Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
aless

#13901 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by aless »

Serete za Jusufa covjek je bio sigurno najbolji pojedinac

Sent from my HTC One using Tapatalk
Murat Sabanovic

#13902 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Murat Sabanovic »

Mali_Vuk wrote:Isto u firmi kad dođe novi šef zelembač bez znanja, bez ranijeg iskustva, bez samopouzdanja, a potčinjeni su mu ekipa sa reputacijom da firma zavisi od njih i da gluho bilo mogu otići ako im se kaže ružna riječ. A i gazda ih gotivi samo tako.

I onda se šef fino uklopi i ušuška u atmosferu i prepusti stvari stihiji i savjesti i kućnom odgoju ekipe :bih:

A mi tad najbolje funkcionišemo, kad nas pustiš da radimo šta ko hoće :D
majstore,damir mulaomerovic tebe,mene i ove ostale forumaske kosarkaske strucnjake svojim znanjem moze posrati. i to ko konj da nas pokenja...
Murat Sabanovic

#13903 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

aless wrote:Serete za Jusufa covjek je bio sigurno najbolji pojedinac

jeste, glavni baja bio. htio da se sa publikom obracuna...
Muhamed Đakmić

#13904 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Murat Sabanovic wrote:
Mali_Vuk wrote:Isto u firmi kad dođe novi šef zelembač bez znanja, bez ranijeg iskustva, bez samopouzdanja, a potčinjeni su mu ekipa sa reputacijom da firma zavisi od njih i da gluho bilo mogu otići ako im se kaže ružna riječ. A i gazda ih gotivi samo tako.

I onda se šef fino uklopi i ušuška u atmosferu i prepusti stvari stihiji i savjesti i kućnom odgoju ekipe :bih:

majstore,damir mulaomerovic tebe,mene i ove ostale forumaske kosarkaske strucnjake svojim znanjem moze posrati. i to ko konj da nas pokenja...
Kakvim znanjem?

Što bi rekao Arigo Sacchi, nisam znao da je džokej prvo morao biti konj prije nego je počeo jahati.
aless

#13905 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by aless »

Murat Sabanovic wrote:

A kapiten kao nije???
Mali_Vuk

#13906 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Pa može se za svakog od njih naći neka riječ opravdanja, i za Miusu i za Juku, i Damira i Mirzu, a opet kad podvučeš crtu svi su krivi.

Ne može ničija sujeta i lični interes biti ispred interesa repezentacije. Zapravo može, evo vidimo na šta onda to liči
Mali_Vuk

#13907 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Muhamed Đakmić wrote:
Murat Sabanovic wrote:

Kakvim znanjem?

Što bi rekao Arigo Sacchi, nisam znao da je džokej prvo morao biti konj prije nego je počeo jahati.
Ma Damir je nedokazani trener, čovjek bez autoriteta i kredibiliteta. Ovo sve čak i da mu priznamo neko njegovo košarkaško znanje. Nije dorastao da vodi ovu ekipu.
Murat Sabanovic

#13908 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

aless wrote:
Murat Sabanovic wrote:

A kapiten kao nije???
jeste i kapiten...jeste i ono dijete koje sa 17god nikoga ne postuje. al' se je jedini baja htio sa navijacima da tuce....

@muhamede
kosarkaskim znanjem ;-)
Muhamed Đakmić

#13909 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Pa Sacchi je jedan od najboljih trenera u historiji fudbala, a nije imao nikakvu igračku karijeru. Kad je preuzeo Milan i kad su ga pitali kako može biti trener ako nije nikad bio fudbaler, on je spomenuo ovo za konja i džokeja. Naravno da je kasnije pokazao da je u pravu, napravio je najbolju ekipu u dotadašnjoj historiji.

Isto tako, imamo primjere brojnih drugih velikana poput Maradone ili Papeta kojim jednostavno ne ide.

Damir, bar ja mislim, spada u takvu kategoriju, jer iskustvo stečeno u igračkoj karijeri ne mora značiti apsolutno ništa. A ni košarkaško znanje. Trenerski posao je jedno 50 puta složeniji od toga i bolji treneri od njeg su Mensur Bajramović i Sabit Hodžić.
Murat Sabanovic

#13910 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Muhamed Đakmić wrote:Pa Sacchi je jedan od najboljih trenera u historiji fudbala, a nije imao nikakvu igračku karijeru. Kad je preuzeo Milan i kad su ga pitali kako može biti trener ako nije nikad bio fudbaler, on je spomenuo ovo za konja i džokeja. Naravno da je kasnije pokazao da je u pravu, napravio je najbolju ekipu u dotadašnjoj historiji.

