Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
KB9

#14101 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by KB9 »

to kod djordjevica kolko je autoritet toliko je i rodjeni mangup, to bi kod nas definitivno mogo bit markovic al ovaj izdajnik iz rata nikako, pa bolan on je naviko da ga svi handre u zivotu jer je beskicmenjak bez mrve karaktera, gdje ce on ikom bit autoritet?
Pismonosa

#14102 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:36, edited 1 time in total.
agent_zero

#14103 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Prvo i osnovno - kola se ne smiju slomiti samo na Mulaomeroviću, skupa u paketu s njim treba i mora da ide cijelokupna garnutura saveza i upravnog odbora saveza.

Ako samo Mulaomerović ode, ništa nije urađeno... Dakle, KOMPLET savez napolje, bez izuzetka!
Tomahawk11
Globalni moderator

#14104 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Evo odmah ti mogu reci: nema nista od toga.
Oni se ne osjecaju krivim.
MOSALJOZE

#14105 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

A Damir je sam došao :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#14106 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Sad bi odgovarao onaj gif sa Grampa Simpson.
Bio bi to slikoviti opis Mulinog angazmana.
arzuhal

#14107 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by arzuhal »

neno#4 wrote:
DaysleepeR wrote:u osnovnoj školi sam se družio sa sinom Milivoja Karalejića, kultnog trenera Bosne i proveo dosta vremena onako i privatno a i gledajući i utakmice i treninge apsolutne kreme bh košarke, već pomenutog Karalejića, Varajića, Prodanovića, Pešića, Delibašića, Tolja, Halilovića, i ono što mogu reći da je su košarkaški treneri te zlatne stare škole bili i ostali najzajebaniji mogući likovi sa kojima se niko od igrača nije ni pomislio zajebavati

valja nametnuti autoritet klipanima od preko 2 metra i sve i jedan je bio tako prgav, zajeban i ters, da nikom na pamet nije padalo da ne sluša, a inventivnost u psovkama je već legendarna...

Damir Mulaomerović jednostavno nije za trenera i tačka, a naši igrači su raspuštena vojska bez trunke discipline i reda
Samo sto se danasnje vrijeme zestoko promijenilo i igraci tj. njihovi menadzeri vecinom rade sta hoce.
Sve se promjenilo, ista situacija je i u školstvu, od osnovnog do fakulteta, i odnosa roditelji-djeca-nastavnici. Sve je izokrenuto.
arzuhal

#14108 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by arzuhal »

luckylaka wrote:
Itsoktobealone wrote:Samo cu da kazem, zamisli našeg nekog trenera da ovako tjera Nurkića ili Teletovića. Pa ja mislim da bi sutra dan bio obješen pred Vječnom vatrom :roll:
Koji kralj ,koji autoritet ne mos vjerovati
Nije samo trener, nego sve, odnos igrača prema reprezentaciji, to ne da se mora cijeniti, to je svemirska košarka za nas...Mi srpsku repku gledamo kroz teleskop, po svemu...
turbofolk

#14109 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by turbofolk »

Bez obzira na sve ja bih ipak volio da mi odemo na Evropsko. Uvijek će bit i Jusufa i Mirzi i Džanana i raznih selektora, al meni je nezamislivo da nas nema među 24 košarkaške reprezentacije Evrope. Pa mi smo bili redovni učesnici Eurobasketa i kad je samo 16 država igralo završni turnir.
Mislim i da je krovna europska asocijacija uprskala stvar sa davanjem domaćinstva čak četirima državama koje će se plasirat automatski, čime je ostalo samo 11 mjesta za plasman ostalih reprezentacija. Trebali su čekat da kvalifikacije završe i onda odredit domaćine među onim državama koje su se plasirale.

