NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Laertes

#47951 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

Mnogo stvari ovdje nema baš smisla. Ako gledaju NBA, za neke nema mjesta. Neki nikad nisu zaigrali u NBA, pa im opisuju evropske uspjehe, ok. Ali onda stave Danilovića na listu, a Galis je honorable mention. A Kukoč je prenisko po svakom kriteriju. Divac i Schrempf ispred njega :?
Baš, baš subjektivna lista.
kakavdanakneiskustvu

#47952 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Laertes wrote: 16/09/2024 18:38
Mnogo stvari ovdje nema baš smisla. Ako gledaju NBA, za neke nema mjesta. Neki nikad nisu zaigrali u NBA, pa im opisuju evropske uspjehe, ok. Ali onda stave Danilovića na listu, a Galis je honorable mention. A Kukoč je prenisko po svakom kriteriju. Divac i Schrempf ispred njega :?
gledajući igre u NBA,Schrempf jeste ispred Kukoča, pa mozda i Divac.

Nezahvalno je praviti liste najboljih evropljana, jer kako Galisa, Bodirogu,Ćosića, poredti sa npr. Schrempfom, koji u Evropi nije nikako igrao ,a ova trojica nisu nikako igrali u NBA
Laertes

#47953 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

kakavdanakneiskustvu wrote: 16/09/2024 18:43

Nezahvalno je praviti liste najboljih evropljana, jer kako Galisa, Bodirogu,Ćosića, poredti sa npr. Schrempfom, koji u Evropi nije nikako igrao ,a ova trojica nisu nikako igrali u NBA
Ma zato sam i rekao da nema baš smisla. Ali da je samo i NBA, Toni ima 3 prstena kao ne baš nebitan igrač Bullsa. Po mom mišljenju, ne može ni Dražen biti ispred Tonija ni po kojem kriteriju.
kakavdanakneiskustvu

#47954 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Laertes wrote: 16/09/2024 19:29
kakavdanakneiskustvu wrote: 16/09/2024 18:43

Ma zato sam i rekao da nema baš smisla. Ali da je samo i NBA, Toni ima 3 prstena kao ne baš nebitan igrač Bullsa. Po mom mišljenju, ne može ni Dražen biti ispred Tonija ni po kojem kriteriju.
gledajuci samo NBA,drazen je bio u trećoj petorci lige. kukoč je ,meni najdrazi kosarkas ikada, ali jbg nije bio toliko dobar,m istina nije ni imao priliku jer je u najboljim godinama bio u onim svemirskim bullsima
shalla

#47955 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shalla »

Joj koliko se Pink Panther podcjenjuje, strašno majke mi...
Ali evo, neću ništa pisati, nek misli ko šta hoće...
karanana

#47956 Re: NBA - National Basketball Association

Post by karanana »

nurk nije mogo ni na dno uci?
canvra888

#47957 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Gallinari previsoko, Capela također, možda čak ne bi trebao ni biti na listi.
canvra888

#47959 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Skoro 70 miliona po sezoni u prosjeku.
canvra888

#47961 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 26/09/2024 13:09
Eh sad je službeno, nije NBA Centel u pitanju :D

Inače Rose prije povrede meni jedan od najljepših igrača za gledati. Kako je čovjek vitoperio tijelo na polaganjima uz ogromnu fizičku snagu. Uz to je bio još i jedan od najbržih igrača u ligi. Cijeli teren u par koraka.
Nepenthe11

#47962 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Nepenthe11 »

Ima li zainteresiranih za yahoo fantasy ove godine? Da napravimo klix forum ligu neku ili sl.

Bila bi tu i kotizacija neka, možda nekih 15-20 KM, da se ne igra bezze. Vidim ima da yahoo bude holder novca, pa...

Evo da probam pa da vidim šta kažete 🙂🙂
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47963 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

[Charania] Knicks have acquired Karl-Anthony Towns from Minnesota for Julius Randle, Donte DiVincenzo and a first-round pick via Detroit, sources tell me and @JonKrawczynski.

