kosarka:uvozni igraci u reprezentaciji

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Murat Sabanovic

#1 kosarka:uvozni igraci u reprezentaciji

Post by Murat Sabanovic »

da li nam uopste trebaju uvozni igraci u reprezentaciji ?(t .castel a trebo bi jos jedan amerikanac zaigrati u beogradu na e.p)
ja mislim da ne.koji ce nam kurac jedan 3 klasni amerikanac u reprezntaciji!!!!!
ja da sam trener kurac bi i jedan zaigro, ali to prolazi kod bajramovica i ljudi oko njega.ako nismo u stanju napraviti jednog van prosjecnog igraca onda i ne zasluzujemo da izlazimo na veca takmicenja.
mislim da je to bruka ,jer u bosni je bilo uvijek talenata,od kojih se napravi jedan dobar evropskih igrac.

da li nam uopste trebaju uvozni igraci??????
pitt

Post by pitt »

Jel to ti zato su su crni ili......? :D
Mozemo mi napraviti jednog igracha al jedan igrach nije repka cijela. Ako ljudi imaju nasa drzavljanstva, znaju igrati.....zasto da ne? :roll:
Murat Sabanovic

pitt wrote:Jel to ti zato su su crni ili......? :D
Mozemo mi napraviti jednog igracha al jedan igrach nije repka cijela. Ako ljudi imaju nasa drzavljanstva, znaju igrati.....zasto da ne? :roll:
zato sto uzima mjesto jednom nasem igracu... a ti uvozni se ne isticu vise od hukica ,bajramovica.....
No_Comment

Post by No_Comment »

Strani igraci uzimaju minutazu perspektivnim domacim igracima i doslovno ubijaju talente...najbolji dokaz za to je stara Jugoslavenska liga u kojoj nije bilo stranaca ...sve sami domaci igraci...Jugoplastika,Cibona Partizan su razvaljivali Macabi ,Barcelonu,Real , Panatenaikos i kod kuce i na strani(IAKO SU DOTICNI TIMOVI IMALI U TIMU I PO 4 do 5 AMERIKANACA) a sve zbog toga shto je tada talentiranim mladim igracima(Petrovic,Radja,Kukoc,Tabak,Divac,Paspalj...) data prava shansa i minutaza...naravno tako neshto ne bi imali u slucaju da je i Jugoplastika,Cibona ili Partizan isto imali strane igrace u svojim timovima...
Isti slucaj je i sa bivshom Jugoslavenskom repkom koja se poigravala sa Italijanima, Shpancima,Francuzima...a koji su imali lige prepune uvoznih igraca prvenstveno iz USA...
Ovaj Amerikanac shto igra za BIH repku ne da je trecerazredni igrac vec SPADA U DESETORAZREDNU KLASU IGRACA...

!
List

Post by List »

Ne provaljuj se Murate! Taj "jos jedan crnac" ce sasvim sigurno dobro doci. Igra u prvom timu Efes Pilsena i igra u Euroligi. Nek od tri utakmice jednu odigra prosjecno, jednu fantasticno i jednu katastrofalno.....to je opet bolje nego da igraju nasi djecacici.

U svakom slucaju, s tim igracem su nam puno vece sanse da dobijemo makar jednu utakmicu i mozda cak odemo medju 8.

Jos neki igraci su sazrili. Sad ili nikad..... :D Znam da ovo blesavo zvuci....ali kosarkasi su nam jedina uzdanica od najpopularnijih ekipnih sportova. Ostali nam priredjuju samo razocarenja.

Samo jos jedan crnac..... http://www.google.co.uk/search?hl=en&cl ... nt&spell=1

Informisite se. :D
Jah eto trebo je Danka pozvat u reprezentaciju. A sve se ljutimo zbog tatinih sinova. Sto ne mogu kora na rende. :roll: :-)
Last edited by List on 14/07/2005 23:00, edited 2 times in total.
winetou

Post by winetou »

A simpatični su meni ti Amerikanci koji uopšte dođu da igraju u BiH pa onda eto i za reprezentaciju.
Ti ljudi stvano misle napraviti neku karijeru, a košarkaši su samo zato što su Amerikanci kao i Brazilci koji dođu kao pojačanje u neki gruzijski ili bosanski FK :-)
davis.ba

Post by davis.ba »

Ne pratite košarku uopšte, barem našu situaciju pa normalno da imate takve stavove.

