Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#13576 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad pročitam kako samozvani novinari pojedinih sportskih portala ovdje generišu mržnju na Džanana Musu i praktično izražavaju žaljenje što ga neodgovorni i neozbiljni kapiten nije štocirao na parket, odmah mi je jasno zašto smo ovako kao sportska javnost - otišli u sto lijepih materini, i što sve izgleda ovako kako izgleda.
Hej, umjesto da se kapiten pozove na odgovornost zbog toga što je pokušao da udari nekog kome u teoriji može biti otac, svog saigrača, dječaka koji prvi put igra seniorske utakmice ovakvog kalibra, mi ovdje imamo teorije, pa defacto traktate o tome kako je to "lekcija više za balavog Musu".
A što se simuliranja tiče, ja bih svima koji misle da je Džanan nešto simulirao, predložio da probaju da ih neko laktom strefi u rebra, onako ko kobila u trku, pa eto - neka i oni malo simuliraju. Što da ne.
Hej, umjesto da se kapiten pozove na odgovornost zbog toga što je pokušao da udari nekog kome u teoriji može biti otac, svog saigrača, dječaka koji prvi put igra seniorske utakmice ovakvog kalibra, mi ovdje imamo teorije, pa defacto traktate o tome kako je to "lekcija više za balavog Musu".
A što se simuliranja tiče, ja bih svima koji misle da je Džanan nešto simulirao, predložio da probaju da ih neko laktom strefi u rebra, onako ko kobila u trku, pa eto - neka i oni malo simuliraju. Što da ne.
- relativno84
#13577 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vrlo tuznan pokusaj s tvoje stranekolegione wrote:Šta je ovo majko mila, da li se iko ikad od vas pobio posvadjao u skoli bar, Mirzi se ovdje zaledio osmijeh kad je James krenuo, odsjekle mu se noge, iako nije namjerno to uradio.
Ja nemam pojma šta vam je.
-
kolegione
#13578 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Okej, ja imam sasvim drugačije viđenje i tada sam imao drugačije viđenje, iskreno čak i da ne ulazimo u strah koji je evidentan kod Mirze mislim da mu je bilo malo i bezveze jer je bez razloga više slučajno napravio faul.Dr Baltazar wrote:
Pogledaj ti to opet. Pa i Amerikanci u komentarima na ovo se smiju Lebronu i govore mu da se ponašao kao pussy![]()
Mirza nije ni korak unazad napravio kada je Lebron pokušao da mu priđe
- Kikibombona
#13579 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sjeti se Olivera Kana ili Roj Kina, kako su se oni znali izderati na saigrace, posebno poletarce. Niko ih pogledati nije smio.It_is_a_Leclerc wrote:Kad pročitam kako samozvani novinari pojedinih sportskih portala ovdje generišu mržnju na Džanana Musu i praktično izražavaju žaljenje što ga neodgovorni i neozbiljni kapiten nije štocirao na parket, odmah mi je jasno zašto smo ovako kao sportska javnost - otišli u sto lijepih materini, i što sve izgleda ovako kako izgleda.
Kako se Horhe Zezus, trener Sporting Lisabona, izdera na svog igraca jer je krenuo u obracun sa protivnikom koji je na njega brutalno startovao. I igrac se pokunio.
Kako je tek Ferguson znao reagovati.
Kako je Dusko Vujosevic znao jebati i oca i majku igracima Partizana.
Jbg Musa, klinac si, trebao si se povuci. Sve sam blize tome da podrzim Teletovica. Jos Musa i na Mozgova krenuo. Hej!???
-
Fauja Singh
#13580 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Budimo realni, ono namjerno udaranje Muse vjerovatno Mirza nije ni vidio kao sto niko od nas nije vidio dok nije bilo na ponovljenom snimku, pa cak je i komentator poceo komentarisati u fazonu kako udarac nije bio jak koliko je Musa zakukao, ali onda se na usporenom lijepo vidi da je bilo namjere.kolegione wrote:A ne pada ti mrak kad ti prijatelja neko opali štocem jer se kurčiFauja Singh wrote:Stvarno je bilo tuzno vidjeti Mirzu da kao kapiten nasrce na suigraca koji je btw jos dijete, ali na ovom snimku s parketa se jasno vidi da je Musa prvi prisao Mirzi i nesto mu poceo tersati, tesko je u takvoj situaciji iscoolirati u fazonu "pricat cemo poslije", pogotovo jos kad gubis utakmicu i kad te nista ne ide tako da mogu razumjeti Mirzu sto ga je odgurnuo. Zamisljam se u njegovoj situaciji i 99% da bi isto uradio sto i Mirza, poslao bi malog u neku stvar.
