Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sesalmir

#376 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Moramo pobjediti sve tri kuci i cehe ili engleze u gostima ako mislimo ostvariti plasman, jedina tekma gdje nemamo nikakvih sansi je u izraelu gdje uz onu njihovu publiku ni dream team iz '92 nebi lako pobjedio, a kamoli mi. Definitivno nece biti lako, ali ako nam se odazovu svi igraci ipak bi mogli uspjeti, uz uzarenu atmosferu u cazinu ima sansi, samo je pitanje ko ce se odazvati, ali ako svi dodju itekako sam optimista. Sasha, Nesovic, Felix, Djedovic, Domercant, Keno, Mirza i Kiko fin je to sastav. Naravno tu su i Hukic, Mrsic, Mujezinovic, Ovcina ali obzirom na prethodne kvalifikacije i vec najave nekih od njih da nece nastupat ne racunam ih, medjutim realno nemamo veliki fond igraca i neka samo jos 1 ili 2 igraca otkazu nastup mislim da nemamo nikakvih sansi, posebno ako Henry ne bude zelio igrati, vani smo onda kriza zesca. Tako da dok se ne vide definitivni sastavi svih ekipa tesko je bilo sta prognozirati. Zna li iko raspored tekmi? Datume i to?
btw. za nadati se da gordon ili deng otkazu nastup iz razloga sto im ovog ljeta isticu ugovori tako da ce vjerovatno biti pod pritiskom kako svojih agenata tako i eventualno zainteresovanih timova da ne nastupe za reprezentaciju kako se nebi slucajno povrjedili.
limun_

#377 Re: reprezentacija

Post by limun_ »

sesalmir wrote:Moramo pobjediti sve tri kuci i cehe ili engleze u gostima ako mislimo ostvariti plasman, jedina tekma gdje nemamo nikakvih sansi je u izraelu gdje uz onu njihovu publiku ni dream team iz '92 nebi lako pobjedio, a kamoli mi. Definitivno nece biti lako, ali ako nam se odazovu svi igraci ipak bi mogli uspjeti, uz uzarenu atmosferu u cazinu ima sansi, samo je pitanje ko ce se odazvati, ali ako svi dodju itekako sam optimista. Sasha, Nesovic, Felix, Djedovic, Domercant, Keno, Mirza i Kiko fin je to sastav. Naravno tu su i Hukic, Mrsic, Mujezinovic, Ovcina ali obzirom na prethodne kvalifikacije i vec najave nekih od njih da nece nastupat ne racunam ih, medjutim realno nemamo veliki fond igraca i neka samo jos 1 ili 2 igraca otkazu nastup mislim da nemamo nikakvih sansi, posebno ako Henry ne bude zelio igrati, vani smo onda kriza zesca. Tako da dok se ne vide definitivni sastavi svih ekipa tesko je bilo sta prognozirati. Zna li iko raspored tekmi? Datume i to?
btw. za nadati se da gordon ili deng otkazu nastup iz razloga sto im ovog ljeta isticu ugovori tako da ce vjerovatno biti pod pritiskom kako svojih agenata tako i eventualno zainteresovanih timova da ne nastupe za reprezentaciju kako se nebi slucajno povrjedili.
sta su ova dvojica prikazali? jedno veliko NISTA. procenat suta u totalnom kurcu, a nije da nisu imali priliku. ne trebaju nam luzeri bez pobjednickog duha( hukic, bavcic, kojadin i ostale picoke)

bolje se okrenut mladjima. nemanja gordic je itekako u prednosti u odnosu na pomenutu dvojicu. :wink:

ako dodje gordon...mrka kapa :sad: ..a ja bi kod nas, vise volio vidjet l. williamsa( dat pasos) nego domercanta, koji varira od utakmice do utakmice i ne ulijeva bog zna kakvo povjerenje...
Epitop

#378 Re: reprezentacija

Post by Epitop »