Nama je itekako potreban najmanje jedan strani igrač iz prostog razloga što mi trenutno nemamo konkretno na poziciji broj 2 adekvatnog igrača koji bi mogao odigrati na nivou reprezentacije. U toj situaciji svakako je odlična stvar što je Bajramović našao Domercanta koji će nadamo se zaigrati na EP.

Govorite da zuzimaju našim igračima mjesto. Kojim igračima? Mi imamo pravo na jednog naturalizovanog igrača, i eto kad pratite toliko košarku recite koga bi vi stavili da igra na poziciji beka šutera. Ako želimo biti ozbiljna reprezentacija onda nam u rotaciji treba makar 8-9 igrača koji u svakom trenutku mogu odgovoriti izazovu, a to mi u ovom trenutku nemamo, barem ne na svim pozicijama.

Sad bi pitali pa što nemamo dovoljno igrača da zauzmu poziciju u repki, pa zbog rata, zbog toga što su na desetine igrača rođenih u BiH odlučili da igraju za naše susjede, zbog ne rada KS sa mlađim reprezentacijama poslje rata, tako da nema tu šta kriv biti Bajramović.

Ali sreća pa su došli bolji dani za našu košarku, na pravom smo putu da dalje napredujemo i tek sada možemo očekivati za koju godinu zapažene rezultate, iako je i dosada ovo bilo odlično s obzirom na sve navedeno gore.
List

Post by List »

Upravo. Da smo 1999. godine imali tih 8-9 igraca ko zna gdje bi tada bili. Ali tada je 5 igraca iznijelo 35 minuta svake utakmice. :roll:
A opet su bili za duzinu stopala do pobjede u dvije od tri utakmice.
davis.ba

#9 Re: kosarka:uvozni igraci u reprezentaciji

Post by davis.ba »

Murat Sabanovic wrote: ja da sam trener kurac bi i jedan zaigro, ali to prolazi kod bajramovica i ljudi oko njega.ako nismo u stanju napraviti jednog van prosjecnog igraca onda i ne zasluzujemo da izlazimo na veca takmicenja.
mislim da je to bruka ,jer u bosni je bilo uvijek talenata,od kojih se napravi jedan dobar evropskih igrac.

A zašto ne bi i mi uvozili igrače. Što to mi da se pravimo pametni kad sve reprezentacije to rade. Pa nemojte zaboraviti da jedna Njemačka ima pola domaću pola stranu reprezentaciju. Hrvatska i SCG isto tako su talentovane ako ne i više pa su uzimali naše igrače, lista je duga, Turska, pa sjetite se Italije itd itd.
No_Comment

#10 Re: kosarka:uvozni igraci u reprezentaciji

Post by No_Comment »

davis.ba wrote:
Murat Sabanovic wrote: ja da sam trener kurac bi i jedan zaigro, ali to prolazi kod bajramovica i ljudi oko njega.ako nismo u stanju napraviti jednog van prosjecnog igraca onda i ne zasluzujemo da izlazimo na veca takmicenja.

A zašto ne bi i mi uvozili igrače. Što to mi da se pravimo pametni kad sve reprezentacije to rade. Pa nemojte zaboraviti da jedna Njemačka ima pola domaću pola stranu reprezentaciju. Hrvatska i SCG isto tako su talentovane ako ne i više pa su uzimali naše igrače, lista je duga, Turska, pa sjetite se Italije itd itd.
Samo treba uvoziti destorazredne strane igrace a domaci mladi perspektivni igraci neka sjede na klupi :oops: ...Shta to predstavlja Njemacka u Evropskoj kosharci pa kosharka je kod njih skoro pa nepoznat sport...neshto malo je uradio Peshic kada ih je trenirao tj bili su Evropski prvaci ali sa ekipom u kojoj je igrao samo jedan Nijemac i to na svome terenu...
Turska do prije 10 DO 15g nije ni imala repku...dok nashi strucnjaci i igraci nisu poceli hodocastiti...Repesha,Milicevic i ostali...
Jugoslavija koja nije imala stranaca u svojoj ligi se poigravala i sa Nijemcima i Turcima ...
Murat Sabanovic