Mogu podnijeti kritike i da se posvadjam, ali ovo neko unosenje u lice uz tersanje, tu mi mrak pada na oci.![]()
Nego i ti se priključiš te ga vas dvojica prebijete da nauci kako treba da se ponaša
Sudije isto nisu vidjele jer da jesu sigurno bi sankcionisale.
Znaci Musa je pao, vjerovatno da niko na terenu nije bio siguran da li glumi/preuvelicava i onda kad se ustao ide galamiti kapitenu i unositi mu se u lice, jbg ne moze to tako.
-
kolegione
#13581 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja snimak vidim sasvim drugačije, svako može prosuditi kako želi, nemam pojma da li je LeBron pussy ili nije, niti je tema ove priče ovdje ja vidim strah a vi vidite osmijeh, klasična naša Bošnjačka pasivna agresija.relativno84 wrote:
Vrlo tuznan pokusaj s tvoje straneMirza lagano davi Kinga, King gura svoje saigrace kao pustite me
Mirza se lagano smije, i oni koji nisu gotivili netse su postovali ovaj potez, jer nije ispao picka. Ima video lagano se vidi, tako da nema potrebe da se pisu najebenu stvari.
Između ostalog kad je mangup što nije krenuo na mozgova, što nije napao ovog rusa nego Musu konta fatat za vrat
- It_is_a_Leclerc
#13582 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije Musa krenuo na Mozgova, već je Mozgov krenuo da drži predavanje, takoreći vaz Musi, sa nekim podignutim obrvama i prstom, za jednog Rusa, bezobrazno visoko podignutim. To dakako sebi nijedan ozbiljan košarkaš, a pogotovo Krajišnik, neće dozvoliti. Musa je Mozgovu nešto dobacivao, i to. Standardne čarke. Zaboravljeno je do kraja utakmice.
Teletović je isto Musi dobacio, Musa mu je odgovorio. Moglo je ostati na tome. Ali je naš neodgovorni kapiten odlučio da ga ošamari (?) ili šta već pred 5000 ljudi. To je strašno, grozno i Teletoviću je jedina olakšavajuća okolnost to što je odigrao 40 minuta (poprilično skromno) košarke. Sve ostalo je za apsolutni prezir i svaku osudu.
Disciplinirati igrača, galamiti na njega i sl. je ok, na treningu, pa i na utakmici. Ali ići da ga fizički ugroziš je užasno.
P.S. Vujošević je bolesnik koji davi svoje igrače zbog jebenog faula.
Teletović je isto Musi dobacio, Musa mu je odgovorio. Moglo je ostati na tome. Ali je naš neodgovorni kapiten odlučio da ga ošamari (?) ili šta već pred 5000 ljudi. To je strašno, grozno i Teletoviću je jedina olakšavajuća okolnost to što je odigrao 40 minuta (poprilično skromno) košarke. Sve ostalo je za apsolutni prezir i svaku osudu.
Disciplinirati igrača, galamiti na njega i sl. je ok, na treningu, pa i na utakmici. Ali ići da ga fizički ugroziš je užasno.
- relativno84
#13583 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sad vec prelazis u sferu gluposti, ok i to je dozvoljeno ali nema smisla, sam si vec naglasio da te nista ovo ne zanima, pa koji kurac piseskolegione wrote:Ja snimak vidim sasvim drugačije, svako može prosuditi kako želi, nemam pojma da li je LeBron pussy ili nije, niti je tema ove priče ovdje ja vidim strah a vi vidite osmijeh, klasična naša Bošnjačka pasivna agresija.
