Kosa unistena kiselinom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

VidalS

#1 Kosa unistena kiselinom

Post by VidalS »

Meni je kosa potpuno unistena kiselinom u sarajevskom salonu: HairStyle na Ciglanama u vl. izvjesne Senade koja mi je nemilice zalila kosu kiselinom i pustila da skroz izgori. Sve je to uradila moram priznati nakon moje reklamacije da me prvi put nije uopste osisala a o laganom mini valu na krupne viklere da i ne pominjem ni traga ni glasa. Nakon toga je uzela i uvila mi kosu na najsitnije viklere i dala vlazne maramice u ruke i zasuskala mi oci (na svu srecu) pa onda nastavila da lije nad onim njenim lavaboom kiselinu na moju kosu. Mislim da mi je izlila oko 2 l te tekucine, bar mi se tako cinilo.
Onda je stalno pregledala i govorila jos malo jos malo. Kad je odvila bila je to katastrofa. Moja poluduga kosa je izgledala kao afro u Crnca iako mokra vidjelo se da je pod freezom. I ona ju je morala fenirati 2 sata i sva se bila preznojila.
Sutradan sam imala haos na kosi, sva je bila isprzena, izlomljena, svaka dlaka u vertikalnoj poziciji strsila je prema plafonu. Bila sam uzasnuta. I evo vec mjesecima se mucim, stotine dolara potrosene na razne kreme, preparate i na kraju sam je morala osisati do korijena i sad mi jako sporo raste. Bojim se da je trajno do korijena unistena. Je li neko imao slicno iskustvo u proslosit i sta da radim da mi se kosa oporavi? Da ne zna neko neko sredstvo za brzi rast kose?
Hvala na savijetu.
The Nightwatchman

#2 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by The Nightwatchman »

zato sam ja uvijek govorio "priroda majka"

zene ne brijte se ispod pazuha, ne sisajte kosu, ne farbajte nista :D

samo se kupajte ko boga vas molim i perite zube - to je sve sto trazim

:D

on topic: cuo sam da u hairstyle-u na ciglanama vole popusit joint na poslu, pa morebit da je do toga :D :D
*mima*

#3 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by *mima* »

VidalS wrote:Meni je kosa potpuno unistena kiselinom u sarajevskom salonu: HairStyle na Ciglanama u vl. izvjesne Senade koja mi je nemilice zalila kosu kiselinom i pustila da skroz izgori. Sve je to uradila moram priznati nakon moje reklamacije da me prvi put nije uopste osisala a o laganom mini valu na krupne viklere da i ne pominjem ni traga ni glasa. Nakon toga je uzela i uvila mi kosu na najsitnije viklere i dala vlazne maramice u ruke i zasuskala mi oci (na svu srecu) pa onda nastavila da lije nad onim njenim lavaboom kiselinu na moju kosu. Mislim da mi je izlila oko 2 l te tekucine, bar mi se tako cinilo.
Onda je stalno pregledala i govorila jos malo jos malo. Kad je odvila bila je to katastrofa. Moja poluduga kosa je izgledala kao afro u Crnca iako mokra vidjelo se da je pod freezom. I ona ju je morala fenirati 2 sata i sva se bila preznojila.
Sutradan sam imala haos na kosi, sva je bila isprzena, izlomljena, svaka dlaka u vertikalnoj poziciji strsila je prema plafonu. Bila sam uzasnuta. I evo vec mjesecima se mucim, stotine dolara potrosene na razne kreme, preparate i na kraju sam je morala osisati do korijena i sad mi jako sporo raste. Bojim se da je trajno do korijena unistena. Je li neko imao slicno iskustvo u proslosit i sta da radim da mi se kosa oporavi? Da ne zna neko neko sredstvo za brzi rast kose?
Hvala na savijetu.