ne radi se tu hocemo li mi uzeti jednu od tri utakmice. sigurno taj amerikanac ce pomoci nasem timu na e.p.
ali list nije to to .skontaj malo zasto
ja radije zelim vidjeti jednog mladog momka koji ce odigrati 5-6 minuta
,steci iskustvo igrajuci protiv vrhunskih igraca nego jednog uvoznog iz efesa koji uopste nije upoznat s nasom kosarkom,koji nije uigran ,nepovezan .....
a i taj uvozni igrajuci za reprezentaciju radi na svojoj karijeri boli njega karina za bh navijace bosnu i jos neke stvari.on hoce uz pomoc nas da se proda u italiju ili spaniju.
radi se o principima, ne radi se o dobijanju jedne utakmice.
zamisli srbija pripitomi jednog kineza ,pa ja mislim da bi delije i grobari
jebali mater savezu srbije.
davis.ba

Post by davis.ba »

Daj ba, pa šta treba da se igrači kale u reprezentaciji i to na EP. Nek se oni pokažu u klubovima, a evo imali su prilike nastupati i na mediteranskim igrama za reprezentaciju naši mladi igrači, tako da imaju oni prilike. Problem je što nemamo taj kvalitet na poziciji broj 2. a prije par 2-3 godina tako je bilo na poziciji broj 1.

I ne znam šta stalno spominješ tu Jugoslaviju, ta vremena su prošla, sada niti Hrvati, niti Srbijanci nemaju te veličine kao što su Kukoč, Rađa, Petrović il i Divac. Ipak bio je rat, dosta se toga promjenilo, slabo se ulaže u sport, a nemoj zaboraviti da su svi ti igrači igrali zajedno tada, tako da ne možeš porediti te dvije situcaije.

Što se tiče stranih igrača, trebamo biti sretni što je Terry odlučio da igra za nas, i kako je nastupao sa srcem, a valjda će tako i Domercant. A to što su tebi desetorazredni, pa šta bi da ti dođe Tracy da odigra koju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Kosarka je ubjedljivo nas najjaci kolektivni sport. Iskreno kade bi me neko pitao kako ne bi mu znao objasniti a opet kad se malo udje detaljnije vidi se da je taj neki kvalitet iznjelo nekoliko starih igraca i vrlo mali broj mladih. Od tih mladih igraca tu je samo Hukic, donekle Krasic. kenu Bajramovica namjerno ne spominjem jer do sada apsolutno nista nije pokazao u reprezentaciji. Nadam se da ce explodirati u BG. Reprezentacija moze uzeti dvije strategije:
- Totalno podmladjivanje i neodlazak na jedno evropsko i svjetko prvenstvo.
- Ili ovim drugim putem u kojem imamo u reprezentaciji svega ali zato se redovno kvalifikujemo na Evropska prvenstva i doduse tamo ne uradimo nista.
E da bi nesto uradili mi moramo imati najmanje dvije extra klase u reprezentaciji. Jedan je bio i rekao dovidjenja: Neno Markovic.
Mislim da je Domerkant extra klasa, mislim da je mali Mirkovic na putu da bude extra klasa, Hukic je igrac koji moze biti predvodnik ove ekipe, Sinanovic moze biti ili bos ili hadzija. Ali bi ja najsretniji bio da u repki vidim Williamsa. Nas najveci problem je taj sto je tek od prosle godine na juniorskom planu pocelo nesto da se dogadja a da bi se nesto dogodilo treba vremena.
Na kraju krajeva i za jednu Italiju koja je velesila u kosarci igra amer pa sto ne bi i za nas. I u nasoj repreentaciji ce igrati samo jedan crnac. Vrijeme je da i mi prodjemo taj prvi krug takmicenja.
No_Comment

Post by No_Comment »

davis.ba wrote:Daj ba, pa šta treba da se igrači kale u reprezentaciji i to na EP. Nek se oni pokažu u klubovima, a evo imali su prilike nastupati i na mediteranskim igrama za reprezentaciju naši mladi igrači, tako da imaju oni prilike. Problem je što nemamo taj kvalitet na poziciji broj 2. a prije par 2-3 godina tako je bilo na poziciji broj 1.