Posebno ja mislim na Feliksa Kojadinovića koji je čovjek bez karaktera? Pomislim na trenutke da se namjerno ispucava. Znaju svi da nije nikada mislio da igra za reprezentaciju to je i govorio kada je još prije 4-5 godina dobijao pozive, a ovo mu je bila prilika da se malo vrati pošto ga nije bilo na mapi kao igrača. Samo da napomenem da je niko ne spominje da bi Ivan Opačak mogao da bude u konkurenciji. Kada je igrao u Širokom imao je jedne od top 10 statistika u NLB ligi, a sad igra u Španjiji ako se ne varam.
Raul_tz

#379 Re: reprezentacija

Post by Raul_tz »

Ma treba l.wiliamsa podhitno uzeti jer smo na centima nula,jos ako dodje jazvin eto ti katastrofe..sinanovic je slomio saku tako da ga 100% nema...
ali se fina ekipica moze napraviti od mladih (kikanovic,bajramovic,gordic,djedovic,stevic,teletovic...)
a ukuliko ne bude wiliamsa onda u svakom slucaju domerkant...ipak koliko god mi pametovali momak je prvi strelac uleba i jos najkorisniji igrac....
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Raul_tz

#380 Re:

Post by Raul_tz »

campa_xxx wrote:Koliko se ja razumijem taj Izrael nije uopste lagan protivnik :roll:
U mejdanu se igra ...samljet cemo ga bilo ko da igra za BIH.... :D :D :D :thumbup: :thumbup:
Arminovski

#381 Re:

Post by Arminovski »

in33sa wrote:Nekoliko minuta nakon poraza koji je prvi put u posljednjih deset godina udaljio bh. selekciju sa završnice EP-a, iz naše, znači, iz svlačionice BiH začuli su se smijeh i vriska uz gromoglasno skandiranje: "Ovdje niko nije normalan!".

Kome i čemu se skandiralo? Možda su pojedinci skandirali sami sebi jer će ostati upamćeni kao dio generacije koja je iznevjerila svoje navijače i kojima su se, nakon katastrofalnog otvaranja utakmica protiv Makedonije (10:29) i Izraela (5:20), s tribina smijali igrači ostalih selekcija?

Možda su skandirali tome što je BiH, nakon šest uzastopnih nastupa, ostala bez EP-a ili što su svojim sramotnim igrama pridonijeli vjerovatnom odlasku selektora Nenada Markovića?
Nije tajna da je Marković pojedincima stao na žulj, nije odgovarajućim brojem minuta zadovoljavao njihovu igračku sujetu, ali zaista porazno zvuči to što su u tužnoj epizodi za bh. košarku pojedinci sebi dali oduška na ovaj način, dok je Marković bio na pres-konferenciji.
I sam Marković je indirektno priznao pred novinarima da je izgubio kontrolu nad timom, rekavši da pojedinci "ne čuju ono što im on govori i na terenu rade potpuno drugačije od onog što je dogovoreno".

Marković je svjestan situacije, zna da treneri, za razliku od igrača, rijetko imaju pravo na dvije greške pa je, sasvim izvjesno, samo pitanje vremena i načina na koji će napustiti kormilo: da li će sam podnijeti ostavku ili će egzekuciju prepustiti Predsjedništvu Saveza.
Međutim, sve i da promijenimo selektora, šta ćemo sa igračima? Bilo bi zaista pogubno za bh. tim da se preko skandiranja iz svlačionice, koje je prvorazredni skandal i šamar svim dobronamjernim ljudima u bh. sportu, pređe kao da se ništa nije desilo.
Heh... igraci... Neke (ne kazem za sve) boli kita za BiH i repku jer su doticni vise zainteresirani kako zguziti sta nakon utakmice nego pripremati se za EP... Gade mi se kad god vidim ih vidim.
rikardoreis

#382 Re: reprezentacija

Post by rikardoreis »

