombona, jezgro je tu, samo jos fali par igraca zadatka. Ivanovic je tu garant da cemo biti na maksimumu.
Last edited by Artest on 30/06/2014 18:48, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#5972 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

shake69 wrote:

Zar to neko vise i primjecuje!? Bilo mi godra kad pred tekmu Mostarac Bogdanovic veli za neku zemlju, onako s 'visine': ...slabiji i od TE Bosne", i kroz dan-dva Mirza i onaj Amerikanac ih izresetase da zapamti kad ce ponizavati bezobraznik zemlju gdje se rodio.

pitanje je bi li tako nešto izjavio,možda da možda ne,nebitno,samo kažem da bi nam on dobro došao jer baš i nemamo nekog na poziciji 3,đedović baš i nema visinu za tu poziciju
karanana

#5973 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

Amerikanac PJ Carlesimo će se sutra priključiti reprezentaciji, dok je Pašalić otkazao igranje u kvalifikacijama.
kix.ba

ko je ovaj amerikanac?
neno#4

#5974 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Artest wrote:Ne znam sto se Juka zajebaje i dolazi da igra ovo besmisleno U-20 prvenstvo, B divizije. Bolje mu je da se dokazuje u ljetnoj ligi s Denverom.
I dobro su ga zajebali ovi iz Cedevite, tj menadzer, minut do 12 ga natjerali da potpise novi trogodisnji ugovor, da mogu maznut milion odstete. Sad ce zbog tog miliona vjerovatno nazad u Evropu.

A repka bi mogla biti ko bombona, jezgro je tu, samo jos fali par igraca zadatka. Ivanovic je tu garant da cemo biti na maksimumu.
Upravo pogresno. Jedan od najvaznijih zadataka ove godine je plasman U 20 u A diviziju. To je filter za A repku.
Arsene Wenger

#5975 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Arsene Wenger »

Čuj PJ Carlesimo će se pridružiti treninzima reprezentacije. :D Možda se pridruže i Avery Johnson i Jason Kidd! :)
Post Reply