I još nešto, ne mogu skontat, pa bih volio da mi neko ko je dobro upućen objasni, zašto nam treba pobjeda od 40+ razlike.
Ako pobjedimo švedsku i budemo imali omjer 2-2, odnosno 6 bodova bit ćemo drugi u grupi. Sad imamo koš razliku -37, a možda ona naraste na, recimo -30.
Mi smo u grupi od 3 reprezentacije. Kad kvalifikacije završe, i kad se budu znale sve drugoplasirane reprezentacije, onda će se onima koje su u grupi od po 4, oduzimati bodovi osvojeni protiv posljednje u grupi. Dakle ti bodovi se neće računati kod formiranja liste najboljih drugoplasiranih. Na isti način, ni koš razlika ostvarena protiv najlošijeg (četvrtog) u grupi, ne bi se trebala računati u ukupnu koš razliku te drugoplasirane reprezentacije. Dakle, zar je moguće, da će sve drugoplasirane reprezentacije koje će imati omjer 2-2, imati pozitivnu koš razliku nakon što im se oduzme koš razlika koju su ostvarili protiv reprezentacije koju su nakantali 15-20 ili 30 razlike u dvije utakmice. Osim toga postoji i mogućnost da par drugoplasiranih završi sa omjerom 1-3.
llull

#14110 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by llull »

Problem sa ufuranim talentima muci i nas i hrvate ... Talenat je neosporan ali odnos prema dresu i suigracima je dvojben ...
Musa je talenat koji je vanserijski ali jarane ne mozes se tek tako unositi u licu kapitenu ma kakav da je on...

Opet se vracamo na Djordjevica, zamislite on nije pricao preko Danilovicem par godina a opet na terenu niko nije skontao da nisu u dobrim odnosima... Znaci tim ne smije da trpi bez obzira na razloge, naravno ako su svi tu da ucine da se ostvari neki uspijeh.
It_is_a_Leclerc

#14111 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa lako je Đorđeviću ganjati Raduljicu, kad se zna ko je Sale Đorđević. Cijele generacije srpskih košarkaša su stasale gledajući Saletove trojke i sanjajući da budu kao on. Kad Đorđević povisi ton na igrača, taj igrač zna da na njega galami legenda - klupska, reprezentativna, trenerska, ljudska. A šna koga to pravo ima galamiti Mulaomerović i na kome graditi autoritet kad pola igrača znaju da je lik klasični duduk koji se bukvalno uči na reprezentaciji BiH ?! Da povisuje ton i rastjerava igrače sa klupskim i reprezentativnim stažom kakvog Damir nije imao ni u vlastitim snovima ?
I don't think so ;)

Da se razumijemo - i Đorđević galami i možda opsuje igraču, ali vidite na snimku da odmah za par trenutaka pruža ruku i grli igrača. Kod nas - sve lijepo i svi se maze kao mladi bračni par, a onda na prvi ružan pogled sazivaju se konferencije i iznosi prljavština javnosti da odluči. Sve je to posljedica dugogodišnjeg neozbiljnog rada sa reprezentacijom, izostanak bilo kakvog sistema. Stvari se rade hinjski, dovode se selektori bez vizije ili sa vizijom, ali se onda pod pokroviteljstvo tadašnjeg rukovodstva saveza onemogući da se ta vizija provede. Ljudi potcjenjuju važnost zajedništva u ekipi, o čemu sam i pisao kad je bila priča o rođendanu. A i to je važno, i bitno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14112 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Za selektora bih se slozio, nema nikakve predispozicije da bude autoritet.
Medjutim, to isto ne vazi za kapitena. Mirza je nasa legenda, primjer igraca koji je svojim radom dosao do NBA, koji je odigrao neke maestralne partije za reprezentaciju i bez kojeg bi sigurno propustili jos koje EP ili odigrali kao zadnje gdje je pobjeda nad Izraelom izgledala kao 8. svjetsko cudo.
Na prvu to mozda jeste sve izgledalo poprilicno grubo, ali Mirza je veliki i covjek i kosarkas i odmah je sve rijesio sa Dzananom. Kapitenski.
Vidio covjek da ili bio Mula na klupi ili stavili panj, isto ti ga dodje. Nit zna akciju pripremiti nit ga ko sta benda. Ali jok, Mulcu je Mirza za sve kriv.
Cak i za to sto on po pitanju trenerskog posla nema nista od potrebnog. Jedva je docekao Mirzinu konferenciju da i on raspali sa svojom. Zasto nije prije Mirze odrzao konferenciju? Zato sto je mish, hajd sute svi, pa cu i ja, ionako nemam pojma :roll:
luckylaka