Raul_tz wrote:Ma treba l.wiliamsa podhitno uzeti jer smo na centima nula,jos ako dodje jazvin eto ti katastrofe..sinanovic je slomio saku tako da ga 100% nema...
ali se fina ekipica moze napraviti od mladih (kikanovic,bajramovic,gordic,djedovic,stevic,teletovic...)
a ukuliko ne bude wiliamsa onda u svakom slucaju domerkant...ipak koliko god mi pametovali momak je prvi strelac uleba i jos najkorisniji igrac....
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Negdje sam citao da Williams nema pravo nastupa jer je vec igrao ze neku od selekcija SAD. A bas nam je prijeko potreban na centarskoj poziciji...ja sam za Domercanta, jedan iskusan suter bi svakako dobro dosao.
sesalmir

#383 Re: reprezentacija

Post by sesalmir »

Henry ce izgleda igrati, super vijest i ovime misli da imamo realne sanse za plasman, jer ipak ovime dobijamo igraca koji je poa statsima najbolji igrac uleb cupa i koji nam je neophodan na vanjskim pozicijama 2-3 gdje smo najtanji: http://kosarka.ba/content/view/2452/2/
Trojac henry-mirza-keno bi trebao iznijeti glavni teret, samo da ne bude povreda evropsko eto nas opet, pa da napokon ponovimo '93 i jedino prvenstvo na kojem smo ostvarili pobjede. :-D
zecko_kupuz

#384 Re: reprezentacija

Post by zecko_kupuz »

Evo, "mali" update repke :-D .
"Selektor naše muške seniorske reprezentacije Mensur Bajramović je objavio spisak od 22 igrača za kvalifikacije za Eurobasket 2009 koji je poslat u sjedište FIBA Evrope. Raduje činjenica da nema puno otkaza, tako da će zbog povreda i privatnih obaveza ovaj kvalifikacijski ciklus propustiti Feliks Kojadinović (Maroussi), Saša Vasiljević (AEK) i Elvir Ovčina (Oostende), dok zbog školskih obaveza neće biti na raspolaganju Goran Suton (Michigan State) i Esmir Rizvić (Texas Tech). Damir Mršić (Fenerbahce, 38 godina) je želio da igra, no u dogovoru sa selektorom odlučeno je da se ide na podmlađivanje ekipe. Slična je situacija i sa Terrelom Castleom (Unicaja).
Na spisku se nalaze dva naturalizovana igrača, J.R. Bremer i Henry Domercant, no samo će jedan od njih moći igrati. Novo ime na spisku je Banjalučanin Dragan Tubak (217 cm, 21 godina), centar FMP-a koji je bio na posudbi u njihovoj filijali, čačanskom Borcu. Svakako da je ohrabrujuće to što je na spisku i kapiten Jasmin Hukić, koji bi trebao biti pravi predvodnik ove mlade ekipe. Kada se pogledaju timovi iz kojih dolaze naši reprezentativci, možemo biti ponosni na naše ambasadore sporta. Čak četvorica dolaze iz najjače evropske lige - španske ACB, po dva igrača iz Rusije, Grčke, Poljske, Srbije, Hrvatske i Slovenije, te po jedan iz Francuske, Ukrajine i Crne Gore, a trojica igrača su iz domaće lige."

Playmakeri: J.R. Bremer (Spartak Primorje - Rusija), Nemanja Gordić (Budućnost - Crna Gora), Aleksej Nešović (Patras - Grčka), Vedran Princ (Cibona - Hrvatska).
Bekovi: Henry Domercant (Dynamo Moskva - Rusija), Goran Ikonić (Bosna ASA), Nihad Džedović (Barcelona - Španija), Dino Hodžić (Cibona - Hrvatska).
Krila: Jasmin Hukić (Olimpija - Slovenija), Ivan Opačak (Murcia - Španija), Mujo Tuljković (Bank BPS Basket - Poljska), Milan Milošević (Sloboda Tuzla), Ante Mašić (Zlatorog - Slovenija).
Krilni centri: Mirza Teletović (TAU Ceramica - Španija), Kenan Bajramović (Kyiv - Ukranija), Edin Bavčić (Bosna ASA), Oliver Stević (Slask - Poljska), Damir Krupalija (Dijon - Francuska).
Centri: Ermin Jazvin (Maroussi - Grčka), Elmedin Kikanović (Crvena Zvezda - Srbija), Nedžad Sinanović (Real Madrid - Španija), Dragan Tubak (FMP - Srbija).