I ne znam šta stalno spominješ tu Jugoslaviju, ta vremena su prošla, sada niti Hrvati, niti Srbijanci nemaju te veličine kao što su Kukoč, Rađa, Petrović il i Divac. Ipak bio je rat, dosta se toga promjenilo, slabo se ulaže u sport, a nemoj zaboraviti da su svi ti igrači igrali zajedno tada, tako da ne možeš porediti te dvije situcaije.

Što se tiče stranih igrača, trebamo biti sretni što je Terry odlučio da igra za nas, i kako je nastupao sa srcem, a valjda će tako i Domercant. A to što su tebi desetorazredni, pa šta bi da ti dođe Tracy da odigra koju.
Znash li zashto Srbi i Hrvati nemaju novoga Drazena ili Divca,Kukoca ili Radju zato shto i oni uvoze jeftine desetorazredne strane igrace koji i njihovim mladim perspektivnim igracima zauzimaju mjesto u timu ...kosharka se uci na parketu u igri i sa minutazom u velikim dvobojima...uz to se stjece pobjednicki mentalitet i samopouzdanje ... uz strance nashi igraci imaju osjecaj manje vrijednosti gube onu hladnokrvnost u odlucujucim momentima utakmice kada treba odgovornost uzeti u svoje ruke(kao pokojni Drazen ili jedan Dalipagic) i jednim koshem odluciti dvoboj...sve je to prebaceno sada na strance u nashim ekipama...tako da domaci igraci nazaduju sjedeci na klupi ili na parketu igraju samo epizodnu ulogu...

Shto se tice pominjanja Jugoslavije u vezi sa kosharkom mislim da je bivsha Jugoslavenska kosharkashka reprezentacija tj kosharkashka shkola osvojila sve shto se moze osvojiti od OLIMPIJADE DO SVJETSKIH I EVROPSKIH PRVENSTAVA...i to bez i jednoga stranoga igraca u ligi ili reprezentaciji i to je dovoljan pokazatelj da su ovi prostori nepresushno vrelo kosharkashkih talenata koji su zasluzili da dobiju priliku...a sa uvozenjem desetorazrednih igraca to nece biti moguce...
davis.ba

Post by davis.ba »

hrasno38 wrote:Kosarka je ubjedljivo nas najjaci kolektivni sport. Iskreno kade bi me neko pitao kako ne bi mu znao objasniti a opet kad se malo udje detaljnije vidi se da je taj neki kvalitet iznjelo nekoliko starih igraca i vrlo mali broj mladih. Od tih mladih igraca tu je samo Hukic, donekle Krasic. kenu Bajramovica namjerno ne spominjem jer do sada apsolutno nista nije pokazao u reprezentaciji. Nadam se da ce explodirati u BG. Reprezentacija moze uzeti dvije strategije:
- Ili ovim drugim putem u kojem imamo u reprezentaciji svega ali zato se redovno kvalifikujemo na Evropska prvenstva i doduse tamo ne uradimo nista.
E da bi nesto uradili mi moramo imati najmanje dvije extra klase u reprezentaciji. Jedan je bio i rekao dovidjenja: Neno Markovic.
Mislim da je Domerkant extra klasa, mislim da je mali Mirkovic na putu da bude extra klasa, Hukic je igrac koji moze biti predvodnik ove ekipe, Sinanovic moze biti ili bos ili hadzija. Ali bi ja najsretniji bio da u repki vidim Williamsa. Nas najveci problem je taj sto je tek od prosle godine na juniorskom planu pocelo nesto da se dogadja a da bi se nesto dogodilo treba vremena.
Na kraju krajeva i za jednu Italiju koja je velesila u kosarci igra amer pa sto ne bi i za nas. I u nasoj repreentaciji ce igrati samo jedan crnac. Vrijeme je da i mi prodjemo taj prvi krug takmicenja.
Slažem se, tako nam je kako je. Samo to za Williamsa, on je ekstra, ali imamo pod košem dovoljno igrača, više nego ikad dosad i po broju i po kvaliteti, tako da mislim da ne bi imali puno koristi od toga. Preče nam je na vanjskoj poziciji neki stranac.
davis.ba