Isto tako, imamo primjere brojnih drugih velikana poput Maradone ili Papeta kojim jednostavno ne ide.

Damir, bar ja mislim, spada u takvu kategoriju, jer iskustvo stečeno u igračkoj karijeri ne mora značiti apsolutno ništa. A ni košarkaško znanje. Trenerski posao je jedno 50 puta složeniji od toga i bolji treneri od njeg su Mensur Bajramović i Sabit Hodžić.
nije bitno koliko damir zna, nego je bitno ko mu sve kaze da ne zna.
Muhamed Đakmić

#13911 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Majstore, prvo neću da poštujem takvog lika, koji je ovu zemlju davno skinuo sa neke stvari, pa je sad došao radi samopromocije, jer njegovo veliko znanje i kvalitet nikako nisu mogli isplivati u klubovima poput Slobode i Cibone.

Druga stvar, on ako ne može uopće doći u poziciju da pokazuje svoje košarkaško znanje, teška je neznalica. Svaki trener koji nema autoriteta je isključivi krivac za probleme koji nastanu u njegovoj ekipi.
Mali_Vuk

#13912 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mali_Vuk »

Murat Sabanovic wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Pa Sacchi je jedan od najboljih trenera u historiji fudbala, a nije imao nikakvu igračku karijeru. Kad je preuzeo Milan i kad su ga pitali kako može biti trener ako nije nikad bio fudbaler, on je spomenuo ovo za konja i džokeja. Naravno da je kasnije pokazao da je u pravu, napravio je najbolju ekipu u dotadašnjoj historiji.

nije bitno koliko damir zna, nego je bitno ko mu sve kaze da ne zna.
E jebiga, pa ne moraš ti biti fudbalski ekspert da bi konstatovao kako Kostić ili Ješić nisu ostvarili zacrtane planove, naprimjer.

Imaju i oni vjerovatno nešto fudbalskog znanja u svojim glavama, ali to očigledno nije dovoljno da bi bili uspješni treneri. Treba tu puno stvari da se poklopi pa da za nekoga možeš reći da je dobar trener/selektor. Sad zasad ja ih kvalificiram kao likove koji nisu mogli/znali držati stvari pod kontrolom. Dakle - neznalice.

Damiru bolan raja i danas prebrojava koliko je koševa onomad uvalio svojoj BiH. To može biti nepravedno i vako i nako, ali je činjenica da mu je to otežavajuća okolnost. I kod navijača i u svlačionici.
It_is_a_Leclerc

#13913 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da je Jusuf Nurkić kriv. :D

On je otjerao garnituru saveza zahvaljujući kojoj smo na Eurobasketu igrali bez tri glavna igrača. :lol: Iako im je istekao mandat i po statutu više nisu imali pravo da se kandiduju :lol:

Ludilo se nastavlja jednakom žestinom.
Murat Sabanovic

#13914 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Muhamed Đakmić wrote:Majstore, prvo neću da poštujem takvog lika, koji je ovu zemlju davno skinuo sa neke stvari, pa je sad došao radi samopromocije, jer njegovo veliko znanje i kvalitet nikako nisu mogli isplivati u klubovima poput Slobode i Cibone.

Druga stvar, on ako ne može uopće doći u poziciju da pokazuje svoje košarkaško znanje, teška je neznalica. Svaki trener koji nema autoriteta je isključivi krivac za probleme koji nastanu u njegovoj ekipi.
kazez da je neznalica ! dobro, jesi li to ti trener,pa mozez tako da tvrdis?
Muhamed Đakmić

#13915 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Sasvim irelevantno za ovu priču, jer se Damir ne takmiči protiv mene, već protiv znatno sposobnijih ljudi od sebe, to je već očito.
Murat Sabanovic

#13916 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

da,ali ti sebi dozvoljavas(a i ostali) da sudis o njegovom znanju,a ne posjedujes nikakvo trenersko iskustvo,tj, nisi neko iz struke!
Muhamed Đakmić

#13917 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Zato što se Damir takmiči protiv ljudi iz svoje struke.

A drugo, zato što postoji kontinuitet nastupa ove reprezentacije na velikim takmičenjima.