Između ostalog kad je mangup što nije krenuo na mozgova, što nije napao ovog rusa nego Musu konta fatat za vrat
-
kolegione
#13584 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Potencirate snimak na kojem nije pokazao ništa nego da je pička, jeste davio je klinju a i dalje je pička, nije pokazao kako se igra za reprezentativni dres čim se domogao malo sigurnih parica jer je pičkarelativno84 wrote:Sad vec prelazis u sferu gluposti, ok i to je dozvoljeno ali nema smisla, sami si vec naglasio da te nista ovo ne zanima, pa koji kurac piseskolegione wrote:Ja snimak vidim sasvim drugačije, svako može prosuditi kako želi, nemam pojma da li je LeBron pussy ili nije, niti je tema ove priče ovdje ja vidim strah a vi vidite osmijeh, klasična naša Bošnjačka pasivna agresija.
Između ostalog kad je mangup što nije krenuo na mozgova, što nije napao ovog rusa nego Musu konta fatat za vrat![]()
I da, davio je Musu kao sto su mu koljena klecala na tom videu
A tvoje provokacije sa sferom gluposti možeš nastaviti na PM
Zanima me društvo u cjelini, rekao sam da nisam ekspert za košarku, i da nisam subjektivno involviran, niti mislim da Musa na kraju krajeva treba imati ovoliku minutažu.
A ova pičkica treba da bude popljuvana i otjerana, ionako glumi kao da ima leukemiju ko ga jebe.
- Kikibombona
#13585 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sta kazes za Olivera Kana ili Roj Kina koji su se znali posteno izderati na svoje saigrace i niko im nije smio pisnuti!???It_is_a_Leclerc wrote:Nije Musa krenuo na Mozgova, već je Mozgov krenuo da drži predavanje, takoreći vaz Musi, sa nekim podignutim obrvama i prstom, za jednog Rusa, bezobrazno visoko podignutim. To dakako sebi nijedan ozbiljan košarkaš, a pogotovo Krajišnik, neće dozvoliti. Musa je Mozgovu nešto dobacivao, i to. Standardne čarke. Zaboravljeno je do kraja utakmice.
Pa jbt, nemoguce da nikada nisi vidio da se autoritet u ekipi izdere na saigraca, posebno na klinca!??
0.25
https://www.youtube.com/watch?v=XPi0ZKe0Ybc
A bilo je toga koliko hoces.
I publika je pretjerano reagovala. Nije Teletovic zasluzio ovakve uvrede. Definitivno. Koja bi to odrasla osoba podnijela da ga klinac ne postuje, kao kapitena, da se nesto kurci!?? Ne ide.
-
modem33
#13586 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidio sam "usporeni snimak" sto je netko ovdje stavio.
Teletovic prvi za vrat gurnuo Musu ..... Musa popizdio .... mada izgleda kao da je Musa prvi zapoceo a nije.
Vidim da je Musa "borben" ... divim se momku. Ali mana je Musi sto "reaguje na ispade" iskusnijih igraca i te "provokacije na terenu" sto sudije ne vide. Jebiga, toga ima u sportu i to sudije ne vide. Al na greskam se uci
Dobro je sto nema ozlijedjenih.

Teletovic prvi za vrat gurnuo Musu ..... Musa popizdio .... mada izgleda kao da je Musa prvi zapoceo a nije.
Vidim da je Musa "borben" ... divim se momku. Ali mana je Musi sto "reaguje na ispade" iskusnijih igraca i te "provokacije na terenu" sto sudije ne vide. Jebiga, toga ima u sportu i to sudije ne vide. Al na greskam se uci
Dobro je sto nema ozlijedjenih.
- relativno84
#13587 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kolegione wrote:Potencirate snimak na kojem nije pokazao ništa nego da je pička, jeste davio je klinju a i dalje je pička, nije pokazao kako se igra za reprezentativni dres čim se domogao malo sigurnih parica jer je pička![]()
A tvoje provokacije sa sferom gluposti možeš nastaviti na PM
Zanima me društvo u cjelini, rekao sam da nisam ekspert za košarku, i da nisam subjektivno involviran, niti mislim da Musa na kraju krajeva treba imati ovoliku minutažu.
A ova pičkica treba da bude popljuvana i otjerana, ionako glumi kao da ima leukemiju ko ga jebe.

-
MHAB
#13588 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako je istina da je Mirza dolazio da igra za reprezentaciju, jer su mu sestru zaposlili u Elektroprivredu preko štele ljudi iz saveza, tek onda je sve ovo dno dna. Ali saznaće se i to kao i što se sve u životu sazna. Ne znaš šta ćeš od para i ucijenjuješ da ćeš igrati u reprezentaciji ako ti zaposle sestru. Fakat fuj...
