Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrastov žižak

#5926 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

neno#4 wrote:
hrastov žižak wrote:I ovo je kao apdejt za crnca?
Dovedi boljeg.
Neću.
agent_zero

#5927 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

SSemir wrote:zeko je vec bio najavio da bi mogao prestati igrati za reprezentaciju. i petrovic je to spominjao poslije prvenstva, da mu je zack nagovijestio..
Ja se ne sjećam toga, mada ne kažem da je nemoguće.

Ali čisto sumnjam da je baš sve tako bilo, lik je vjerovatno bio razočaran svojim igrama na prvenstvu. Po meni Zack bi trebao ostati, mada čitam na ss.ba da je se kao "ne uklapa" u ivanovićevu filozofiju.

I što moramo dovoditi po defaultu amerikanca/crnca, zar ne možemo naći nekog naturalizovanog da je dobar, bez obzira jel crnac ili ne? Kao npr. turci sa preldžićem. Što mora biti amer/crnac ako nije ništa posebno?
kakavdanakneiskustvu

#5928 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Zack Wright neće igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Amerikanac koji je u proteklom ciklusu bio jedan do naših najboljih igrača odbio je nastup naglasivši da je njegovom tijelu nakon više godina intenzivnih napora prijeko potreban odmor.

Veliki je to hendikep za naš nacionalni tim jer Wright je jedan od najboljih organizatora igre na Starom kontinentu u ovom trenutku, ali u kuću bh. košarke ne gube vrijeme.

Već su ostvareni kontakti s jednim mladim, supertalentovanim košarkašem koji će Zeku zamijeniti u rosteru.

Njegovo ime i dalje se drži u tajnosti, a kako saznajemo, Savez je vrlo blizu realizacije novog posla
agent_zero

#5929 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Koja šuplja...
Logovan

#5930 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Adin Vrabac i Nedim Buza nastavljaju sa treninzima u Americi
http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=2168
:thumbup:
Artest

#5931 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

S Ivanovicem je Olimpijada objektivan cilj.

Euro 2015 ce biti najbitniji momenat za nasu kosarku do sada.
kakavdanakneiskustvu

#5932 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Artest wrote:S Ivanovicem je Olimpijada objektivan cilj.

Euro 2015 ce biti najbitniji momenat za nasu kosarku do sada.

koliko repki ide na olimpijadu,5-6 maksimalno?
FreakyStyley

#5933 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Logovan wrote:Adin Vrabac i Nedim Buza nastavljaju sa treninzima u Americi
http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=2168
:thumbup:
To kontaju sad na draft?

:-)

Glup potez, ne kontam gdje im se zuri.
MOSALJOZE

#5934 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Neće,barem Buza on je povukao prijavu za Vrabca ne znam
Altsa

#5935 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

insaneinthebrain wrote:bolji wright, nadam se da ce zeko ostati u repki
zeko je trazio da se postedi ove kvalifikacije pa s toga prestanite truniti o njemu :D
Last edited by Altsa on 04/06/2014 13:45, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#5936 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Pa i pametnije im je puno (Buzi i Vrapcu), ako vec hoce iz Sparsa, otic u neki klub koji igra Euroligu. Gledao sam ih i ne isticu se puno ni u nasoj, realno. Kakav NBA sad. Sta i da ih draftuju? Zavrsili bi ko Edin Bavcic aka Kusur.
dječak sa šibicama

#5937 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

U London su isli Francuska i Spanija kao finalisti EP-a, znaci samo finalisti idu direktno.

Treci, cetvrti, peti i sesti sa EP idu u dodatne kvalifikacije u kojima ucestvuje 12 ekipa sirom svijeta (4 evropske) i na OI idu prve tri.

Tako je bilo cini mi se i za Peking, sjecam se da je Hrvatska igrala i pobijedila Njemacku u polufinalu, finale se ne igra jer oba pobjednika polufinala turnira idu na OI, igra se samo utakmica za 3 mjesto i taj pobjednik ide kao treci na OI.