#14113 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:Za selektora bih se slozio, nema nikakve predispozicije da bude autoritet.
Medjutim, to isto ne vazi za kapitena. Mirza je nasa legenda, primjer igraca koji je svojim radom dosao do NBA, koji je odigrao neke maestralne partije za reprezentaciju i bez kojeg bi sigurno propustili jos koje EP ili odigrali kao zadnje gdje je pobjeda nad Izraelom izgledala kao 8. svjetsko cudo.
Na prvu to mozda jeste sve izgledalo poprilicno grubo, ali Mirza je veliki i covjek i kosarkas i odmah je sve rijesio sa Dzananom. Kapitenski.
Vidio covjek da ili bio Mula na klupi ili stavili panj, isto ti ga dodje. Nit zna akciju pripremiti nit ga ko sta benda. Ali jok, Mulcu je Mirza za sve kriv.
Cak i za to sto on po pitanju trenerskog posla nema nista od potrebnog. Jedva je docekao Mirzinu konferenciju da i on raspali sa svojom. Zasto nije prije Mirze odrzao konferenciju? Zato sto je mish, hajd sute svi, pa cu i ja, ionako nemam pojma :roll:
Ne slazem se.Samim postavljanjem za selektora igraci valjda treba sami da shvate da je on autoritet(to sto kod nas niko ne jebe selektore skoro ni u jednom sportu je samo dokaz bosnjackog ili bosanskog mentaliteta)Ja sam nba igrac i moram biti glavni baja(tacno me Mirza i Nurkic ponasanjem podsjecaju na dodika)Naravno da je Mula u pravom smislu mula za ovaj posao ali ne mozes se igrac pred milionskim auditorijem ponasati ko kabadahija.Ne razumijem se puno u ovaj sport ali poruku koju su poslali iz Tuzle je krajnje bezobrazno ,nedopustivo,sramotno.I da ...kriviti Musu za ovaj eksces je neprimjerno jer jednostavno Musa je jos dijete-beba (ko nema 17-ogodisnjaka u kuci sigurno to ne razumije)Dakle ko i vecina pubertetlija zeljan dokazivanja,slave i tu su stare prdonje trebali prije i za vrijeme utakmice upozoriti Musu a ne praviti cirkus na terenu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14114 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote: Ne slazem se.Samim postavljanjem za selektora igraci valjda treba sami da shvate da je on autoritet(to sto kod nas niko ne jebe selektore skoro ni u jednom sportu je samo dokaz bosnjackog ili bosanskog mentaliteta)Ja sam nba igrac i moram biti glavni baja(tacno me Mirza i Nurkic ponasanjem podsjecaju na dodika)Naravno da je Mula u pravom smislu mula za ovaj posao ali ne mozes se igrac pred milionskim auditorijem ponasati ko kabadahija.Ne razumijem se puno u ovaj sport ali poruku koju su poslali iz Tuzle je krajnje bezobrazno ,nedopustivo,sramotno.I da ...kriviti Musu za ovaj eksces je neprimjerno jer jednostavno Musa je jos dijete-beba (ko nema 17-ogodisnjaka u kuci sigurno to ne razumije)Dakle ko i vecina pubertetlija zeljan dokazivanja,slave i tu su stare prdonje trebali prije i za vrijeme utakmice upozoriti Musu a ne praviti cirkus na terenu.
Lucky, vise mislim u smislu da je covjek dosao na poziciju selektora tako da niti zna postaviti autoritet prema igracima niti ga zasluzuje (da on zna bar akciju nacrtati, pa da onda igraci sami od sebe kazu respect, nego mu je vrhunac bili zdrmati Boga u nemoci :-) )
Dalje, sto suti do iza utakmice s Rusima u Mejdanu? Nista ne stima od pocetka. Trebao je odmah reci: Mirza nece u Rusiju, ne slusaju me, nemam autoriteta....nego cekao da pukne tikva, pa onda iznosi prljav ves.
Ne krivim Musu za ekces. Prije bih rekao, nadam se da ce on kao jos uvijek neiskusan nauciti neke stvari iz ovog. Mirza sigurno ne mrzi momka, naprotiv.
llull

#14115 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by llull »

Musa i klinci ostali su trebali dobiti lekciju prije ulaska u svlacionicu ... i sve bi to bilo ok... bar sto se igraca tice... i naravno treba da se zove 12 igraca koji funkcionisu najbolje kao tim, a ne 12 super pojedinaca...