Draga moja ko te samo natjera da ides u taj salon....oni nemaju pojma.....Sad cu potrazit recept sto mi je dala jedna teta ...
*mima*

#4 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by *mima* »

BEKUTAN SAMPON
PANTENOL TECNOST
KAPI OD KOPRIVE
AD KAPI ZA DJECU....vodeni rastvor

Ja sa tim perem kosi i sve je dobro za korijen kose.....a kupi i kapsule u apoteci.....PERFECTIL....one su odlicne za korijen kose a usput za nokte i kozu....
clav

#5 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by clav »

Cekaj jel tebi tjeme osteceno? Jel na nekim mjestima imas manje a na nekim vise kose? Moras otici do dermatologa ako je taj slucaj. A ako ti kosta raste normalno mozes biti strpljiva ili uzeti u apoteci Pilfud 2%. Procitaj pazljivo uputstvo i pridrzavaj se. To je u BiH. Ako si negdje vani, posto vidim da spominjes nekakve dolare, genericki naziv je Minoxidil 2%.
VidalS

#6 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by VidalS »

Kosa raste ali sporo. Osisana sam na kratko trenutno, i moram da ispravljam vrucom cetkom. Inace se formira "Halo" oko glave.
Treba mi nesto, neko sredstvo da mi poboljsa rast kose da bih mogla jos vise da je isisam sve ovo sto je sprzeno.
Hvala na savjetima. U tom salonu oni stvarno pojma nemaju sa sisanjem. Gledala sam je kako sisa druge. Ona je jako neiskusna ali tu je kafa,caj sto dole valjda nesto znaci ljudima a sve je to bezveze. Ja se samo sisam u Vidal Sasunu i to je ono sto oni dobro rade. Daju ti dobar cut i uopste te ne feniraju poslije. Ko brine o feniranju kad je svakako sutra operes i vazan je cut. Ova Senada mi je bila preporucena kao dobra, ko fol nesto zna, a pojma nema i namjerno mi je unistila kosu nakon moje reklamacije. Prvi put kad sam joj dosla dala mi je prvo trajnu (sto nije ni bila trajna jer je kosa bila prava ko svijeca poslije) pa onda me malo recnula poslije tako da nisam imala ni frizuru. Smatrala sam to izuzetno nepravedno jer sam joj ipak na kraju platila 70 km. To je i previse za ono sto ona nije uradila. Dosla sam nakon 7 dana i pozalila joj se i pokazala moje zarasle pramenove i rekla vidi ni frizure ni trajne ucini nesto ili mi vrati lovu. Ona se onda naljutila i to mi uradila.
Zarekla sam se nikada vise necu u Sarajevu imati sisanje, zadnji put me tako upropastio onaj Sabic kod trznice ni on pojma nema. Htjela sam bob a izasla sa nekom presmjesnom frizurom, siske zarezane duboko sa strane, ni traga od boba. Ma sva prica je bez veze i bez daljeg komentara.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by ladyblue18 »

Sprzena prije 2 godine i nikada mi se nije oporavila.
Radila pramenove.
Pila perfectil mjesecima, koprivu, becutan, fitoval sve sam zivo koristila.
Nista.
Moj frizer kojem idem vec neku godinu i po, nakon te "nezgode" :x mi je rekao da nema spasa tu.
Da je otislo u korijenu sto se i vidi.
Covjek je veliki profesionalac u svom poslu tako da ne baca suplju.
I sam mi je rekao da mi on moze licno naruciti ampule neke, kreme, fazone, ali nista to nece pomoci dugotrajno.
Cak mi je rekao da se to u vrijeme trudnoce, dodatno pogorsa.
I tako ja 2 godine zivim sa spaljenom kosom, doduse jedan dio, al ipak...
Najgore je kada je operem, pa moram rascesljati, uh koji su to bolovi i komplikacije :(

uglavnom, cini se da nema pomoci.
Ako neko zna da bi nesto moglo pomoci, ja bih bila fakat zahvalna :D
lolita_xx

#8 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by lolita_xx »

ja sam tako prosle godine uradila svijetle pramenove, a moja kosa tamna. tek sada je dosla sebi, stavljam svake sedmice masku, drzim je pola sata, poslije lako cesljam. pokusaj sa alcininim maskama, imas onu t-liniju ili cak e. ovo je za lady
Litotes

#9 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by Litotes »

Evo jedan prirodan lijek a odlican je za jacanje kose.
Dakle zumance se umuti sa maslinovim uljem i stavi se kao maska na kosu, nekih 15min. Isperes i tako uvijek 1x sedmicno.
lolita_xx

#10 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by lolita_xx »