-
kolegione
#13589 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hahaha ja nemam pojma što se subjektivno dajete u bilo koju temu, ja sam potencirao da nema zajedništva i da su trebali malog braniti i kad mu je to mali rekao on ga davi.relativno84 wrote:
A realno da sa leukemijom vozari ne ide, zahvaliti mu se ovjeriti knjižicu i prijatno.
Last edited by kolegione on 11/09/2016 02:27, edited 2 times in total.
- Ricken
#13590 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naše seniorske reprezentacije u principu ostave utisak pičkica. U ovom slučaju imamo činjenicu da je dječak došao iz reprezentativne selekcije koja je uzela neki trofej upravo jer nisu bili pičkice. Džanan je pokazao više liderstva sa 17 godina od svih starijih kolega. Kome je normalno da se tamo neki Rus kurči u Mejdanu i ponižava kako igrače tako i publiku zaboravlja da je to odraz nemoći. Nije problem izgubiti, postoji i načina da se izgubi sa dostojanstvom. Rusi nas na kraju nisu željeli samo pobjediti nego i poniziti. Nije im uspjelo, jer smo ponizili sami sebe. Ono što više boli je činjenica da je samo dječaku od 17 godina bilo stalo, i da je samo on bio spreman pokazati dostojanstvo. Mirza očigledno, kao i selektor mu, nije ispunio očekivanja mlađih košarkaša u smislu liderstva. U svakom slučeju nemogu nikako da skontam, kako neki misle da bi nei tamo Rus živ izašao iz Mejdana samo da je pokušao nešto fizički prema bio kojem našem igraču. To što Musa nije imao podršku ostalih, je pitanje manjka hemije među njima, i to je ključni razlog debakla.
- It_is_a_Leclerc
#13591 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Aman čovječe božiji, deri se, urlaj, radi šta hoćeš. Udarati, zamahivati rukom nemaš pravo ni na koga koga nisi vlastoručno napravio.
Ja ne znam jeste vi svjesni kako je ono grozno izgledalo i šta je zapravo Mirza Teletović uradio jednom dječaku koji prvi put igra seniorsku košarku ovog nivoa i važnosti.
Fuj.
Ja ne znam jeste vi svjesni kako je ono grozno izgledalo i šta je zapravo Mirza Teletović uradio jednom dječaku koji prvi put igra seniorsku košarku ovog nivoa i važnosti.
Fuj.
-
kolegione
#13592 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ricken wrote:Naše seniorske reprezentacije u principu ostave utisak pičkica. U ovom slučaju imamo činjenicu da je dječak došao iz reprezentativne selekcije koja je uzela neki trofej upravo jer nisu bili pičkice. Džanan je pokazao više liderstva sa 17 godina od svih starijih kolega. Kome je normalno da se tamo neki Rus kurči u Mejdanu i ponižava kako igrače tako i publiku zaboravlja da je to odraz nemoći. Nije problem izgubiti, postoji i načina da se izgubi sa dostojanstvom. Rusi nas na kraju nisu željeli samo pobjediti nego i poniziti. Nije im uspjelo, jer smo ponizili sami sebe. Ono što više boli je činjenica da je samo dječaku od 17 godina bilo stalo, i da je samo on bio spreman pokazati dostojanstvo. Mirza očigledno, kao i selektor mu, nije ispunio očekivanja mlađih košarkaša u smislu liderstva. U svakom slučeju nemogu nikako da skontam, kako neki misle da bi nei tamo Rus živ izašao iz Mejdana samo da je pokušao nešto fizički prema bio kojem našem igraču. To što Musa nije imao podršku ostalih, je pitanje manjka hemije među njima, i to je ključni razlog debakla.