Članak preuzet sa Avaz Sport. Ako neko ima svježije informacije, bujrum postajte :D :thumbup: .
zecko_kupuz

#385 Re: reprezentacija

Post by zecko_kupuz »

Čini mi se da je drastično podmlađivanje jedino logično rješenje u ovom trenutku. Repka nam je već poodavno lohotna, a produkcija igrača skoro nikakva. Ako ćemo sada gubiti (ne daj Bože :D ), onda je bolje gubiti sa ovim mladim
igračima :-D . Usput govoreći, nikad nisam čuo za Antu Mašića i Olivera Stevića, a ovaj mali Dino Hodžić čini mi se igra u juniorima Cibone :-).
cyprus

#386 Re: reprezentacija

Post by cyprus »

Gledam ova imena i uopšte mi se ne čini loše :) :) .
elSaik

#387 Re: reprezentacija

Post by elSaik »

Fino, fino, a kad počinju kvalifikacije, s kim smo u grupi i tako to? :?
LSD

#388 Re: reprezentacija

Post by LSD »

Luol Deng i Ben Gordon (dva igraca iz startne petorke Chicago Bullsa)cu najvjerovatnije igrati za engleze u kvalifikacijama,tako da nam je puša od engleza u oba susreta :x ...morat cemo se vaditi na Izraelu...ne zna se šta je gore :x
elSaik

#389 Re: reprezentacija

Post by elSaik »

LSD wrote:Luol Deng i Ben Gordon (dva igraca iz startne petorke Chicago Bullsa)cu najvjerovatnije igrati za engleze u kvalifikacijama,tako da nam je puša od engleza u oba susreta :x ...morat cemo se vaditi na Izraelu...ne zna se šta je gore :x
Pa dobro, to što igraju u Bullsima ne znači da to predodređeni za pobjedu. Ne mogu oni valjati koliko ostali mogu biti loši. I mislim da je apsurdno reći da se pored Engleza moramo u košarci vaditi na Izrael.

edit: Nisam košarkaški stručnjak niti pratim košarku. :mrgreen:
LSD

#390 Re: reprezentacija

Post by LSD »

elSaik wrote:
LSD wrote:Luol Deng i Ben Gordon (dva igraca iz startne petorke Chicago Bullsa)cu najvjerovatnije igrati za engleze u kvalifikacijama,tako da nam je puša od engleza u oba susreta :x ...morat cemo se vaditi na Izraelu...ne zna se šta je gore :x
Pa dobro, to što igraju u Bullsima ne znači da to predodređeni za pobjedu. Ne mogu oni valjati koliko ostali mogu biti loši. I mislim da je apsurdno reći da se pored Engleza moramo u košarci vaditi na Izrael.

Ma jasno je da su izraelci jaci svakako,ali poznavajuci naš stucni štab i naš skauting drugih ekipa smijem se kladiti da cemo podcijeniti engleze...e toga se najviše bojim u predstojecim kvalifikacijama..tako smo podcijenili Portugal pa nas ljudi klepiše u sred Skenderije (u revašu smo im vratili sa kamatama-oko 30 razlike za nas,ali slaba korist od toga kad smo izgubili u Skedneriji ono što smo trebali pobjediti po svim pravilima) i tako nam zayebaše citave kvalifikacije...ma tipicno naša posla-igramo dobro protiv jacih ekipa cak pobjedimo,a gubimo od autsajdera jer ih podcjenimo.
Neelix

#391 Re: reprezentacija

Post by Neelix »

elSaik wrote:

vjeruj mi da nisi u pravu :) nisu oni neki "tek tamo" igraci u nba, nego najbolji strijelci svoje ekipe. ostali mogu samo stojati i dodavati njima dvojici. a nije da smo i mi nesto jaki... :roll:
elSaik

#392 Re: reprezentacija

Post by elSaik »