Litotes wrote:Evo jedan prirodan lijek a odlican je za jacanje kose.
Dakle zumance se umuti sa maslinovim uljem i stavi se kao maska na kosu, nekih 15min. Isperes i tako uvijek 1x sedmicno.
ja sam cula da to neka efekta :-)
i sama sam probala, i nigdje veze, smrdi, a i kosu ne mogu pocesljati.
tamara*

#11 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by tamara* »

VidalS wrote: Zarekla sam se nikada vise necu u Sarajevu imati sisanje, zadnji put me tako upropastio onaj Sabic kod trznice ni on pojma nema. Htjela sam bob a izasla sa nekom presmjesnom frizurom, siske zarezane duboko sa strane, ni traga od boba. Ma sva prica je bez veze i bez daljeg komentara.
E sad meni nije jasno šta je problem sa Šabićem kod tržnice :? E ako on nije dobar, onda stvarno...
Ja sam išla tamo i stvarno su vrsni frizeri...I ne samo tu, nego i u njihov salon u Sime Milutinovića, fenomenalno rade. Vode računa o svemu: o anatomiji lica, o kvalitetu kose, ličnom imidžu, a ono što kažeš da želiš ispoštuju na najkreativniji mogući način.
Svoju kosu jako pazim i ponosim se njome, bila po raznim "najboljim" frizerskim salonima, ali njihov je jedini iz kojeg sam svaki put izlazila oduševljena. Ali svaki put.

Da dodam: veoma važno je da tačno znaš da kažeš šta želiš, da se u startu otklone nesporazumi. I u toku šišanja razgovaraš, pitaš, tražiš, opominješ, podjećaš na ono što hoćeš, insistiraš...Moraš tako, malkice i gnjaviš ali dobiješ tačno ono šta hoćeš :)
Last edited by tamara* on 13/04/2009 19:29, edited 1 time in total.
frfi.

#12 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by frfi. »

lolita_xx wrote:
ja sam cula da to neka efekta :-)
i sama sam probala, i nigdje veze, smrdi, a i kosu ne mogu pocesljati.
da, smrdi, i slijepi se sve i grozno, sto jest-jest :D
ali meni bude kosa skroz mekana i bas osjetim razliku, pogotovo ako to redovno radim....samo sto mi se ne da i nemam vremena...
probaj pronaci jos nekih prirodnih stvari, ja sam imala problema sa peruti, razne sampone promijenila maske i gluposti-nista, evo par sedmica nakon pranja isperam kosu mineralnom vodom i mogu reci da je bolje...
isto sam cula da je dobro ako se kosa ispere kamilicom...
ugl ja sam uvijek za ove prirodne stvari, vise pomognu od vecine kapsula ampula itd ....
sa srecom :thumbup:
ps. da mi koja krava takvo sta uradi sa kosom, nisam sigurna kako bih bas reagovala.... :x :x :x :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#13 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by ladyblue18 »

lolita_xx wrote:ja sam tako prosle godine uradila svijetle pramenove, a moja kosa tamna. tek sada je dosla sebi, stavljam svake sedmice masku, drzim je pola sata, poslije lako cesljam. pokusaj sa alcininim maskama, imas onu t-liniju ili cak e. ovo je za lady
ajde hvala, probat cu :) bilo sta, samo da ne moram podnositi bolove svaka 2-3 dana i gledati u zguzvanu kosu :x

sto se tice - zumance i maslinovo, probala, jedno duze vrijeme koristila, ali nema koristi osim sto eto kosa kao bude meksa.
Probala sam i limun i zumance, to ne preporucujem, osim ako ste mazohista, tjeme svrbi nenormalno iducih dana :-?
lolita_xx

#14 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by lolita_xx »

ja sam cula da te prirodne stvari ne pomazu bas nesto. meni su neke maske super i kosa poslije njih mi je sjana i lijepa :)

a sto se tice sabica, meni su oni bezveze, otisla jednom i nikad vise, i to bas kod trznice :-)
clav

#15 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by clav »

VidalS wrote:Kosa raste ali sporo. Osisana sam na kratko trenutno, i moram da ispravljam vrucom cetkom. Inace se formira "Halo" oko glave.
Treba mi nesto, neko sredstvo da mi poboljsa rast kose da bih mogla jos vise da je isisam sve ovo sto je sprzeno.
Uzmi onda ovaj pilfud 2%. Ubrzace ti rast kose maksimalno. Ne bi bilo lose ni da uzmes Centrum multivitamine.
tamara*