-
Juliuscezar
#13593 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I onda kazu mladi ne valjaju, mozda je tek ova poslijeratna generacija spremna da se rijesi kompleksa koji su nekad sistematski bili nametani. Srce je bitno, a Musa ga ocito ima.kolegione wrote:Ricken wrote:Naše seniorske reprezentacije u principu ostave utisak pičkica. U ovom slučaju imamo činjenicu da je dječak došao iz reprezentativne selekcije koja je uzela neki trofej upravo jer nisu bili pičkice. Džanan je pokazao više liderstva sa 17 godina od svih starijih kolega. Kome je normalno da se tamo neki Rus kurči u Mejdanu i ponižava kako igrače tako i publiku zaboravlja da je to odraz nemoći. Nije problem izgubiti, postoji i načina da se izgubi sa dostojanstvom. Rusi nas na kraju nisu željeli samo pobjediti nego i poniziti. Nije im uspjelo, jer smo ponizili sami sebe. Ono što više boli je činjenica da je samo dječaku od 17 godina bilo stalo, i da je samo on bio spreman pokazati dostojanstvo. Mirza očigledno, kao i selektor mu, nije ispunio očekivanja mlađih košarkaša u smislu liderstva. U svakom slučeju nemogu nikako da skontam, kako neki misle da bi nei tamo Rus živ izašao iz Mejdana samo da je pokušao nešto fizički prema bio kojem našem igraču. To što Musa nije imao podršku ostalih, je pitanje manjka hemije među njima, i to je ključni razlog debakla.
Sta je trebalo pustit Mozgova zato sto vrijedi 65 miliona i Rus je da radi sta hoce. Na terenu su on i Musa jednaki sto se tice "prava".
- Raigor Stonehoof
#13594 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Freamon Lester wrote:Makar se ne bi rasplakao pred 10 000 ljudi...luckylaka wrote: Gledaj mudonja iza ekrana a pred Musom bili mishevi il manji od isti ...saka-bake
ti si bas neki inteligentan od malih nogu, jelde?

- Artest
#13595 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kikibombona wrote:Uh, jebote, nimalo obecavajuci izaraz lica kod Mozgova...Freamon Lester wrote:hrasno38 wrote: Jah bas bi ga Mozgov resetovao....pa nije Mozgov kreten koji kosta 60 miliona
Bio je na dobrom putu...![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam ipak dobio opkladu. Kladio sam se sa jaranom da ce Saff objaviti da je Mulaomerovic opsovao Boga. Dobar sam cenera!![]()
http://saff.ba/strasno-selektor-kosarka ... 9SZUk197IU
- Artest
#13596 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Onaj ko misli da bi Mozgov nasrnuo na Musu i time rizikovao zescu suspenziju, izgleda nije nikad gledao neku NBA utakmicu
Klasicna 'hold me back situacija', sto bi reko J. Rose.
Klasicna 'hold me back situacija', sto bi reko J. Rose.
- It_is_a_Leclerc
#13597 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Džanan Musa je postupio na čast i ponos svoje Krajine.
Nećeš prijetiti i ponižavati usred Bosne i Hercegovine, da si general Žukov, a ne neki Mozgov, i da vrijediš 200 miliona, a ne 65.
Smeće prokleto.
Nećeš prijetiti i ponižavati usred Bosne i Hercegovine, da si general Žukov, a ne neki Mozgov, i da vrijediš 200 miliona, a ne 65.
Smeće prokleto.
-
FreakyStyley
#13598 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Na stranu Mirzina nerezonska ispucavanja i generalno kurcenje u dresu reprezentacije, ponio se ko zadnji papak. Barem po onome sto se vidi na ovih par snimaka, a mislim da se vidi vise nego dovoljno.
Ovi sto opravdavaju njegovo ponasanje vjerovatno se nikad nisu bavili nijednim kolektivnim sportom. Prosto mi je nevjerovatno da se ovo opravdava. Iza svojih saigraca se stoji, uvijek. Bude se vruce glave, pokoska se i na treningu, izdere jedan na drugog...ali kad se igra protiv druge ekipe nema biranja strana. Cinjenica da je on kapiten i duplo stariji od Muse stvari cini jos gorim. Ovo odgurivanje i kurcenje Musi je fuj.
Nesportski i papanski. Barem je kosarka vazda bila dzentlmenski sport. Sto bi rek'o Mirko Novosel "Nogomet se igra nogom, rukomet se igra rukom, kosarka se igra glavom". Jebo to danas.
S druge strane, Mirza i Musa uopste nisu nas najveci problem. Da barem jesu. Sve je truhlo u bh kosarci. Od saveza do A selekcije, u reprezentacijama nista qrcu ne valja i ne zasluzujemo nigdje da se plasiramo. Steta solidnog igrackog kadra (kad su svi na okupu). Sa dobrim trenerom, poslozenom situacijom u savezu i svim nasim igracima mogli bi puno, ali to je vec u domenu teorije tj. maste.