Post by davis.ba »

No_Comment wrote:
davis.ba wrote:Daj ba, pa šta treba da se igrači kale u reprezentaciji i to na EP. Nek se oni pokažu u klubovima, a evo imali su prilike nastupati i na mediteranskim igrama za reprezentaciju naši mladi igrači, tako da imaju oni prilike. Problem je što nemamo taj kvalitet na poziciji broj 2. a prije par 2-3 godina tako je bilo na poziciji broj 1.

Znash li zashto Srbi i Hrvati nemaju novoga Drazena ili Divca,Kukoca ili Radju zato shto i oni uvoze jeftine desetorazredne strane igrace koji i njihovim mladim perspektivnim igracima zauzimaju mjesto u timu ...kosharka se uci na parketu u igri i sa minutazom u velikim dvobojima...uz to se stjece pobjednicki mentalitet i samopouzdanje ... uz strance nashi igraci imaju osjecaj manje vrijednosti gube onu hladnokrvnost u odlucujucim momentima utakmice kada treba odgovornost uzeti u svoje ruke(kao pokojni Drazen ili jedan Dalipagic) i jednim koshem odluciti dvoboj...sve je to prebaceno sada na strance u nashim ekipama...tako da domaci igraci nazaduju sjedeci na klupi ili na parketu igraju samo epizodnu ulogu...

Shto se tice pominjanja Jugoslavije u vezi sa kosharkom mislim da je bivsha Jugoslavenska kosharkashka reprezentacija tj kosharkashka shkola osvojila sve shto se moze osvojiti od OLIMPIJADE DO SVJETSKIH I EVROPSKIH PRVENSTAVA...i to bez i jednoga stranoga igraca u ligi ili reprezentaciji i to je dovoljan pokazatelj da su ovi prostori nepresushno vrelo kosharkashkih talenata koji su zasluzili da dobiju priliku...a sa uvozenjem desetorazrednih igraca to nece biti moguce...
Slažem se ja da smo mi talentovano područje, ali ne možeš kriviti samo te strance što mi ne pravimo dobre igrače, ili ih makar nismo do sad pravili. Govoriš da stranci zauzimaju mjesta našim igračima, daj mi jedan konkretan primjer da možemo konkretnije pričati jer situacija je drugačija u svakom klubu, a reprezentacije su opet nešto drugo. Pa sjeti se samo koliko se uvijek od naših košarkaša očekuje na EP, a oni jednostavno ne mogu više. Zato se ja slažem da treba u repku dovesti stranca, naravno sve dok ne budemo mi imali dovoljno domaće kvalitete na toj poziciji.
hrasno38

Post by hrasno38 »

No_Comment wrote:

Ja se recimo ovaj put sa tobom slazem 1000% :))) I ja sam za mlade igrace i da im se pruzaju prilike i sve to. Ali iskreno mladi igrac koji dodje u reperezentaciju mora biti vec jedan od uzdanica u svome klubu. Osim Bajramovica i Ikonica mi taj kvalitet nemamo. Kosarka je nauka, skola. Igrac se pravi od malih nogu. Mi smo tek poceli sa takvom skolom. Za jedno 5 godina trebalo bi poceti da se pojavljuju BH klase. I tada nam nece biti potrebni toliki stranci. Ali opet mi ne mozemo biti mimo ostalog svijeta. Ako se drugi pojacavaju moramo i mi.
Jugoslavija je nesto drugo. Ja sam licno prosao tu skolu od pionira do kosarkaskog trenera. Vjeruj mi da je to bio jako dug put ali kad se napravi krug i pocne da se okrece i igraci i treneri ispadaju kao na traci. Za sve to treba i stabilna drzava, nepodjeljenja i ljudi koji ce voljeti svoje igrace ma otkuda da dolaze. Sve je to jako jako dug proces i ovo je trenutno najbolje rjesenje.
hrasno38

