Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sve_ovo_ja

#13676 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sve_ovo_ja »

Kakvo simuliranje Muse sta vam je ljudi? Vidi se iz neba da je isao da mu lakat uvali ovaj Rus kao opomenu za ono sa Mozgovom. Pogledajte boju lica Musi dok lezi na parketu...
Rusi provocirali citavu utakmicu, usutkivali nesto publiku, a Mirza isfulao Boga oca, i daj da se na Musi iskali da ne bi drugove iz NBA dirao.
tzipiripi

#13677 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by tzipiripi »

Hajde više objasnite kako je to Musa nesportski odreagovao??? :-) :-) :-) Anblivbl ....
dezurni_ucenik

#13678 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

tzipiripi wrote:Hajde više objasnite kako je to Musa nesportski odreagovao??? :-) :-) :-) Anblivbl ....

Nije do Muse i njegovog reagovanja, ljudi brane Mirzu zbog onog parkinga od prije 3 godine. :oops:
pirmin

#13679 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pirmin »

Jos ne mogu da vjerujem da je Cazim plakao. :-) :D

Mirza T. = Emir S.

Dusa Bosnji udariti na slabije. :D
insomnia78

#13680 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

pirmin wrote:Jos ne mogu da vjerujem da je Cazim plakao. :-) :D

Mirza T. = Emir S.

Musa moj mali brat
Hahah
dezurni_ucenik

#13681 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

Dio naseg seljackog mentaliteta: udri, prebij, razbij, nasutaj, galami, urlaj i dobices aplauz okoline.
pemanapemani

#13682 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pemanapemani »

Šta bi Neno Marković u radio Musi? Fino ga zagrlio i odveo do klupe da se ohladi, a Rusu rekao dvije tri pogrdne riječi i to je to.

Ne možeš privatizirati reprezentaciju. Ne ideš u Rusiju radi zdravlja, a 5 dana kasnije igraš 40 minuta, odnosno, niko te ne smije izvaditi iz igre.
U redu nerezonski šutevi, jer Mulaomerović ne zna složiti smislenu akciju, ali nerezonski šutevi u 20 sekundi napada, a ne u 3 sekundi sa devet metara preko ruke. :-)

Ko god se bavio kolektivnim sportom, a posebno košarkom, zna kako ovakvo divljanje i zajebavanje kapitena tokom čitave utakmice psihički utiče na ostatak ekipe.
Last edited by pemanapemani on 11/09/2016 11:59, edited 1 time in total.
KB9

#13683 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by KB9 »

pa evidentno je da je musa prvi "udario", zivo me zanima da li bi iko stariji iskuliro kakvog balavca da mu se kofrci :-D
Grean

#13684 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Grean »

Nekako mi je ovaj komentar najrealniji. Ne uzima stanu niti Teletovica niti Muse, jedino je opravdao Nurkica.

"Ovo dijete ako ovako nastavi nigdje neće završiti"

Autor: Sport Centar
Datum: 2016-09-11 11:54:27

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u Mejdanu poražena od Rusije 67:78, međutim meč su na kraju obilježile i nemile scene u kojima su glavni akteri bili Mirza Teletović i Džanan Musa.
Cijelokupnu sinoćnju situaciju prokomentarisao je i legendarni košarkaš Asim Pars.

“Bit vrhunski košarkaš nije samo imat visinu i talenat! Vrhunski Košarkaš mora bit jak prvo psihički pa onda fizički. Sinoćnja utakmica me podsjetila na kafansku tuču pijanaca! Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća!

Od kapitena Teletovića koji sa ovakvim igrama i autoriterom i ponašanjem samo sramoti dres koji nosi! Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru.

Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit. Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?!

Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša.

Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke.

Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”, napisao je Pars na Facebooku.
dezurni_ucenik

#13685 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

KB9 wrote:pa evidentno je da je musa prvi "udario", zivo me zanima da li bi iko stariji iskuliro kakvog balavca da mu se kofrci :-D

Nije kafana ni ulica pa da se obracunavate sakama, vec je u pitanju kosarkaska utakmica dvije reprezentacije. Smanji dozivljaj.
KB9

#13686 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by KB9 »

dezurni_ucenik wrote:
KB9 wrote:pa evidentno je da je musa prvi "udario", zivo me zanima da li bi iko stariji iskuliro kakvog balavca da mu se kofrci :-D

Nije kafana ni ulica pa da se obracunavate sakama, vec je u pitanju kosarkaska utakmica dvije reprezentacije. Smanji dozivljaj.
upravo, to bi balavi musa trebo znat jer on je potegno saku na lika koji mu moze bit otac
emmir1

#13687 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by emmir1 »

Nevjerovatno.

Fakat smo seljaci i idioti

Desio se incident na utakmici kojih se u svijetu sporta dešava jako puno, no Bošnjo je odmah zauzeo strane i krenuo sa psovkama, kletvama...

Svaka čast Musi, ove situacije da iskoristi da sazrije i da izraste ako Bog da u veliku zvijezdu koja će nas skupa sa Čamparom i Jukom odvesti daleko.

Svaka čast Mirzi, mnogo puta nas je obradovao i nadam se još mnogo puta će, a obraduje me svaki njegov koš u NBA.

Psovati, vrijeđati, proklinjati naše sportiste zbog incidenta jednog na utakmici može samo mentalno zakinuta osoba
dezurni_ucenik

#13688 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

KB9 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

upravo, to bi balavi musa trebo znat jer on je potegno saku na lika koji mu moze bit otac

I kapiten umjesto da kapitenski odreaguje, on bi u stilu Tylera Durdena da se obracunava sa dijetetom koji ima 17 godina. I reci ko je tu vece dijete ispao na kraju?
KB9

#13689 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by KB9 »

musa i po godinama i po reakciji, logicno, sad kolko ti to mozes i zelis shvatit je druga stvar
dezurni_ucenik

#13690 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

KB9 wrote:musa i po godinama i po reakciji, logicno, sad kolko ti to mozes i zelis shvatit je druga stvar

Kapiten treba da reaguje kapitenski a ne ko zadnji seljacina.

Ali udri, prebij razbij, to je nas mentalitet, "dje ce on meni mangupa glumit," :oops:
vade_mecum

#13691 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vade_mecum »

insomnia78 wrote:
pirmin wrote:Jos ne mogu da vjerujem da je Cazim plakao. :-) :D

Mirza T. = Emir S.

Musa moj mali brat
Hahah
kako je krenulo bice od "mirza pederu" do "mirza ruka ti se pozlatila" :D #donalmir vs. #deen :D
KB9

#13692 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by KB9 »

dezurni_ucenik wrote:
KB9 wrote:musa i po godinama i po reakciji, logicno, sad kolko ti to mozes i zelis shvatit je druga stvar

Ali udri, prebij razbij, to je nas mentalitet, "dje ce on meni mangupa glumit," :oops:
pa bolan vi sto mislite da mu markovic ne bi spomeno mater il ga mozda nalomio za ovo veze s vezom nemate
Edin H.

#13693 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

pemanapemani wrote:Šta bi Neno Marković u radio Musi? Fino ga zagrlio i odveo do klupe da se ohladi, a Rusu rekao dvije tri pogrdne riječi i to je to.

Ne možeš privatizirati reprezentaciju. Ne ideš u Rusiju radi zdravlja, a 5 dana kasnije igraš 40 minuta, odnosno, niko te ne smije izvaditi iz igre.
U redu nerezonski šutevi, jer Mulaomerović ne zna složiti smislenu akciju, ali nerezonski šutevi u 20 sekundi napada, a ne u 3 sekundi sa devet metara preko ruke. :-)

Ko god se bavio kolektivnim sportom, a posebno košarkom, zna kako ovakvo divljanje i zajebavanje kapitena tokom čitave utakmice psihički utiče na ostatak ekipe.
Jes't da mali nije poceo tersati.
Ridjobrki

#13694 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ridjobrki »

Zauzimanje strana u opštem haosu obično ne vodi nikamo. Situacija je po običaju već eskalirala izvan normalnih proporcija a za koju heftu će opet biti sve u redu i sve će se zaboraviti i ništa nećemo naučiti i opet ćemo tako do iduće slične situacije jer to smo mi i to je NAŠA reprezentacija koja nas reprezentuje tačno onakve kakvi smo.

