Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jazzer

#15051 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by jazzer »

It_is_a_Leclerc wrote:Da BiH igra smotru najboljih evropskih košarkaških nacija bili bi tu svi, uključuujući Nurkića i Teletovića.
Ali pošto se BiH, kao košarkaški liliputanac, igra nekakvih žnj kvalifikacija osme divizije sasvim je logično da se na vrhunske igrače sa višemilionskim ugovorima ne može računati.

Da Srbija igra te dokvalifikacije malih zemalja ni Teo, ni Bogdan ne bi bili tu.
A tu smotru ''najboljih evropskih kosarkaskih nacija'' ce nam pokloniti kao humanitarnu
pomoc '92? Hoce ku*ac, to treba zaraditi. A kosarkasi Srbije igraju sve velike turnire, izmedju ostalog
i zbog toga sto provedu 40 dana ljeta skupa trenirajuci i uigravajuci se.
Nije im niko poklonio silne medalje.

A mi cemo sa ovakvim odnosom prema reprezentaciji idalje igrati, kako ti kazes, znj kvalifikacije.
shalla

#15052 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

Ma bezze se širi priča, već nekoliko vas je reklo suštinu, nije sporan otkaz već način otkaza, jarane ako jebeni Nowitzki, Gasol i takve veličine stavljaju reprezentaciju na prvo mjesto, koji je tebi kurac ufurani? Što neko reče, ako razmišljaju tako da igraju za Savez onda niko od fudbalera ne bi trebao igrati za reprezentaciju jer znamo svi kakav je tamo lopovluk i javašluk bio...

Ma goni nas u kurac, ovo će biti drugi olako potrošeni selektor...
Nadzorna_ploca

#15053 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Ma sta ocekivati od Jusufa Nurkica realno. Lika ko nije skuzio do sad taj je bas slijep na ocima.
Teletovicu hvala za sve ali trebalo bi praviti novog igraca umjesto njega.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15054 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:
jazzer wrote:Kosarkasi Srbije pocinju pripreme 20.07. a 30.08. putuju na EP, znaci da ce 40 dana provesti na pripremama prije EP, plus EP.
Cijelo jebeno ljeto.

Teodosić, Bogdanović, Nikola Kalinić, Nemanja Bjelica, igraci koji imaju milionske ugovore,
igraju u najboljim timovima a mi, na drustvenim mrezama najvece patriote na svijetu, ne mozemo
godinama skupiti najjaci tim za neko od takmicenja.

Na zalost, itekako bi mogli od njih uciti o patriotizmu.
Ma ovo su kite igraci i levati.....ne mogu oni sa nasim zvijezdama pod istu kapu!
Da BiH igra smotru najboljih evropskih košarkaških nacija bili bi tu svi, uključuujući Nurkića i Teletovića.
Ali pošto se BiH, kao košarkaški liliputanac, igra nekakvih žnj kvalifikacija osme divizije sasvim je logično da se na vrhunske igrače sa višemilionskim ugovorima ne može računati.

Da Srbija igra te dokvalifikacije malih zemalja ni Teo, ni Bogdan ne bi bili tu.
To ti je otprilike ovakva logika pojedinih dijasporaca........nek se oni dole bore i oslobode zemlju a ja cu onda doci sa parama, kurciti se i ako treba kupiti status velikog borca!!!!
kakavdanakneiskustvu

#15055 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

shalla wrote:Ma bezze se širi priča, već nekoliko vas je reklo suštinu, nije sporan otkaz već način otkaza, jarane ako jebeni Nowitzki, Gasol i takve veličine stavljaju reprezentaciju na prvo mjesto, koji je tebi kurac ufurani? Što neko reče, ako razmišljaju tako da igraju za Savez onda niko od fudbalera ne bi trebao igrati za reprezentaciju jer znamo svi kakav je tamo lopovluk i javašluk bio...

Ma goni nas u kurac, ovo će biti drugi olako potrošeni selektor...
:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#15056 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

jazzer wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da BiH igra smotru najboljih evropskih košarkaških nacija bili bi tu svi, uključuujući Nurkića i Teletovića.

A tu smotru ''najboljih evropskih kosarkaskih nacija'' ce nam pokloniti kao humanitarnu
pomoc '92? Hoce ku*ac, to treba zaraditi. A kosarkasi Srbije igraju sve velike turnire, izmedju ostalog
i zbog toga sto provedu 40 dana ljeta skupa trenirajuci i uigravajuci se.
Nije im niko poklonio silne medalje.

A mi cemo sa ovakvim odnosom prema reprezentaciji idalje igrati, kako ti kazes, znj kvalifikacije.
I Teletović i Nurkić su bili tu kad se trebalo biriti za smotru najboljih evropskih košarkaških nacija.