Kakav trejd za Knickse :shock:
spree

#47964 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Opaaaaaaa let's go Knicks :izet: :izet:
canvra888

#47965 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Katastrofalan trade za Knickse. Mislim da će bit gori nego prošle sezone.
Laertes

#47966 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

canvra888 wrote: 28/09/2024 06:53 Katastrofalan trade za Knickse. Mislim da će bit gori nego prošle sezone.
Ne bih rekao katastrofalno, ali uzeti nekoga sa 50+ miliona godišnje u naredne 4 godine mi je nelogično za smjer u kojem su Knicksi išli.
Opet su povredu ili dvije od raspada, a kako TT cijedi, teško da ih ne bude.
Više mi je žao Dontea nego Randlea. Ko ostade na klupi? McBride, Precious, ko još? Ne računajući Robinsona, svakako ga nema do 2025, Harta vidim kao startera.
Dzontra_Volta

#47967 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Dzontra_Volta »

Nepenthe11 wrote: 27/09/2024 19:03 Ima li zainteresiranih za yahoo fantasy ove godine? Da napravimo klix forum ligu neku ili sl.

Bila bi tu i kotizacija neka, možda nekih 15-20 KM, da se ne igra bezze. Vidim ima da yahoo bude holder novca, pa...

Evo da probam pa da vidim šta kažete 🙂🙂
Već postoji klix liga.
Bez kotizacija.
insaneinthebrain

#47968 Re: NBA - National Basketball Association

Post by insaneinthebrain »

Plate odose u nebo. Valja porez sad iskesirati. Al bar je Brunson uzel pay cut
spree

#47969 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

I meni je zao dontea, ali on je mislim da je dobar trade. Randle je sebicno smece koje ne igra odbranu. Ok i KAT nije nesto u odbrani, ali je barem duži i bolji u zaštiti obruča. Bolji je šuter, posebno za tri, a nemjerljivo je bolji timski igrač. Mislim da ce ga thibs vratiti na centra i tako ce biti igraci 20+ i 10. U napadu ce raširiti.
canvra888

#47970 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Laertes wrote: 28/09/2024 08:51
canvra888 wrote: 28/09/2024 06:53 Katastrofalan trade za Knickse. Mislim da će bit gori nego prošle sezone.
Ne bih rekao katastrofalno, ali uzeti nekoga sa 50+ miliona godišnje u naredne 4 godine mi je nelogično za smjer u kojem su Knicksi išli.
Više mi je žao Dontea nego Randlea. Ko ostade na klupi? McBride, Precious, ko još? Ne računajući Robinsona, svakako ga nema do 2025, Harta vidim kao startera.
Ja mislim da je katastrofa druže.

Ja nisam bio protiv trejdovanja Randlea, ali jedino ako će se dobiti znatno bolji igrač ili igrač koji je bolji fit Knicksima. Diskutabilno je da li je Towns uopće bolji od Randle-a, ja lično mislim da nije, a sigurno je da nije ni bolji fit. Nit je odbrambeno potentnan, nit je neki mega timski igrač. Imao beef i sa Thibsom i sa Jimmyem u vakat. Uspjeh i veliki dio identiteta Knicksa je počivao na odbrambeno potentnoj centarskoj liniji koji su uz to vrhunski ofanzivni skakači (Knicksi su bili pri samom vrhu u segmentu ofanzivnih segmenata), sve se to sad gubi sa KAT-om. Robinsona svakako nema do prije decembra tamo negdje.

I još najgora stvar u svemu tome, ti daš još i jednog od najboljih šutera u ligi (koji je na smiješno jefitnom ugovoru) i još uz to i pick prve runde. Pa kako to nije katastofa jarane?

Tromost Leon Rose-a je došla na naplatu, uzdao se da će Hartenstein potpisati i nije uopće imao aktivan plan B da potpiše nekog drugog iole kvalitetnog centra (npr. Valanciunas) i onda odradiš ovakav panic move.

Uz sve to, i KAT uz OG-a ima problema s povredama, dakle još jedan rizik, kao da sam OG nije bio dovoljan. Još ga Rose masno preplati tokom ljeta.

I da, klupa je katastrofa sad.

Rookie Kolek, McBride, Marcus Morris (valjda), Achiuwa i Robinson. Smiješna klupa.

