Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#15126 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Vujosevic je stvarno gigant, pametna i odmjerena izjava.

S tim sto covjek konta vjerovatnu u sta se ja ovo uvalih. :shock:
Better Man

#15127 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Better Man »

Jusuf Nurkić i Mirza Teletović su potvrdili da su najobičnije nule od ljudi i da ih treba prekrižiti za sva vremena. Nikad oni neće biti veličine, niti gospoda, već obični jadnici. Zamislite jednog pokojnog Dražena da je odbio da igra za Hrvatsku ili nekadašnju Jugoslaviju i ne samo on, već i mnogi drugi velikani ondašnjeg vremena. Pa oni bi polomljeni igrali ako treba. E to su bile sportske veličine i ikone. Teletović i Nurkić su obične nule, a posebno Nurkić, koji ništa nije osvojio, niti značajno napravio u karijeri, niti će napraviti.
SmokingMan

#15128 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SmokingMan »

Ko ne može il bolje rečeno,mrsko mu je,neka ne igra,jer što do nekoga očekivati da dođe na okupljanje kada mu se prohtije,tako ne treba da ide kada je u pitanju reprezentracija.Ima talentirane omladine koja hoće da igra za BIH,tako da nas odnos pojedinaca prema domovini i ne treba zabrinjavati.Nurkić nije BIH i bez njega se može,zahvaliti mu se pa da je i odigrao 1 minutu u dresu BIH,poželiti mu sreću u nastavku karijere i to je to,barem što se tiče ovog stručnog štaba.
spree

#15129 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

sto posebno nurkic. on je barem na fb objavio, a mirza ni to :oops: :oops: :run: . obojica su pizdohani, ali znalo se da nece igrati, samo je problem u komunikaciji. gori su ovi evropljanji "velike" zvijezde sa klupe koji se isto ne javise nikome.
Romanista 101%

#15130 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

ocekuje se komentar jednog uvazenog clana foruma da nam objasni kako Nurkic nije nimalo kriv vec Savez, trener, prodavaci ulaznica, vozaci gradskog prijevoza, pekari itd.
Vega_Brothers

#15131 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Mi sebi ne možemo priuštiti luksus da se ikom "zahvalimo". U Ukrajini visoki političari pišu pisma Alexu Lenu gdje ga mole da barem nekad zaigra za reprezentaciju :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15132 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Ma možemo. Medalje svakako ne osvajamo, ne bi ni s ovim kurtonom, tako da je nebitno.
Edin H.

#15133 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Samo da nasi portali i novine prestanu peglati sa Nurkicem i njegovim utakmicama u NBA-u
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15134 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote:sto posebno nurkic. on je barem na fb objavio, a mirza ni to :oops: :oops: :run: . obojica su pizdohani, ali znalo se da nece igrati, samo je problem u komunikaciji. gori su ovi evropljanji "velike" zvijezde sa klupe koji se isto ne javise nikome.
Nece biti bas tako mada su oba ljigavci. Mirza je kontaktirao savez i obavjestio ih da ce propsutiti ovaj ciklus sto je koliko toliko korektno a onaj medjed niti se javljao kome niti je zvao koga nego objavio na FB.
hrasno38

#15135 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Dobra stvar u svemu ovome bi mogla biti to sto imamo vrhunskog selektora za rad sa mladjim igracima i selektora koji je se nikada ne predaje pogotovo kada ga svi vide kao gubitnika. On je ime i ako prodjemo ove predkvalifikacije iskopat ce on zamjene za ove silne zvijezde koje ce uzeti nase drzavljanstvo. Samo sto u tom slucaju i Mirza i Nurkic ce igrati vise al u kurcu....makar u njegovom mandatu.
AmiĐa_Idriz

#15136 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Mene cudi kako su oni i doveli Duska uopste.
Vega_Brothers

#15137 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

AmiĐa_Idriz wrote:Mene cudi kako su oni i doveli Duska uopste.
I on je kao i Duško 1 pomislio "ah BiH, Teletović, Nurkić, Đedović, Musa, Amerikanac...tu se mogu čuda napraviti" potpuno nesvjestan da će spasti kuća na Zahiragića i Obrada Tomića :D Nećemo uspjesti trećeg velikog trenera preveslati na istu foru da nas preuzme.
FreakyStyley

#15138 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Meni je tako znacanjo kad ovo neko kaze, mada mozda nikad nista nece promijenit, da vam ne mogu opisat:
Ponos i patriotizam se ne uče u školi i na treningu, ili ga imaju ili nemaju. Trebaju svi ti igrači da objasne i da ih pitate šta imaju važnije da rade ovog momenta osim da igraju za reprezentaciju. Svi NBA klubovi savjetuju igračima da ne igraju za reprezentaciju, ali i Gasolu je to savjetovano, pa je igrao. Teletović je u poznim godinama, dao je reprezentaciji dosta i trebao je ljepše da se oprosti nego što je to bilo na kraju, a od Nurkića sam očekivao više s obzirom da ga ne poznajem
Antologijske recenice gospodina Vujosevica, primjenjive na svaki sport u ovoj cemernoj drzavi, pa i na ostale sfere drustva. Mozda je zalosno sto nam je trebao jedan stranac da nesto ovako otvoreno kaze (mada, govorio je i Neno slicne stvari, samo je Dusko ubo u srz), ali neka je. Isprintat ovu izjavu i zalijepit u prostorije svake sportske organizacije, svakog saveza, u svaku dvoranu, kladionicu i kafanu u drzavi.
VPSA