Doduše, nekima je bilo mrsko putovati u Rusiju, pa su vrijeme prikratili ganjajući papire za pub u Tuzli, ili su pokušavali da valjda udave Džanana Musu, pa ono... možda niste primjetili.
Tomahawk11
Globalni moderator

#15057 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Isto kao sto ni ti ne primjecujes cirkus Jusufa Nurkica preko Facebook-a.
kakavdanakneiskustvu

#15058 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:Isto kao sto ni ti ne primjecujes cirkus Jusufa Nurkica preko Facebook-a.
dječak sa šibicama

#15059 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Na kraju ce Teletovic biti kriv sto Nurkic preko FB otkazuje nastup :D

Vrijeme je da ovi mladi uskoce i ponesu teret na ledjima, pa kom opanci kom obojci.
shalla

#15060 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

It_is_a_Leclerc

#15061 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Ja sam o problematici Jusufovog komuniciranja s javnošću (od dova, sura, ganjanja linkova, nekih ličnih obračuna) prvi ovdje govorio. Tad se za to ovdje vrijeđalo kao nikad. Sad, očito, svi to vide.

Ostavimo li mi po strani način na koji je najavio izostanak iz reprezentacije, mora se priznati da je taj izostanak sasvim logičan, očekivan i prihvatljiv.
dječak sa šibicama

#15062 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

shalla wrote:Ocam' isto ko naši igrači :mrgreen:

http://sportsport.ba/ino_kosarka/pau-ga ... nje/242832
Covjek je za Spaniju uvijek igrao 100%, oni njemu spomenik da dignu.

Puno je vise onih sto ih boli kurko. U kosarci je to kao neka pandemija.

Nikada necu zaboraviti Obradovicevu konferenciju za stampu nakon blamaze 2005. i sta je rekao o igracima. Koliko takvih prepotentnih idiota ima u svakoj reprezentaciji, ko to moze znati.
VPSA

#15063 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam o problematici Jusufovog komuniciranja s javnošću (od dova, sura, ganjanja linkova, nekih ličnih obračuna) prvi ovdje govorio. Tad se za to ovdje vrijeđalo kao nikad. Sad, očito, svi to vide.

Ostavimo li mi po strani način na koji je najavio izostanak iz reprezentacije, mora se priznati da je taj izostanak sasvim logičan, očekivan i prihvatljiv.
Pa vecini ovdje nije ni problem izostanak, vec upravo taj nacin komunikacije sto je po meni puno veci problem. Sta ocekivati onda od njega i kakav pristup svojim obavezama kad dodje nekad u buducnosti, kad se nije udostojio da poprica sa trenerom ili da pozdravi saigrace, da im pozeli srecu mozda.

Naravno, niko pametan nije za neko tjeranje za sva vremena ili slicne gluposti, ali barem da ga javnost malo pritisne, ne bi li mozda shvatio da nismo svi ovdje naivci koji se loze na zastavicu na patikama, tweet ili najavnu pjesmu u Portlandu. Meni je on drag, i cesto gledam Portland zbog njega najvise, ali vidi se po njegovim postupcima, nacinu davanja izjava da je on dijete zarobljeno u tijelu diva, i da je mentalitetom miljama daleko od neke sportske velicine. Neka mu Bryant, Gasol i slicni uzor budu i prema mentalitetu i nacinu postivanja saigraca, trenera, reprezentacije a ne samo po nekim furackim balavim stvarima.

Dogodine ce vjerovatno i Musa u NBA, i ako se on tamo bude razvijao kako moze, onda bi mi uz malo srece mogli imat tandem kakav ima malo ko u Europi. Zato se samo nadam da cemo nekako sredit te osnove ponasanja u ekipi do tad, pa da to sve ne upropastimo prije nego se i desi.

Srbi se sada svi odazivaju, ali imali su i oni problema sto kaze djecak sa sibicama ranije, kada najbolji kosarkaski trener u Europi a vjerovatno i na svijetu, nije mogao poslozit sujete, licne promocije i sl. Tada su radikalno podmladili ekipu, radili prije svega na tom timskom mentalitetu, i danas imaju sta imaju, vrhunske igrace koji znaju kako da se ponasaju.
nema me tamo

#15064 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

KLJUČNA RIJEC JE EUROBASKET :lol: :lol: :lol:

Protiv Jermenije bi igrali igraci iskljucivo iz Španske lige, a ako pokušavaš me uvjerit u bilo šta drugo onda ne gledaš kosarku uopste i ne razumijes se.
Vega_Brothers