Znaci Europa moze imati maksimalno 5 predstavnika na OI. Eventualno 6, ako neka europska drzava osvoji ovogodisnji SP a zatim na sljedecem EP bude u finalu, onda treceplasirani sa EP ide direktno na OI a u baraz upada i 7. sa EP. Medjutim, SP ce uzeti USA 99,9% tako da je ta opcija malo vjerovatna.
FreakyStyley

#5938 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Altsa wrote:
insaneinthebrain wrote:bolji wright, nadam se da ce zeko ostati u repki
zeko je trazio da se postedi ove kvalifikacije pa s toga prestanite truniti o njemu :D
Tacno, sam je trazio. Steta, jebi ga, mada ovaj Cooper mi se ne cini puno losiji od njega, a boljeg tesko da i mozemo dovest.
kakavdanakneiskustvu

#5939 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

dječak sa šibicama wrote:U London su isli Francuska i Spanija kao finalisti EP-a, znaci samo finalisti idu direktno.

Treci, cetvrti, peti i sesti sa EP idu u dodatne kvalifikacije u kojima ucestvuje 12 ekipa sirom svijeta (4 evropske) i na OI idu prve tri.

Tako je bilo cini mi se i za Peking, sjecam se da je Hrvatska igrala i pobijedila Njemacku u polufinalu, finale se ne igra jer oba pobjednika polufinala turnira idu na OI, igra se samo utakmica za 3 mjesto i taj pobjednik ide kao treci na OI.

Znaci Europa moze imati maksimalno 5 predstavnika na OI. Eventualno 6, ako neka europska drzava osvoji ovogodisnji SP a zatim na sljedecem EP bude u finalu, onda treceplasirani sa EP ide direktno na OI a u baraz upada i 7. sa EP. Medjutim, SP ce uzeti USA 99,9% tako da je ta opcija malo vjerovatna.

teško će nam biti baš na olimpijadu otići
MOSALJOZE

#5940 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Petrović je govorio o OI,ali jbg neke stvari se nisu poslozile
dječak sa šibicama

#5941 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Spanija, Francuska, Litva, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Grcka, eventualno Turska, to bi bili nekakvi favoriti za ta mjesta za OI.
kakavdanakneiskustvu

#5942 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

dječak sa šibicama wrote:Spanija, Francuska, Litva, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Grcka, eventualno Turska, to bi bili nekakvi favoriti za ta mjesta za OI.

tačno,mislim da bi bila senzacija da mi budemo u prvih 5-6
Mustang1

#5943 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ja tu vidim samo dvije reprezentacije koje ne bi mogli pobjediti .. Ostale su itekako pobjedive
Tomahawk11
Globalni moderator

#5944 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Mustang1 wrote:Ja tu vidim samo dvije reprezentacije koje ne bi mogli pobjediti .. Ostale su itekako pobjedive
Cuj pobjedive. Pobjedjivali, kolega, pobjedjivali :D
FreakyStyley

#5945 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Mustang1

#5946 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Tomahawk11 wrote:
Mustang1 wrote:Ja tu vidim samo dvije reprezentacije koje ne bi mogli pobjediti .. Ostale su itekako pobjedive
Cuj pobjedive. Pobjedjivali, kolega, pobjedjivali :D
I pobjedjivat cemo opet :D Cak i Francuska osakacena kakve jest nije neki problem nikome skoro pa ni nama
kakavdanakneiskustvu

#5947 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

a ima i ekipa kao što su latvija,crna gora,makedonija,finska,koje nisu ništav slabije od nas,jbg,nama su peršić i mašić bitni igrači,ne ponižavam ih ali ako su oni u rotaciji onda je teško očekivati pobjedu protiv ovih gore ekipa ako su u iole kompletnom sastavu
FreakyStyley

#5948 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Ako se stvari nastave odvijat ovako kako su krenule, mislim da u buducnosti mozemo ocekivati velike stvari od nase kosarke.