#15139 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

Meni ovi mladji sto nisu dosli posebno nisu jasni. Govori sve to malo o njihovoj ambicioznosti ali i inteligenciji. Pruza ti se prilika da besplatno mjesec dana radis s trenerom kao sto je Vujosevic, koji je toliko mladih igraca lansirao do Eurolige pa i NBA-a i ti se ne pojavis. Nevezano za patriotizam, ja bih se odazvao Gibraltaru da imam 18-20 godina, igram kosarku, i znam da ce me trenirati takav trener.
Mutivoda

#15140 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mutivoda »

Ma nema to mozga.
Ono igraci otkazali, iskoristi priliku, imas sansu.. jos uz trenera koji "zna s mladima".. al' jok. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#15142 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Musa, da se ovako prosto izrazim, ne seri.
Neces qrc, sutra nek se docepas NBA, i ti ces pisati saopstenja ili se javljati putem fb.
Cim vidim da neko nesto ovako izjavi, odmah znam da ce bas suprotno biti.
arzuhal

#15143 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by arzuhal »

'ta me briga, meni su Stipanović, Kikanović i Zahiragić glavni... :mrgreen:
jarobot

#15144 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jarobot »

Zovi Bavčića barem ima 2 metra i može valjda pokupiti koju loptu Slovacima... :D
Ozbiljan sam !!!
jarobot

#15145 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jarobot »

Vega_Brothers wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Mene cudi kako su oni i doveli Duska uopste.
I on je kao i Duško 1 pomislio "ah BiH, Teletović, Nurkić, Đedović, Musa, Amerikanac...tu se mogu čuda napraviti" potpuno nesvjestan da će spasti kuća na Zahiragića i Obrada Tomića :D Nećemo uspjesti trećeg velikog trenera preveslati na istu foru da nas preuzme.
Zaboravio si Bavčića
hrasno38

#15146 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

jarobot wrote:Zovi Bavčića barem ima 2 metra i može valjda pokupiti koju loptu Slovacima... :D
Ozbiljan sam !!!
Da ali taj Bavcic nikada nije bio supak koji je kalkulisao hoce li ili nece igrati za svoju zemlju tako da je on gigant za ovu dvojicu ljigavaca!
Thorgerson

#15147 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Ja sam ranije pisao, ljudi zaboravite Teletovica, zaboravite Nurkica. Zaboravite bilo kojeg naseg buduceg NBA igraca.

Teletovica pogotovo. Tom covjeku se zahvaliti i zaboraviti ga, ne u negativnom smislu zaboraviti. Zasto? Svjetsko prvenstvo se igra 2019. godine. Covjek ce tada imati 34 godine. Pa eto i da pomogne kao veteran, poslije toga ide evropsko prvenstvo 2021. godine kada ce mu biti 36-ta i boga pitaj hoce li biti aktivan igrac. Znaci oslanjati se na Mirzu u buducim takmicenjima - nista od toga. Da ne govorim o ponasanju u zadnjim kvalifikacijama...ono, bolje nemoj dolazit boga ti.

Oko Nurkica se trebala graditi ova reprezentacija, ali covjeku je ocito zabranjeno da igra za repku, a ni on ocito nema pretjeranu zelju. Ja sam misilio da ima, ali ocito je da nema.

Kvalifikacije koje se igraju nakon ovih pretkvalifikacija podudaraju se u velikom dijelu sa NBA sezonom. Dakle, traju od novembra ove godine do februara 2019. :-) Sve i da Nurkic evo i tada bude htio da igra, zar neko fkt misli da ce ga klub pustiti u jeku sezone da igra nekakve kvalifikacije?! Klub koji mu daje milione i ulaze u njega. Hoce. Bas ce to uraditi. :-)

Ako nista, ja se barem necu zivcirati, jer od ovih momaka nista ne ocekujem. Sta god da urade bice dobro.
Thorgerson

#15148 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

hrasno38 wrote:
jarobot wrote:Zovi Bavčića barem ima 2 metra i može valjda pokupiti koju loptu Slovacima... :D
Ozbiljan sam !!!
Da ali taj Bavcic nikada nije bio supak koji je kalkulisao hoce li ili nece igrati za svoju zemlju tako da je on gigant za ovu dvojicu ljigavaca!
Sta ce kalkulisat jbt zahvaljujuci repki je i potpisao te ugovore sto je potpisao. :-)

Svaki poziv u repku, mu je bila kasika u med.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15149 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Kaki se po Bavčiću bez razloga :zzzz:
hrasno38

#15150 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:
hrasno38 wrote:
Ozbiljan sam !!!
Sta ce kalkulisat jbt zahvaljujuci repki je i potpisao te ugovore sto je potpisao. :-)

Svaki poziv u repku, mu je bila kasika u med.
Ma hajde???? e nece bas biti tako jer on u repki i nije se bas nesto posebno naigrao i njova jedina odskocna daska je bila ona Bosna u GY ligi!!! pusti suplje ziv bio........
Post Reply