#15065 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

nema me tamo wrote:KLJUČNA RIJEC JE EUROBASKET :lol: :lol: :lol:

Protiv Jermenije bi igrali igraci iskljucivo iz Španske lige, a ako pokušavaš me uvjerit u bilo šta drugo onda ne gledaš kosarku uopste i ne razumijes se.
Koliko vidim većina smatra da Jusuf i ne treba da nastupi na ovom božićnom turniru. Problem vide u tome što se nije udostojio da to javi Savezu ili stručnom štabu na neki prikladan način, ili kako tvrdi Kovačević da nije čak ni odgovarao na njihove pozive, već je jednostavno preko društvenih mreža obavjestio javnost da je povrijeđen i da neće nastupiti.

Ni Savez očito nema sluha da je to NBA centar, koljena, novi ugovor...već hoće da ima isti odnos i prema njemu i prema nekom tamo Sejfiću ili Kikanoviću a to nije realno, ali teško je i Jusufa opravdati.

Moje skromno mišljenje je da Jusuf ili tačnije njegov PR Jesenković nije bio spreman jednostavno reći istinu javnosti da je zdrav - prav a da mu se ne igra ovo smiješno takmičenje a vidjeli smo na primjeru Teletovića da javnost ipak staloženo reaguje na iskrenost, sad se uvalio sa pričom o povredi, iz Saveza će reći a zašto nije došao da ga pregleda naš doktor i imamo to što imamo.

I Teletovićeva iskrenost je samo djelomična, ono da će nastupiti u pravim kvalifikacijama ako se promjeni sistem je teška šuplja. Dobro je tu rekao Kovačević, Mirzu ćemo u dresu reprezentacije još samo vidjeti u oproštajnoj utakmici :lol: :lol:
nema me tamo

#15066 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Pa ja to je to
VPSA

#15067 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

nema me tamo wrote:KLJUČNA RIJEC JE EUROBASKET :lol: :lol: :lol:

Ko?
nema me tamo

#15068 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

šta ko ko god kaze da bi igrali braca Gasol protiv jermenije :lol:
VPSA

#15069 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by VPSA »

nema me tamo wrote:šta ko ko god kaze da bi igrali braca Gasol protiv jermenije :lol:
Pises ispod mene i u 2. licu pa kontam meni govoris a ja nigdje i ne rekoh da bi igrali.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#15070 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Point.

#15071 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Oni koji brane supacko ponasanje Nurkica jos od vremena dok su mu pocinjale brucke vise muda rasti, su vjerovatno istog karaktera.
Ovaj gore govori da se ne noze porediti Kikanovic i Nurkic jer ovaj ima milionski ugovor u USA. Jok, treba mu muda titrati ko sto i neki rade. Sa takvim stavom i razmisljanjem jadna li nam majka. U reprezentaciji su svi isti. Za nju igras prvenstveno srcem, sa ili bez milionskog NBA ugovora.
Vega_Brothers

#15072 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Jok, to što Kovačević hoće da ima isti odnos i sa Jusufom i sa masnom okruglicom Sejfićem je naš patent. NBA i top euroligaške igrače se svugdje drži kao malo vode na dlanu.
Point.

#15073 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Ma kazem ti, treba im svakodnevno titrati jajca. Ovaj ljakse je bio u BiH, mogao je svratiti do Saveza i objasniti. Ili posto je on zvijezda iz Portlanda, to mu je ispod casti? Ma jebem i njega i sve takve dzibere. Ako su ga zvali dva jebena mjeseca, mogao se javiti, objasniti i kraj price.
It_is_a_Leclerc

#15074 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Vega_Brothers wrote:Jok, to što Kovačević hoće da ima isti odnos i sa Jusufom i sa masnom okruglicom Sejfićem je naš patent. NBA i top euroligaške igrače se svugdje drži kao malo vode na dlanu.

Tačno. Al' ne može Bošnjo bez patetike, nekakvog patriotizma i ostalih gluposti. Dok god se od bilo kojih reprezentativaca očekuje da budu prvo patriote, pa onda sportaši - nema od nas ništa.

P.S. Primjetio sam da Jukini hejteri ovdje više nego učestalo u usporedbama i metaforama koriste Jusufove genitalije i to opisuju do detalja. Za zabrinuti se. :roll:
Vega_Brothers

#15075 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vega_Brothers »

Neslavna priča bh. košarkaša – Takvi ne završavaju na posterima, na takve se ne ugledaju djeca koja šutiraju loptu iza škole

Živimo u zemlji apsurda. U zemlji u kojoj niko nikada neće ozbiljno odgovarati za svoje postupke. Ovdje je sve moguće i ništa nas više ne može iznenaditi.