Rose je vrlo moguće unakazio Knickse ovo ljeto sa preplaćivanjem OG-a, 5 pickova za Bridgesa i sada Randle, DiVo i FRP za KAT-a. Potencijalno jedno od najgorih ljeta ikad, vidjet ćemo.
Laertes

#47971 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Laertes »

canvra888 wrote: 28/09/2024 15:49
Laertes wrote: 28/09/2024 08:51
Ja mislim da je katastrofa druže.

Ja nisam bio protiv trejdovanja Randlea, ali jedino ako će se dobiti znatno bolji igrač ili igrač koji je bolji fit Knicksima. Diskutabilno je da li je Towns uopće bolji od Randle-a, ja lično mislim da nije, a sigurno je da nije ni bolji fit. Nit je odbrambeno potentnan, nit je neki mega timski igrač. Imao beef i sa Thibsom i sa Jimmyem u vakat. Uspjeh i veliki dio identiteta Knicksa je počivao na odbrambeno potentnoj centarskoj liniji koji su uz to vrhunski ofanzivni skakači (Knicksi su bili pri samom vrhu u segmentu ofanzivnih segmenata), sve se to sad gubi sa KAT-om. Robinsona svakako nema do prije decembra tamo negdje.

I još najgora stvar u svemu tome, ti daš još i jednog od najboljih šutera u ligi (koji je na smiješno jefitnom ugovoru) i još uz to i pick prve runde. Pa kako to nije katastofa jarane?

Tromost Leon Rose-a je došla na naplatu, uzdao se da će Hartenstein potpisati i nije uopće imao aktivan plan B da potpiše nekog drugog iole kvalitetnog centra (npr. Valanciunas) i onda odradiš ovakav panic move.

I da, klupa je katastrofa sad.

Rookie Kolek, McBride, Marcus Morris (valjda), Achiuwa i Robinson. Smiješna klupa.
Vidi, nisam rekao da je dobar trade, ali je li katastrofa, to će se tek pokazati. I meni je nelogično da daš Dontea nakon sezone karijere, i to znajući da je Wolvesima jedini motiv bio da se riješe ogromnog ugovora Townsa.
Ali mislim da je ovdje cilj pravljenje matchupa za Boston i finale istoka, ono 5-out postava, a treba ipak doći do toga, krv propišati, pored 76ersa i Bucksa. A KAT mi nije igrač koji će krv pišati...
I dalje mislim da je klupa najveći problem. A znamo da TT svakako ne jebe klupu dok mu pola tima ne završi u bolnici.
I žao mi je što Villanova Boys ne dobije bar jednu sezonu zajedno.
spree

#47972 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Jao kakvo crnjačenje. KAT je duplo bolji igrač od randlea. I više od toga. Čovjek nije ball stoper. Donte jeste imao sezonu života, ali prije toga je bio igrač sa klupe. Moguće da se vrati u taj status. Ide se all in. Wining window is now. Hajmo malo uživati u tome. Realno petorka je top i može se nositi sa svakom ekipom. Bridges i oj mogu cuvati od 1 do 4 odlično gotovo sve igrace u ligi. Kat sigurno bolje može zaštiti obruč od ojebine randlea. Samo malo pojačati klupu.
spree

#47973 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Eto izasla info da donte nije bio bas najsretniji kad je dosao bridges. Valjda skontao da nece biti toliko prostora. I to je odigralo ulovu da ide u trade block.
canvra888

#47974 Re: NBA - National Basketball Association

Post by canvra888 »

Eksplicitno naznačeno da je to samo pretpostavka novinara. Da je to ikakav razlog, ne bi ga onda slali u Minnesotu gdje će isto ulaziti s klupe.

U svakom slučaju, tanak je ovo all in roster s obzirom koliko se uložilo. Skrhano 6 pickova prve runde i pick swap, all star igrač i jedan od najboljih šutera u ligi za samo KAT-a i Bridgesa. Bridges nije ni borderline all star, a s druge strane Randle je poprilično uporediv (ako ne i bolji) čisto po brojkama od KAT-a. U odbrani su obojica loši svakako. Randle je ujedno i puno manje odsustvovao sa terena od KAT-a.
Dzontra_Volta

#47975 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Dzontra_Volta »

Ma ja, šta će mu iko osim prve petorke.
Post Reply