kosarka savez kreteni

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
radeljas

#1 kosarka savez kreteni

Post by radeljas »

Evo gledam na juniorskom prvenstvu evrope je najbolji igrac slovenije emir preldzic, rodjeni zenicanin, sin senada preldzica, zile, bivseg kosarkasa zepca i zenice. dao je 20 koseva litvaniji i inace je najbolji strijelac slovenije visok 202 cini mi se. igra za geoplin slovan. dotle mi nemamo ni juniorske ni kadetske reprezentacije niti ikakve lige za ove kategorije, i kad vec nema zasto se ne potrude da djeca iz bosne igraju za bih. ne moze kad tamo glavnu rijec godinama vode bicvse sudije djelilovic i aksamija, neobrazovani primitivci, koji vise vremena provode po kafanama i kladionicama nego sto rade svoj posao. ali takva nam je cijela zemlja. samo se cudim nenadu markovicu da je uzeo da radi sa reprezentacijom u okruzenju mafijasa iz saveza. jedino da se nadamo da ce ih neno sviju rastjerati nekad. daj boze. a dotle nek djeca igraju za slovenije, poljske i sl.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

jedva seniore posalju na pripreme te velika takmicenja a za juniore,kadete da ne govorimo...nema se love,kazu!!!!!
drzava kada bude normalnija onda mozemo govoriti o rezultatima u nasoj kosarci.do tada ,nista.........
a talent ce da odlaze i odlaze ....
ArtefakT

Post by ArtefakT »

to je tako u svakom sportu kod nas...
grozzno!
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:18, edited 1 time in total.
radeljas

Post by radeljas »

saim_adka wrote:-Da ne govorim da su Djedovic, Kikanovic, Ahmetbasic, Djurasovic, Sehovic, Mijatovic... vec kaparisani od BH selekcije i nema vise straha da li ce nase najvece talente neko ukrasti.
lijepo zboris, medjutim, to sto su oni "kaparisani" ne znaci nista sve dok ne zaigraju za neku reprezentaciju. a koliko znam imamo samo seniore. ne radi se ni strucno, ni sistematski i to je problem. a rezultat je toga da tamo sjede, od nikoga (ako ne od politike) izabrani dzonlagic, djelilovic i aksamija. ja znam bar par primjera gdje su ugovori mladih kosarkasa iako su bili registrovani za nase timove i nisu imali prava transfera, ipak otisli i to tako da su papiri o njihovoj registraciji nestali iz saveza.
jednom rjecju prodaju djecu sa pozicija koje imaju. isto kao sto je bosna postala privatni klub mishka raznatovica (o tome sam vec pisao ovdje puno puta) i njegovog pulena (u sukobu interesa jer radi i za managera tj. za sebe i za klub) samira avdica, tako je i reprezentacija privatna prcija dzonlagica, djelilovica i aksamije. to je problem
LFC

Post by LFC »

radeljas

#7 emir preldzic

Post by radeljas »

bas mi je drago da je dijete izabrano u tim svijeta. vidjeli smo dio od njegovog talenta i u skenderiji. decko ima sve sta treba i sut i asistenciju i skok. jedan od mnogih koji su prosli ispred nosa nasim "strucnjacima" od reprezentacije do lezihljebovica u savezu. a dotle nek bosna dovodi propale igrace iz srbije i neka se pare sponzora rastaljuju. od 6 pojacanja ove godine 5 su otpustili. od mozda 20 pogodili su sa 2. sve sami experti i uspjesni manageri. dajte malo, obidjite zenicu, tuzlu, i ostala manja mjesta, a manje se slikajte za novine i tv. ako se potrudite mozda neki novi emir preldzic ostane u bosni.
Post Reply