Obrni-okreni neko nas gazi i ne brine se previše za to. A, mi navikli.

I u takvoj rastrganoj BiH, ekipni, nacionalni timovi postali su fenomen. A pojedinci među njima heroji. Edin Džeko, naprimjer. Simbol svih nas iz ove napaćene zemlje.

Nesvjesni svoje uloge u društvu

Ili Mirza Teletović, onaj nevjerojatan mladić iz Jablanice sa košarkaškom loptom, postao je zadnje uporište svih bosanskohercegovačkih nadanja o održivosti jednog urušenog društva.

Svaki njegov koš u NBA ligi je personifikacija ove izmrcvarene zemlje čiji narod zaboravi, živi i poistovjećuje sa svakom Mirzinom „tricom“. Onoliko koliko je potrebno da se kroz taj kratkotrajni zanos zaboravi na sve drugo što naše dane pretvara u bezlične.

Priča košarkaške reprezentacije BiH je preslikana priča o jednoj takvoj napaćenoj, jadnoj, nesretnoj zemlji na rovitom Balkanu koja je uništena u ratu, još više ponižena u miru.

Okupljanje košarkaške reprezentacije zakazano je 2. jula u Sarajevu, a selektor Duško Vujošević već je suočen s brojnim otkazima.

Kao i mnogo puta do sada, potpuno nesvjesni svoje uloge u ovom društvu, najbolji igrači ovog tima, okruženi novinarskim ulizicama koji saopćenjima i riječima koje ništa ne znače vrijeđaju inteligenciju svih koje vole BiH, odlučili su da se ne odazovu na selektorov poziv.

Jusuf Nurkić se nije udostojio da zvanično obavijesti kakav-takav Savez i selektora da neće igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. On je to uradio putem Facebooka sa statusom da se oporavlja od povrede i kako neće doći na pripreme.

A kapiten je opet to uradio kapitenski, liderski.

Od posljednjih osam zvaničnih utakmica reprezentacije odigrao je samo dvije. Sada je otkazao nastup u pretkvalifikacijama, a nakon informacija da je to kraj njegove reprezentativne karijere, požurio da to opovrgne rekavši da je on dostupan ako se promijeni FIBA-in kalendar.

Teško je uvijek ponavljati istu stvar. Ali je kapiten, po svom dobrom starom običaju ostavio ekipu na cjedilu. Upravo zbog godina i iskustva takvo što se ne bi trebalo događati.

Još malo će u košarkašku penziju. Svejedno, takvi ne završavaju dugoročno na posteru, sa takvima se ne poistovjećuju djeca koja šutaju lopte iza škole. Ni u BiH jer nisu vidjeli kako se znoji i gine u svetom dresu, a nikako u zemlji gdje se igra najbolja košarka na svijetu. Jer puno je boljih.

Manifest licemjerja

Zvuči kao manifest licemjerja, ali današnji sport slavi nepristojnost. Teletoviću je izmakla poenta. Jer biti košarkaška ikona podrazumijeva moralnu nadmoć, dostojanstvo dok nas posmatraš sa zidova.

Izbor harizmatičnog i autoritativnog Duleta Vujoševića za selektora dočekan je sveopćim odobravanjem, sada se postavlja pitanje ko će istrčati na teren 2.avgusta u Švedskoj. Vujošević je u ogromnim problemima, ali preživjela je BiH i teže udarce. Bolje da su na parketu djeca koja će se boriti u dresu sa državnim grbom pa makar kakav rezultat na kraju bio nego samoproglašene zvijezde čijih se postupaka svi stidimo.

Zna se kako vrhunski sportisti pokazuju patriotizam. Sigurno ne na papiru i jeftinim statusima na Facebooku već igranjem na terenu.

Autor: Ema MASLO

http://banjalucani.com/neslavna-prica-b ... iza-skole/

Za usporedbu, kako se ponaša onaj koji je zaslužio da u svojoj zemlji završi na posterima i da se na njega ugledaju djeca koja šutiraju iza škole:
Šta je bila konstanta svih tih godina?? Parker se uvijek vraćao. Ni NBA slava, ni tri titule šampiona sa Spursima, ni nagrada MVP finala 2007, ni djevojke koje su ga salijetale na svakom koraku. Ništa nije moglo da natjera Parkera da kaže: "Dosta je bilo. Ovo ljeto pauziram".

Kroz brojna razočaranja i bolne poraze, kroz povrede, kroz brutalno teške NBA sezone Tony Parker se svake godine odazivao na pripreme reprezentacije.

http://mondo.ba/a680492/Sport/Kosarka/E ... arker.html
Post Reply