It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam o problematici Jusufovog komuniciranja s javnošću (od dova, sura, ganjanja linkova, nekih ličnih obračuna) prvi ovdje govorio. Tad se za to ovdje vrijeđalo kao nikad. Sad, očito, svi to vide.
Ostavimo li mi po strani način na koji je najavio izostanak iz reprezentacije, mora se priznati da je taj izostanak sasvim logičan, očekivan i prihvatljiv.
Pa vecini ovdje nije ni problem izostanak, vec upravo taj nacin komunikacije sto je po meni puno veci problem. Sta ocekivati onda od njega i kakav pristup svojim obavezama kad dodje nekad u buducnosti, kad se nije udostojio da poprica sa trenerom ili da pozdravi saigrace, da im pozeli srecu mozda.
Naravno, niko pametan nije za neko tjeranje za sva vremena ili slicne gluposti, ali barem da ga javnost malo pritisne, ne bi li mozda shvatio da nismo svi ovdje naivci koji se loze na zastavicu na patikama, tweet ili najavnu pjesmu u Portlandu. Meni je on drag, i cesto gledam Portland zbog njega najvise, ali vidi se po njegovim postupcima, nacinu davanja izjava da je on dijete zarobljeno u tijelu diva, i da je mentalitetom miljama daleko od neke sportske velicine. Neka mu Bryant, Gasol i slicni uzor budu i prema mentalitetu i nacinu postivanja saigraca, trenera, reprezentacije a ne samo po nekim furackim balavim stvarima.
Dogodine ce vjerovatno i Musa u NBA, i ako se on tamo bude razvijao kako moze, onda bi mi uz malo srece mogli imat tandem kakav ima malo ko u Europi. Zato se samo nadam da cemo nekako sredit te osnove ponasanja u ekipi do tad, pa da to sve ne upropastimo prije nego se i desi.
Srbi se sada svi odazivaju, ali imali su i oni problema sto kaze djecak sa sibicama ranije, kada najbolji kosarkaski trener u Europi a vjerovatno i na svijetu, nije mogao poslozit sujete, licne promocije i sl. Tada su radikalno podmladili ekipu, radili prije svega na tom timskom mentalitetu, i danas imaju sta imaju, vrhunske igrace koji znaju kako da se ponasaju.