A znas li ti sta je frizer?Ze_Dzeni wrote:Molim misljenje onih koji imaju iskustva sa farbanjem ili znaju dosta o tome. Naime stvar je u tome sto bih zeljela da vratim prirodnu boju kose, ali ne znam kakoPlava sam vec 3 godine i svi me mole da se vratim na cokoladno smedju, svijetlija nijansa, kao sto je moja prirodna boja, jer sam previse blijeda i sa plavom kosom izgledam kao pile
imam dugu i prilicno suhu kosu, a cilj mi je da se ofarbam u barem pribliznu boju kao sto je moja prirodna, a nakon toga da izvucem na foliju plave pramenove, ne previse guste, da bi mi kosa dobila neki volumen, barem vizualno. molim nekog da mi kaze je li moguce dobiti takvu boju na plavu kosu nekom farbom koja se ne ispire i smijem li odmah nakon farbanja otici na pramenove,a da mi se kosa ne unisti
?
Kosa i farbanje..
Moderator: anex
-
*mima*
#26 Re: Kosa i farbanje..
-
Zhaba
#27 Re: Kosa i farbanje..
mima wrote:A znas li ti sta je frizer?Ze_Dzeni wrote:Molim misljenje onih koji imaju iskustva sa farbanjem ili znaju dosta o tome. Naime stvar je u tome sto bih zeljela da vratim prirodnu boju kose, ali ne znam kakoPlava sam vec 3 godine i svi me mole da se vratim na cokoladno smedju, svijetlija nijansa, kao sto je moja prirodna boja, jer sam previse blijeda i sa plavom kosom izgledam kao pile
imam dugu i prilicno suhu kosu, a cilj mi je da se ofarbam u barem pribliznu boju kao sto je moja prirodna, a nakon toga da izvucem na foliju plave pramenove, ne previse guste, da bi mi kosa dobila neki volumen, barem vizualno. molim nekog da mi kaze je li moguce dobiti takvu boju na plavu kosu nekom farbom koja se ne ispire i smijem li odmah nakon farbanja otici na pramenove,a da mi se kosa ne unisti
?
- Ze_Dzeni
#28 Re: Kosa i farbanje..
mima wrote:A znas li ti sta je frizer?Ze_Dzeni wrote:Molim misljenje onih koji imaju iskustva sa farbanjem ili znaju dosta o tome. Naime stvar je u tome sto bih zeljela da vratim prirodnu boju kose, ali ne znam kakoPlava sam vec 3 godine i svi me mole da se vratim na cokoladno smedju, svijetlija nijansa, kao sto je moja prirodna boja, jer sam previse blijeda i sa plavom kosom izgledam kao pile
?
ne, nisam nikad cula za to.
-
mima202
#29 Re: Kosa i farbanje..
Ze_Dzeni wrote:Molim misljenje onih koji imaju iskustva sa farbanjem ili znaju dosta o tome. Naime stvar je u tome sto bih zeljela da vratim prirodnu boju kose, ali ne znam kakoPlava sam vec 3 godine i svi me mole da se vratim na cokoladno smedju, svijetlija nijansa, kao sto je moja prirodna boja, jer sam previse blijeda i sa plavom kosom izgledam kao pile
?
nema sanse.. sprzices sve zivo... al kod frizera pa nek vidi kako je
ja sam to isto uradila.. samo sam morala sve oshishat na 2 centa pa pustit... pa onda pramenove izvuc... javi se za jedno godinu, godinu i po... do tad bi trebalo valjat
- Ze_Dzeni
#30 Re: Kosa i farbanje..
uh, sto me obradova
. ma otici cu u Frizerland, tamo ce mozda znati koja mi farba treba.
- lolita_xx
#31 Re: Kosa i farbanje..
ja sam prije dva mjeseca presla iz plave u smedju..
najbolje ti je da to uradis kod frizera, i da sacekas neko vrijeme sa pramenovima..
bez obzira kakvu farbu da stavis, tokom svakog pranja ona ce se malo ispirati, jer ipak stavljas na svijetlu podlogu...
prvo farbanje uradi kod frizera, a vec sljedece mozes kod kuce sama...
najbolje ti je da to uradis kod frizera, i da sacekas neko vrijeme sa pramenovima..
bez obzira kakvu farbu da stavis, tokom svakog pranja ona ce se malo ispirati, jer ipak stavljas na svijetlu podlogu...
prvo farbanje uradi kod frizera, a vec sljedece mozes kod kuce sama...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#32 Re: Kosa i farbanje..
Zna li neko neku smedju farbu(malo tamniju)da ne baca na crveno?
- Ze_Dzeni
#33 Re: Kosa i farbanje..
Ako imas crvenkast pigment tesko da ces to postici, ali probaj neku sa pepeljastim pigmentom..da je meni naci neku da ne baca na zelenoaida05 wrote:Zna li neko neku smedju farbu(malo tamniju)da ne baca na crveno?
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#34 Re: Kosa i farbanje..
Imam crveni pigment i tamnu kosu....gotovo crnu!Bila sam plava ali kad sam prelazila u tamnu kupila sam neku koja je jako vukla na crveno na svjetlosti i tesko da je se rijesim.Ze_Dzeni wrote:Ako imas crvenkast pigment tesko da ces to postici, ali probaj neku sa pepeljastim pigmentom..da je meni naci neku da ne baca na zelenoaida05 wrote:Zna li neko neku smedju farbu(malo tamniju)da ne baca na crveno?.
- Pikova-dama
#35 Re: Kosa i farbanje..
Dugo se farbam, sto sama sto kod frizera, farbam i druge cesto. Imala sam sve boje kose, i sada sam vec jedno vrijeme plava. Dugo mi je trebalo da postignem da imam plavu, a ne zutu ili narandzastu kosu. Kosa mi nije ostecena jer strasno vodim racuna o tome. Sto se tice prelaska iz plave u smedju (probala sam i to:) uradila sam sve sa nekim skupim bojama, kod frizera... i nije valjalo. Otisla sam sama i kupila dvije farbe, pomijesala ih i dobila finu svjetlo smedju boju (ne cokoladnu, jer nisam takvu ni trazila). U sustini, to bi bila dobra ideja za one koji ne zele drasticno da izadju iz plave, vec postepeno. Boje su : wellaton 8/1 cream colaration i wellaton 7/0 trend colours (nature). Naravno, svacija kosa drugacije reaguje, svi imamo drugacije pigmente...tako da se farbate na vlastitu odgovornost ako me poslusate:) Btw, kad izadjes iz plave u bilo koju, boja ce se brzo ispirati da je ne znam kako kvalitetna.