Ako su skoro svi treneri prije njega uspjeli da se kvalifikuju na prvenstvo, to znači da je on nesposoban, a ne da sam ja kriv jer upirem prstom u njega.
Lakat Jebić

#13918 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lakat Jebić »

Murat Sabanovic wrote:da,ali ti sebi dozvoljavas(a i ostali) da sudis o njegovom znanju,a ne posjedujes nikakvo trenersko iskustvo,tj, nisi neko iz struke!
jesil ti trener? ko si ti da kazes da on ima trenersko znanje? na osnovu cega to tvrdis? na osnovu cega sebi dozviljavas da sudis o njegovom znanju?
velikibrnjo

#13919 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by velikibrnjo »

Damir je karina od trenera, niti iskustva niti znanja

realnost je da mi kao nacija i nas mentalitet nad sobom moramo uvijek imati nekog veceg baju

tako i u kosarci ili fudbalu trener mora biti veci lik od svih zvijezda koje igraju u timu

kao sto bi fudbalere ucero Vaha takav trener bi vjerovatno ucerao u suru i mirzu i nurkica
a ne dovesti onog omrazenog izdajnickog pizdohana da se uci na ekipi
Nije ni Aco Petrovic neki veliki znalac ali uspio je uspostaviti tu neku hemiju, harmoniju, a ovaj kloc tetka s desetero neposlusne djece
Murat Sabanovic

#13920 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

nije sramota od rusije 2 puta izgubiti ! slicna je situacija bila kada je markovic preuzeo selektorsku stolicu,samo se igraci nisu samarali.ni tada se nismo kvalifikovali.
problem je u organizaciji,tj savezu. sve dok savez,ne bude NORMALAN- nema napredka.kada ljudi u savezu budu radili svoj posao kako treba,(a ne prebrojavati krvna zrnca) i drzava bude financirala sport,doci ce i rezultati.... ovo sada je sve ho-ruk....

ps.majstore,lijepo upisi i zavrsi trenesku skolu,pa cu tek onda postovati tvoj stav,vezan za damira.
Last edited by Murat Sabanovic on 12/09/2016 11:18, edited 1 time in total.
red evil

#13921 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by red evil »

Kaže Mula napravimo kretnju i pita ga neki igrač koju kretnju, on mu odgovara koju bilo samo napravite kretnju. Genijalno, to mogu i ja. :mrgreen: :mrgreen:
Murat Sabanovic

#13922 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Lakat Jebić wrote:
Murat Sabanovic wrote:da,ali ti sebi dozvoljavas(a i ostali) da sudis o njegovom znanju,a ne posjedujes nikakvo trenersko iskustvo,tj, nisi neko iz struke!
jesil ti trener? ko si ti da kazes da on ima trenersko znanje? na osnovu cega to tvrdis? na osnovu cega sebi dozviljavas da sudis o njegovom znanju?
gdje si vidio da ja pisem o trenerskom znanju damira mulaomerovica?
Lakat Jebić

#13923 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lakat Jebić »

Murat Sabanovic wrote:
Lakat Jebić wrote:
gdje si vidio da ja pisem o trenerskom znanju damira mulaomerovica?
na zadnje dvije stranice
Muhamed Đakmić

#13924 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Joj Murate Šabane šta nam radiš :D

Pa bolan, sasvim je irelevantno to tvoje mišljenje u kontekstu činjenice da smo mi Švedsku bez njihova dva najbolja igrača jedva dobili. Odnosno, Damir Mulaomerović radi loš posao i to je tako. Još je toliko nesposoban pa to ne zna prikriti i vidljivo je do te mjere da smo i mi bez trenerskih diploma sposobni primijetiti da on pojma nema.

I baš me pogodilo što nećeš poštovati moj stav u vezi Damira, skupa s njim pred TV pa gledajte Hrvatsku na Eurobasketu, pošto nas tamo ionako neće biti :zjev:
Murat Sabanovic

#13925 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

pogresno si interpretirao. ja sam kritikovao raju sa foruma,jer su prozivali damira neznalicom,a nikakvog trenerskog iskustva nemaju.
da bi nekoga nazvao neznalicom,moras prvo ti da znas. vidis, ja se ne bih usudio covjeka nazvati neznalicom,jer sam svjestan da me svojim trenerskim znanjem moze posrati,isto kao i ostale ovdje na forumu.
Post Reply