Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
al-em wrote:Ne treba nam 40 razlike. Treba na pobjeda i da se poklope 4 ili 5 rezultata.
Mi svakako necemo ni pobijediti tako da ova prica nije no bitna.
Ozbiljan ja bio. Ako se rezultati koje sam nabrojao poklope, bice samo 4 drugoplasirane ekipe sa dvije pobjede i onda kos razlika nije bitna. Opet moze se desiti i da 4 drugoplasirana imaju 3 pobjede i u tom slucaju nam ne pomaze ni 40 razlike. Problem je sto je nekoliko reprezentacija (belgija, poljska, madjarska) prakticno obrzbijedilo plasman pa nece ni zapinjati u utakmicama protiv vjerovatnih drugoplasiranih.
A slazem se za ovo da vjerovatno gubimo od svedjana. U 3/4 su stisli ruse u odbrani ovi nisu mogli sutnuti na kos. Sa 20 razlike su spustili na 8. Rusi su ih pobjedili trojkama. Nevjerovatno je da je u toj utakmici Voroncevic "sasuo" tri trojke i da su ga sinoc nasi opet ostavljali samog na sutu za tri.
al-em wrote:Ne treba nam 40 razlike. Treba na pobjeda i da se poklope 4 ili 5 rezultata.
Mi svakako necemo ni pobijediti tako da ova prica nije no bitna.
Ne. Zapravo nam treba pobjeda od 40 poena da stignemo među 4 najbolje. Sada je razlika -47. Računam i na tu pobjedu Makedonije nad V.Britanijom da bude veca od 7 razlike, pa da +40 pobjeda bude dovoljna.
cim Savez ne funkcionise kako treba, onda nema ni reprezentacije ni trenera, pogledajte samo kako su ovi novi srusili sve ono dobro sto je prije bilo u svim nasim selekcijama, kao kula od karata
I konačno da je neko javno napisao da iza prošle garniture saveza (Harun, Igor, Dino) stoje rezultati, a iza ove samo katastrofe, debakli, incidenti, ruglo u i oko reprezentacije, ukratko sva govna koja su posrali, zasrali, a i dalje seru.
Dovoljno je baciti samo pogled na ove dvije face, pogotovo ovu lijevu debilnu facu i sve ti se samo kaže:
A i Asim Paščanović pametno zbori:
"Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru. Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit.Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?! Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša. Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke. Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”.
Velkoski wrote:Puna podrška Mirzi nakon ovog sramotnog izlaganja selektora!
“Ovako, da iskoristimo priliku dok sjedimo ovdje. Sjedim ovdje s mojim prijateljem i mojim budućim kolegom u NBA. On, kao sportista, i moj drug, razumije moju reakciju. Zna da mu mislim sve najbolje i da želim da dođe u NBA, da se družimo. Ovo što se desilo samo može da nas učini jačim”, rekao je Teletović.
“Ja prije svega treba da izrazim poštovanje prema Mirzi, našem kapitenu i mom idolu. Stvari koje su se dešavale na utakmici su bile u afektu, u utakmici koju smo željeli pobijediti. Mi ćemo to riješiti kao pravi profesionalci”, rekao je Musa.
Svaka čast obojici. U sljedeće kvalifikacije ući još jači i još bolji. I naravno sa drugim i boljim selektorom.
Jašta svaki put jal fuca jal basket bice bolje bicemo jaci prdnjava.... treba se pomirit da smo solidan prosjek, vrlo limitiranih mentalno-kulturoloskih zadrtih stavova plitkog uma i razuma.... nimalo da evoluiramo u bilo kojem smijeru....
Island primjera radi,je za nas sportska i kulturna a i ekonomska velesila a trebalo bi po svim parametrima da su zaguljeniji od nas....
commendatore wrote:Jašta svaki put jal fuca jal basket bice bolje bicemo jaci prdnjava.... treba se pomirit da smo solidan prosjek, vrlo limitiranih mentalno-kulturoloskih zadrtih stavova plitkog uma i razuma.... nimalo da evoluiramo u bilo kojem smijeru....
Island primjera radi,je za nas sportska i kulturna a i ekonomska velesila a trebalo bi po svim parametrima da su zaguljeniji od nas....
Jes u islandu se po stranackoj i nacionalnoj liniji biraju clanovi saveza i selektori
Nismo mi dzaba bili najbolji u vecini sportova do ovog tzv. ujedinjenja.
Dok je god ovakva politicka situacija u zemlji ni u sportu nam nece biti bolje jer je sve to povezano.
Velkoski wrote:Puna podrška Mirzi nakon ovog sramotnog izlaganja selektora!
“Ovako, da iskoristimo priliku dok sjedimo ovdje. Sjedim ovdje s mojim prijateljem i mojim budućim kolegom u NBA. On, kao sportista, i moj drug, razumije moju reakciju. Zna da mu mislim sve najbolje i da želim da dođe u NBA, da se družimo. Ovo što se desilo samo može da nas učini jačim”, rekao je Teletović.
“Ja prije svega treba da izrazim poštovanje prema Mirzi, našem kapitenu i mom idolu. Stvari koje su se dešavale na utakmici su bile u afektu, u utakmici koju smo željeli pobijediti. Mi ćemo to riješiti kao pravi profesionalci”, rekao je Musa.
Svaka čast obojici. U sljedeće kvalifikacije ući još jači i još bolji. I naravno sa drugim i boljim selektorom.
I konačno da je neko javno napisao da iza prošle garniture saveza (Harun, Igor, Dino) stoje rezultati, a iza ove samo katastrofe, debakli, incidenti, ruglo u i oko reprezentacije, ukratko sva govna koja su posrali, zasrali, a i dalje seru.
Dovoljno je baciti samo pogled na ove dvije face, pogotovo ovu lijevu debilnu facu i sve ti se samo kaže:
A i Asim Paščanović pametno zbori:
"Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru. Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit.Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?! Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša. Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke. Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”.
Paščanović po defaultu ne može pametno govoriti. Barem ne može o bh košarci.
Inače, zaista je ovaj klixov članak dobar, i po prvi puta spominje prošlu garnituru. Izgleda da nitko drugi nema hrabrosti (čak ni na forumu) da kaže da je nova garnitura u kratkom roku sve sjebala. Nema uopšte razloga sumnjati u to da je veći dio tog novog rukovodstva to uradio i namjerno
Kifla, Harune, Igore - oprostite nam i vratite se.... pomozite ovom napaćenom narodu....vi ste jedino svjetlo na kraju tunela.
Za sve su krivi Fulurija, Barbarić, Enes Trnovčević i Sejo Bukva (kakav nedojebani insuficijent, sunce ti ) ....svalimo sva govna na njih, dužni smo to ovom narodu.