Neelix wrote:
elSaik wrote:

vjeruj mi da nisi u pravu :) nisu oni neki "tek tamo" igraci u nba, nego najbolji strijelci svoje ekipe. ostali mogu samo stojati i dodavati njima dvojici. a nije da smo i mi nesto jaki... :roll:
Ne znam fakat. Vidjet ćemo. Do tad, ja ću i dalje misliti da ekipu ne čine dva igrača već čitav tim.
jazzer

#393 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

Ali kada izadje Bava na teren i upita: Ben Gordon WHO? :-D :-D
Salu na stranu, dva strasna igraca, vodeca u Chicago Bullsima. Tjesi me sto su ostali,
bar koliko znam, tarabe. Ali tu je i Izrael i nimalo bezvezna Ceska. Bit ce zajebano
ali treba se nadati. Nadam se da ce Mensina odluka oko stranca ipak biti Domercant.
b@tto

#394 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

jazzer wrote:Ali kada izadje Bava na teren i upita: Ben Gordon WHO? :-D :-D
Salu na stranu, dva strasna igraca, vodeca u Chicago Bullsima. Tjesi me sto su ostali,
bar koliko znam, tarabe. Ali tu je i Izrael i nimalo bezvezna Ceska. Bit ce zajebano
ali treba se nadati. Nadam se da ce Mensina odluka oko stranca ipak biti Domercant.
ako su andrew betts i robert archibald tarabe,onda mi nemamo niko ko nije taraba
jazzer

#395 Re: reprezentacija

Post by jazzer »

b@tto wrote:
ako su andrew betts i robert archibald tarabe,onda mi nemamo niko ko nije taraba
A sta su majke ti??? Vanserijski igraci?? Znas li gdje igraju i kakve su sezone imali??
Azovmas iz Ukrajine i Cajasol.
Ne mora ni klub za koji igraju nista govoriti o njima ali nisu ali osim sto im
prezimena zvuce zajebano :-D ne mislim da se radi o vrhunskim igracima. Ako
imas vremena proguglaj pa im pronadji statistike prosle sezone. Ne vjerujem
da ces njima ikoga oduseviti.
JThomas

#396 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

nisu vrhunski, ali nisu ni tarabe.

sa našom situacijom s teškim centrima, i jedan i drugi bi nam bili pojačanje. od jazvina su sigurno bolji obojica.
b@tto

#397 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

jazzer wrote:
b@tto wrote:
A sta su majke ti??? Vanserijski igraci?? Znas li gdje igraju i kakve su sezone imali??
Azovmas iz Ukrajine i Cajasol.
Ne mora ni klub za koji igraju nista govoriti o njima ali nisu ali osim sto im
prezimena zvuce zajebano :-D ne mislim da se radi o vrhunskim igracima. Ako
imas vremena proguglaj pa im pronadji statistike prosle sezone. Ne vjerujem
da ces njima ikoga oduseviti.
na nivou su naših igrača,njihova 2 najbolja igrača su daleko bolja od naših 2 najboljih,ostali su tu negdje.
b@tto

#398 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

JThomas wrote:nisu vrhunski, ali nisu ni tarabe.

sa našom situacijom s teškim centrima, i jedan i drugi bi nam bili pojačanje. od jazvina su sigurno bolji obojica.
i vrlo iskusni
alphonse kauders

#399 Re: reprezentacija

Post by alphonse kauders »

a, šta je s ovim igračem, hoće li i on nastupiti za Engleze: http://sports.yahoo.com/nba/players/4030 ?

S njim bi već bila 3 prilično ozbiljna igrača u Britanaca..
b@tto

#400 Re: reprezentacija

Post by b@tto »

alphonse kauders wrote:a, šta je s ovim igračem, hoće li i on nastupiti za Engleze: http://sports.yahoo.com/nba/players/4030 ?

S njim bi već bila 3 prilično ozbiljna igrača u Britanaca..
ko zna,a englez je i nekadašnji 1. pick drafta olowokandi
Post Reply