#16 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by tamara* »

VidalS wrote: U tom salonu oni stvarno pojma nemaju sa sisanjem. Gledala sam je kako sisa druge. Ona je jako neiskusna ali tu je kafa,caj sto dole valjda nesto znaci ljudima a sve je to bezveze. Ja se samo sisam u Vidal Sasunu i to je ono sto oni dobro rade.
Dobro, VidalS, vidim da je u pitanju reklama ustvari, konkurencija i tako to.
Last edited by tamara* on 13/04/2009 19:53, edited 2 times in total.
clav

#17 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by clav »

hah vidi fakat
jebacki marketing nema sta
tamara*

#18 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by tamara* »

Koji kvarnjak, ne valja ovaj, ne valja onaj, samo Vidal Sasun :P
Prvo kaže kako se ošišala do korijena, a onda kosa porasla pa je opet ispravlja četkom, pa joj nije porasla, ali se opet stalno šiša u Vidal Sasunu. WTF :oops:
desetina

#19 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by desetina »

u ovo se doda još i neka subrina drži pola sata pa se kosa oper kao i obično.
nakon pranja kose kad je još vlažna nanese se 2-3 kapi maslinovog ulja.
što manje koristiti fen i pegle za kosu.
i na kraju potrebno ti je puno strpljenja
:)
Skyfox

#20 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by Skyfox »

lolita_xx wrote:ja sam tako prosle godine uradila svijetle pramenove, a moja kosa tamna.
izvini ali kakve veze imaju pramenovi, moze li to osteti kosu??? Posvjetljujem je neke 2 godine i nikad nisam imao problema, doduse jednom su me u ljubicasto ofarbali jer je bila neka neiskusna ali vec sutradan su to popravili i sve OK.
Prvi put cujem da i to moze osteti kosu?
Skyfox

#21 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by Skyfox »

doso ja kuci kaze stara ode mi djete u pankere :lol:

fakat prvi put cujem za to onda bolje da malo ohanem s tim :D
lolita_xx

#22 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by lolita_xx »

Skyfox wrote:doso ja kuci kaze stara ode mi djete u pankere :lol:

fakat prvi put cujem za to onda bolje da malo ohanem s tim :D
pa ne moras se brinuti ako imas kratku kosu i ako je blajhas, osisas se i to je to. medjutim kad imas dugu kosu, to je vec problem :)
Skyfox

#23 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by Skyfox »

kiki-miki wrote:Još ako ti je genetski predodređeno da počneš gubiti kosu onda bih se na tvom mjestu zabrinula :evil:
kad nisam do sad... pomakni se :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#24 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by mIRCerka »

kakav je ovo marketing
VidalS

#25 Re: Kosa unistena kiselinom

Post by VidalS »

Cuj reklama za vidal S. pa jos da u Sarajevu pravim konkurenciju, izvini ali ti nemas pojma. Koji mi je interes da im pravim reklamu kad nemam niti jednu akciju, te firme. Sto se tice onog komentara kosa unistena pa porasla, naravno kosa od decembra raste, pa se siska pa sve tako ali to je jedan dug proces. Gledam danas samo 4 cm je porasla, da je izgorena ostali dio jeste fakat a sto se tice te cetke vruce, to je smrt za ovo moje trenutno stanje ali kako da izadjem napolje onako izfrizana i jos sad kratko osisana pa se kosa nadigisi uvis. Kako to samo izgleda, u kuci mi se zaista smiju kad me vide jer sam smjesna pojava a smijem se i ja sebi kad god se vidim u ogledalu.
Zao mi je ove osobe ako joj se kosa za god, i po nije oporavila i nadam se da i mene ne ceka ta grozna sudbina, Ako ima tamo gdje zivis mrkvino ulje (Carrot oil) probaj. Cini mi se da mi to najvise godi kosi, mora se malo fenom zagrijati ili pod haubu samo da se foliculs kose otvore i upiju tu masnocu. Meni je moj frizer rekao da je to dobro ali ne i ostalo sto sam stavljala, napr. coconut oil, maslinovo ulje itd... MAda se svi kunu u maslinovo odavno ja ne znam da li pomaze. Carrot oil stavljam poslije pranja ili u toku dana kad god mi padne na pamet, malo na dlan i protrljam po kosi.
Post Reply