Sad se sve svelo na Mirza ili Musa i valja nam stati ili na stranu lošeg vođe ili bezobraznog derišta... e vala ja neću. Dovoljno nam je Mirza pokazao svojom igrom a Musa je provjereno nekulturno derište i dobro je napisao Pars - neće daleko dogurati ovako a loše je počeo čim se otisnuo iz Bihaća i okrenuo glavu od svog košarkaškog oca koji ga je i stvorio.
dezurni_ucenik

#13695 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

KB9 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

pa bolan vi sto mislite da mu markovic ne bi spomeno mater il ga mozda nalomio za ovo veze s vezom nemate

Markovic nikad ne bi tako reagovao.
It_is_a_Leclerc

#13696 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

KB9 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Potegnuo šaku ?! :lol:

Ma zašto stati na tome ? Potegao je RPG projektil na nedužne i nadasve pitome Ruse, a Mirza, hrabri jablanički vitez, je objasnio balavcu kako nije baš ok gađati se protutenkovskim oružjem na terenu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13697 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Bruka u Mejdanu.
Arminovski

#13698 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Arminovski »

Grean wrote:Nekako mi je ovaj komentar najrealniji. Ne uzima stanu niti Teletovica niti Muse, jedino je opravdao Nurkica.

"Ovo dijete ako ovako nastavi nigdje neće završiti"

Autor: Sport Centar
Datum: 2016-09-11 11:54:27

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u Mejdanu poražena od Rusije 67:78, međutim meč su na kraju obilježile i nemile scene u kojima su glavni akteri bili Mirza Teletović i Džanan Musa.
Cijelokupnu sinoćnju situaciju prokomentarisao je i legendarni košarkaš Asim Pars.

“Bit vrhunski košarkaš nije samo imat visinu i talenat! Vrhunski Košarkaš mora bit jak prvo psihički pa onda fizički. Sinoćnja utakmica me podsjetila na kafansku tuču pijanaca! Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća!

Od kapitena Teletovića koji sa ovakvim igrama i autoriterom i ponašanjem samo sramoti dres koji nosi! Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru.

Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit. Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?!

Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša.

Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke.

Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”, napisao je Pars na Facebooku.
Kapa do poda za citat, pogotovo za Jusufa. Duša me bolila gledajući ga i ovde a i u prvoj utakmici.
It_is_a_Leclerc

#13699 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ali je jako zanimljivo kako mediji pod kontrolom Ljigate, u zadnjih nekoliko sati stalno izjednačavaju krivnju ili inzistiraju na tome da je Musa - "bahat" i da je na nekog nasrnuo, što su, kao i većina Ljigatinih pamfleta, notorne i besramne laži. Evo sad su izvukli Parsa koji spomene Teletovića u jednoj rečenici, i onda traktat o Musi kao neodogovornom i neozbiljnom.

Da je Musa bahat, uzeo bi 20 šuteva, od čega pa barem 12-13 u prvih šest-sedam sekundi napada, sa jedne noge i preko ruke; odmahivao bi rukom kad mu selektor pozove izmjenu; ne bi podijelio niti jednu asistenciju ili bi, u konačnici, dok mu ekipa u Rusiji igra utakmicu - sjedio na kafi sa krimogenim Denisom Stojnićem.

Ali nije.

Ko je tako bahat - svi znamo.

Musa, pod broj dva, ni na koga nije nasrnuo. Dječak je samo ustao i pokušao da kapitenu s kojim je u tako dobrim odnosima bio zadnjih dana, objasni da ne simulira i da ga pokvarena smeća od Rusa, mučki i hinjski udaraju i provociraju, da bi mu naš hrabri kapiten, iako duplo stariji od Džanana, pokušao da zavali šamar. Tvrditi da se Musa istresao na bilo kome, i da je nasrnuo na nekog, može samo neko ko ili nema funkcionalne oči ili ne želi da vidi realitet.
insomnia78

#13700 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Joj patetike
Post Reply