Post by hrasno38 »

davis.ba wrote:
hrasno38 wrote:Kosarka je ubjedljivo nas najjaci kolektivni sport. Iskreno kade bi me neko pitao kako ne bi mu znao objasniti a opet kad se malo udje detaljnije vidi se da je taj neki kvalitet iznjelo nekoliko starih igraca i vrlo mali broj mladih. Od tih mladih igraca tu je samo Hukic, donekle Krasic. kenu Bajramovica namjerno ne spominjem jer do sada apsolutno nista nije pokazao u reprezentaciji. Nadam se da ce explodirati u BG. Reprezentacija moze uzeti dvije strategije:
Slažem se, tako nam je kako je. Samo to za Williamsa, on je ekstra, ali imamo pod košem dovoljno igrača, više nego ikad dosad i po broju i po kvaliteti, tako da mislim da ne bi imali puno koristi od toga. Preče nam je na vanjskoj poziciji neki stranac.
Slazem se sa tobom ja sam samo rekao sta bi bilo lijepo. Medjutim objektivno ako otpadne Mujezinovic vidjet ces da ce se desiti i neka nepredvidjena povreda (jer to je kod nas standardno i u fudbalu i kosarci) ostacemo na dva max. tri centra. Mi objektivno nemamo niti jednog pouzdanog centra tipa Radje, Divca u kojeg se mozes pouzdati osim mozda Mujezinovica mada on svojom visinom i nije klasicni centar.
davis.ba

Post by davis.ba »

hrasno38 wrote:
No_Comment wrote:

Ja se recimo ovaj put sa tobom slazem 1000% :))) I ja sam za mlade igrace i da im se pruzaju prilike i sve to. Ali iskreno mladi igrac koji dodje u reperezentaciju mora biti vec jedan od uzdanica u svome klubu. Osim Bajramovica i Ikonica mi taj kvalitet nemamo. Kosarka je nauka, skola. Igrac se pravi od malih nogu. Mi smo tek poceli sa takvom skolom. Za jedno 5 godina trebalo bi poceti da se pojavljuju BH klase. I tada nam nece biti potrebni toliki stranci. Ali opet mi ne mozemo biti mimo ostalog svijeta. Ako se drugi pojacavaju moramo i mi.
Jugoslavija je nesto drugo. Ja sam licno prosao tu skolu od pionira do kosarkaskog trenera. Vjeruj mi da je to bio jako dug put ali kad se napravi krug i pocne da se okrece i igraci i treneri ispadaju kao na traci. Za sve to treba i stabilna drzava, nepodjeljenja i ljudi koji ce voljeti svoje igrace ma otkuda da dolaze. Sve je to jako jako dug proces i ovo je trenutno najbolje rjesenje.
Pa i ja ovo mislim, ali ovo je ono što ja govorim, jednostavno mi te kvalitete još nemamo, nije dovoljno da je igrač samo mlad, treba tu i dosta toga, rada, nastupa za mlađe kategorije, za klub itd.
Murat Sabanovic

kakav wiliams istina on je borac ,ali hocemo li mi s njima osvojiti medalju u beogradu?
ljudi nama treba talenata.....a mislim da ih u bih ima ali te talente treba izvesti na put.
samo kad vidim partizan,igracima je prosjcna starost 19 godina.....
srbi ce uvijek imati ekipu .dok mi trazimo neke 3 klasne amerikance.
jadno za bosnu koja je u proslosti uvijek imala kvalitetne reprezentativce poput avdica,primorca,markovica, firica mutapcica ...........
a danas spas trazi u castelu i domercantu
zalosno
davis.ba

Post by davis.ba »