Cinjenica je da je i sad kosarka nas najuspjesniji kolektivni sport, a isto tako je cinjenica da su konacno stvari u kosarkaskom savezu sjele na svoje mjesto, koliko toliko. Harun Mahmutovic je odlicne stvari uradio, pogotovo sto se tice ovih mladjih kategorija, sto je i najbtinije.

Aco Petrovic je vjerovatno najbolji trener koji nas je ikad vodio, ali uz duzno postovanje prema njemu, njegova kamikaza run and gun kosarka nas je puno kostala na prvenstvu. Mi jednostavno nismo ekipa koja moze tako igrati i to se na prvenstvu pokazalo tacnim. Da smo drugacije odigrali one prve utakmice, mogli smo daleko. Ne ide da se vadis protiv Litvanije, jebi ga. Nebitno sto nam je malo falilo.

S druge strane, sad je tu Dusko Ivanovic. Tu su Teletovic, Djedovic, Nurkic (koji je vec sad igracina, a ima sanse da bude puno vise), zatim u rotaciji su i Kikanovic(koji je uvijek pruzao solidne partije), ovaj novi crnac (sasvim OK igrac), Stipanovic, Gordic, s klupe mogu uci isto tako sasvim solidni Masic i Perisic, a u blizoj buducnosti mozda Buza i Vrabac, sto da ne. Ne znam ko je jos tu, ne mogu sad da se sjetim, uglavnom to je to.

Za ocekivat je da se pojavi dosta ovih mladjih imena u buducnosti, jer tu realno imamo poprilican potencijal. Sad kad se tome dodaju igraci koji nam nisu na radaru, tj. ovi koji igraju za mladje kategorije susjednih nam drzava ili imaju dvojna drzavljanstva ili eventualno "dijasporci", moze se puno toga uradit.

Ne treba omalozavati ni KK Spars koji su poceli da prave igrace i da rade ono sto je KK Bosna trebala raditi vec 96-e, a svi znamo sta se desilo s Bosnom, sto je sramota, ali jebi ga.
dječak sa šibicama

#5949 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

kakavdanakneiskustvu wrote:
dječak sa šibicama wrote:Spanija, Francuska, Litva, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Grcka, eventualno Turska, to bi bili nekakvi favoriti za ta mjesta za OI.

tačno,mislim da bi bila senzacija da mi budemo u prvih 5-6
Senzacija, da.

Ovo su najjace ekipe Europe trenutno, i naravno favoriti za OI. Neke ce biti i jace naredne godine, kada dodje vrijeme za EP, tu ce u konkurenciju vjerujem upasti i Latvija sa dva ekstra talenta centarskim dvojcem Porzingisom i Pasecniksom, proslog ljeta uz turcina Sipahija, hrvate Bosnjaka i Marinelija, clanovi udarne petorke U-18 EP. Porzingis je nakon neprikosnovenog Hezonje, najveci europski prospekt u `95 godistu. Sipahi je odmah tu iza njih, Buza je tu negdje blizu ali poceo je stagnirati u Sparsima vrijeme je da ide.. vec naredno godiste predvodi Sabonis junior i nekoliko turaka, Olmaz, Guven, pa Arapovic junior, i da ne idem dalje.

Ali nije nemoguce, posebno ako Ivanovic slozi ekipu najbolje sto moze. Prva petorka se moze nositi sa bilo kim, Tele na cetvorci, Nurkic na petici koji ce valjda nakon jos jedne sezone sazriti dodatno, Gordic, Djedovic i ovaj novi crnac koji nije nesto posebno ali daj sta das. Mali problem je sirina klupe.
It_is_a_Leclerc

#5950 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Jel ovo Sulejmanović konačno dobio odobrenje da igra za BiH ?
Post Reply