Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
melisina melasa

#13851 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by melisina melasa »

al-em wrote:Ne treba nam 40 razlike. Treba na pobjeda i da se poklope 4 ili 5 rezultata.
Mi svakako necemo ni pobijediti tako da ova prica nije no bitna.
Ozbiljan ja bio. Ako se rezultati koje sam nabrojao poklope, bice samo 4 drugoplasirane ekipe sa dvije pobjede i onda kos razlika nije bitna. Opet moze se desiti i da 4 drugoplasirana imaju 3 pobjede i u tom slucaju nam ne pomaze ni 40 razlike. Problem je sto je nekoliko reprezentacija (belgija, poljska, madjarska) prakticno obrzbijedilo plasman pa nece ni zapinjati u utakmicama protiv vjerovatnih drugoplasiranih.
A slazem se za ovo da vjerovatno gubimo od svedjana. U 3/4 su stisli ruse u odbrani ovi nisu mogli sutnuti na kos. Sa 20 razlike su spustili na 8. Rusi su ih pobjedili trojkama. Nevjerovatno je da je u toj utakmici Voroncevic "sasuo" tri trojke i da su ga sinoc nasi opet ostavljali samog na sutu za tri.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13852 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

kakavdanakneiskustvu

#13853 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

znači mirza ne igra protiv švedske?
Itsoktobealone

#13854 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Itsoktobealone »

al-em wrote:Ne treba nam 40 razlike. Treba na pobjeda i da se poklope 4 ili 5 rezultata.
Mi svakako necemo ni pobijediti tako da ova prica nije no bitna.
Ne. Zapravo nam treba pobjeda od 40 poena da stignemo među 4 najbolje. Sada je razlika -47. Računam i na tu pobjedu Makedonije nad V.Britanijom da bude veca od 7 razlike, pa da +40 pobjeda bude dovoljna.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#13855 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Kaže ovaj bivši hrvatski reprezentativac da ne postoji ni 1% šanse, aliiiii moglo bi doći do nekog obrata.

P.S.

Da sam Mirza, otišao bih gore kao navijač i sjeo u prvi red.
MOSALJOZE

#13856 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Image :mrgreen:

Krste,kako ti vidiš ove optužbe oko sarajevskih medija? :lol:
zlajapravaraja

#13857 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

Koliko sam čuo, imaćemo domaću utakmicu u Šveckoj.

Nema druge, nego pokušati nabiti +30 na poluvremenu, i onda u žestokom tempu nastaviti u 2. poluvremenu :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#13858 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

MOSALJOZE wrote:Krste,kako ti vidiš ove optužbe oko sarajevskih medija? :lol:
Sarajevski novinarčići su vazda krivi za sve svakako. A svađanje po pressicama nije ništa novo.

Primila se petobanka da se pljuje Mula Tuzlak, to su nam dvije ture kafA, nama dobro. :bih: :mrgreen:

Kad smo kod toga, Omčo poder'o.

http://www.klix.ba/sport/kosarka/tuzna- ... /160911055
MOSALJOZE

#13859 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Izgubih abdest zbog te male na avataru

Hehe,a stisnuo se,Idriz kaže neće platit ništa. :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#13860 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

MOSALJOZE wrote:Izgubih abdest zbog te male na avataru

Hehe,a stisnuo se,Idriz kaže neće platit ništa. :oops:
Rijetke su petobanke, a stigne se nekad i rajica počastiti. Zbog toga i jesmo omiljeni u društvu :sax: :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#13861 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by O'zone »

Velkoski wrote:
Kad smo kod toga, Omčo poder'o.

Ja ne mogu još uvijek da vjerujem da je neko sa Klixa napisao ovo.

Dajte čovjeku uredničku stolicu, zna napisati čitljiv članak, malo i pronjuškati da vidi šta se događa. Zaslužio je biti urednik barem heftu.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#13862 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Slo Burner »

Sto se tice cijele situacije reci cu isto sto i prije 20-tak godina, DAMIRE TURCINE, NAPUSI SE KURCINE !

[youtube]http://youtu.be/FOeOYBbZsEk?t=130[/youtube]
Last edited by Slo Burner on 11/09/2016 23:14, edited 2 times in total.
Romanista 101%

#13863 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

cim Savez ne funkcionise kako treba, onda nema ni reprezentacije ni trenera, pogledajte samo kako su ovi novi srusili sve ono dobro sto je prije bilo u svim nasim selekcijama, kao kula od karata
siki_sa

#13864 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by siki_sa »

Najveca bruka BH kosarke je damir mulaomerovic,
agent_zero

#13865 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Svaka čast na tekstu, svako slovo je zlatno!

I konačno da je neko javno napisao da iza prošle garniture saveza (Harun, Igor, Dino) stoje rezultati, a iza ove samo katastrofe, debakli, incidenti, ruglo u i oko reprezentacije, ukratko sva govna koja su posrali, zasrali, a i dalje seru.

Dovoljno je baciti samo pogled na ove dvije face, pogotovo ovu lijevu debilnu facu i sve ti se samo kaže:

Image

A i Asim Paščanović pametno zbori:

"Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru. Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit. Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?! Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša. Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke. Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”.
Logovan

#13866 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Velkoski wrote:Puna podrška Mirzi nakon ovog sramotnog izlaganja selektora!
:thumbup:

“Ovako, da iskoristimo priliku dok sjedimo ovdje. Sjedim ovdje s mojim prijateljem i mojim budućim kolegom u NBA. On, kao sportista, i moj drug, razumije moju reakciju. Zna da mu mislim sve najbolje i da želim da dođe u NBA, da se družimo. Ovo što se desilo samo može da nas učini jačim”, rekao je Teletović.