Murat Sabanovic wrote:kakav wiliams istina on je borac ,ali hocemo li mi s njima osvojiti medalju u beogradu?
ljudi nama treba talenata.....a mislim da ih u bih ima ali te talente treba izvesti na put.
jadno za bosnu koja je u proslosti uvijek imala kvalitetne reprezentativce poput avdica,primorca,markovica, firica mutapcica ...........
zalosno
Eh i it, čuj medalju. Pretjeruješ. Pa ti u Parizanu kojima je kažeš 19 godina, iza sebe imaju preko stotinu nastupa, za mlađe kategorije reprezentacije, protiv najjačih vršnjaka u svijetu, šta su naši imali? NIŠTA. To je poenta, ali kažem, stanje se promjenilo, sada su novi ljudi u KS, KK Bosna isto tako ogroman napredak, tako da tek za 4-5 godina ćemo i mi moći tako imati 19-godišnjake u ekipama i možda reprezentaciji, ako naleti kakav vanserijski talenat.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Murat Sabanovic wrote:kakav wiliams istina on je borac ,ali hocemo li mi s njima osvojiti medalju u beogradu?
zalosno
E kad si sve to fino upratio sto nisi upratio koliki je godisnji budzet recimo Partizana malo procitao u Partizanovoj skoli kosarke. Jebi ga u Beogradu izmedju zgrada ne grade dzamije nego kosarkaske, fudbalske, rukometne terene, bazene, teniska igralista. Na Zapadu i da ne govorim tamo se djeca igraju na terenima sa plasticnom travom. Sve pocinje upravo od ulice i od obicnog basketa. Ja sam recimo igrao basket na Grbavici sa Nenom kad je tek pocinjao igrati u Bosni. Visio je na basketu kod Sumarskog fakulteta ali to je neko drugo vrijeme kad je bivsa drzava bila velesila u masi sportova ali zato je bilo sportskih terena na svakom cosku.
davis.ba

Post by davis.ba »

Tačno, od basketa sve počinje, treba nam mnogo, mnogo više koševa, svaki kvart da ima makar po jedan koš, kakve takve kvalitete, a da svaki 4-5 baš bude ekstra sa više terena, ko što prave u SAD-u. Ali eto, i ove koševe što su pravili kod nas prije koju godinu, nisu neke kvalitete, slabo je ostao koji obruč na tabli. :roll:
hrasno38

Post by hrasno38 »

davis.ba wrote:Tačno, od basketa sve počinje, treba nam mnogo, mnogo više koševa, svaki kvart da ima makar po jedan koš, kakve takve kvalitete, a da svaki 4-5 baš bude ekstra sa više terena, ko što prave u SAD-u. Ali eto, i ove koševe što su pravili kod nas prije koju godinu, nisu neke kvalitete, slabo je ostao koji obruč na tabli. :roll:
Moj prijatelju iako ih je u moje vrijeme bilo dosta vjeruj mi da smo ih mi pravili jer nam je bukvalno trebao kos da gledamo u njega. Pravili smo golove, stolove za stolni tenis a ovi danas gledaju samo kako ce sta razvaliti.
Murat Sabanovic

davis.ba wrote:
zalosno
Eh i it, čuj medalju. Pretjeruješ. Pa ti u Parizanu kojima je kažeš 19 godina, iza sebe imaju preko stotinu nastupa, za mlađe kategorije reprezentacije, protiv najjačih vršnjaka u svijetu, šta su naši imali? NIŠTA. To je poenta, ali kažem, stanje se promjenilo, sada su novi ljudi u KS, KK Bosna isto tako ogroman napredak, tako da tek za 4-5 godina ćemo i mi moći tako imati 19-godišnjake u ekipama i možda reprezentaciji, ako naleti kakav vanserijski talenat.
ako ce mo za 4- 5godina imate momke koji ce se nosititi sa evropskim vrhunskim igracima,zbog cega onda ovi "pripitomljni".
nepoznajem juniorski rad kk bosne ali seniori mislim da osvajenje 8 mjesta u goodyear ligi ne treba uvelicavati.recimo da nije bilo nenada markovica bili bi medju zadnje 4 ekipe.
16 godisnjake treba u vatru gurati dati mu minutaze i on ce sa 19-20 biti igrac.ali nazalost to se ne radi.
Post Reply