Sta se moglo ocekivati od djecaka koji ima 17 godina, superioran je bio u mladjim kategorijama, sada ima u seniorskoj konkurenciji 28.3 minuta po utakmici ... jarane to je u 90% slucajeva belaj u najavi.
spree

#14116 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Izdajica je picka i u sebi se nadao da cemo napraviti neki rezultat, pa ce sve pod tepih, ali kad je puklo onda on nesto. Mislim da on nije totalna neznalica, iako nije bilo akcije u napadu, a o odbrani da ne govorimo. On je dosao nespreman, mozda naviknut na patriotizam lipe njegove i nije se dobro postavio. Eto veliki zeljko obradovic, pa ste vidjeli onaj snimak. Zajebano je doci u rastimane odnose od saveza pa nadalje. Realno svi su krivi. Samo neko manje neko vise. Musa je imao iskrene namjere, ali jbg ne ide to tako. Mirza ego ispucavac lopti sa parkinga nije sala 13 god u reprezentaciji, pa sve on moze, da kasni, bira utakmice, ispucava se, odbija izmjenu, davi dijete, saziva press, brani beobasket i djedovica, optuzuje trnovcevica (koji jeste govno). Sta ocekivati od takvog igraca, a jos kapiten. Juka opet ide da se obracunava sa publikom i kmeci po fb. Savez da ne govorimo.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Laertes

#14117 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

Nema od toga ništa dok Chmoljo ne razjebe i ovu reprezentaciju k'o što je i fudbalsku onomad :D
amar1994

#14118 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

llull wrote:Musa i klinci ostali su trebali dobiti lekciju prije ulaska u svlacionicu ... i sve bi to bilo ok... bar sto se igraca tice... i naravno treba da se zove 12 igraca koji funkcionisu najbolje kao tim, a ne 12 super pojedinaca...

Sta se moglo ocekivati od djecaka koji ima 17 godina, superioran je bio u mladjim kategorijama, sada ima u seniorskoj konkurenciji 28.3 minuta po utakmici ... jarane to je u 90% slucajeva belaj u najavi.

ovo je tih 10% :izet: :lol: :lol:
nije bas 17-18 al jest 21 :mrgreen:

vala musa je bolji od milosevica i jos nekih , neka igra :wink: :)
llull

#14119 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by llull »

Hahahahah a uvalis mu... sada poredis jednog jedinog i naseg Musu ... Ma naravno da treba da igra ali ipak se mora postovati neka hijerarihija... isto kao sto se dobro treba naribati nos i Nurkicu i Teletovicu za ovo proseravanje po medijima i mangupisanje...
Repka je svetinja, i tu nema zezanja... ili ces da igras kako treba ili nema igranja... u njoj se ne podnose nafurani bilmezi ...
amar1994

#14120 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

llull wrote:Hahahahah a uvalis mu... sada poredis jednog jedinog i naseg Musu ... Ma naravno da treba da igra ali ipak se mora postovati neka hijerarihija... isto kao sto se dobro treba naribati nos i Nurkicu i Teletovicu za ovo proseravanje po medijima i mangupisanje...
Repka je svetinja, i tu nema zezanja... ili ces da igras kako treba ili nema igranja... u njoj se ne podnose nafurani bilmezi ...
:thumbup:
House

#14121 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

šta se mora "poklopiti" da bi izborili eurobasket? naravno, uz pobjedu večeras. :D
strong69

#14122 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by strong69 »

Nama treba Vujosevic ili Obradović. Mirza, Jusuf i Dzanan su poletjeli previsoko zaboravivsi da je reprezentacija svetinja. Makar nama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14123 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

House wrote:šta se mora "poklopiti" da bi izborili eurobasket? naravno, uz pobjedu večeras. :D

http://www.bhbasket.ba/analiza-potrebna ... la-moguca/

:mrgreen:
House

#14124 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

Tomahawk11 wrote:
House wrote:šta se mora "poklopiti" da bi izborili eurobasket? naravno, uz pobjedu večeras. :D

http://www.bhbasket.ba/analiza-potrebna ... la-moguca/

:mrgreen:

joooj :-) :-) .pa ovo je u domenu naučne fantastike :lol:
House

#14125 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

Dakle, šanse nisu ni tako male. Treba nam pobjeda u Švedskoj i poklapanje rezulatata. Sve je moguće!!!!

šta ima optimista, nisam te prepoznao :D
Post Reply