“Ja prije svega treba da izrazim poštovanje prema Mirzi, našem kapitenu i mom idolu. Stvari koje su se dešavale na utakmici su bile u afektu, u utakmici koju smo željeli pobijediti. Mi ćemo to riješiti kao pravi profesionalci”, rekao je Musa.

:thumbup: Svaka čast obojici. U sljedeće kvalifikacije ući još jači i još bolji. I naravno sa drugim i boljim selektorom.
agent_zero

#13867 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Pored Klixovog i ovo je odličan i realan tekst! :thumbup:
Romanista 101%

#13868 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

Mulaomerovic je najgori trener reprezentacije BiH od 1993.
commendatore

#13869 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by commendatore »

Jašta svaki put jal fuca jal basket bice bolje bicemo jaci prdnjava.... treba se pomirit da smo solidan prosjek, vrlo limitiranih mentalno-kulturoloskih zadrtih stavova plitkog uma i razuma.... nimalo da evoluiramo u bilo kojem smijeru.... :|

Island primjera radi,je za nas sportska i kulturna a i ekonomska velesila a trebalo bi po svim parametrima da su zaguljeniji od nas....
Ricken

#13870 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ricken »

Velkoski wrote:Kaže ovaj bivši hrvatski reprezentativac da ne postoji ni 1% šanse, aliiiii moglo bi doći do nekog obrata.

P.S.

Za ovog hrvatskog reprezentativca je najbolji pencilin, Neno Marković, objasnio mu je neke stvari ima sad će 20 godina.
zenit dozic

#13871 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zenit dozic »

commendatore wrote:Jašta svaki put jal fuca jal basket bice bolje bicemo jaci prdnjava.... treba se pomirit da smo solidan prosjek, vrlo limitiranih mentalno-kulturoloskih zadrtih stavova plitkog uma i razuma.... nimalo da evoluiramo u bilo kojem smijeru.... :|

Island primjera radi,je za nas sportska i kulturna a i ekonomska velesila a trebalo bi po svim parametrima da su zaguljeniji od nas....
Jes u islandu se po stranackoj i nacionalnoj liniji biraju clanovi saveza i selektori :thumbup:
Nismo mi dzaba bili najbolji u vecini sportova do ovog tzv. ujedinjenja.
Dok je god ovakva politicka situacija u zemlji ni u sportu nam nece biti bolje jer je sve to povezano.
Edin H.

#13872 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
Velkoski wrote:Puna podrška Mirzi nakon ovog sramotnog izlaganja selektora!
:thumbup:

“Ovako, da iskoristimo priliku dok sjedimo ovdje. Sjedim ovdje s mojim prijateljem i mojim budućim kolegom u NBA. On, kao sportista, i moj drug, razumije moju reakciju. Zna da mu mislim sve najbolje i da želim da dođe u NBA, da se družimo. Ovo što se desilo samo može da nas učini jačim”, rekao je Teletović.

“Ja prije svega treba da izrazim poštovanje prema Mirzi, našem kapitenu i mom idolu. Stvari koje su se dešavale na utakmici su bile u afektu, u utakmici koju smo željeli pobijediti. Mi ćemo to riješiti kao pravi profesionalci”, rekao je Musa.

:thumbup: Svaka čast obojici. U sljedeće kvalifikacije ući još jači i još bolji. I naravno sa drugim i boljim selektorom.
Image
palermo

#13873 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by palermo »

agent_zero wrote:http://www.klix.ba/sport/kosarka/tuzna- ... /160911055

Svaka čast na tekstu, svako slovo je zlatno!

I konačno da je neko javno napisao da iza prošle garniture saveza (Harun, Igor, Dino) stoje rezultati, a iza ove samo katastrofe, debakli, incidenti, ruglo u i oko reprezentacije, ukratko sva govna koja su posrali, zasrali, a i dalje seru.

Dovoljno je baciti samo pogled na ove dvije face, pogotovo ovu lijevu debilnu facu i sve ti se samo kaže:

Image

A i Asim Paščanović pametno zbori:

"Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru. Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit. Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?! Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša. Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke. Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”.
Paščanović po defaultu ne može pametno govoriti. Barem ne može o bh košarci.

Inače, zaista je ovaj klixov članak dobar, i po prvi puta spominje prošlu garnituru. Izgleda da nitko drugi nema hrabrosti (čak ni na forumu) da kaže da je nova garnitura u kratkom roku sve sjebala. Nema uopšte razloga sumnjati u to da je veći dio tog novog rukovodstva to uradio i namjerno
LSD

#13874 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by LSD »

Kifla, Harune, Igore - oprostite nam i vratite se.... pomozite ovom napaćenom narodu....vi ste jedino svjetlo na kraju tunela.

Za sve su krivi Fulurija, Barbarić, Enes Trnovčević i Sejo Bukva (kakav nedojebani insuficijent, sunce ti :shock: ) ....svalimo sva govna na njih, dužni smo to ovom narodu.
zenit dozic

#13875 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zenit dozic »

Ricken wrote:
Velkoski wrote:Kaže ovaj bivši hrvatski reprezentativac da ne postoji ni 1% šanse, aliiiii moglo bi doći do nekog obrata.

P.S.

Za ovog hrvatskog reprezentativca je najbolji pencilin, Neno Marković, objasnio mu je neke stvari ima sad će 20 godina.
Ma dzaba da nam dođe i phil jackson kad u svakim kvalifikacijama i prvenstvima nam ne igraju po 2,3 najbolja igraca.
Post Reply