Tuzno.
Ovi sto opravdavaju njegovo ponasanje vjerovatno se nikad nisu bavili nijednim kolektivnim sportom. Prosto mi je nevjerovatno da se ovo opravdava. Iza svojih saigraca se stoji, uvijek. Bude se vruce glave, pokoska se i na treningu, izdere jedan na drugog...ali kad se igra protiv druge ekipe nema biranja strana. Cinjenica da je on kapiten i duplo stariji od Muse stvari cini jos gorim. Ovo odgurivanje i kurcenje Musi je fuj.
Nesportski i papanski. Barem je kosarka vazda bila dzentlmenski sport. Sto bi rek'o Mirko Novosel "Nogomet se igra nogom, rukomet se igra rukom, kosarka se igra glavom". Jebo to danas.
S druge strane, Mirza i Musa uopste nisu nas najveci problem. Da barem jesu. Sve je truhlo u bh kosarci. Od saveza do A selekcije, u reprezentacijama nista qrcu ne valja i ne zasluzujemo nigdje da se plasiramo. Steta solidnog igrackog kadra (kad su svi na okupu). Sa dobrim trenerom, poslozenom situacijom u savezu i svim nasim igracima mogli bi puno, ali to je vec u domenu teorije tj. maste.
Tuzno.
Last edited by FreakyStyley on 11/09/2016 03:00, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#13599 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
KSBiH je vjerovatno najgore organizovan i vođen sportski savez u zemlji. Za početak je među rijetkima i vjerovatno jedini među masovnijim savezima koji nije adekvatno ni zakonski ustrojen. Sve je to loše postavljeno od vrha do dna i svaki napredak se koči od strane likova čiji se privatni interesi sukobljavaju sa interesima reprezentativnih selekcija i košarke kao sporta. Lično znam primjere gdje su roditeljima tražene pare da im djeca igraju u mlađim kategorijama reprezentacije BiH (Krajišnici će možda znati o kome se radi) ali to je kod nas već stara priča.
Džaba gubimo vrijeme tražeći krivca kad tu ništa ne valja. Ne valja ni Savez ni njegovo rukovodstvo koje je postavilo Mulaomerovića, ne valja ni Mulaomerović koji niti je trenerski dorastao visini zadatka niti mu je iz principa trebalo dati reprezentaciju za koju nije htio igrati, ne valja ni gro igrača koji su fakat klocevi - imaš iskusnog internacionalca koji ti u kvalifikacijama pogađa 4/16 u tri tekme i ekipu koja u te tri tekme ne može svezati dva pogođena slobodna bacanja... ne valja ekipa koja je bez čestitog playmakera osuđena na besmislena ispucavanja, ne valja onaj ko nije skontao da nemamo čestitog playmakera, ne valja onaj ko je besmisleno ispucavao pa il' pukovnik il' pokojnik, ne valja kapiten koji ne štiti mladog junca, ne valja mlad junac koji ne zna gdje su granice sportskog respekta... ne valja Ceca, ne valja ista publika koja gleda i Cecu i košarku i poima ih na isti način...
Turbofolk sportska kultura turbofolk naroda i nemaš ti tu šta više pričati.
Džaba gubimo vrijeme tražeći krivca kad tu ništa ne valja. Ne valja ni Savez ni njegovo rukovodstvo koje je postavilo Mulaomerovića, ne valja ni Mulaomerović koji niti je trenerski dorastao visini zadatka niti mu je iz principa trebalo dati reprezentaciju za koju nije htio igrati, ne valja ni gro igrača koji su fakat klocevi - imaš iskusnog internacionalca koji ti u kvalifikacijama pogađa 4/16 u tri tekme i ekipu koja u te tri tekme ne može svezati dva pogođena slobodna bacanja... ne valja ekipa koja je bez čestitog playmakera osuđena na besmislena ispucavanja, ne valja onaj ko nije skontao da nemamo čestitog playmakera, ne valja onaj ko je besmisleno ispucavao pa il' pukovnik il' pokojnik, ne valja kapiten koji ne štiti mladog junca, ne valja mlad junac koji ne zna gdje su granice sportskog respekta... ne valja Ceca, ne valja ista publika koja gleda i Cecu i košarku i poima ih na isti način...
-
FreakyStyley
#13600 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bolno tacno.Ridjobrki wrote: